Det blev en rövdag

13:24 2019-09-04

Hej ÄLSKADE ni

Tänk va! Att jag nästan varje dag vaknar upp vid relativt gott mod och att det sedan kommer saker som sakta men säkert förgör min dag. Eller förbättrar den. Om man ska se glaset halvfullt dvs. Idag är verkligen en sån dag, men hey, bara halva dagen har gått så vem vet – det kanske blir bättre strax.

Kolla vad härligt det började.

Gjorde bananpannkakor och lyssnade på soliga P4 Stockholm. Älskar att höra trafiknyheterna?! Sån stark känsla av gemenskap. Tog mina vitaminer och kände mig glad. Sminkade mig i en live (ja i brist på fasta kollegor sker nu detta) och var allmänt nöjd.

Sen gick jag till mitt favvocafé för att jobba. Där började jag få ont i magen och må illa och få spykänslor, mått så till och från i en månad, och är lite orolig (obs är inte gravid). Ringde vårdcentralen och fick prata med uuuunderbar sjuksköterska men som, liksom mig, misstänkte bukspottskörteln. Vilket gör mig så himla orolig. Usch.

Meeeeen, det som senare hände som fick det att rinna över till en riktig rövdag var att jag fick ett samtal från samarbetet med den där novellen jag skrivit (sexnovellen!). Något som jag veeeerkligen sett fram emot att ni skulle få läsa. I samtalet framgick det  att den inte kommer att publiceras pga produktionskostnader. Kunden/byrån var tydligen tvungna att stryka ”flera noveller” pga detta.  För mig som har jobbat med just produktion senaste åtta åren låter det märkligt? Hur kan man inte räkna på det innan frågan ställs och kontrakt skrivs?

Självklart får jag betalt för mitt arbete ändå, men det var inte därför jag tackade ja.

Försökte därför få ett tydligare svar eftersom jag kände att jag behövde veta om det var något jag kunde gjort annorlunda? Sög det jag skrivit? Kan jag ha sån dålig självinsikt? Herregud. Vad pinsamt i sådana fall. Att jag liksom känt mig nöjd med den. Bara att ge upp någon som helst dröm om att skriva :-)

Förhoppningsvis får jag tillbaka rättigheterna till det jag skrivit och kan då publicera det på andra sätt. Håller tummen för det.

I eftermiddag ska jag fika med en bebis, kanske vänder hon den här dagen. Kanske ska läsa sexnovellen för henne???? luuul

6 kommentarer | “Det blev en rövdag”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. LB skriver:

    Men åh vad tråkigt, förstår besvikelsen när det är något du jobbat hårt med och känner dig nöjd med slutresultatet. Håller med om att det låter skumt, tänker att produktionskostnaden rimligtvis inte borde ha blivit oväntat stor helt plötsligt med tanke på att det är trycksaker, som du säger. Den större kostnaden borde ju isf ha varit ditt arvode och det får du ju oavsett.

    Men aja, vad vet jag. Hoppas iaf att du får loss rättigheterna, vill gärna läsa!

    1. Hanapee skriver:

      <3

  2. Lisa skriver:

    Bara kram! Från en rövdag (moi) till en annan.

  3. Maria skriver:

    Åh nu blir jag lite orolig för egen del – känner igen exakt det du säger kring illamående och spykänslor till och från. Vad är det med bukspottskörteln som kan vara fel då? 😬

  4. Lisen skriver:

    Hade exakt sådana spykänslor, magont osv för några år sedan. Var förmodligen alkoholrelaterat. Drack inga mängder men nåt glas då och då. Tog två vita månader och blev toppen i magen.

    1. Hanapee skriver:

      ”Nåt glas då och då” ?!????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla