Min fredag i tider

11:00 2020-02-15

08:10

Har de senaste tre(!) veckorna vaknat med enorm huvudvärk och öm i käkarna. Visst borde det vara att jag gnisslar tänder va? Eller en tumör förstås. Aja, får väl kolla upp det :-)

Ihop med denna huvudvärk åt jag over night oats som Anton börjar göra om kvällarna (så jävla gott) och drack vatten med Alvedon medan jag svarade på mejl och skrev på en ~grej~. Insåg att det här skulle bli en fredag då jag inte skulle få så mkt jobb gjort.

10:15

Sen fick jag syn på mina tår och tyckte jag såg ut som ett vattenlik. Sist jag klippte och målade tånaglarna var… håll i er nu… sitter ni ner?

NYÅRSAFTON.

Gahdkdözlsö!!!

10:32

Målade dem röda eftersom det var allahjärtansdag….. hahahaha. Sen la jag mig i sängen och kollade bröllopsavsnittet från Wahlgrens värld. Bianca Ingrosso är en sån naturlig stjärna! Besatt av henne. Tycker Wahlgrens värld är Sveriges bästa reality just nu, helt otroligt bra är det.

11:16

Dags att gå med sortering. Är på sorteringen kanske… 4 ggr i veckan??? FÖRSTÅR INTE VAR ALLT SKRÄP KOMMER FRÅN.

11:26

Vädret var underbart. När jag sorterat skiten tog jag mig till Östgötagatan och min absolut mysigaste fiskbutik. De har liksom Melodikryssetfrukost på lördagar för massa ensamma pensionärer, familjär personal och såååå goda skaldjur.

11:40

1630 kronor senare absolut. Men vi skulle ju bjuda på allahjärtansdagmiddag på kvällen, så tyckte det va värt.

11:48

Kom hem och möttes av paket! Och insåg där varför jag är på sorteringen hela tiden.

I den här påsen fanns fuktgivande ansiktsmasker som jag testat innan och gillar! Tack Eucerin!

11:49

…även mina polare på älskade Löfbergs hade skickat ett litet bud med bl.a. kaffe som stöttar regnbågsfonden. Taaaaackaaarrrrrr!

12:18

Testade en sängkappa jag beställt och insåg att det var fel färg för vårt rum. Vill nån ha den? I mörkgrå bomull i storlek 160cm. Du får hämta den på söder i veckan! Behövs strykas :-) OUPS min kompis Amanda paxade den snabbare än nån annan

Är nämligen usel på att returnera saker jag beställt. Har nog aldrig hänt tbh? För jobbigt bara. Usch. Hatar även att hämta saker på posten. Vad har jag för slags märklig fobi?

13:10

Sen sminkade jag mig, bytte om och åt rester i form av en gazpacho. Besatt av den klassiska förrättssoppan som jag äter o-silad i middagsform. Blir dock så extremt gasig av den. Fes på riktigt kanske 45 jättehöga fisar hemma i min ensamhet? Skrattade till en gång för det var så sjukt.

13:30

Jag och gaserna tog oss ut i det krispiga vädret igen. Skulle ta bussen in för ett möte i city men insåg att bussen va inställd pga demonstration. Kutade till tuben och åkte på riktigt tunnelbanan för andra gången på en vecka. Hade innan det inte åkt på ett halvår?!?

Älskar ju buss eller att promenera. Eller ja, låt oss vara ärliga, jag åker en del taxi också. Jamen stäm mig då!!!!

14:02

Mötet var på h&m showroom och nya studiokollektionen! Ville ha allt!!!

14:21

Plockade bla detta set i knallrosa linne. Hur läcker och konstnärlig? Längesen jag var färgglad, insåg att man kanske borde va det oftare. Piggar upp så att säga!!

14:37

Sen iklädde jag mig mitt beiga jag och stressade jag hem och städade hela lägenheten och gjorde aioli!

17:10

Bytte om till en klänning i vad jag menar är 2020s stora innefärg: KLEINBLÅ.

Innan jag kom hem så var jag faktiskt förbi A days march och köpte en skjorta till Anton. Det var ju trots allt allahjärtansdag och jag har känt mig TOKIG i honom senaste tiden.

17:45

…Och det verkade som att han är KÄR i mig med??? För han kom hem från jobbet med en helt underbar patagoniajacka till mig! Så glad!!! Velat ha exakt sån liten fleece i månader.

Mkt nöjd över detta som ni ser.

19:20

Edvin, Maja och Nichlas anlände och middagen var igång! Herregud vad trevligt det var. Och att tjejböglaget vann över killarna i Besserwisser var kvällens stora höjdpunkt. Skönt att få det svart på vitt.

Somnade innan klockan ett väldigt tillfreds med denna fredag.

37 kommentarer | “Min fredag i tider”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. m skriver:

  Älskar såna här inlägg!

 2. Jessica skriver:

  Jag tar gärna sängkappan! ♥️ Om du tänkte ge bort den? Eller köper den! Den hade passat perfekt hos oss!

 3. Alice skriver:

  Om Jessica här ovan inte vill ha sängkappan skulle jag bli överlycklig! Mvh fattig student som skulle behöva piffa upp sin studentlägga ♥️

 4. Stina skriver:

  Vad har ni i over night oatsen? Försöker experimentera här hemma men blir inte nöjd!

  1. Sara skriver:

   Tar på mig att svara på detta eftersom jag har ägnat de senaste månaderna åt att experimentera fram några bra ”recept”!! Alla mått är ungefärliga (klassiska *ögonmåttet*). Om blandningen känns för tjock/torr adderar du mer mandeldryck och om det är för rinnigt kastar du i lite mer havregryn. Hellre lite lösare dock, ska inte kännas som att tugga bröd :-)) Ang havregryn brukar jag ha 50/50 vanliga havregryn och typ fiberhavregryn/femkornsgryn, ger lite mer karaktär. Funkar dock jättebra med endast vanliga havregryn!

   Enkelt grundrecept: 1 dl havregryn + 1 dl naturell lättyoghurt (blir för tjockt med vanlig yoghurt så rekommenderar verkligen lätt) + 1 dl mandeldryck + 1 msk chiafrö + 1 mosad banan. Smakar lent och lite sött från bananen. I de andra recepten brukar jag strunta i yoghurten eftersom det blir för tjockt med yoghurt + andra ingredienser, men tycker absolut det platsar i grundreceptet!

   *Spexrecept* #1: 1 dl havregryn + 1 msk chiafrö + 1 mosad banan + 1 dl mandeldryck + 1 tsk hampafrö + 1 tsk kakao. Kanske inte det bästa om man inte gillar att äta ”sött” på morgnarna vilket jag förstått att vissa inte gör?? Smakar kanske inte dessert (för det är det ju inte) men har ju iaf en distinkt ”chokladig” vibb.

   *Spexrecept* #2: 1 dl havregryn + 1 msk chiafrö + 1 banan skuren i ganska små bitar + en ””näve”” (hatar d ordet som ”måttenhet” men budskapet går nog fram) färska (viktigt!) blåbär + 1 dl mandeldryck + 1 tsk-1msk jordnötssmör. Så god att den kan slukas på under minuten!!

   Njut!!

   1. Stina skriver:

    Wow! Du har verkligen testat! Tack för spännande recept! Och jag älskar sött till frukost, försöker bara hitta nåt med rimliga kalorier! 😄

 5. Tina skriver:

  Mår BRA av dig och din blogg! Lika delar mys, tänkvärt, uppfriskande, rakt ut-skratt och inspirerande.

 6. Sara skriver:

  Läste med spänning för kändes som om PAAATRIK plötsligt skulle dyka upp!!! Gladledsen att han inte gjorde det

 7. Caroline skriver:

  Jag hade sån huvudvärk ett tag. Visade sig att jag hittat en ”ny” sovställning (hah alltså omedvetet) som jag tyckte va toppen men som gjorde att jag pressade ihop käkarna lätt under natten. Fick börja göra käkgympa genom att stretcha/trycka ut underkäken åt sidorna och framåt. Har blivit bättre! Kan va nått?

  1. Hanapee skriver:

   Har du nåt sånt ”käkprogram” ?? haha

   1. Anna skriver:

    https://folktandvarden.vgregion.se/fakta-och-munhalsorad/undersokning-och-behandling/rorelsetraning-for-kaken/

    Detta tipsade min tandläkare om. O sen skaffade jag en oerhört sexig bettskena 🙃

   2. julia skriver:

    När jag får ont i käkarna brukar jag dra tungan fram och tillbaka över tänderna, då stretchas musklerna! Testa 5ggr åt båda hållen :)

   3. Tandläkare skriver:

    Tandläkare här som själv tyvärr pressar på DAGTID ibland! Obs behöver inte vara så att dagtidspressandet/gnisslet påverkar eller hänger ihop med de såkallade nattliga aktiviteterna, men såklart kan man göra både och…

    Grundgrejen man kan göra när man pressar under dagen är att tona på M-ljudet. ”Mmmm” haha precis som vid meditation/dylikt. Då hittar käken det avslappnade läget. Ibland räcker det till och med att tänka på M-ljudet… Sen tycker jag det programmet som länkades här ovan är bra att prova också!

    Men gnisslar du på natten endast, och det fortsätter så kanske en bettskena ändå är bästa hjälpen. Att du just VAKNAR med huvudvärk och ömma käkar är ett tecken på det. Anton kanske märkt av om du gnisslar/pressar?

    Hoppas detta hjälpte dig något och att det går över SNART! Din egna tandläkare verkar superduktig och bra, så du kan säkert bolla det med henne för att komma fram till rätt sak. <3

   4. Caroline skriver:

    Fick det bara muntligt förklarat men var typ det som länkats här :)

 8. Elin skriver:

  Åh, en s k Torsbykavaj! 😂 Supersnygg!!

  1. Matilda skriver:

   Jaa älskar begreppet torsbykavaj, borde spridas utanför Värmlands gränser

   1. Linnéa skriver:

    +1!!

 9. Agnes skriver:

  Halloj! Var har du köpt matbordet? Det såg ut att va smalare än andra bord. är på jakt efter ett nytt :)

  1. Anna skriver:

   Ikea vill jag minnas! När jag var på jakt efter smalt bord köpte jag grå bockben på Ikea och la på en arbetsbänk i ask och ek från typ Bauhaus. Billigt enkelt snyggt

 10. Olivia skriver:

  Skrattade högt åt ”jag och gaserna tog oss ut”. Tänker mig som ett moln runt dig. Växte aldrig från kissobajsåldern ☹️

 11. Sara Paulsson skriver:

  ÄLSKAR detta inlägg! Mer sånt varje helg framöver taaaaack<3333

 12. Lene skriver:

  Hvor er den svarte vesken fra? Perfekt jo!

 13. Sara skriver:

  Härligt inlägg!!

 14. Agnes skriver:

  Vilken perfekt byxa du har på pose-i-hallen-bilden!!! Märke? Var hittar jag den? Vad har du för storlek och hur lång är den i benen? <3 TACK PÅ FÖRHAND!

 15. Therese skriver:

  Håller med om wahlgrens värld!!!

 16. Ida skriver:

  Kan vi prata om bordsduk? Har folk det? Ja uppenbarligen!!! Det är ju snyggt som få men tänkt med sorg i hjärtat att den kommer dö ut med 50-talisterna?
  Sa extremt nyligen till min mamma att INGEN i min ålder liksom tänker på att dukar finns och skulle köpa eller använda en.
  Blir glad om det är fler ungmöar än Hanna som använder det?!

  1. Hanna skriver:

   Jag använder!!!

  2. Anna skriver:

   Jag har!

 17. Josefin skriver:

  Jag tycker också att det är olustigt att hämta och lämna paket på posten!

  1. Anonym skriver:

   Jag med! Känner sån stress också över att jag har paket som måste hämtas ut i tid och otid… Har faktiskt minskat min shopping lite pga detta (och för att värna om miljön) och mår seriöst mkt bättre av att slippa hänga på mot utlämningsställe flera gånger i veckan :-p

 18. Emelie skriver:

  Berätta EXAKT om din jacka tack!!! Finaste jag sett!!!

 19. Erica skriver:

  Ni verkar vara så fina med varandra, du och Anton. Goals på alla sätt.

 20. Maya skriver:

  DEN ULTIMATA SVARTA BUCKET BAGEN!!!11!11!1!1!1!1!
  Var kan man köpa en sån ?????
  Sorry om du kanske har skrivit ut det på sociala medier men har inte det:(
  Taaaaaaaack på förhand

 21. Lisa skriver:

  haha alltså hur låg du när du visade upp ditt nagellack på foten? du måste vara extremt vig? det ser så avslappnat och elegant ut

 22. Maria skriver:

  Master! Behöver hjälp! Vi är tre Umeå-tjejer som ska ner till Stockholm på en miniweekend den här helgen, vi ska dricka bubbel och gå på bröllopsmässa eftersom en av oss (Martina) ska gifta sig i sommar! Har du tips på någon bra restaurang dit vi kan gå och dricka bubbel/drinkar och äta lite schysst mat (utan att det är svindyrt, vi jobbar som fysioterapeuter, klassiskt kvinnoyrke så lönerna är kassa).
  Tack! /Maria

 23. Karro skriver:

  Vaaaaarifrån är dina übersnygga byxor på 10e bilden? Vill haaaa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp