Stilakuten: Therese ska på fest!

14:19 2019-10-15

Therese: Hej Master!

Nästa lördag ska jag på min killes kompis inflyttningsfest och jag behöver outfittips! Jag har träffat min killes kompisar en gång tidigare och då kände jag mig ignorerad och utanför, speciellt av tjejerna (min kille hävdar att så inte var fallet, men vad vet han?? En känsla är en känsla!), så jag skulle vilja ha en outfit som jag känner mig sjukt självsäker och cool i!!
Hoppas du har något på lager, tacksam för hjälp! <3 Ps. Tack för superbra podd! Håller på att lyssna igenom alla avsnitt och har nästan panik över att jag snart har lyssnat på allt.

Master: Din önskan är min lag. Så har det varit sen 2006 och så kommer det fortsätta. Killes kompis fest med störiga tjejkompisar? Hmm OFTA är det ju blyghet och osäkerhet som är hindret hos andra snarare än att man är hatad. ”Sträck ut en hand och finn en hand i din” sjöng Lasse Berghagen och det är ju SANT. Sträck ut handen så kommer du finna en hand i din (så gjorde jag och fann en haaaand i miiiin).

Men en cool outfit kan förstås också göra jobbet.

1. ”Ja, hej? Vi har väl setts?” säger du trevligt till din killes mest skränigaste polare när han sträcker fram sin vidriga lilla näve för femte gången. Han blir skamset påkommen med sin härskarteknik. Efter du gjort den entrén i det här otroliga settet från Zara kommer han aldrig våga låtsasglömma dig igen!

2. Iklädd denna otroliga organzaklänningen(?) i perfekt snitt från Gina tricot minglar du modigt runt lägenheten med ett glas i handen. I köket står farliga tjejgänget och sneglar mot dig. ”Booooonjouuuuuuurrrr” säger du på *skämt* och sträcker ut armarna mot dem. De svarar med tafatta kramar som du i din tur svarar med frågor om deras värdelösa liv. En av tjejerna berömmer din klänning och där påbörjas kvällens vänskap henne.

02:10 gör ni avancerad grafittimålning inne på krogtoalett. Kul!

3. Min kompis Klara har den här kostymen från Stories och hon är skitsnygg i den, vilket du också kommer vara! Matchas med svarta blanka loafers, stora guldörhängen, inget under (eller ja okej trosor kan du väl ha??? elleeerrr ;)) och utsläppt hår i fashionabel kanske lite fet(???) mittbena.

4. Iklädd läderbyxa och denna OOOOTEEEEROLIGA blus från Rodebjer står du med fem av din killes bästa vänner som alla skrattar hjärtligt åt dina skämt. Det KAN vara din fylla men du misstänker att samtliga vill ligga med dig och/eller även gifta sig med dig. ”Mission completed” tänker du nöjt tills någon knackar dig på axeln.

”Tjena cloooownen” hör du en bekant röst säga. Du vänder dig om, vad i… ”jäkla lattjo tröja du har där” fortsätter rösten som du inse tillhör din gamla vidriga kollega…. Patrik!!!!!!!!!!

Kvällen förstörd. Du åker hem.

17 kommentarer | “Stilakuten: Therese ska på fest!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Julia skriver:

  MÅSTE ha organzaklänningen!!! Särskilt om den innebär avancerad graffitimålning med nyfunna vänner kl 02.10

 2. Maria skriver:

  Ständigt denne Patrik!! :-P

 3. A skriver:

  Hanna! Kollar du på bachelor? Isf, kan inte du skriva vad du tycker om alla avsnitt, vecka för vecka – så som du gjorde med gift vid första ögonkastet! <3

 4. Anonym skriver:

  Hej! Jag har en fråga (utan att försöka göra dig ansiktet utåt för detta…) angående magproblem, vet ju att du har haft mycket problem och att du pratat ganska öppet om det. Jag har också sviinmycket problem med magen och tycker att det är så jävla psykiskt påfrestande. När man tex sitter i en knäpptyst föreläsningssal och magen kör loss osv. Känner på riktigt att det hindrar mig i livet just nu och framförallt när det kommer till skola då jag även skäms över det, dumt nog. Hur har du handskats med dina problem? Har du någon gång sökt på vc eller liknande och vad har du isf fått för svar? Börjar tappa hoppet och känns som att jag aldrig kommer kunna ha ett normalt jobb eller liv pga av det här, med risk för att dra lite för stora växlar…

  1. Hanna skriver:

   Jag förstår hur det känns, jag fick magproblem när jag pluggade och tyckte det var riktigt jobbigt ibland. Både under föreläsningar och på sal-tentor fick jag ofta springa på toan flera gånger och alltid mullrade min mage. Jag var väldigt öppen med att jag hade problem med magen och märkte att människor runt omkring mig inte tyckte att det var en stor grej. Problem med magen är alltid så tabu, man pratar inte om det och skäms över det men de flesta vuxna människor tycker och förstår att det är helt normalt och därför ska du inte oroa dig över att det låter.

   Dock har du mycket problem kan du söka hjälp. För mig visade det sig att jag har en kronisk tarmsjukdom, jobbig ibland men absolut behandlingsbar. Förhoppningsvis är det inte något sådant men ibland kan man ändå få hjälp eller tips av en läkare.
   Det värsta för magen är också alltid STRESS så försök att inte oroa dig för mycket (inte för att det är så enkelt..)

  2. Annika skriver:

   Vet du, jag känner så mycket med dig! Jag har också en ganska livlig och aktiv mage. Dock mår min mage väldigt bra och jag har hört många gånger att friska magar låter, det är naturligt. Men jag fattar ju att man inte avser muller och ljudet av att det ”kör” i magen. I vilket fall, det var inte det jag skulle säga. :) Jag ville mest bara säga att min mage också låter en hel del i perioder. Jag vet att jag ibland tyckte att det var jobbigt under föreläsningar, och nu när jag jobbar och delar kontor med en kollega finns det också dagar då jag knappt kan koncentrera mig på mitt jobb pga att magen låter. Men alltså när andras magar låter tänker jag ju verkligen inget negativt om det? Det gör väl inte du heller antar jag? Försök skämta lite om det om det känns jobbigt, eller som Hanna säger, säg bara typ ”min mage låter jättemycket, så är det bara, det får vi leva med ;)”. Tips är iaf att det till viss del kan hjälpa med att tänka på vad man äter. Nu är det ju SUPERindividuellt, men typ grönsakssoppa eller ris med någon gryta provocerar sällan min mage. Potatis är också bra! Laktos och feta grejer gör min mage gnällig och högljudd även om jag inte direkt är intolerant. En annan grej du kanske kan göra ibland om du känner att det är riktigt jobbigt på någon föreläsning är att säga att du gärna vill stå upp (pga rygg, knän whatever) och så ställer du dig längst bak i salen eller utmed väggen så att du inte behöver sitta supernära någon och även kan fokusera. Det sista jag vill säga är att sånt här går i perioder!! Efter att jag började tänka mer på vad jag äter och även äter mer regelbundet så har min mage blivit MYCKET tystare. Och det kan gå över helt av sig själv också så jag tror faktiskt inte att du kommer ha det så alltid, håll ut! <3

   1. Annika igen skriver:

    OBS, vill bara lägga till att jag alltså inte menar att du ska gå på någon slags konstant diet. Men om man vet att man har ett viktigt möte eller en lång föreläsning precis efter lunch kan man ju äta lite strategiskt den dagen om man pallar. :)

    1. Anonym skriver:

     Alltså tack för svaren snälla människor!! Känns ju alltid bättre att höra andras erfarenheter och speciellt när ni är så vettiga!! Håller på och experimenterar med kosten hela tiden men tror mer att det är något psykiskt då jag nästan aldrig har problem när jag är ledig osv. Dock känns det konstigt psykiskt också eftersom jag inte har problem med sociala sammanhang annars utan är ju magen som ger mig problem… Men tack snälla ni för era meddelanden <3

 5. N skriver:

  Ska också på fest och kommer köpa organzaklänningen!!!

 6. Alice skriver:

  HAHAHAHA SKRATTAR ALLTID HÖGT ÅT PATRIK

 7. kajsa skriver:

  Kan vi prata om när folk kommenterar outfits med fraser i stil med hur patrik har för vana att göra

  ”vilka roliga örhängen du har kajsa :-P”
  ”det var speciella byxor”
  ”oj! jag hade aldrig kunnat ha en sån färgglad tröja”

  och så tycker de att det är snällt, att de typ gör en en tjänst för att de ens säger nåt, inom sig tänker dom ”gud vad fult, stort av mig att ens säga något alls” ……blir tokig

  1. E skriver:

   Det låter som härskarteknik och det är förmodligen människor som är väldigt osäkra som håller på och fjantar sig på det sättet. Svara något i stil med: Vad menar du? Eller, vad snällt sagt! Ja, ironiskt då.

 8. Caroline skriver:

  Jag fullkomligt ÄLSKAR dessa inlägg! Och skrattar jämt högt åt Patrik!

 9. Emelie skriver:

  Kan du inte skriva en recension om din Luna mini som du visade på insta?? Funderar på att köpa!

 10. Hannah skriver:

  Patrik!!

  De här inläggen är det bästa på internet

 11. Sanna skriver:

  Alltså SÅÅååååÅååå BRA AVSNITT av gott folk med Katrin!!!! Klart bästa efter det med Marcus Birro tycker jag! Go go go!!!

 12. Rebecka skriver:

  Köpte klänningen dirr!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp