Tacksam kvinna loggar in

14:23 2020-02-27

ÄLSKADE NI

Okej. Puh.

Gud vad skönt att få ”lufta” att jag har en människa i min mage som jag förmodligen inom några månader kommer pressa ut ur min snippa och sen ta hand om i arton år. Eller längre? Jag har ju trots allt behövt mina föräldrars ”stöd” (iaf emotionellt) i absoluta 31 år.

Känner mig äntligen som mig själv efter tre månader av nån märklig censur. De första tio veckorna var svårast eftersom jag bara ville gå in här och spy ut hur piss jag mådde i och med min eeeeeextrema trötthet. Tålamod är ju inte heller min bästa gren, men visste att jag behövde låta hela gravidgrejen landa hos mig innan jag drog in andra i den.

Anade att det var några av er som skulle tycka att det var skoj, men inte hade jag anat hur himla fina och starka era reaktioner skulle vara! Har fått print screens på gruppchattar där kompisar varit så genuint glada för min skull, folk har skickat gråtbilder! Gick runt och var helt VARM igår av era reaktioner.

Jag tänker att man verkligen inte behöver skriva något fint – men så är ni så många som tar er tid och gör det. Det tycker jag är stort, på riktigt.

Jag vet ju verkligen själv hur det har känts i mig när andra berättat om sina graviditeter när jag varit ”osäker” på om jag vill försöka skaffa barn. Det är jättestressande. Så den känslan har ju gjort att jag känt mig lite skraj för att dela nyheten med er. Och så det här med alla där det tar tid att bli med barn eller som inte kan få barn – sista jag vill är att gnugga in något där.

Kanske är det en press på att behöva vara ”tacksam” jag känt? Tro mig, jag ÄR tacksam men jag är också trött, täppt, grå, finnig, tung, orolig och rädd. Konstigt nog finns det en känsla som trots allt är större än allt det och det är nån slags grundlycka och längtan till den där märkliga varelsen som lever i mig nu. Plutten som vi kallar hen. Plöööötttheeeeen på Sundsvallska.

För oj vad jag längtar efter Plutten.

Men obs snälla låt tiden inte gå FÖR snabbt fram till början av augusti, måste trots allt hinna vänja mig. Och köpa en vagn.

PUSS OCH TACK ALLA.

religiös bild som Jacob tog på mig under inspelning av Havande kvinna loggar in

29 kommentarer | “Tacksam kvinna loggar in”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sofia skriver:

  <3333333333333333

 2. R skriver:

  GRÅÅÅÅTERRRR<<3<3<3<3

 3. Sandra skriver:

  Grattis Hanna!!! Blev alldeles varm i bröstet och lite rörd när jag läste nyheten igår. Känns konstigt nog som att jag känner dig, har följt dig så himla länge! Och det finns få andra bloggare/influencers jag relaterar till så mycket som dig, så ska bli kul att följa dig på den här resan. :)

 4. L skriver:

  <3 är verkligen så glad för er skull!! Vill höra allt om detta. Jag och min sambo bestämde oss också i höstas för att börja försöka, än så länge har det inte tagit sig men jag håller tummarna😍

 5. Sara skriver:

  Haha så roligt att andra när andra ”influencers” säger att dom har ”EN SÅ STOR ROLIG NYHET” så är det en kollektion med NAKD. När du har en ”ganska rolig nyhet, tror ni kanske blir glada” så är du fkn GRAVID!!!!!!

 6. Axelina skriver:

  Så jävla kul!! Grattis!! Avundsjuk på din unge som kommer få dig som mamma ❤️

 7. Moa skriver:

  Det rös i hela mig så fort jag såg magbilden på instagram. Är så himla glad för din och Antons skull, det ska bli SÅ roligt att följa eran graviditet <3.

 8. Erica skriver:

  Åh längtar efter nästa avsnitt!

 9. En trogen följare skriver:

  Stort grattis! Blev så himla glad när jag läste detta :) älskade första avsnittet, är själv gravid och det var sååå mkt igenkänning på dina känslor o funderingar

 10. ellen skriver:

  Åh jag är en sån som följt dig massa massa massa år (efter ett missförstånd då jag började följa din blogg för att jag trodde att du var en jag kände – till att du känns som en jag känner haha)! Jag blev så glad för er skull när du announcade på instegram och är en av de som haft detta på känn, följde alla dina barntankar i podden i höstas med stort intresse då jag själv haft samma. Nu är min barnlängtan dock jättestark och jag känner mig väldigt ledsen och nere, så en liten del av mig kände att fan, nu blir även din blogg/insta/podd minerad mark när man inte orkar höra alla lyckliga gravida när man själv är orolig ledsen och längtandes. MEN idag känner jag mig ändå bara glad för er skull och hoppas på att jag inom en snar framtid kan joina dig med en egen gravidlycka!

  1. Hanapee skriver:

   <3<3<3<3

 11. Hanna skriver:

  Woho är så glad för er skull! Älskar podden och hoppas ni kommer snacka mer barn där.

 12. Caroline skriver:

  Stort GRATTIS! Så fint att läsa, och få följa. <3

 13. Ida skriver:

  <3<3<3 Skapelse pågår!!

 14. Lina skriver:

  RÖS och tjöt rakt ut när jag såg din lelle mage på insta igår. Har följt dig since forever och är genuint glad för din och Antons skull. Världen är redo för en masterbebis<3

 15. Linn skriver:

  Så himla himla kul, stort grattis!! Har hängt här inne i flera år men knappt aldrig kommenterat. Men blev helt glad igår morse när jag såg bilden på insta, det är som om en vän blivit gravid <3 är själv i vecka 25 och ska bli så kul att läsa/höra dina fortsatta tankar om allt. Så knäppt att det är någon i ens mage som ska komma ut sen och kalla en för mamma och som man kan pussa på oändligt mycket och som man inte ens känner ännu?! Märkligt häftig grej. Grattis igen till er båda! <33

 16. Alice skriver:

  Fick så många tårar i ögonen över att se din reaktion på graviditetstestet <333 så fint och genuint!! Grattis!!!! <3

 17. Marie skriver:

  Hej Hanna! Vill skicka ett jättestort grattis och massa tummar upp på videon du la upp igår. Internet svämmar över av gravid-content men ditt är det enda som känns relevant, på något vis. Relaterbart (och välproducerat!!). Beror kanske på att jag haft din och Martins podd som en trogen följeslagare och stor trygghetspunkt i många år och kan, ja, relatera. Som att nu har en ”riktig” människa blivit gravid (varsågod för märklig komplimang). Och det gör mig berörd och väldigt glad. Grattis igen och ser ännu mer fram emot att följa dig framöver!

 18. Clara skriver:

  Grattis!!! Är så himla glad för din skull! Har knappt kunnat tänka på något annat hahaha<3

 19. Hedvig skriver:

  Jag vill verkligen också säga grattis och att jag blev så genuint glad!! Stort lycka till! /Ett stort fan

 20. Hanna skriver:

  Det føles som en veninde er gravid! ❤️ Jeg råbte til min kæreste “ved du hvem er gravid!!?!?! 😅 tillykke fra en Hanna til en anden! ❤️

 21. F skriver:

  <3<3<3<3<3<3 Finaste!

 22. Amanda skriver:

  Fy fan vad kul!! Du kommer bli en sjukt bra mamma! Och tror du kommer tycka det är skönt att aldrig behöva sakna riktning i livet igen haha. Eller i ett antal år iaf!

  Födde barn förra året, direkt efter var var jag typ helt traumatiserad (har jag nåt vagt minne av) men nu blir jag så sjuuukt avundsjuk på alla som ska få gå igenom denna fantastiska upplevelse haha.

  Ett tips, för sånt måste man ju ge… är Föda utan rädsla. Att rekommendera om man är inne på yoga med! Men en sak som jag inte lärde mig genom kursen och som chockade mig under förlossningen är att man inte bara kan sitta och andas igenom smärtan (det funkar jättebra) utan man måste typ kämpa rätt mycket med krystande och så haha. Blev på riktigt chockad över att ba men vadå det här är ju fysiskt ansträngande vilket är rätt lol men till mitt försvar tog jag smärtan som en kung. Men tänker du bara på det är den boken och kursen skitbra haha.

 23. Emilia skriver:

  Åh det är så kul att du är gravid, jag är också det!! Och jag har följt dig hur länge som helst! Och mina cravings är på riktigt cigarettrök och rödvin och allra helst snus. Men vet inte om det är cravings eller bara något jag saknar… Hur som helst, vad dricker du när du är ute? Och hur tänker du med kläder? Och jag går också runt och försöker komma på olika saker man bör passa på att göra som gravid för att känna att man maxat sin graviditet och gjort det roligaste av den!

 24. Johanna skriver:

  Stort grattis!! Så roligt och jag blev så glad när jag såg detta! Följt dig i massa år och du är min favorit på nätet, ska bli så roligt att följa! Jag och min kille har försökt i snart ett år nu och det har varit allt annat än kul att försöka bli gravida för oss. Visste att det kunde ta tid men inte hur besviken och ledsen en blir varje månad mensen kommer. Det låter dramatiskt men det är verkligen som att kastas mellan hopp och förtvivlan hela tiden. Jag har också känt länge att jag inte varit redo medan min kille varit redo betydligt längre, och när vi väl bestämde oss så var vi så taggade. Jag hade också en uppenbarelse med en kompis bebis och gick nästan över en natt till att känna mer självklarhet för att skaffa barn. Nu känner jag mig som världens idiot som hoppades, och innerst inne tänkte, att det skulle gå fort och känner hur tiden rinner ur fingrarna på mig. Har aldrig varit så ledsen som under det här året. Men nu ska vi dra igång med fertilitetsutredningar och allt och håller tummarna att vi får positiva nyheter snart :) massa kramar och stort grattis <3

  1. Maggan skriver:

   Är i samma sits Johanna! Blev diagnostiserad med PCOS efter att ha försökt i över ett år. Känner verkligen igen mig i känslan att det slår tvära kast, är från start en väldigt emotionell människa, det här senaste året har tagit enormt på krafterna. Är mitt uppe i att försöka medicinera igång nån slags basfertilitet. När jag såg att Hanna var gravid (GRATTIS MASTER!!) tog det ett tag innan jag klickade mig in här på bloggen igen och kunde se på videon (som var hur bra som helst, mer tack!) för det är svårt att balansera att vara glad för nån annan samtidigt som man är så jävla ledsen för sin egen skull. Hoppas du får bra nyheter iom utredningen Johanna <3 För mig har det hjälpt att veta att man inte är ensam med dom här känslorna!

   1. Johanna skriver:

    Tack för ditt svar Maggan! Håller med om att det hjälper att veta att man inte är ensam <3 och håller helt och hållet med om att det är en svår balans, att vara glad för andra som "lyckas" samtidigt som vi är så ledsna att det dröjer. För mig är det jobbigast att ständigt bli påmind. Jag tänker på det hela tiden men försöker leva på så gott det går för känns som att jag går sönder annars, men när jag ser att många influencers, och människor i min närhet, blir gravida så påminns jag hela tiden om vår sorg. Jag är också väldigt emotionell och håller med om att det tar så otroligt på krafterna.. Jag har ingen ork till någonting längre och kan inte fatta hur jag pallat oroa mig för så många saker tidigare i livet?! Det här äter upp mig på ett helt nytt plan. Jag önskar er all lycka till och håller tummar och tår att ni kan locka fram några ägglossningar med medicinering! Kanske lite skönt att ändå få ett svar på vad som orsakat problemen och förhoppningsvis skissa på en väg framåt, även om mycket av det här känns väldigt oförklarligt. Jag fick min mens igår och ska ladda batterierna för ännu en runda med ägglossningstest, sex som har förvandlats till ngt mekaniskt ist för kul och pyttelite hopp att den här gången kanske det går, all kärlek till dig <3

 25. Karin skriver:

  Tips att följa på Insta: forlossningen_ostra. Om du VILL se födslar innan du själv föder så är det ett himla fint konto tycker jag!

 26. Saga skriver:

  <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla