Mitt livs första *babyshower*

15:27 2020-01-25

Väldigt många av mina polare har barn, men vi har aldrig ”gjort” babyshowers för varann? Det här med blöjtårta och lekar som ”gissa bajset” har känts….. mycket främmande. Det har inte varit nån tradition vi hängt på.

Samtidigt gillar jag att fira. Man ska alltid fira!!!!!! Speciellt en gravid, för fan va dom sliter på. Så glad blev jag när min kompis Mimmis kompisar drog ihop en babyshower för henne idag.

Vaknade pigg klockan 08, gjorde pannkakor, städade och gick och handla blommor och ballonger! HUR LJUVLIG!!!! En lördagmorgon liksom. Kände att jag mötte folk som va bakis och kollade hatiskt på mig. Jag förstod dem.

Kolla va mysigt! Fanns så mycket gott att vräka i sig. Om jag åt 5 våfflor? Ja det kan hända.

Fick bara en otrolig film på när Mimmi blev överraskad (finns på min insta).

KUL.

Sen lekte vi lekar som ”barnkunskap på norska” (OBS inte gissa bajset) vilket va skoj. Vann dock inte.

Min första babyshower får 5/5.

14 kommentarer | “Mitt livs första *babyshower*”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Jennifer skriver:

  Brukar du läsa böcker? Har du några favoriter du vill tipsa om?
  Ni som läser får gärna också skriva böcker värt att läsa, vill återuppta läsandet!

  1. C skriver:

   Karin Smirnoff! <3

 2. Marielle skriver:

  Var inte du på Josefins babyshower, har för mig att det pratades om den i någon pod? Eller blandar jag ihop det med typ möhippa?

  Ok inser nu att jag är helt orimlig som tror jag vet bättre än dig vad du har gjort eller inte. Förlåt.

  1. Hanapee skriver:

   Möhippa! Puss

 3. Erica skriver:

  spännande! Hur känner du dessa? Kände inte igen Mimmi på storyn så blev nyfiken :P

  1. Hanapee skriver:

   Genom min kompis Emelie. Firat nyår med Mimmi senaste 7 åren, hon jag åkt till alperna med osv.

 4. Fez skriver:

  Hanna! Vart köpte Anton tyget till era gardiner i sovrummet? Så himla fint

  1. Hanapee skriver:

   Åh tack! Ohlssons tyger!

 5. Nike skriver:

  Oj maj gad, trodde att bild 2 och 3 från vänster i screenshottet från video var en ”knipig” rumpa i blå byxor!!!!!! Tänkte att du råkat lägga ut en rövselfie????? ojoj

  1. Hanapee skriver:

   HHAHAHAHah skrek

 6. Mimmi skriver:

  STILAKUTEN!! Hallå, tar examen till sommaren och det är inget jag velat tänka på men ikväll slog det mig att JAG TAR EXAMEN?? Och jag måste fan börja kolla redan nu vad jag ska ha på mig, för det ska ju kännas rätt osv. Kan du snälla hjälpa mig med tips på klänningar som är typ snygga och ”sexiga” men ändå classy?! Finns det ens sånna känner jag.

 7. Hedda skriver:

  Hej finaste Hanna!
  En högst privat fråga egentligen som du ju inte måste svara på men undrar hur du tänker kring det här *barn*? Jag är i samma ålder som dig och har vänner omkring mig som börjar yngla av sig till höger och vänster vilket (tyvärr) resulterar i en liten livskris för mig varje gång då jag ej är så ”förtjust” i barn (hehe vilken KVINNA jag är) och har NOLL barnlängtan.. plus är singel (vilket ju på sätt o vis är rätt skönt då). Men jag har förstått att du ändå gillar iaf dina vänners barn och ibland skriver ”mina framtida barn” typ. Jag är (som du) också uppvuxen på gård på landet men bor nu i storstad och om jag hade velat ha barn tror jag det varit svårt för mig att låta dem växa upp i stad då jag velat ge dem den *idylliska* uppväxt jag själv haft, men ja; närheten till djur, natur osv osv osv.

  Aja!! Något som snurrar i mitt huvud exreeeemt mycket (trots att jag inte ens känner att jag vill ha barn- kan en kvinna aldrig bara få leva?!?!;ppPpp

  Älskar din blogg, det är den enda på hela vida webben jag läser (för att du inte har barn, så skaffa ej;)) skoja! Eller? Jo. (Fast nej).

  Puss

  1. S skriver:

   Är inte Hanna men jag är i samma sits. Samma ålder, också växt upp på landet, vänner börjar få barn osv.

   Själv har jag nog börjat landa i ett beslut att jag inte vill ha barn. Det jobbiga är väl att man kanske aldrig kommer veta om det var rätt beslut eller inte, men just NU vill jag verkligen inte ha barn. Och så länge jag känner så, så försöker jag att inte överanalysera det hela för mycket.

   Något som fick mig att tippa över i detta beslut var ett avsnitt av ‘filosofiska rummet’ (jättemysig och intressant podd btw) som heter ‘varför skaffar vi barn’? Avsnittet fick mig att känna att pressen att skaffa barn minskade och jag förstod lite mer mina egna tankar, men även andras tankar, kring det hela. Jag har också förstått att jag njuter alldeles för mycket av min självständighet som jag har nu som singel och barnlös. Nu när man är ”äldre” och landat mer i vem man är och vad man värderar som värdefullt kan jag också på riktigt njuta av det.

   Jag tänker också att det kommer bli vanligare att folk faktiskt tar ett aktivt beslut att inte skaffa barn? Att vår tidsålder är mer flytande än någonsin då man som individ har rätt att göra precis som man vill på egen hand, vilket också kan innebära att man kanske vill inseminera sig när man är 38, TILL EXEMPEL, om man nu ändå kommer på att man vill försöka få barn?

   Människan har ju heller aldrig behövt ta ett aktivt val i denna fråga, utan det är ju något som uppstått i den moderna tid vi lever i. Förr (när vi levde på savannen och fram tills p-pillret, typ?) blev man ju gravid and that was that. Men nu är det 2020 och det är fan inget enkelt val att göra. Så var snäll mot dig själv och försök att fundera på vad DU vill, i långa loppet. Prata med vänner, prata med dig själv + lyssna på podd-avsnittet!

  2. Hanapee skriver:

   Jag tycker man absolut får ställa frågan och jag vet ju hur tankarna går, jag ha känt mig rätt främmande för barn senaste åren men tror det varit så pga ”mkt press” av att kompisar skaffar, att jag har kille osv. Har liksom alltid tänkt att jag vill ha barn sen jag var liten, men senaste åren har de känts så jävla STRESSIGT kring det. MEEEEEEN för mig var det svinknäppt, plötsligt hände ngt i mig typ från en dag till en annan, i slutet av förra året. Att jag bah ”jo men jag vill ha barn”. Tror det var när jag umgicks med Linneas bebis i Toronto.

   Så jag är ledsen förr att göra dig besviken, men jag kommer skaffa barn (om jag kan dvs). Hoppas du läser bloggen ändå. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG