Stilakuten: doktorandsutbildning i Skottland

10:32 2019-08-14

Frida:  Maaaaster! Jag är i stort (!!) behov av din gyllene stylisthjälp!

I höst börjar jag på en doktorandutbildning i Skottland och behöver därför uppgradera min vardagsstil! Jag kommer undervisa universitetsstudenter, och letar efter en stil som är personlig och lite kul men ändå ser *proffsig* ut! Jag är ganska kort och curvy, och trivs mycket bra i plagg med midja! Jag har inte jättebra betalt så jag är på jakt efter efter ett par pieces jag kan investera i och bära ofta! Megatack på förhand och tack för kul blogg! Kram från mig!

Master svarar:
Men gud?! Jag har så jävla intelligenta läsare att jag får panik. Här sitter jag bakom dataskärmen och tjoar och tjimmar(?) medan ni går doktorandutbildningar?? Aja. Vi alla har vår plats och syfte i världen och det är klart att jag ska hjälpa dig Frida. Vilket underbart äventyr du ska på!

1. KLART DU SKA HA RUTIGA BYXOR I SKOTTLAND. Finns det nåt snyggare med tighta höga utställda byxor när man har röv? Jag tror faktiskt inte det. Jag själv föddes med en liten röv (eller ja det gör väl alla tbh) men genetiken gav mig alltså aldrig någon röv i vuxen ålder, vilket gör att jag i hela mitt liv avundats er med stora rövar! Fram med den i dessa underbara perfekt gröna byxor från Other stories.

2. ”Men vaaad ska jag ha till dåååå?” gnäller du nu, ”knäpp igen tobakslåda!” ropar jag och slänger fram den här otroliga blusen från Rodebjer till dig. Förlåt men den är perfekt, speciellt till höga byxor eller korta höga kjolar. Det känns som en doktorandstudent måste äga den här blusen.

3. Är jag Skottlandhatare eller har jag rätt i att det regnar en del där? Dåså. Låt oss prata om skor. Du kanske tänker nu att ”men jag har inte råd med acne Hanna” men då kan jag komma med det glädjande beskedet att de här skorna är inte acneskorna, det är kopior! För en fjärdedel av priset från Other stories. Snyggt med rejäla skor till kjol tycker jag!!

4. …tex den här underbara från Arket. Kan man också ha vita blusen i. Jävlar va cool du kommer va!!! FÅR SPUNK.

5. Får jag säga en sak? Ja det får jag ju för det är ju min bloggghh ;ppPPPp. Men tycker att alla bör ha en KASHMIRTRÖJA i sin garderob. H&M har många för rimliga priser som tex den här superfina. Fint också med djup urringning så man kan ha skjorta under som på bilden! Har ju också fördom om att Skottland kommer va kallt… därmed viktig med varm bra men också tjusig tröja!

6. Hittade även det här settet på H&M!!! Så jävla snyggt med tighta set! Kommer sitta som ett smäck på dig! Kanske kängorna eller ett par lite sånna cowboyaktiga låga boots till? Helsvarta givetvis. Blir avis på din stil nu :-(

17 kommentarer | “Stilakuten: doktorandsutbildning i Skottland”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. L skriver:

  Jag blev också inspirerad, köpte HM-settet på direkten!

 2. Sillen skriver:

  Men gud igår skrev bloggbevakning ”får spunk” och idag skriver du det? 🤯 Är det så man säger?

  Jag och min sambo använder ordet spunk som = sperma! Haha. Det har blivit jättefel i mitt huvud båda gångerna när ni utbristit ”får spunk”! 😖det kan vara så att jag hittat på denna synonym själv någon gång för länge sen för att sperma låter för…. Äckligt/biologiskt(?) i vardagstal, men nu är det som det är och har blivit en sanning i mina öron och det verkar som att jag får vänja sig vid den här nya stilen att människor ogenerat berättar detaljer om vad som försiggår i sänghalmen…

  1. Prussiluskan skriver:

   Ja, att s a s ”få spunk” på de brittiska öarna är något annat än i t ex Villa Villekulla. Brittiska vänner har fnissat när deras barn kollat på Pippi Longstocking.

  2. Matti skriver:

   Nejdåååå som redan sagts så är spunk sperma på engelska så don’t panic osv! Du behöver alltså inte söka hjälp, trots att Hanna säger det på insta… En skulle ju till och med kunna påstå att spunk=sperma är mer rätt än nåt annat med tanke på hur många som snackar engelska såatteeeh
   https://www.urbandictionary.com/define.php?term=spunk

 3. Christina skriver:

  Not gonna lie, scrollade genom inlägget på jakt efter en ny episod om Patrik..

  Oh well, DRÖMsnygga klädtips master!!

  1. katarina skriver:

   AHHAHAHA jag med

 4. Emma skriver:

  Kan vara det snyggaste setet jag har SETT

 5. Lisa skriver:

  Heja dig Frida!! Jag doktorerar också i Skottland just nu! Du kommer ha så kul, se till bara att inte jobba mer än vad som faktiskt krävs. För övrigt så regnar det inte märkvärt mer i Skottland än i Sverige (mer skurar än heldagsregn, och det står man ju ut med, eller?)

 6. Anna skriver:

  Doktorerar också! Jättefina tips!!! *slänger fleecetröjan*

 7. Moa skriver:

  Vill ha allt! Så himla snyggt!

 8. Jessica skriver:

  Men gud, vill ha allt! Och jag är absolut ingen doktorand, utan bara en simpel lågstadielärare på landsbygden. Hade varit jättekonstigt om jag plötsligt kom klädd i tajt kjolset, önskar dock att jag levde ett liv där jag hade haft fler användningsområden för det.

 9. elsa skriver:

  den gröna kjolen var bland det snyggaste jag sett, tack för tips!

 10. Sofie skriver:

  Problemet med stor röv är att inga av & other stories byxor passar 😭😭😭😭😭😭😭😭 dör för de rutiga byxorna!!

  1. F skriver:

   ELLER HUR?!?!

   1. S skriver:

    Ja wtf de sitter konstigt och en får cameltoe??? :—-)))

 11. Linnea skriver:

  Wooow kjolen!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg