Stilakuten: äldst på juristlinjen!

21:53 2019-08-29

Hjälp skriver: Ska utbilda mig till jurist/advokat, och lär tragiskt nog vara minst 10 år äldre än alla andra som börjar samtidigt (vi är två jämngamla haggor du och jag Hanna…) och känner att inte orkar låtsas som att jag är 19 utan vill snarare hitta en bra, classy, ”vuxen” look som är proper men som ändå inte resulterar i att jag blir misstagen för en gammal professor istället för en ”ung”, fräsch (nåja..) student…

Hanna svarar: UNDERBART att börja plugga i vår ålder. Från en hagga till en annan säger jag; you rock! *slår min gamla skrynkliga näve i luften*. Skoja. SÅ gamla är vi väl inte? Du kommer va skitsnygg. Kolla bah:

1. Älskar att modellen är i ”åren” och slår näven i luften. I alls planerat, läbbigt!!! Det var alltså inte därför jag valde detta ooooooteeeeeroooooliga set från Rodebjer åt dig. Kommer jag någonsin tröttna på set? Nej. Kommer du någonsin vara ful i det? Nej! Fatta va snyggt med rutigt uppklätt som jurist? Slå den lilla hammaren på lagboken och bah ”IN I ELEKTRISKA STOLEN MED DIG” ..eller vad nu jurister gör.

 

2. ”Im here” säger du slött då du entrar föreläsningen iklädd din självklara rosa kappa från Arket, portfölj, pärlörhängen och rena sneakers. ”För…låt?” frågar föreläsaren förvirrat. Du slänger dig ner i stolsraden längst bort och börjar skala ditt medhavda ägg. Du är lika snygg som störig.

3. Man ska bära BLUS som juriststudent tycker jag. Men ingen vanlig blus som om du vore en tönt. Du är cool och ska därför bära sån blus med större axlar SOM JU ÄR SÅ MODERNT NU. Den här är från Zara. Ser ni den i bilden? Knappt? Mm det är för att den är lika krispig som du kommer känna dig i den.

4. ”Vad har man till blusen då?!?” sitter du nu och funderar. Jo, jag tycker; perfekta jeans. Alltså det är ibland svårt att hitta dem meen hör och häpna har Gina tagit i en modell. Herregud. Är det för att det är Bianca Ingrossos röv/ben på bilden de ser så perfekta ut eller är det för att modellen är magisk. Vill matcha dem med allt!!!!

5. Klick klack klick klack klick klack klick klack… Vad var det? Nej men det var bara ljudet av när du springer mot din underbara juristframtid i klackarna från Other stories. Perfekt benvit färg på dessa stövletter. Matchas med allt du sett ovan. Älskade att gå i klackar när jag pluggade! Fick mig att känna mig… viktig..are.

6. ”Hmmm… Lundsberg?” en kille i klassen tittar med kisande ögon mot dig. ”Va? Vad sa du?” svarar du vänligt frågande.  ”Ja asså du gick på Lundsberg?” säger han med en ton du har svårt att tolka. ”Hehe jaha skolan menar du? Nej det gjorde jag inte” försöker du svara med fortsatt trevlig ton. ”Hej PAAaaaaaatrik heter jag, du såg bara ut som en tjej jag gick parallellklass med” säger han och räcker fram handen mot dig. Du hälsar motvilligt på den blöta labben och förstår att han inte alls trodde du gått på skolan men gärna ville berätta för dig att han gått där.

Du förstår tönt-Patrik. Du ser nämligen URCOOL ut i höstens stora it-jacka från Gant.

18 kommentarer | “Stilakuten: äldst på juristlinjen!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. KAJSA skriver:

    Älskar!

  2. Clara skriver:

    Hallå!! Som nybakad juriststudent som var exakt lika gammal som alla andra under utbildningen (…) skulle jag verkligen vilja säga att folk bara ser ut som folk!! Samma snygga/fula/töntiga inslag som ute på stan. Så rock juristhagga OG style skulle jag säga!!

  3. Karin skriver:

    Läser själv till jurist och är också äldre än de flesta (eftersom många börjar direkt efter gymnasiet.. vilket jag tycker är helt sjukt om jag ska vara ärlig men men). Men vill säga att vi har många som är äldre än mig också! Många med barn och tidigare karriärer som är över 40 eller ännu mer. Coolt tycker jag! Så visst många kommer vara yngre än du men kommer också finnas folk i din ålder och äldre. Så tänk inte på det! Och precis som i kommentaren ovan så vill jag säga att folk inte alls klär sig på något speciellt sätt bara för att de pluggar juridik (förutom kanske lite mer märkeskläder typ). Snarare blir folk som kommer i kostymer varje dag lite uttittade, men man väljer såklart själv! Men jag hade personligen tonat ner kontorsstilen och haft mer ”vanliga” kläder som jag trivs i på mig. Vi är ju där för att plugga after all, bekvämlighet framför allt!

    1. Hanapee skriver:

      Jag vill inte va den som är den men jag TROR frågeställaren förstod det men mer ville ha tips på lite roliga kläder? Vore trist att tipsa om ~VANLIGA KLÄDER~ haha

    2. Oops skriver:

      Men va? Upplever att ni juridikstudenter alltid är snäppet snyggare och mer välklädda än resten. Pluggar psykologi men är ofta i juriststudenternas bibliotek (pga MKT FINARE DÄR SERIÖST THIS AINT FAIR) och jobbar också lite *i universitetet* så träffar på en del av er och inte sällan är ni kostymklädda eller har svindyra märkeskläder topp till tå. Så står en själv där i lång jumpsuit som tappat formen och med smutsiga dojor och okammat hår :::(

      1. Reb skriver:

        Haha det kanske varierar mellan universiteten? Jag har fått uppfattningen att jurstudsen i Lund och Uppsala är bättre klädda. Vi jurstuds på SU är en rätt blandad skara dock. (Och vi har inget eget jurist-bibliotek). För egen del gillar jag verkligen att klä mig business, för att mentalt ”klä mig för nästa jobb”. Det är lite som ett rollspel. Jag vill att folk ska titta på mig och se att jag är jurist. Så jag hör väl (numera) till skaran som du har noterat på biblioteket. De första åren på programmet såg jag mer slashasig och bekväm ut.

        1. Matilda skriver:

          Förlåt men vill att att folk ska titta på dig och se att du är jurist? Konstig inställning /jurist

          1. R skriver:

            Varför inte? När jag pluggade konst ville jag också att det skulle synas.

            1. R skriver:

              (Mvh Reb)

  4. Anna skriver:

    Patrik!!! Älskar att hata honom.

  5. Vera skriver:

    Hello Hanna relationsexperten!
    Jag ska på utbytestermin i höst och min kille ska stanna i Sverige. Har precis åkt och just nu känns saknaden jättejättejobbig. MEN det är egentligen inte saknandet jag är rädd för (det är väl egentligen bara fint) utan att jag ska glömma honom om du förstår vad jag menar haha. Hur överlever man ett distansförhållande på bästa sätt? Vill verkligen inte sabba detta.

    1. Rebecca skriver:

      Jag och min kille var ifrån varandra under två (!!) av hans utbytesterminer. Den första hade vi knappt hunnit bli tillsammans och den andra ett år efter. Det var självklart skitjobbigt i början men sen kom man liksom in i ett annat vardagslunk efter ett tag. Vad jag tyckte hjälpte var att åka och hälsa på. Jag gjorde det sent under hans utbyten av praktiska skäl då han var på andra sidan jorden och även jag pluggade och inte bara kunde ”ta ledigt”. Men kan man så skulle kanske ett par kortare vistelser varit nice. Egentligen var väl kanske det här med att ha något att se fram emot det viktiga, även om det var fyra månader dit…

      Vi hade ingen direkt plan för vår relation när han åkte någon av gångerna. Av sig själv blev det att vi gjorde våra vardagscgrejer med skype i bakgrunden, lite som att hänga hemma fast ändå inte. Och det var väl kanske det här som gjorde att vi inte glömde bort varandra. Plus att vi fortsatte som vanligt att skicka meddelanden på roliga (eller helt vanliga) saker som hänt. I början kände jag press att allt skulle vara *perfekt* och man inte fick vara ledsen eller negativ men det övergav jag ganska snabbt. Det tog för mycket energi och kändes inte genuint. Men känn inte heller press på att man måste höra av sig varje dag om man inte vill. Hur gör ni hemma? Gör typ likadant skulle jag säga. Alla relationer är olika.

      Sist av allt, var inte rädd för att ha kul på ditt utbyte! Gör saker och ta vara på tiden då du får vara helt själv! Var ledsen för att du saknar din kille om du vill, det är helt normalt. Ni kommer att komma in i det. Innan du vet ordet av är det plötsligt dags att åka hem igen.

      Jag och min kille har varit tillsammans i nio år :)

  6. Emma skriver:

    Hej Hanna!!

    Jag ska börja på ett nytt jobb där den uttalade klädkoden är kostym. Jag är 23 år och nyexad och har absolut inte den typen av kläder i min garderob!! Please hjälp mig att hitta kläder där jag följer koden på ett snyggt (och prisvärt hehe) sätt. Så rädd för att se ut som en tant :(

    1. Matilda skriver:

      Omg jaaa tack plus en på detta, har redan börjat, är yngst på kontoret och känner mig extremt underklädd men vill ju samtidigt va cool inte ha en ful stel stil??

  7. FIDO skriver:

    PATRIK!!!! Pls skriv en novell där Patrik dyker upp med jämna mellanrum, är så roligt och läskigt och skrämmande? Skriker till när han dyker upp.

  8. Amanda skriver:

    Patrik <3 han borde få en egen serie på svt!!

  9. Sara skriver:

    Hoppas innerligt på att Patrik har en cameo i din sexnovell!!

  10. S skriver:

    Jag var ca 5-7 äldre än alla när jag började studera – det var bara positivt på studieresultaten 👌🏼👌🏼👌🏼

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla