Utklädd eller uppklädd?

11:53 2020-02-28

Fredag! Är glad! Pigg! Det är sol! Va som vanligt uppe inatt och åt banan, drack vatten och tog nässpray! Det är för övrigt min nya rutin. Vaknar typ 04:30 av andnöd pga nästäppa och måste rusa till nässprayen och hitta rätt bland 45 stycken tomma sprayar jag givetvis inte orkat slänga. Är helt klart beroende nu, men vet ni, det kan jag TA. Längesen man drog på sig ett härligt litet beroende!

Och nej det är inte farligt för fostret – får jag ens TILLSTYMMELSE till den typen av uppfostrande kommentarer blir det block direkt. Jag är 31 år gammal och kan ta egna beslut. Mm redan bra att va tydlig från början här med gravidrörelsen som så gärna vill ge ”oombedda tips”. Vill inte ha ett enda oombett tips, oavsett ”snällt syfte”.

Nåväl! Nu ska vi inte skapa dålig stämning. En solig förmiddag har gått och den har sett ut såhär:

08:21
Marmleadmacka. Fy i helvete va gott det är med marmeladmacka. Det söta som blandar sig med salta smöret på riktigt sånt krispigt bröd.

09:15
Sminkade mig, lockade håret, klädde på mig en outfit som va lite så ”utklädd eller påklädd?!”. Bestämde mig för att det va mer påklätt än utklätt.

Jävlar va gammal jag ser ut btw???? Ja ja, andas in och accepterar.

09:38
Sen till jobbet givetvis. Men mycket härlig väg till kontoret! Älskar verkligen kyrkogårdar och att tänka på att man ska dö. Hahahahaha. Det är SANT. Jag uppskattar ju nuet då. Döden döden döden. Nu nu nu. Mmm.

10:01 
Tjejerna på kontoret!!! Jag hade med mig capuccino till dem och mig själv. Om en vecka slutar praktikant-Ebba och det känns PISS. Älskat varje sekund av att ha henne här. Vem ska nu fota mina kvitton, klippa podden, bygga min hemsida och vara med på inspelningar? Och framförallt: skratta åt mig och bygga mitt oklädsamma självförtroende. Snyft.

Nu ska vi tre gå och käka lunch! Pöss

45 kommentarer | “Utklädd eller uppklädd?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. A. skriver:

  Väntar barn tre, och bästa svaret under såväl graviditet och första tiden med bebis är ”det avgör jag” på oombedda råd. Du kommer vara den bästa mamman till ditt barn. Känn ett lugn i det.

  1. Hanapee skriver:

   Ska sno det rakt av! DET AVGÖR JAG!

 2. I.s skriver:

  Off topic, men – du har fått mig att bli besatt av Love is blind!!!
  Jag har dock precis börjat kolla så jag kunde ju inte se din live igår pga spoiler. Önskar så att jag kunde ta del av alla dina reflektioner som du delat på stories och live, men det går ju tyvärr inte.. Såå bästa master, kan du inte snälla skriva ett inlägg om Love is blind??? Alla vi vet ju att du är the og relationsguru och därför känner jag ett starkt behov av att få veta vad du tycker och tänker om denna sjuka serie!?

  Och självklart, STORT grattis till fostret!! <3 Följt dig sen skvadern nästan och blev så otroligt glad för er skull. Skvätte till och med en tår. Så fint när din pappa sa ”jaha” på ett sånt där sätt som bara pappor kan.

  1. Ida skriver:

   JAG MED! HÅLLER MED OM ALLT!

   1. Sofia skriver:

    JAG MED. Pls skriv om det.

    1. Michaela skriver:

     Jaaa missade din live igår!

  2. Felicia skriver:

   JAAA!

 3. Sofia skriver:

  Guu haha blir alldeles blödig av outfit där man ser mageeee <3333

 4. H skriver:

  Blev också beroende av nässpray under min senaste graviditet. Man måste ju kunna andas?! Begäret försvann av sig själv. Och nää, bebis tar ingen skada.

 5. anonym skriver:

  Grattis till graviditeten! <3 Så avundsjuk på dig att din mage börjat synas, jag går snart in i v. 16 och ser bara plufsig ut ännu :( Men hoppas att det ska börjas synas snart så att jag också kan klä mig i kläder som visar en fin MAGE

 6. STinah skriver:

  HANNA, jättekul att du är gravid och allt såntdär men Meli meli fåtöljen???

  1. Sara skriver:

   +1!!!!!!!!

 7. Lina skriver:

  Nässpray är den gravidas bästa vän!

 8. Alice skriver:

  Har inte varit inne på din blogg på ett tag och blev helt chockad av gravid-bilderna. Jag kommenterar aldrig, men nu ba, STOPPA PRESSARNA, vänta WHAT!?!?!?!?!?! Sen scrollade jag ner och såg videon. Plz gör fler!!!! SÅ JÄVLA KUL!!!! Woho! Läste även att du fått gråt-bilder skickade till dig. Blev typ gråtig av klippet med dina päron jag med. Vem är jag ens???

 9. Anna skriver:

  Jag hade nästäppa heeeela graviditeten och vågade inte ta nässpray en enda gång. Så dumt? Spraya på, säkert ingen fara.
  Tycker att Ass har rätt bra gravidkläder om du vill ha tips. Köpte bla två par gravidjeans därifrån so jag använde hela graviditeten!

  1. Anna skriver:

   Haha, Asos skulle det ju stå!

 10. Julia skriver:

  Tipsar om det nya nässprayet som man inte kan bli beroende av fysiskt. Är psykiskt beroende redan. Mvh en som fick skära ut polyperna en gång pga kärlek till nässpray.

  D va värt d

  1. hanna skriver:

   Vad är det för nässpray?? Mvh ”väldigt trånga näsgångar men du kan ju andas så vi opererar dig inte”

   1. Eli skriver:

    Jag använder Renässans nässpray med menthol! Älskar den! Effekten fås inte riktigt lika fort som med vanlig nässpray så man får ha liiite tålamod men efter typ 10-15 min kan man andas normalt igen.

 11. Karin skriver:

  Alltså, Hanna 😭 Jag är själv i vecka 12 med min första bebbe och när jag såg ditt klipp förut blev jag så rörd! Jag kände igen mig så mycket i allt du pratade om och din ärlighet kring känslorna fick mig att böla som en gris… (hormoner?) Jag hoppas att du orkar göra fler filmer för jag vill gärna veta allt! Hur du har mått/mår, vad du tänker på, hur du förbereder dig osv. Ibland känns det så ensamt när jag ligger illamående på soffan och är för trött för att prata med nån (varje dag hittills…) så då uppskattas verkligen dina uppdateringar ❤️ Lycka till med allt!
  Psst! Jag brukar också äta banan och dricka vatten kl 4.30. Fint att vi preggos är i synk 😊

 12. Jenny skriver:

  Två barn. Varit djupt nere i nässpraysberoendet båda graviditeterna. Nästäppan släppte ungefär samtidigt som bebisarnas navelsträng klipptes av. Spraya på. Man måste ju kunna andas!

 13. Ani skriver:

  Kan du inte skriva recension om Gift vid första ögonkastet i år igen SNÄLLA! 😀

  1. Anna skriver:

   JAAAAA

   1. Stefanie skriver:

    Ja snälla, snälla!!! Det är typ det jag lever och andas för, recensioner av GVFÖ alltså. Hela året är bara en enda lång väntan på att en ny säsong ska börja sändas, och att någon rolig person ska ta sig an uppdraget att analysera sönder varenda liten detalj så jag kan mysa upp i min soffa och ba mhm så äre!!! Precis vad jag tänkte! Visste det! Så typiskt den personen. Suck. Mhm.

    Gärna låååånga, utföööörliga recensioner och analyser. Mmmmm!!! Mums!

 14. Anette skriver:

  Grattis till bebis! Är snart i mål i tredje graviditeten och har brukat typ tre nässpray i veckan varje gång från tidiga veckor till dess att bebisen kommit upp på bröstet. Sen har behovet inte funnits kvar överhuvudtaget, så är inte orolig för det denna gången heller. Lite coolt ändå hur kroppen funkar. Älskar nässpray!

 15. Elin skriver:

  Men jaaa, fy fan va gött med ett preggo till som tar det lite mer chill. Va fan- blev typ besatt av att googla all sjuka påhitt om faror för barnet i magen. För det finns såååå mycket! Herregud, ät det som könns gött och sippa lite vin då och då om du är sugen! Tror MYCKET på att det bästa för barnet är en välmående moder! Och jädrar vilken kärleksfnissig tid du o Anton har framför er. Första barnet var en jäkla myspys tid! Obs andra är också bra men inte lika självupptaget som första. KRAM

 16. Marielle skriver:

  Jag har varit GRAVT nässpraysberoende sedan jag väntade mitt första barn för drygt fyra år sedan. Hur ska man kunna odla barn i sin kropp om man inte kan andas undrar jag? Spraya på.

 17. Essi skriver:

  Hanna! Kommer du skriva om GVFÖ här nu när det går igen? Behöver dina inlägg efter avsnitt mer än jag behöver själva programmet!!!

 18. Karro skriver:

  Master!
  Jag ska på studentgalej och klädkoden är ~sexiga outfits som drar till sig blickar (gärna blickar från en viss person). Har INGEN ANING vad jag ska ha på mig så vänder mig såklart till dig, min modeguru! Jag är rätt lång och allt för ofta ser byxor ut som att de krympt i tvätten på mig… Snälla hjälp en 22-åring i nöd!

  1. Stefanie skriver:

   Gud vad snuskigt tema. Blev typ obekväm även fast det inte är jag som ska gå… Haha.

   1. Karro skriver:

    Haha lät värre än tänkt! Syftet är mer att ha på sig en outfit man känner sig jävligt snygg i bara ;)

 19. Vendela skriver:

  Jag har under mina två år som mamma typ aldrig fått tips, när barnet varit ute.
  Tror ABSOLUT att det handlar om min sjukt arga uppsyn och dödliga blickar på alla som närmar sig. Hett tips är det där däremot!!
  Men gravidtipsen däremot SEEENELLA. alltid är det en jätteerfaren mammaTM som ska säga något ”för att vara snäääll”. Pft. Låt en gravid jävla kvinna ta sina egna beslut. Mitt foster – mitt organ. Lol

 20. Carin skriver:

  Men guuud ja, gravidhysterin är sjuk där ute. gick under min graviditet med i en facebookgrupp för blivande mammor. Fick lära mig att följande är farligt:
  Bada bubbelpool(bebis kan kokas)
  Spilla varm dryck på magen(bebis kan bränna sig)
  Tappa något på magen(bebis kan slå sig)
  Äta rödvinssås(hallå, alkohol?!)

  Tydligen är det också brukligt att bulimkräkas om man får i sig något från listan över saker man inte ska äta.

  Själv åt jag det jag kände för, men i ärlighetens namn var det ju mest typ ostmackor och falukorv. Fick också knappt några ”välmenande” råd pga gjorde tydligt klart för min omgivning från dag 1 vad jag tyckte om sånt.

  1. Hanapee skriver:

   Hahahahaha äta rödvinssås

 21. Linda skriver:

  Grattis till graviditeten ❤️ Det är jättekul med bebis osv men tips, råd och insikter man inte frågat efter från mer erfarna föräldrar är ju verkligen den stora nackdelen. Har en 10 mån bebis nu och har en person i min närhet som säger ”vänta bara…” på ca allt jag säger. Säger jag ”det har varit en jobbig natt” säger den personen ”vänta tills ni får två barn, DÅ blir det jobbigt”. Säger jag ”min bebis är matglad” säger den ”vänta bara, hon kommer börja matvägra!”. Härliga samtal! Men tror att du överlag har rimliga följare som inte kommer vara jobbiga tipsare. Hoppas!

 22. M skriver:

  Hej Hanna! Lyssnade igenom Vasalopps-avsnittet i podden igen och blev så satans taggad på att också åka tjejvasan. Dock har jag endast åkt längd en gång för kanske sex år sedan… Skulle vara så kul om du gick igenom hur du tränade inför loppet och typ lite tips och trix?:) Vilka skidor ska man ha osv. Jag har berättat det här för alla jag känner och varenda kollega, så måste verkligen visa alla att det kommer bli gjort. Men känns emellanåt som jag tagit mig vatten över huvudet. Och sist men inte minst, STORT GRATTIS till graviditeten❤️ liten tår fälldes

 23. Emma skriver:

  Minns att jag fick skit i en facebookgrupp när jag var gravid för jag åt kladdkaka till lunch och toast till middag en hel vecka när min sambo jobbade borta. Kanske får skylla mig själv som outade min kostcirkel dock………..

  1. Hanapee skriver:

   Du beskrev mina senaste tre månaders kostcirkel

  2. Britta skriver:

   Levde på bröd och toast i princip hela min graviditet pga hade sånt jävla illamående och spydde nästan varje dag! Toast eller vitt bröd med bara smör var det enda jag kunde få i mig under långa perioder.
   När jag träffade en kollega efter att min son hade föds och vi pratade om att han var så liten när han kom (han föddes 2,5 v för tidigt) la hon huvudet på sne, tittade menande på mig och frågade: ”var det för att du bara åt bröd?”

 24. frida skriver:

  hallå master jag kan inte förstå att jag är gravid samtidigt som dig!! ligger en vecka bakom dig (tror jag) och det känns så najs å dela dethär med dig?!! eller ja jag läser ju om din graviditet iallafall :)) stort grattis till oss!!! <3

 25. Ajli skriver:

  Jag ska också sno det där ”det avgör jag”. Är INTE gravid, men tycker att jag behöver använda det oroväckande ofta i alla fall, får oombedda råd hela tiden om exakt allt i mitt liv.

  Stort grattis, heja heja!

  Att tänka på döden ger mig panik XD

 26. SPAgnes skriver:

  TIPS OM VÄRLDENS I SÄRKLASS BÄSTA SÄSSPRAY, OTRIVIN COMP!!!!! Inget står den, den HJÄLPER som inget annat, HÅLLER som inget annat, ochdäddar en från BÅDE nästäppa, bihålstäppa och rinnsnuva fast det bara är en vanlig sketen nässpray. SNÄLLA testa den du kommer vara mig evigt tacksam. Eller ja, iaf under hela graviditeten och under varje förkylning du drabbas av!

  Otrivin COMP alltså, viktigt att det är just comp-varianten!

 27. Sofie skriver:

  Master!
  Vad ska man ha för vårjacka i år? Har noll inspo!

 28. Emma skriver:

  Grattis till bebis! 😍
  Jag missbrukade nässprej hela mina två graviditeter, nästäppan försvann i sekunden de båda plockades ut (kejsarsnitt). Använde så mycket nässprej att jag till sist var tvungen att vinkla strålduschen, för träffade jag fel forsade näsblodet som Niagarafallen. Nässprej gör visst att man får ytterst perfekta barn! Tänka sig!

 29. Anna skriver:

  Väntar tredje barnet och förstår nästäppan! En grej du kan testa är en kur Nasonex, dvs spray för allergi. Min första barnmorska hjälpte mig med det tipset, det står i råden att gravida inte ska ta det men det kan du ändå. Det är avsvällande vilket dina slemhinnor i näsan troligen behöver. Vanliga sprayen blir liksom bara hjälp för stunden, inte i längden. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla