Stilakuten: Snygga brudtärnor

08:05 2020-01-14

Clara: Hanna!! I ett försök att få dig på bättre tankar denna RÖVMÅNDAG så behöver jag hjälp – jag gifter mig på midsommarafton och behöver klädtips till mina 5 tärnor!!! tycker det kan bli så överjävligt cheesy med tärnklänningar så därför ber jag dig – stilguden – snälla ge mig tips på nytänkande kring dresscode brudtärna!

Hanna svarar: GRATTIS CLARA! Rövkul det verkar att gifta sig!! Många av er frågar om mitt bröllop (jag jag jag) och just nu siktar vi på i början av juli 2021. Så det är ju en bit kvar! Därför jag inte skriver så mycket om det plus att jag är lite hemlig om det?! Sjukt nog. Men fundera på klänningar har jag ABSOLUT gjort.

Och såhär; jag tänker att det kan va känsligt med att säga va som är snyggt/fult i bröllopsväg eftersom folk är såpass känslosamma kring den *lyckligaste dagen i sitt liv* (BLIR det verkligen det btw? usch känner sån press aja). Så jag tänker nu bara utgå från vad jag kommer vilja ha och tycker är fint men aaaallt blir såklart bra. Nej. Jo. Nej. Skoja :-)

Jag tycker det är absolut finast om man tillsammans med tärnorna sätter sig och planerar klänningarna efter tärnornas egna stil och OBS har man då en tärna som har nån rockabilly-stil ja då kanske man får lägga sig i extra mycket. Men jag tycker det är så himla fint med OLIKA typer av klänningar men i färger som ändå funkar ihop. OBS behöver nödvändigtvis inte vara ”ton-i-ton” jag menar, utan med ”funkar ihop” menar jag att de snarare bara är fina färger tillsammans!

Kolla här tex:

Så fint att alla bara är finklädda i de klänningar som är liksom.. dom (har ingen aning om vilka personerna på bilden är men försöker måla upp en tilltalande beskrivning här).

Men sen ÄR det ju fint att välja en färg och köra totaaaalt olika typer av klänningar och nyanser. Som här:

Wow va fint! Den knallrosa gjorde verkligen susen (haha). Överlag är det fint när EN av brudtärneklänningarna verkligen bryter av sådär.

Om man vill köra lite mer säkert kan man ju köra i samma material men olika färger, som typ här:

…fast här skulle jag tyckt det var roligare om en klänning hade annat snitt och va mörkgrön och en av de beiga va lång kanske? Men att alla är i satin. Hängde du med?

Sammanfattning:
Olika klänningar utifrån tärnorna
Riktigt finklätt
Gärna en som bryter av
Vill man säkra; liknande material (silke, tylligt) men olika färger ELLER lika färgskala men olika nyanser och form

Tips på märken med mycket fina klänningar tycker jag är: Stine Goya, Reformation och GANNI.

Stort lycka till och jag vet att ni kommer va toksnygga!!!! OCH DET ÄR VIKTIGASTE AV ALLT……

12 kommentarer | “Stilakuten: Snygga brudtärnor”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. rasha skriver:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10161077093275344&set=pob.572265343&type=3&theater

  Hoppas länken funkar. Brudtärnor i olika blå nyanser som passar dem. EN med möster. Alla andra enfärgade. tyckte det var fint.

 2. Clara skriver:

  Tusen tusen tack Hanna för grym inspo!!! Precis vad jag/vi behövde! Nu känns det ännu roligare med planeringen!

 3. Sofia skriver:

  Jag gav mina tärnor en färgskala som matchade bröllopet i övrigt (i mitt fall mörkblått, grönt och tistelblått) sen fick de välja klänning/byxdress själva utifrån egen stil och kroppstyp! Blev SÅ bra, alla kände sig snygga!

  1. Hanapee skriver:

   Bra idé! <3

 4. Hanna skriver:

  Hej!
  Kan inte du tipsa om enkla klänningar/byxdressar att gifta sig i denna vår?!?! (som inte är snordyra…) Du och din stil äger ju!!

  Mvh,
  En som ska gifta sig i maj men har nollkommanoll att ha på sig :( :(

  1. B skriver:

   Jaa jag behöver också tips!!

   1. Anonym skriver:

    Jag med! Gifter mig typ jättesnart :o

 5. Hanna skriver:

  Jag tycker din föredetta kollega, Lingplings tärnor var sååååå fina. Det var det ju en typ av färgton men i olika modeller och material 😊

  https://www.instagram.com/p/B4sZ4R-pOKI/?igshid=ow4vthgre99j

  1. Hanapee skriver:

   VERKLIGEN

 6. Sara H skriver:

  Jag hittade fina klänningar till bra priser från märket Aeryne häromdagen här https://www.afound.com/sv-se/varumarken/aeryne :)

 7. Johanna skriver:

  Hej hanna!!! Du är min stilguru och jag behöver tips på student och balklänningar. Var hittar jag snygga, men för ett resonabelt pris?

 8. Linnéa skriver:

  Apropå bröllop. Jag behöver hjälp av stilakuten. Ska på bröllop i mars och vet inte vad jag ska ha på mig… Klädkoden är mörk kostym. Vill gärna matcha min kille som kommer ha mörkblått. Kan du snälla hjälpa mig? <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp