*mål* (eller löften?) 2020

10:40 2020-01-10

1. Få i mig näring. Haha alltså missförstå mig rätt, klart man får i sig näring på daglig basis men jag skulle vilja äta lite mer näringsinriktat. Nästan all mat vi lagar hemma är vegetarisk, fisk eller vilt (alltså älgkött från våra föräldrars jakt) så det ska vi fortsätta med. Men vill addera typ frukt och *grönt* varje dag. DOCK kan jag inte äta sallad till lunch för blir inte mätt……. och bajsar ut den snabbt…. förslag på näringsrik lunch som man ändå blir mätt av? PS. kommer givetvis fortsätta äta godis? herregud

2. Yoga 3 gånger i veckan. Det här har jag verkligen kört igång med nu! Är på Dag 5 på Adrienes yogachallange så kör inte varje dag, men nästan! Så varför ska jag börja yoga igen? Jo, förutom det självklara i att ”det är bra att röra på sig” tycker jag yoga är så otroligt ångestreducerande. Jag kopplar ihop kroppen med hjärnan och lär mig knep på hur jag kan lugna nervsystemet genom att andas och vissa positioner. Nu när jag gjort 5 yogapass på kort tid är jag övertygad om att världen skulle va trevligare om alla bara gjorde yoga varje dag? Ja förlåt sån är jag nu. Går väl över.

3. Promenera överallt. Jag bor i stan? Lika bra att gå! I höstas hamnade jag i ett riktigt dåligt sånt ”äh jag tar en uber” tänk vilket ju… sög. Jag har nu en 10 000 stegsutmaning med mina kompisar Maja och Edvin. Jag har förlorat varje dag då min dagliga promenad till och från kontoret ligger på 6000 steg….. MEN IDAG SÅ. Ska gå till DN-skrapan! På med mössan Persson!

4. Vara snäll. Mot mig, andra och situationer jag är i. Säga när jag tänker positiva saker om andra, uttrycka när jag har de mysigt eller bra. Få tag i det ljusa i saker och inte låta cynismen ta över varje dag.

Nirå? Har ni några mål för 2020? <3

19 kommentarer | “*mål* (eller löften?) 2020”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Astrid skriver:

  Så himla mysig lista 😍
  Känner säker så för att jag själv vill fokusera på samma saker hehe.
  Segt att salladen inte samarbetar! Men du kanske kan jobba mycket med sidosallader? Så att du får i dig och blir mätt men också får i dig en näve grönkål?

 2. Sanna skriver:

  Jag ska äta för att må bra, vilket är sjukt luddigt men helt rätt för mig. Ibland innebär det att äta godis en onsdag och ibland att köra stenhårt på att det är lördag som gäller. Ibland äta hamburgare med pommes och ibland matlåda. Vad som får mig att må bra vet jag inte riktigt alltid så jag tänker att jag ska lära mig det också.

  Därutöver ska jag börja spara på riktigt, alltså inte föra över lite till mitt sparkonto för att sen ta tillbaka och spendera dem.

 3. Sofia skriver:

  Kloka mål!!! Jag vill bla.. skriva klart min platta, ta fler selfies (pga tar nästan aldrig idag å det e ju kul med snygga bilder på sig själv), också yoga men har satt mål 2ggr/i veckan (hittills yogat 0 ggr 2020 men snart så!), ringa min kompisar oftare ist för att smsa, fortsätta gå i terapi och spela tennis med min pappa!!

 4. Anna skriver:

  Mysiga mål!! Har också som mål att ge mer kärlek/säga komplimanger man tänker på osv osv för att va snäll. Angående salladslunch är ett tips att addera mättande protein + massa långsamma kolhydrater(tror matvete/makthavre/bulgur osv är det??) i salladen. Annars är det fett gott med mättande mackor till lunch, så kan man lägga på tonfiskröra/kycklingröra/hummus/avokado osv osv för och känna sig som en norrman med sin smörgåslunch

 5. Karro skriver:

  Ett tips för mer grönt är att göra soppor proppade med gröna godingar, eller att ’bara addera’ tex spenat i en köttfärssås eller lasagne :)

 6. Isabelle skriver:

  Hej Hanna!! På tal om yoga kanske du kan tipsa om snygga och bekväma träningskläder? Får panik på mina träningstights som hasar ned till knäna och sport-bhs som inte håller tuttarna på plats :-(

 7. elsa skriver:

  jag vill börja gå på pass igen! alltså på gym. vill också försöka ha regelbundna videosamtal med kompisar som inte bor i samma stad.

 8. Sanna skriver:

  Huuur gör man för att skita i vad andra tycker om en?? Så lesssssssss på att frtf går runt och bry mig

  1. Hanapee skriver:

   Ja men gör inte alla det? Det som är så bra, att vi alla går bara runt och tänker på oss själva allra mest lol <3

 9. Jessica skriver:

  Jag har några nyårslöften/intentioner! Jag läser innantill:

  1. Läsa om alla Harry Potter-böckerna
  2. Börja låna böcker på biblioteket (se punkt 1)
  3. Ta trappjävlarna på jobbet (gjort en gång hittills. Pga mötte en kollega som alltid tar dem.)
  4. Prova ett nytt konstnärsmaterial

 10. Jessica skriver:

  Veganska soppar som innehåller ngt mättande typ bönor eller linser. Kan laga storkok, tar ingen tid att göra, frys in direkt i glasmatlådor och bara ta upp när du behöver så du slipper äta samma soppa i en vecka.
  Jag försöker ha med några skalade morötter som snacks när eftermiddagsdippen kommer på eftermiddagen, tips! spruta över lite citronsaft på dom innan du lägger i påse/burk så blir dom inte torra och tråkiga.
  Fruktsallad med Anton på kvällen. Smoothie på morgonen där du fryst in frukt/grönt i portionspåsar.
  Lycka till :)

 11. Agnes skriver:

  Roliga och rimliga mål!

  Mina mål är att bli bättre på munhälsa alltså borsta tänderna, använda tandtråd och munskölj varje dag <- säger kanske en del om hur det varit… Vill även laga matlådor oftare så det ska jag väl också ta tag i i år.

  Tips på det där med maten, laga grytor som det går att slänga i massa grönt i eller plåtmat där det går att slänga på allt och in i ugnen och undertonen kan en titta en serie eller käka en frukt.

 12. Sara skriver:

  Mitt mål med 2020 är att rensa ut de där energitjuvarna som en fortsätter vara vän med fastän det gång efter gång leder till besvikelse. Jag ska våga att hellre ha få men fina vänner än massa kompisar som ändå inte bryr sig. Obs, inte lätt för en person med dålig självkänsla som är i stort behov av att vara omtyckt av allt och alla. Men jag har bestämt att 2020 ska bli ett år med mer positiv energi och glädje!

  1. E skriver:

   Jag gjort precis detta de senaste typ två åren, för jag kände precis som du. (Vet hur det är när man försöker vara kompis med precis alla. Ironiskt nog känner man sig mer ensam när man har många kompisar än få) Kan säga att jag mår så mycket bättre nu!

 13. Lizzy skriver:

  Jag köper frysta grönsaker i påse typ broccoli, haricots verts och ärtor, och lägger dem frysta på toppen av matlådan. Sen in micron med resten av maten och då blir de kokta. Detta är det ultimata för mig pga det ser fint ut med grönt på toppen, det är billigt, det är tydligen massa näring och vitaminer och sånt i just gröna grönsaker, det är väldigt lätt och man blir gomätt!

 14. a skriver:

  Ett najs tips på en kinglunch är att göra en sallad men addera POTATIS. Jag brukar ha kokt potatis, svarta bönor (eller annan vegetarisk proteinkälla man gillar), bladspenat, soltorkade tomater, fetaost.. blanda runt ät kall!! superduper verkl

  1. E skriver:

   Jättebra tips! Och jag kan också tipsa om att addera en äggula och/eller mosad avokado i vinägretten i en sån sallad, det ökar också mättnaden plus blir lite krämigt, mmmm

   1. E skriver:

    Och! Gärna lite stekt halloumi med utöver bönor eller liknande. Då blir du nog mätt :)

 15. Zara skriver:

  En smart grej är att slänga ner quinoa i salladen. Tycker det funkar! 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp