257. Rätt ska vara rätt

18:02 2019-02-25

Martin är tillbaka i Uppsala universitetets korridorer med allt vad det innebär (vad pluggar han till?!?). Hanna argare än vanligt och har bråkat med en kvinna på fb, att ”tappa det” under pms, amfetamin-medicin, inte orka lyssna på folk som sjunger och en stillsam undran kring hur mycket ens gamla psykolog egentligen tänker på en?

Ni hittar den som vanligt där poddar finns! Har du guldfärgat hår, kropp som en fiolfikus och hatar att ställa frågor? Tryck play nedan:

 

26 kommentarer | “257. Rätt ska vara rätt”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. my skriver:

  när ska du göra din recensioner på GVFÖ???? längtar

 2. Elin skriver:

  Mycket bra avsnitt!!!

 3. Emma skriver:

  Tycker verkligen att podden varit så himla bra de senaste månaderna! Skrattade högt åt orimliga väsktjejen

  1. Hanapee skriver:

   FAN va glad vi blir! Vill fortsätta i 10 år till med sånna här kommentarer. Tack Emma <3 <3 /Hanna

   1. Matilda skriver:

    Samma här, skrattade för att jag hade reagerat precis på samma sätt om inte värre och skällt ut personen riktigt ordentligt. Förstår för mitt liv inte hur man kan fortsätta trakassera någon för att den tagit bort ett inlägg på facebook? Hur lite har människor att göra egentligen?

 4. Sandra skriver:

  Er pod är fasen måndagens höjdpunkt!

 5. Maria skriver:

  Jag vill tipsa dig om Martina Johanssons böcker. Jag tror att du kan få mycket hjälp med magproblem, nedsatt immunförsvar och pms av att läsa hennes samtliga böcker men kanske främst Hormonbibeln och Hormonbibeln 2.0. Förstår att du säkert får massvis med tips dagligen men kolla upp det. Det finns mycket att hämta i hennes böcker för den som vill förbättra sitt mående.

  1. Hanapee skriver:

   <3 <3 <3

 6. Therese skriver:

  Lyssnade på podden och kände att det kokade inom mig när du berättade väskhistorien. Hon har inte rätt – det är inte bindande för att du lägger ut det i en grupp. Du gjorde ett ”utbud” och det hade inte blivit bindande förrän hon hade uttryckt intresse (anbud) och du sedan accepterat detta (accept). Här är källa på det: https://juridiktillalla.se/fraga/2017-07-06-anbud-acceptmodellen.

  Så himla bra podd i övrigt <3

 7. Marielle skriver:

  Så bra och ENGAGERANDE pod!

  Jag är nog i stora drag en ”rätt ska vara rätt-person”, men alltså herregud?! Om någon är trevlig och ber som ursäkt är man väl en normal människa och accepterar ursäkten och går vidare med sitt liv? Tror verkligen inte att 50% av alla kommer tycka att väsk-tjejen har rätt, hon är ju helt orimlig. Hade jag varit du hade jag ”råkat” kleta fast en snorkråka på väskan innan jag skickade iväg den.

 8. Cecilia skriver:

  Din reaktion på väsk-kvinnan var helt och hållet RIMLIG! Jag hade inte lyckats hålla mig från att svara ännu spydigare :’D

 9. Anonym skriver:

  Blev nästan besviken över att du skickade väskan till rättshaveristen. Nu fick hon ju sin vilja igenom genom att bete sig på detta orimliga sätt.

 10. yasmine skriver:

  BRINNER också av på folk i köp-och säljgrupper/tradera. Deras frågor och krav är helt orimliga. Till och med när man skänker bort grejer så är dom hetsiga och ska kräva saker.

  Skänkte bort några flyttkartonger och då PMade en tjej mig och hon fick dom. Sen blev någon annan tjej lack för att den andra tjejen fick dom trots att hon inte hade skrivit i ‘tråden’.. LACKADE på henne och jag fick en block :)))

 11. Matilda skriver:

  Skrattade RAKT UT på kontoret åt Tove Styrke-incidenten. Kunde relatera så mycket. Lyssnade på First Aid Kit häromdagen och brann på insidan för att de har så irriterande sound. Obs älskar dom alltid annars, förutom vid PMS (tydligen).

 12. Frida skriver:

  bästa tryggaste podden att somna till <3 o sen lyssna riktigt på bussen dagen efter <3

  1. Hanapee skriver:

   Puss!! <3

  2. Julia skriver:

   Eller hur! Älskar att somna till poden, man somnar alltid på bra humör & det känns tryggt. Jag försöker alltid hålla mig vaken så länge som det bara går om det är en ny podd (annars sätter jag på en gammal, jag har nog börjat lyssna på alla poddar minst tre gånger vardera), men det slutar alltid med att jag slocknar på fem sekunder. Men då har man ju kvar podden till dagen efter på morgonen 👌🏼☺️ Tack för att ni finns Hanna & Martin, sluta aldrig podda 🙏🏼

   1. Hanapee skriver:

    Att läsa sånt här är som balsam för hela mig!!!! fan vad lycklig jag blir att vi kan vara det andras poddar är för mig.

   2. Julia skriver:

    Måste bara instämma i detta! Absolut bästa podden att somna tryggt till. Era röster är så lugnande och mysiga. Har också lyssnat på alla avsnitt massa gånger. Har dessutom en orimlig bebis som är vaken halva nätterna och det är ju vidrigt på alla sätt, MEN med AirPods i med er podd blir det ändå uthärdligt. Senaste veckorna har jag lyssnat igen hela senaste årets poddar för andra gången. Så mycket bra material!! Har till och med kommit på mig själv med att stå i mörkret kl 03 med noll timmar sömn i kroppen och fnissa högt för mig själv åt allt kul ni säger. På riktigt ett stort TACK för att ni hjälper mig igenom nätterna.

 13. kajsa skriver:

  Ja! Fantastiskt bra podd-avsnitt! Hahah åh kände igen mig så i din reaktion vid väsk-försäljningen. Är från Umeå och blev besviken över att hon inte va från typ… Eslöv… eller nått sånt. Haha.

 14. Sofie skriver:

  La upp något i Labels We Love-gruppen en gång men fick svar från admin ”är du verkligen säker på att du lagt upp detta i rätt grupp?”. Tydligen var det inte *ett märke vi älskar*

  Går fan ur nu.

 15. Sissy skriver:

  Ja alltså efter Ikeamannen, denna pellejöns och den där (perverse) strumpbyxmannen med lättklädda damer på väggarna hemma så börjar man ju undra om de liksom medvetet väljer dessa konstiga män bara för underhållningsvärdet, känns så respektlöst mot de äldre kvinnor som faktiskt tar modet till sig och söker till programmet med en förhoppning att faktiskt hitta någon att dela livet med på äldre dar? För matchmekersarna kan väl inte på allvar tro att dessa äktenskap ska hålla? Då var ju iaf Ikeamannen en ”vanlig kille”, men bara helt fel för vad kvinnan han fick tilldelad sig sökte, och han själv med förstår, till skillnad från dessa två andra riktigt udda, självcentrerade (på ett creepy sätt) typer.

 16. elin skriver:

  Älskar detta avsnitt!!!! Mest pga kunde relatera SÅ mycket till

  1. Bli förbannad på musiken man lyssnar på under pms. Skrattade högt i kontorslandskapet och fick en arg blick av en revisor
  2. KÖP OCH SÄLJ-MÄNNISKAN?! Panik. Fyfan alltså, vad jag inte förstår hur folk kan vara så engagerade i att tjafsa om nån jävla pryl??? Blev dock besviken när du sa att du hade skickat väskan ändå </3

  Kramen!!!

 17. Julia skriver:

  Alltså när jag ser kommentarer om att somna till podden måste jag också berätta att er podd är den B Ä S T A att somna till. Somnar till poddar av precis samma anledning som dig och är det inte måndag så tar jag ett gammalt avsnitt. Det är i allmänhet väldigt ångestdämpande att lyssna på er två, blir lycklig i själen när jag ser att ett nytt avsnitt är släppt. Bästa ni och bästa podden!

 18. Kajsa skriver:

  Somnar också till podden!! (Och lyssnar på riktigt efter) Jag kan förstå er båda ang väsktjejen. Tycker det är SÅ STÖRIGT när folk inte kan följa reglerna i köp o sälj grupper. Bara läs hur man gör och följ det??? Så, enklare för alla! Plus irriterad över alla som STRULAR. Slutat sälja pga det. Folk skriver ”köper” o bokar tid för hämtning men dyker inte upp alt *ångrar sig* så att jag måste påbörja en ny konversation med nån annan. Så störigt! Eller när man själv hittat nåt man VERKLIGEN vill ha och fyndhjärtat börjar picka snabbt och man dubbelkollar hur man gör för att lägga bud så det ska bli rätt och man lägger bud och vinner!! Jaaaa! Börjar genast drömma om hur perrrrrfekt mitt fynd kommer att göra sig mot min nya jacka t ex. Tills man frågar om adress o säljaren ba ”fick ett högre bud på DM sorry”. Meeeeen VAD ÄR DITT PROBLEM?! Vill jag skrika då. Dock skulle jag aldrig göra som tjejen. Jag sväljer min ilska, skriver ”ok” och går vidare med livet.

 19. Emma skriver:

  Om jag hade fått ryggsäckskvinnan efter mig hade jag bara skickat en bild av när jag eldar upp väskan haha. Blir verkligen så jäkla provocerad och arg mot taskiga människor som ej kan se utifrån sin egen position, uschu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg