pms-experimentet

23:37 2019-08-07

Hej älskade

Den här månaden hade jag en av mina jobbigare pms:er på år och dar. Den innehöll extremt svartvitt tänkande, grinskrik i bilen, ångest, skuld, oro och en enorm irritation. Hade sånna irritationskänslor att jag trodde jag skulle mörda Anton då han…. gäspade på morgonen.

:-)

Va trevligt det var.

Nej men det var så hemskt. Så jag har googlat och jag VET att man kan äta medicin och kanske blir det väl så, precis som min mamma var tvungen att göra. Men jag tänkte testa något annat först.

Nämligen att springa. Minst tre gånger i veckan och minst en halvtimme varje gång. Den här veckan har jag redan hunnit med tre pass (eftersom jag åker till Way out west torsdag morgon gissade jag att det inte skulle bli så mycket springande där, i alla fall inte nykter ;ppPpPPppp).

Och så har jag köpt kosttillskott i form av magnesium, B6 och Zink. Är medveten om att många tycker det är bluff och det kanske det är, såååå alla får göra sin egen googling på detta och därifrån försöka fatta nåt beslut. Vill inte influera nån innan jag vet om det funkar. Men nu testar jag i alla fall. Och så tänkte jag återkomma om tre månader med resultatet.

BRA VA?

Och så har jag gjort naglarna! Det hjälpte lite för stunden också, men tror inte det finns några studier bakom den pms-medicinen.

Kram alla från en som tagit sig igenom sin värsta pms <3

22 kommentarer | “pms-experimentet”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Martina skriver:

  Har utfört samma pms experiment som du under hela sommaren. Springer 3 gånger i veckan och äter b vitamin och magnesium. Märker redan supermycket skillnad. Ville typ döda min man 3 månader i rad till att inte alls få några vredesutbrott alls. Kan va inbillning eller nåt annat men känns så mycket bättre.

  1. Sofia skriver:

   Fick lite hopp om livet nu <3 Har vidrig pms som går ut över mina barn (min man med för den delen men det känns inte lika illa..). Vilken B-vitamin äter du?

 2. Julia skriver:

  Mmmmm pms. Jag har pmds och blir apatisk cirkus 12 dagar varje månad i kombination med noll livslust och stor sorg. GANSKA trist. Tål inte heller hormonella preventivmedel så hela livet har varit rätt så jävla kass till och från. Vid 31 års ålder träffade jag världens gulligaste gyn som sa att men PROVA p-ringen i alla fall (hade testat alla kosttillskott, träning samt lätta antidepressiva som förvisso funkade men gav mig massor med obehagliga biverkningar).

  Så, provade p-ring och INTE HAFT PMS PÅ ÅTTA MÅNADER. Och det visade sig att p ringen tål jag. Alltså mitt liv börjar nu. Hoppas du kan springa ifrån din pms, men om inte så finns det mer hjälp att få <3

 3. Gabriella skriver:

  Otroligt bra experiment, tror både på motionen och naglarna! Vill också tipsa om boken ”PMS – Få hjälp med KBT”! PMS är ju (skräll..) ett tidigare ganska obeforskat område men nya studier visar på effekt av KBT. Är själv förskonad från PMS men har använt boken i min utb på psykologprogrammet och tyckte att den var bra och lättillgänglig.
  Läs mer om den här: https://www.tidningenhalsa.se/artiklar/artiklar/20180518/pms-kbt-sant/
  Obs ej sponsrad :)))

 4. emma skriver:

  tror att jag eventuellt har pmds, känner igen mig som fan i det du beskriver också, men har inte velat/vågat gå till läkare för det känns inte som att någon kommer ta det seriöst och också att jag själv på någon nivå är lite ”ba pms ju, skärp dig lol”. men i vintras tog jag vitamin b och d för det är värst på vintern för mig och det hjälpte som fan!! så lycka till!

 5. Anonym skriver:

  Har hört att nattljusolja också hjälper för att stabilisera hormoner något. Att köpa på hälsokost.

 6. Sofia skriver:

  Hur vet du då om det är mineralerna eller löpningen som hjälper?

  1. Li skriver:

   Hur vet man om din kommentar är tänkt att vara omtänksam eller dryg?

   1. Sofia skriver:

    Men gud vem fan tar illa upp av en kommentar till någon ANNAN jävla tönt

    1. Li skriver:

     Lagom reaktion på en genuin fråga. Tur att det finns massa råd och tips här i kommentarerna för dig att ta till dig av.

 7. Maria skriver:

  Nu bad du inte om råd, så igga detta om du inte vill läsa, men vill dela med mig av vad som har hjälpt mig!

  Jag har PMDS och fick antidepp utskrivet, men det funkade tyvärr inte för mig. Dock hade jag en läkare som sa att en teori till pmds-symptom är att man reagerar starkt på hormonförändringarna under cykeln (typ ökningen av progesteron?? du har säkert researchat det och vet), och om man tar bort de hormonförändringarna så kan symptomen lätta. Jag har vägrat p-piller i 15 år pga blev knäpp av de förra gången, men gick med på att testa några hen föreslog, som heter Qlaira. Det är nåt slags modernt piller som följer hormonerna mer, men alltså gör att det stora kaoset som uppstår vid ägglossningstiden inte händer. Det hjälpte mig otrooooligt mycket, och jag blev inte knäpp eftersom de var rätt snälla i hormonmängd generellt. Tog ett par månader men sen fick jag inget mer rullgardinsmörker, ville inte göra slut med min partner en gång i månaden, grät inte på jobbet, skrek över ingenting etc. Hade testat cirka allt innan så det var last resort pga p-pillerhat, men är så glad att jag testade!

  Oavsett så lycka till! Och hoppas du blir av med skiten, iaf litegrann

 8. Beth skriver:

  Kan relatera! Hade inga problem ALLS innan 30, så sjukt. Men nu! Inte nog med att jag vill döda alla i min närhet under pms men när jag började känna att jag själv ville dö själv så köpte jag Aswaganda tabletter som jag fått tips om. Har bara haft en pms sen jag började käka dom men tycker mig känna liiite skillnad faktiskt. Ville tex inte dö sist så ändå värt! Kämpa! Kram!

  https://www.lifebutiken.se/produkter/ksm-66-120-kapslar

 9. A skriver:

  Varför kan ni aldrig lägga upp podd kontinuerligt?! Vet att det är sommar och att ni är två busy personer men blir lika besviken varje måndag/tisdag/onsdag och inget nytt avsnitt kommer :(((( Vill ej låta bitter men är ändå lite bitter. Men är ju såklart bara för jag älskar er podd <3<3

  1. Anna skriver:

   Men herregud, chilla lite. Det finns annat att lyssna på. Klart de inte vill hålla på med strikt poddschema på semestern. Snart är höstterminen här med ordnibg pch reda igen.

   1. A skriver:

    Som sagt! Bara för att jag älskar deras podd och vill lyssna på deras. Fullt medveten om att det finns annat att lyssna på :-)

    1. F skriver:

     Såklart tråkigt när podden inte kommer men på nåt vis uppskattar jag oregelbundenheten ändå?? Gillar allt som indikerar att man inte behöver prestera 100% hela tiden! <3

    2. Anna skriver:

     Och jag menar att det kanske är sunt att de känner själva hur de gör med podden under sommaren när man vill vara ledig, och att de borde få ta paus utan att få kommentarer som faktiskt har en ganska anklagande ton, trots att avsändaren bedyrar sin kärlek till podden :-)

 10. Mia skriver:

  Zink + träning + meditation har hjälpt mig suuuuupermycket med det vidriga vidriga måendet och att vara snäääääll mot mig själv istället i skörheten som ändå är kvar. <3 Hoppas att det kommer kännas bättre för dig också och att du inte behöver äta medicin om du helst vill undvika <3

 11. Julia skriver:

  Hoppas det funkar!

 12. M skriver:

  Hoppas de funkar! Heja dej!
  Testat Cbd-olja?

  Hur gick det med sellerijos experimentet? Blev de nån förändring?

  Ha de bäst på way out west!

 13. Amanda skriver:

  Vill också slå ett slag för nattljusolja som någon annan också tipsat om i kommentarerna! Jag upplever att det hjälper.

 14. Caroline skriver:

  Alltså Hanna! Precis när du skrev att du skulle testa vitaminer osv hade jag precis varit och inhandlat Zink och B-vitamintillskott i hopp om mildare PMS!! Och borde också testa att träna meer hehe. HOPPAS det funkar för oss! Mvh orkar inte vara ett vrak flera dagar i månaden :'(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst Stockholm

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg