Min fina fåtölj

10:07 2020-03-31

Just det! Lovade ju ett inlägg om fåtöljen jag fick hem från Meli meli! Älskar nämligen den. Det är den perfekta fåtöljen just nu. Passar överallt, skön att sitta i och skapar ett sådant lyxigt MYS. Jag funderar ju på om det ska vara vår matningsfåtölj till bebisen? Kanske naiv tanke med tanke på färgen (men mjölk är ju ljust?) och att jag förmodligen kommer amma (om det går) som nån slags ostkrok i soffan.

Kul att jag ALLTID måste lägga in ”om det går” så fort jag pratar om amning men jag har ju märkt att, det både på MVC(!) och ute i samhället finns så satans amningshets och prestige i det. Jag vill verkligen inte vara en del i att känna mig tvingad till nåt. Just nu har jag inställningen att ”jag kan väl testa och ge det några veckor” om amning, funkar det så funkar det. Har flera kompisar och en syrra som kört ersättning och ungarna mår kanon.

Aja. SNÄLLA HANNA MÅSTE DU TJATA OM SÅNT HÄR I VARJE INLÄGG KAN INTE DET HÄR INLÄGGET BARA FÅ HANDLA OM DIN NYA FÅTÖLJ? Okej förlåt.

Nu tittar vi lite på fåtöljen.

Just nu står den i hörnet på kontoret.

Så här ser det ut då en kvinna med ont i ljumskarna kryper upp i den.

Och så här ser den ut ivardagsrummet.

Kan gilla att den ger ”mjukhet” i vårt vardagsrum. Samtidigt tror jag att det är en dålig idé att ha den där. Tänker dels på att vi redan har en fåtölj där (en svart pk22) men också att vi verkligen vill ha en fåtölj på kontoret. Jobbigt problem att den är fin överallt.

Puss alla fåtöljgillare!!!!

15 kommentarer | “Min fina fåtölj”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Clara skriver:

    Jag jobbade på BB i somras och tyckte det var så intressant hur folk kände kring amningen där, både barnmorskorna då och de som förväntades amma.

    Det jag upplevde från många var ungefär så som du beskriver, att en blir glad om det fungerar men inte vill lägga någon prestige i det. Och jag tror verkligen att nyblivna föräldrar mår bättre när ersättning inte blir någon typ av misslyckande.

    Men jag tror också att många hade haft rimligare förväntningar på amningen om de läst på innan. Som att mjölken de första dagarna bara är små mängder men den räcker för bebisen, hur en ska placera bröstet och barnet för att inte få ont osv.

    Det jag vill få sagt är väl att jag hoppas blivande mammor vågar satsa på amningen och samtidigt känna efter om det inte alls skulle vara något för dem!

  2. Erica skriver:

    Åh men hallå what about sovrummet??

    1. Hanapee skriver:

      FÖÖÖÖR trångt! Ska ju in en bebissäng på nå vänster där

      1. Anna skriver:

        Vi har världens minsta sovrum men fick plats med en ”bedside crib”. Mycket nöjd med det! Då har man bebisen bredvid sig men ändå i egen säng så man inte behöver vara rädd för att rulla över hen. Vår tjej har sovit där fram tills nu när hon är 8 månader och börjat ställa sig upp själv :)

  3. Sara skriver:

    Perfekt kräkfärg! Obs superfin men också bra färg! :)
    Tips är att testa att sitta i den, ha benen i kors (eller hur du nu tänker det är bekvämt för dig att sitta och ge bebis mat) och se till att du kan placera och nå dator/fjärrkontroll, dricka, mat, snacks, telefon. Ja jag vet. Man ska vara närvarande och njuuuta när bebis äter. Men kanske kan det vara så att man ibland blir sittande ett tag och man vill göra ngt annat än att njuuuuta. Då är det fan prio att ha en ställning där du når allt lätt. Jag gillade sitta i soffan för om bebis somnade kunde man hutta (jag menar ninjalikt lägga ner) ner den i babynest för att sova och man fick vara fri en stund.

    1. Hanapee skriver:

      Bra tips!! kanske bra att ha nåt litet bord i närheten alltså

      1. Sara skriver:

        Ja men precis, en avlastningsyta som rymmer det du behöver! Sånt tips berättar dem inte på MVC, fick man lära sig hårda vägen när man fastnade i soffan första gången framför typ Biggest Loser och fjärrkontrollen var bara en dröm långt utom räckhåll.

  4. Emmy skriver:

    Så jädra fin väggfärg i lilla rummet! Skulle man kunna få veta färgkod och märke? :)
    Superfin fåtölj också såklart!

  5. 3mm4 skriver:

    Så himla mysigt och fin fåtölj, tack för att vi äntligen fick se den!

    Ännu större tack för inlägget ovan, båda mina föräldrar och andra närstående äldre släktingar tillhör riskgrupper och jag kräks nästan av oro och ångest över allt. Jag vill tacka dig med hela mitt hjärta för att du är en vettig röst mitt i all egoism och nonchalans.

    Tack för att du sprider ordet, det alla borde komma fram till inom sig själva men av någon anledning inte gör. Hoppas vi, om vi pratar om det, kan så frön hos individer och att det tillslut leder till förändring hos dem som inte vill/orkar inse faran.

  6. Elin skriver:

    Om du får en still bebis så är det en perfekt amningsfåtölj. Mina två bebisar har så snart de börjat sträcka ut sig (efter någon månad?) börjat sparka på armstödet och tryckt ifrån så att de hela tiden tappar bröstet och krockar in med huvudet i det andra armstödet. Sjukt irriterande och de har inte själva fattat hur urbota dumt de håller på. Dock perfekt att sitta med sovande bebis i fåtölj och då är det – som redan nämnts – bra att ha tillgång till snacks, dator osv. Så placera fåtöljen där du vill bli sittande. Om du har tur så kanske bebis sover i två timmar i din famn.

  7. Linda skriver:

    Min amningsfåtölj blev oanvänd pga min bebis ville amma timmar i sträck första månaderna, så då satt jag i soffan och körde netflixmaraton. Men känslan under graviditeten att sätta sig i fåtöljen och ”känna in” räcker gott och väl för att fåtöljen ska fylla sitt syfte!

  8. Sanna skriver:

    Åh amning. Jag hoppas verkligen inte att detta är ett sådant tips som du inte vill ha.. Åh så svårt. Men är det så, strunta i det bara 😅. Jaja. Men jag önskat att någon hade berättat att det var bra att läsa på lite. Amningshjälpen jag toppen grupper på fb om man vill gå lite svar på andra frågor och funderingar. Att amma var så annorlunda än jag hade tänkt mig… Så jag hade gärna förberett mig lite mer.

  9. Julia skriver:

    Men gud oavsett om det blir en matningsfåtölj eller inte är den ju SÅ FIN!

  10. Sofia skriver:

    Har för mig att du tidigare skrivit att du kommer bli en ”lat” mamma. Kan säga att amning är (när den fungerar) optimal för lathet. Maten är alltid med och har rätt temperatur. Behöver inte ens kliva upp ur sängen på natten för att ge mat. Men vill inte dissa ersättning. Då kan ju partnern ta nätter enklare. Båda alternativen har sina fördelar!

  11. Emma skriver:

    Om du inte ammar, köp en baby brezza (ersättning/vällingmaskin). Det är sååå skönt o värt pengarna!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG