Ont i örat

14:08 2019-02-04

Lilla benet framme iklädd ny underbar hård chinos-byxa (som ju är vääääldigt våren 2019!!!!!) från H&M, t-shirt från Uniqlo (såg att den va slut tyvärr), mössa från Carhartt och så svinhala kängorna från Other stories (som också verkar va slut). 

HEJ!

Såhär såg jag alltså ut i morse då jag tog på mig Sveriges varmaste jacka och började vandringen mot podcaststudion där jag och Martin skulle spela in veckans avsnitt. Jag hade inte varit ute på 48 timmar och kändes som om jag klev rakt in i Narnia? Var helt tyst och vitt ute och ”orört” som Martin beskrev det i podden.

Tyst, vit och orörd. Låter som Martins tjejsmak tbh……

SKOJADE VERKLIGEN NU

VA HEMSKT

 

Aj, va ont i högerörat jag har förresten? Det har pågått sen igår. Är ju väldigt svullen i bihålorna så jag antar att det hänger ihop. Vill typ hälla avsvällande näsdroppar (ni säger säkert nässpray) i själva örat men sen läste jag på Familjeliv att det skulle man absolut inte göra?

Men jag vill verkligen bli av med det här nu :-(

Help me

22 kommentarer | “Ont i örat”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. E skriver:

  Hm, låter kanske lite som öroninflammation? Min släkting hade det nyligen i samband med förkylning, och jag är lur på att även jag håller på att odla en riktig mustig sådan (öroninflammation alltså), så kanske värt att kolla upp. Gör tydligen svinont.

 2. Hanna skriver:

  Jag har också haft pissont där vid öronen/käken, och min läkarstudent till syster sa att det beror på att det som sitter där (minns inte just nu!!!) jobbar extra hårt för att man varit sjuk/förkyld? För att reparera kroppen liksom. Kan det stämma?

  1. Hanapee skriver:

   Ja en körtel, men mitt är också I själva örat

 3. Matilda skriver:

  Hahahhaa Martins tjejsmak. Tycker det var otroligt kul!

 4. Matilda skriver:

  I second de hala kängorna! Halkade häromdagen men lyckades parera fallet och landade i någon sorts squat, ”ass to the nästan grass”-style.

  1. Mia skriver:

   Hahaha tack för den fantastiska kommentaren!!

  2. Charlie skriver:

   Men alltså me three!!!
   Men vad gör ni åt knarret??? Blir GALEN

   1. Hanapee skriver:

    MINA knarrar inte?! Men min kompis Klaras knarrar

   2. Anna skriver:

    Mina knarrar också skitmycket och jag blir galen! Funderade på att lämna tillbaka dem bara för det men tänkte att det skulle försvinna efter ett tag, meen icke. Hoppas någon sitter inne på något tips på hur man kan få det att försvinna!

 5. Sofia skriver:

  Hej Hanna. Ibland svarar du på frågor så jag kör i vind och ställer en till dig. Tycker ju du är smart. Har jag tur kanske andra smarta också svarar.

  Jag har (i snart ett år) tvekat rejält på mitt förhållande. Jag är 27 år, vi har varit ihop i fem år, äger en bostadsrätt ihop, stor social gemenskap osv. Jag älskar honom otroligt mycket och ser hur det verkligen ska vara vi, att han är pappan till mina framtida barn, att vi blir gamla ihop…

  Samtidigt är jag inte tillräckligt lycklig och kan inte sluta tänka på att jag vill någonting annat. Jag har inte haft sexlust på flera år och gör det bara för jag känner att vi ”borde”. Och kan känna stor attraktion till andra. Jag är så rädd att göra slut och ångra mig, samtidigt som jag uppenbarligen inte kommer vidare. Kan man vara ihop och skapa en framtid med en person som mest känns som ens kompis och inte ens kärlek?

  Det senaste året känns det som vi gör varandra mer ledsna och besvikna är glada och vi pratar mycket om det. Men vi är båda två så rädda att förlora varandra att vi inte vill ge upp. Kanske ligger bollen mer hos mig än hos honom eftersom han säger att han fortfarande känner sig kär, vilket jag inte gör på samma sätt.

  På ett sätt säger magkänslan att vi inte kommer kunna lappa ihop det här, men samtidigt är jag livrädd för att det ska ta slut och framförallt att förlora honom i mitt liv.

  Någon som varit i liknande sitation? Vad tänker ni?

  1. Hedvig skriver:

   Åh herregud, hade kunnat vara jag som skrev detta. Är i en väldigt liknande situation just nu. Vill också ha svar på detta!

  2. Billie skriver:

   Hej! Var i samma sits med min kille för 1,5 år sedan ungefär. Jag vill verkligen slå ett slag för parterapi! Dyrt förvisso men så värt det. Det blev räddningen för oss eftersom vi då kunde få hjälp att reda ut saker vi inte klarade själva, och att kommunicera bättre rent allmänt. Tror att det kan vara värdefullt även om man inte bråkar mycket eller upplever sig ha tydliga problem i relationen. Nu valde vi att fortsätta ihop men även om vi inte hade gjort det tror jag det hade känts värt det, eftersom vi då hade vetat att vi verkligen försökt innan ett beslut att separera.
   Den där diffusa känslan av att vilja något annat är svinjobbig, jag får den fortfarande ibland men oftast beror det på något inuti som skaver och som gör att jag liksom i panik vill förändra allt runt mig. Typ separera, säga upp mig, flytta, byta karriär osv.
   Det här blev kanske svamligt, men jag hoppas det löser sig till det bästa för dig! Kram!

  3. M skriver:

   Jag var i exakt samma situation, hade haft de känslor du beskriver i 2,5 år ungefär och det tog så lång tid att våga erkänna det för mig själv. Jag ställde mig frågan ”om han skulle fria, skulle jag säga ja?” Och svaret blev nej. Jag lämnade i höstas och jag ångrar det inte. Jag insåg att förutom att slösa min tid på något som inte gjorde mig lycklig så slösade jag även hans. Jag säger inte åt dig att lämna , men våga känna efter vad du verkligen vill innerst inne. Kram!

 6. Ulrika skriver:

  Nej, du ska inte ta nässpray i örat. Det kommer inte att hjälpa. Du kommer bara att irritera trumhinnan och yttre hörselgången.
  Det enda du kan göra är att ta nässpray på vanligt vis, det fungerar avsvällande på slemhinnorna som kan trycka på inre hörselgången och tårkanalerna.

 7. Ellie skriver:

  Hej Master! Efter tips från min läkare vill jag slå ett slag för två allergitabletter som verkar svällande både för lilla örat och näsan! Billigt, lättillgängligt, verkar i typ 12 h – ett dygn och helt ofarligt! Lycka till, hoppas det hjälper dig! Återkoppla gärna!! Kram

 8. KEllie skriver:

  Aaaavsvällande såklart!

 9. kajsa skriver:

  Har de senaste veckorna följt ditt tips på hur man ska bära mössa för att look real cute – d.v.s. ha håret bakom ena örat + låta det hänga lite casual på andra sidan. Så simpelt. Så bra. Tack.

 10. Skidfrälst skriver:

  Tack för bästa podden!! Här kommer en kanske ngt oönskad kommentar om skidpjäxor.. MEN har du testat toppturspjäxor? Finns varianter som är lättare och i liksom mjukare plast än vanliga utförspjäxor –> skönare att ha på sig än traditionella utförpjäxor! Nackdelen är dock att de är lite instabilare än traditionella pjäxor i utförskörningen, men då mycket av din skidproblematik verkar hänga ihop med pjäxorna kanske det kan vara värt att testa?

 11. Nässropparn’ skriver:

  Säger näsDROPPAR, trodde jag nästan var ensam om det, eller har känts så, fram till nu! Hihi

 12. Mari skriver:

  Här kommer ett egenvårdsråd: Du finhackar en halv gul lök, lägger bitarna i mitten på en näsduk och viker sidorna in över lökhögen så det blir som en liten kudde. Värm sedan kudden genom att lägga den på en värmeflaska, ett varmt lock eller ett element. Därefter lägger du ”paketet” utanpå örat och fäster det med en mössa som knyts under hakan.

  Du ska ligga med det onda örat mot kudden, så att det håller sig varmt. Lökångorna tar bort smärtan och sätter fart på vätskorna.

  Naturligtvis ska man kontakta läkare eller sjuksköterska om tillståndet inte förbättras inom några dygn eller om vätska rinner ur örat.

 13. Hanna skriver:

  Hahaha jag sprutade näsdroppar i örat en gång för blir alltid så täppt i öronen och typ döv varje gång jag är förkyld. HJÄLP och fy satiken vad det SVED I ÖRONEN. Gör aldrig om det. Och alla jag sagt det till tycker jag är knäpp som testade? Tyckte det va logiskt men aja. Gör det ej, tips från coachen. Puss och kram krya

 14. Viktoria skriver:

  Knarret i skorna när en går genom tysta avdelning på universitetsbiblioteket.. hua.. o sen halkar en vid entrén varje dag.. MEN snygga ärrom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg