Vad i hela friden ska jag ge min partner i julklapp?

11:30 2019-12-06

…Ja det är ju en återkommande fråga både inuti i min hjärna och hos er. Har fått en del frågor där ni vill att jag tipsar om julklappar till partners och ABSOLUT de kan jag göra. Men ni kommer ju bli arga. Varför? Jo:

1. Det kommer bli könsbestämt. Ja, jag borde kanske gå utanför det *binära könssystemet* men samtidigt – jag har växt upp i det. Jag lever i det. Jag hatar det. Men hela min bloggärning kan inte gå åt att bekämpa det. Jag kan bara tipsa utifrån min verklighet. Eller kan och kan, jag tycker det blir mest trovärdigt så. Tjejer vill ha dyrt smycke och killar vill ha japansk kökskniv. Skoja. Eller? Jag och Anton vill det. Ni får köpa vad ni vill såklart.

2. Andra anledningen är ju: konsumtion. Och ja det är ju sämst. Brasklapp: köp allt på second hand så slipper det tillverkas nya grejer.

Nu kör vi!

 

”VAD SKA JAG KÖPA TILL MIN KILLE?”
Killar gillar dyra ordentliga saker. Typ en riktigt bra köksmaskin som de kan ha till sina starka majonäser de står och grejar med till nåt alldeles för avancerat Cramby-recept (en bok från Jonas Cramby är btw bra för den lilla plånboken). Teknik är förresten också bra att köpa, men det är så satans dyrt bara. En gång fick min kille en SONOS-högtalare och blev jätteglad. Ett annat år fick han PS4 och blev ännu gladare. Men framförallt gillar jag att ge kläder! Så att de ser ut som man vill att de ska se ut, som en pappersdocka man kan leka med *lalala*.

I år skulle jag satsa på typ en Patagoniaväst som är så poppis! Alla killar är sexiga i sånna. Kan man ha under lilla rocken eller inomhus när man står och vispar sin löjliga srirachamajonnäs <3

 

”VAD SKA JAG KÖPA TILL MIN FLICKVÄN?”
Eftersom kvinnor, i min värld, är mer mångfacetterade och har så mycket fler egenskaper och större personligheter är detta lite svårare. Jag tänker utgå från mig själv här. Generellt tycker jag GIVETVIS att det är roligt att få något från den jag är kär i om visar att han *tänkt till* dvs. JAG VILL ABSOLUT INTE HA NÅGOT PRAKTISKT SOM TYP ”SKIDHJÄLM” FRÅN MIN KILLE. Jag vill ha lyxiga kashmirset som jag kan ha när jag ligger och tittar om alla säsonger av Vänner! Jag vill bli överraskad med nåt fint smycke som visar sig vara exakt min smak?! Jag vill ha en jag önskat mig länge! Jag vill ha biljetter till konsert med favvoartist och bo på hotell!

(vissa av produkter är länkade med adlinks, vilket betyder att det är reklamlänkar, men alla produkter är givetvis fritt valda av mig).

28 kommentarer | “Vad i hela friden ska jag ge min partner i julklapp?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Matilda skriver:

  Hahaha Göran Persson referensen!

  1. Gabriella skriver:

   Hahaha skrattade åt den!

   1. Emma skriver:

    Känner mig dum som inte fattar!?

    1. Josefin skriver:

     ” 1. Det kommer bli könsbestämt. Ja, jag borde kanske gå utanför det *binära könssystemet* men samtidigt – jag har växt upp i det. Jag lever i det. Jag hatar det. Men hela min bloggärning kan inte gå åt att bekämpa det. ”

     Kolla Youtube på Göran Persson Carl Bildt. Fantastisk referens! ❤️

 2. Elin skriver:

  Vill inte vara denna men VAR KOMMER SKJORTAN IFRÅN? 😭 Jag är ny på jobbet och om jag var iklädd denna skulle ingen förstå att jag inte förstår någonting!! 🤤

  1. Klara skriver:

   Net-A-Porter! $525 på rea :)))

  2. Andrea skriver:

   Tycker estetiken ser ut som &Other stories så skulle kika där!❤️

  3. Hanapee skriver:

   Från Netaporter!

 3. Gabriella skriver:

  Haha lever i samma verklighet, upppskattade de könsbestämda tipsen å håller med om allt?

 4. Klara skriver:

  Älskar inledningen ”Killar gillar dyra ordentliga saker”. Oh yes.

 5. Charlotta skriver:

  Som julklapp till pojkvän under temat ”ordentliga” klappar och kläder vill jag tipsa om premium skjortor från mitt och min partners nystartade företag DELINDH :) vi tillverkar alla skjortor i Europa med kvalitet i fokus i alla led 🙌🏻

 6. E skriver:

  Hahahahaha läste högt för min kille å han ba ”vänta har du skrivit det där? För det låter exakt som allt du känner”. Tänker att det kanske går in nu?? När han hört att vi är fler som inte vill ha PRAKTISKA SAKER

 7. Pia skriver:

  Min partner ska få en cykelhjälm och reflexväst. Nu kommer han inte undan längre.

 8. Limpan skriver:

  Hej! Detta har EJ med julklappar att göra men tänkte fråga dig som ju är GURU in life och dessutom har många nära relationer med kvinns. Såhär, en av mina allra bästa vänninor sen gymnasiet (nu över 30) har de senaste två åren bara blivit sämre och sämre på att höra av sig. Vi bor inte i samma stad, hon har alltid varit dålig kommunikativt (med typ alla!) så det gör mig egentligen inte så mycket. Hon är en sån där som aldrig är aktiv på sociala medier osv och är liksom lite flyktig. Men däremot så svarar hon typ numer aldrig heller när man ringer, ringer aldrig upp och svarar inte på sms. Detta händer till fler än jag men jag kan liksom inte låta bli att bli lite ledsen av det?? Vad bör man göra? Jag förstår ju att hon är av en viss personlighet men på nått sätt lär ju båda vårda relationen?? Hur tar man upp det utan att det blir en stor sak?? Jag hör av mig väldigt sällan själv, vi snackar kanske nån gång max varannan månad typ så det är inte värsta trackningen men det är alltid föranlett av mig. Jag har redan skojat om det i många år att hon är sämst på att höra av sig osv. Hon har gått igenom massa svårigheter senaste åren, bland annat separerade hon från en annan av mina bästa kompisar. Jag köper HELT att hon inte pallade prata med mig om det speciellt mycket eller att det tom kändes jobbigt att göra det med mig – men känns som hon har cirka NOLL intresse av mig och mitt liv. Fick mitt andra barn i år och det har också hänt mig mycket men har knappt hört från na. Även om vi alltid, vad som än händer, kommer ha ett speciellt band så känns det ju som vi glider ifrån varandra och jag blir lite irriterad då det känns som jag blir tagen för given. För när vi väl ses är det ju bara kul och jag får meddelanden efter hur fantastiskt jag är osv osv. Men hon drar inte i några egna trådar med mig eller i vår kompisgrupp. Man får liksom ligga på. Sen så är hon typ ” åh förlåt för att ni får tjata på mig”. Gud vet inte va de mynnar ur i, borde jag fatta en pik eller ta upp det, eller är man för gammal?? Orkar inte med nått typ ”vi måste prata” samtal. Help!

  1. Limpan skriver:

   Är alltså lite över 30 år gamla, vi har inte känt varandra i 30 år hehe

  2. aa skriver:

   Åh din kompis är typ jag. Precis sådär är jag. Orkar inte mer än det, fast jag bryr mig. :(

   1. Limpan skriver:

    Brukar du kommunicera det till dina vänner? Att du inte orkar men bryr dig? Eller hur gör du?

  3. xx skriver:

   Obs vet att min kommentar är skriven sent, men har ej druckit alkohol, haha. Lite hårt, mot både dig och din vän kanske, men jag tycker helt ärligt att du ska låta bli att höra av dig. Så blir det tydligt både för henne och dig huruvida det är en relation som ba upprätthålls av 1 person. Fine, fattar grejen med att människor kan vara dåliga på att höra av sig, jag är själv så ibland, men dina önskemål är knappast orimliga om ni i dagsläget ändå hörs typ varannan månad? Äe, hon kan bättre och du förtjänar lite mer än så. Mvh passionerad hobbyrådgivare när det kommer till ojämställda relationer

   1. Limpan skriver:

    Haha åh tack för svar, sent eller ej. Ja jag har funderat på det och ibland går det lång tid sen känner jag men gud nu måste jag höra av mig så ringer jag en pling eller oftast skickar ett mess. Det är ju ofta för att jag saknar henne också! Men får oftast då inget svar. Däremot svarar hon direkt om jag skulle vara i samma stad och man frågar om hon vill ses tex (hon bor i vår gamla hemstad så man är ju där och hälsar på föräldrar osv ibland).

    Men har jag då gett henne chansen riktigt att förstå att jag tycker det börjar kännas tråkigt/jobbigt? Om jag inte säger något? Eller borde man bara fatta sånt själv?

    1. Anna skriver:

     Jag är lite som din vän. Tycker det är svårt att ha relation på sms/chatt men kul att träffas. Jag kan glömma höra av mig på några månader. Så jag förstår inte riktigt problemet? Är väl bara att höra av dig när ni är i samma stad och ses då. Och har du inte kul när ni ses så kan du sluta hör av dig helt. Men du kan liksom inte ändra på din kompis.

     1. Limpan skriver:

      Nej det är sant såklart, och du har rätt i mycket. Däremot tror jag kanske hon har blivit lite lat i relationen då jag ofta gör jobbet? Liksom litar på att alla andra fixar och ordnar. Hon har alltid varit mycket så förut så hon kanske helt enkelt inte pallar det längre? Jag vet inte, jag tror vi kanske hanterar relationer olika helt enkelt och det får man väll acceptera om man vill ha kvar varandra i livet.

 9. Firas skriver:

  HEj jag tycker om du vill ge julklapp till din partner Lite hjälHjärtat Kärlek

 10. Firas skriver:

  Kärlek uppskattas av vuxna som barn och det är aldrig försent och ge kärlek till vuxna som barn KÄRLEK ÄR OVERDELIGT

 11. Linnéa skriver:

  Hej!

  Vilken mångfacetterad, komplex bild av kvinnor du ger genom att utgå från egna preferenser.. Ditt intresse må vara att gå runt på ett hotellrum med diamanter i öronen och kashmir på kroppen, men om kvinnor är så mångfacetterade borde väl andra exempel på julklappar vara just en skidhjälm? Du skriver det själv, kvinnor är komplexa, känns då lite knas att kvinnor skulle gilla *lyx* och konsumtion, så som vi ofta porträtteras och förenklas (förstår såklart att du utgår ifrån dig själv, men något känns ju lite knas med motstridigheten i inlägget..).

  Ingen är perfekt och allt det här! Men konsumtionssamhället är sjukt i huvudet, du är klokare än att bidra till det ju! 💛

  1. Linnéa skriver:

   Tack för ett konstruktivt svar!

  2. Therese skriver:

   Älskar dig Hanna! Och jag förstår vad som är kul och inte kul.

  3. Victoria skriver:

   Men hon skriver ju ändå väldigt tydligt att hon utgår från sig själv, så ingen kan väl tolka det här inlägget som att kvinnor bara gillar diamanter och lyx? Jag själv hade nog uppskattat typ en skidhjälm eller något annat praktiskt mer än ett cashmere-set, men jag kan ju inte bli upprörd över att någon har en annan smak. Tänker att det hade varit svårt att skriva ett inlägg med presentförslag som passar alla, framförallt eftersom Hanna är en enskild bloggare som utgår från sig själv. Hade det varit en tidningsartikel tycker jag man hade kunnat ställa högre krav på att försöka belysa olika personlighetstyper och tipsa bredare.

 12. E skriver:

  Master – I need you! Min bästis fyller 30år läskigt snart. Vill ge någon lite finare – med en maxbudget på typ 500kr. Något hon kan minnas men också verkligen uppskatta. Ge mig allt du har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp