God stöldsoppa av master

14:10 2019-02-03

Gjorde just en variant på Food Pharmacys sötpotatissoppa som jag tyckte fick lite mer sting(hatord) i sig efter mitt recept? Gud borde jag göra en kokbok????

Tyvärr går ju all min matlagning ut på att jag hittar ett recept jag gillar men inser råkat köpt fel grejer till. Eller att jag nästan har rätt grejer i kylen, men bara nästan. Så min kokbok skulle nog vara mer stöld än egna recept.

Aja, så här gjorde jag stöldsoppan:

1. Ful-skar bitar av två ganska ruttna sötpotatisar och skalade inte men gjorde bitar av 500 gram jordärtskockor (dvs 1.5 sån ekologisk påse ni vet). Alla de här bitarna la jag i en kastrull med typ 0.7 liter vatten och 1 msk lantbuljong (ta grönsaksbuljong om du inte har lantbuljong??).

2. Sen delade jag två schalottenlökar itu (utan skal givetvis, är väl ingen BARBAR) och skalade 3 vitlöksklyftor. I med det i kastrullen med rotfrukterna och så började jag koka det.

Just ja! Jag la i en halv chili som jag bara bröt itu, med kärnorna i tom.

3. Under tiden detta puttrade på spisen tog jag fram en plåt med bakplåtspapper på. Hällde 1 dl pumpakärnor på plåten ihop med typ 3 msk soja. Sen satte jag in det i varmluftsugnen i typ 150 grader tills kärnorna blev torra och mörkbruna i sojan.

4. När sötpotatisarna och jordärtskukarna var tillräckligt mjuka så tog jag fram min svindyra bamixmixer och mixade allt i kastrullen. Skvätte i 0.5 dl havregrädde också. Och lite salt och pytte svarteppar. Sen rörde jag om med MASSA KÄRLEK!!!!!!!!

5. Toppade soppan med pumpakärnorna och lite salladslök, men har ni persilja/koriander hemma – ta det istället.

SMAKLIG MÅLTID!

 

 

6 kommentarer | “God stöldsoppa av master”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. S skriver:

    ååhmmmmmmm gott

  2. Emma skriver:

    ÄLSKAR att du skrivit ”jordärtskukarna”!

    1. Hanapee skriver:

      äkta jordärtskukar

  3. E skriver:

    berätta alltom mixern!!!! Okej kanske inte i ett eget inlägg (om inte det är what the people want dvs) men gärna här till mig. Sökte på bamix och fick förstås upp många varianter. Vad ska man ha för effekt? 200, 140, 120???? Vad gör det för skillnad?! Vad har du, är den bra??!? Osv osv puss och jättestort tack på förhand, behöver verkligen en BRA mixer innan jag får spader

    1. E skriver:

      Som jämförelse och bevis på att jag behöver mixertips vill jag berätta att jag tar på mig hörselkåpor när jag använder min nuvarande mixer :-) så jag undrar även detta om din mixer: är den tyst?????

    2. Johanna skriver:

      Jag köpte nyligen en bamix och älskar den! Är ju rätt pricey men enligt mig värt det. Både min mamma och mormor har bamixar som de haft i typ 15 år så man kan ju se det som en investering. Vete fan vad det var för modell jag köpte dock, gick till elgiganten och köpte den de råkade ha inne. Du behöver inte hörselskydd när du använder den 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla