Master tipsar: 3 starka serier jag hittade på HBO

19:54 2019-02-19

1. CASUAL
Har väl tipsat om den här för nån vecka sen, men jag blev ju i princip besatt av de fyra säsongerna av den här OOOOOTROLIGA serien. Riktig sån lagom lättsam dramakomedi men tillräcklig mörk/smart för att hålla intresset vid liv genom alla säsonger (störde mig dock på de självstyrande bilarna säsong 4 men men).

Handlar i kort om ett dysfunktionell men samtidigt superfunktionell syskonpar och syrrans störiga tonårsdotter. TYDLIGEN umgicks skådisarna ”utanför set”, vilket märks i dynamiken de har sinsemellan. Blev kraftigt förälskad i brorsan Alex och hans hus, men också syrran Valeries lynne och snedsteg.  Och att alla drack vin precis h e l a t i d e n. Befriande också med en serie med mycket sex men där kroppar aldrig kommenteras. Valerie får liksom vara ifred i sin och inte målas upp som den typiska *osäker på om nån vill ligga med mig -kvinnan*.

SE DEN!

 2. LOOKING
Precis klämt två ljuvliga säsonger av den här serien om tre gaykillar boendes i San Francisco. Jag som älskar den staden njöt också av varje lite kulle och spårvagn man fick se. Till skillnad från Casual föll jag inte lika pladask för karaktärerna här, kanske rent krasst för att jag har längre till att identifiera mig med en vilsen gaykille än en vindrickande 40-årig kvinna? Men med det sagt så var det ett väldigt intressant och stundtals gripande relationsdrama med otrooooliga sexscener (för er snusk-hövven som gillar sånt menar jag). Det var mycket sånna gaysex grejer jag inte hade koll på heller? Blev som en utbildning för en sån världsfrånvänd person som mig.

Även om jag inte blev kär i karaktärerna så kändes de trovärdiga och tydliga. Även kul med en velande huvudkaraktär som tillsammans med tittaren hela tiden står på olika ben kring vilket beslut han ska ta i sina relationer, dvs. sån klassisk ”vilken kille ska han välja?!”.

Jag höll inte otippat på den genomsnälla killen i slutet…… utan att spoila för mycket.

3. TOGETHERNESS
Uj uj uj vad jag gillade den här! Klassiskt relationsdrama med mycket ROLIGA dialoger som jag flämtade av skratt åt. När jag tänker efter var nog det här min favorit av de här tre serierna jag tittat på för att karaktärerna var så jävla OVÄNTADE men samtidigt som… dig och mig?

Väldigt rapp och rolig dialog och plötsliga scener som jag inte var beredd på. Ibland visste jag i mitt huvud hur det skulle gå, men så såg vägen dit mer annorlunda ut än vad jag tänkt mig. Kände dessutom såååååå himla mycket för morsan som gjorde snedsteg och har nog aldrig varit så genomförbannad på hennes man. Kan ev ha skrikigt ”MEN DIN SKITSTÖVEL!!!” rakt ut i luften i sån klassisk arg-på-sin-man-manér.

I övrigt grät och skrattade jag mycket till den här och tänker att det kommer ni också göra.

27 kommentarer | “Master tipsar: 3 starka serier jag hittade på HBO”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Felicia skriver:

    TACK, behövde detta, dina tips brukar vara klockrena!!

  2. Eddie skriver:

    CA

    1. Hanapee skriver:

      hahahaha pga Looking???

  3. Frida skriver:

    Måste STARKT rekommendera Please like me på Netflix! Otroligt stark serie med en stor humor. Rapp och tilltänkt dialog. Kan titta om och om igen. Blir alltid lika imponerad! Tipstips!

    1. Hanapee skriver:

      Sett den! SVINBRA men lite för…. ångest för mig??? Är så känslig

  4. linn skriver:

    Trodde du skulle skriva om min nya favoritserie på hbo men icke så då ska jag såklart tipsa om High Maintenance!!! Den är otrolig. Obs börja med High maintenance web series (finns också på hbo). De första avsnitten i web series säsongen är mellan 5-20 minuter med underbara personporträtt. Tror du kommer gilla!

    1. Hanapee skriver:

      BRA TIPS! (efter lite googlande!) ska absolut se!

    2. Elsa skriver:

      jaa, High Maintenance är riktigt bra!

  5. S skriver:

    HOPE!! Bästa genom tiderna. Viktig. Gråtig. Hemsk. Allt.

    Finns på HBO.
    Tack för dig!

  6. Julia skriver:

    Älskar ju i allmänhet dina serietips men blev stel stämning efter crazy ex-girlfriend :/

    1. Hanapee skriver:

      Hahaha tyst!! Sån VÄLGJORD serie. Tror man måste gilla tjejer och icke vara manstillvänd för att uppskatta den serien :-))) JA JAG PIKAR DIG NU PGA UPPRÖRD

      1. Clarissa skriver:

        ELSKER EX-GIRLFRIEND! Ser den nå og elsket at alle kvinnene er så….crazy normale! Og livet er en musikal. Hver dag.

    2. Hanna skriver:

      +1. Försökte verkligen med crazy ex-girlfriend, men njaeee.

  7. Stina skriver:

    Det har gjorts en avslutande film för Looking också, istället för en tredje säsong!!

    1. Lina skriver:

      Vaaa? Det har jag missat! Älskade Looking:))) Grät typ när jag fattade att det bara fanns två säsonger

      1. Anna skriver:

        Så fint att de ville wrap it up (och förjäkligt att serien blev nerlagd) <3 dock väldigt mycket lägre kvalitet på filmen än serien. En säsongs plot ihoptryckt i en ganska kort film.
        Men Hanna, hur kunde du inte bli kär i Patrick?! Minns speciellt hans puppy face under tryckaren med K när han blickar mot R. Och när han säger ”Augustin?!” förebrående men kärleksfullt när denne rökt hasch i Lenns stuga mot Patricks bättre vetande..

        1. MK skriver:

          Alltså min kärlek för Patrick (och skådisen) knows no bounds – så underbar❤️ Älskar relationerna mellan vännerna i looking också, så… snälla och förlåtande typ?

  8. Linnéa skriver:

    THE AFFAIR! Se den, man hatar Noah, men ändå!

  9. e skriver:

    – ATLANTA!!! Alltså bästa dramakomediserien? Fullkomligt älskar den, skrattar rakt ut flera gånger åt så oväntade saker som händer. Löve it <3
    – Better Things också skön slöserie.
    Och såklart High Maintenance. :)))

  10. Claudia skriver:

    Älskar dessa tre och önskar de kom mer togetherness & looking

  11. Sofia skriver:

    Skaffar HBO dirrr!!!!!!!! <3

  12. Camilla skriver:

    Underbart! Äääälskar när du rekommenderar! Själv har jag just sett klart alla säsonger av Outlander och känner mig helt tom. Aldrig hade jag kunnat ana vilken känslomässig pärs den serien skulle ge mig. Sen att jag är fullkomligt dö-kär i skådisen som spelar den manliga huvudrollen (eller vem är jag kär i? Skådisen eller karaktären? Vet inte längre och jag bryr mig inte heller) bidrar såklart. Vore väldigt kul att höra vad du tycker om Outlander, på nåt plan känns du som min kompis och det är viktigt för mig att alla mina kompisar ser den här serien och älskar den så vi kan va besatta tillsammans😘

  13. Janet skriver:

    Gillade verkligen Togetherness och Casual. Men Laura i Casual fick mitt annars genomsnälla inre att transformeras till en total härdsmälta av irritation och våldstendenser. Kände på riktigt för att skalla henne.

  14. Erika skriver:

    Men gud, sträckkollade på alla säsonger av Casual och kunde liksom inte släppa hur otroligt ensam dottern blev. Hur extremt ansvarslös mamman var i förhållande till sitt ansvar gentemot den ändå väldigt unga dottern som är så vilsen och bara vill ha stöd. Det kändes inte som att det bemöttes tillräckligt i serien på något sätt. Eller?? Blev illa till mods av det.

  15. Mandie skriver:

    Friskt at jag och min roomie som har inlamningar pa mandag nu klamt tva sassonger av looking, samt att jag borjade see casual.

    Alltsa looking maste ju vara en av de sexigaste serierna som gjorts??? Herregud. Ar KAR i han med mustashen och Patrick. sa.sexigt.orkar.inte.

  16. Hh skriver:

    Va kul med tips, jag vill se alla MEN undrsr vilken av dem som e mest feel-good? Vill inte ha nån ångest alls. :)

  17. Mycket användbar information, jag har lärt mig mer intressant information idag. Tack så mycket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG