Mitt-i-veckan-listan

13:48 2020-03-11

Hur har veckan varit so far?
Jo, men rätt bra! Så kul att babyn (älskar att kalla den BABYN) äntligen gett sig till känna. Kände den rätt mycket i morse med. Blir på riktigt bra humör av det. Så mysigt att liksom… aldrig va ensam? Alltså att det finns någon där med mig som hör min röst (och gaser) men som inte kräver så mycket av mig.

Vad har du gjort?
Håller faktiskt på att skriva en novell nu! Svårt men såå kul med fiktion. Sen har jag hållt på med grejer på med mitt lilla bolag hanapee productions (som har fått en – inte helt färdig – hemsida). Så har några roliga grejer på g däääääär dåååååå.

Något du vill göra i veckan?
Funderar på att åka upp till Sundsvall igen? Få man va så wild and crazy? Ska bli finväder igen! Vill ligga på sängen med morsan och Mimmi. Det gjorde jag sist och somnade i en halvtimme. Tydligaste beviset på trygghet och välmående för mig. Att kunna somna på dan. Liksom fri från ängslan i kroppen. Otroligt är det.

Vad ska du göra resterande veckan?
Försöker med alla medel få tag på vår gamla finansminister Anders Borg. Vill intervjua honom i Gott folk nämligen. Och så ska jag skriva lite! Greja på. Ta ett beslut om vi ska orka riva upp våra röv-golv inför BABYN. Ikväll ska jag på bilutflykt till Värmdö med Edvin och Maja! Va tvungen att messa dem och fråga om förkylningssymptom nu……… hahhahagdhjklwl

Veckans stil?
Nej men jag är så ful. Sitter i nån gammal fladderbyxa, finnigt fejs och näsblodstussar i snoken. Usch orkar inte prata om mitt utseende nu. JO MAN FÅR SÄGA SÅ OM SIG SJÄLV.

Ok. Veckans ”mentala stil” då? 
Arg. Haha. Alltså jag är R A S A N D E. Fick lufta delar av det på instagram stories där jag skrev av mig om usla argumentet ”man gör som man vill” när det kommer till föräldraledighet. En idé skulle ju vara att förstå att just föräldraledighet hör ihop med jävligt tveksamma strukturer kring hur en mamma vs pappa ska vara. Kommer givetvis utveckla detta vidare i podden på måndag.

Någon sista tanke innan du loggar ut?
Jo, jag lite dåligt samvete för att Havande kvinna loggar in EP03 inte kommer förrän nästa vecka. Men skyller det hundra procent på Jacob som jobbar och inte kan lägga all sin vakna tid på att filma mig. Men det får bli ett extra matigt avsnitt nästa vecka helt enkelt.

45 kommentarer | “Mitt-i-veckan-listan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Julia skriver:

  Nej men UNDERBAR hemsida. Hade anlitat direkt!

  Ps. Sjukt rimlig rant ang ”man gör som man vill” och föräldraledighet. BRANN AV i min ensamhet. Absolut.

 2. Y skriver:

  Så rimlig rant ja, lite samma tema på hejalivet nu med hur det även påverkar pension med mera! Viktigt att tänka på och jag blir också lack på folk som inte fattar att normer spelar roll för ens fria val osv…

  + Så bra jobbat med hemsida, serie, podd osv – älskar allt!!

 3. R skriver:

  brann också av när jag såg din rant. MAN TAR GEMENSAMT ANSVAR!! Och nej! det är inte ibland att låta mamman ta ALL föräldraledighet. Det är bara inte det. Man ska ta lika mycket hand om bebis.

 4. E skriver:

  Ja men alltså argumentet ”jag vill vara hemma med barnet” (mamman). Vill inte pappan vara hemma? DÅ KANSKE HAN INTE SKA VARA PAPPA.

 5. Julia skriver:

  Lyssnade på senaste podavsnittet när du och Martin pratar om BF och att du trodde det var förkortning till barnafödsel……… Vill bara tillägga att jag i helgen träffade min gravida kompis och jag frågar henne om hennes BÄST FÖRE datum!!!!!

  Tack för bästa bloggen <3 mvh person med noll koll på gravidförkortningar

  1. E skriver:

   Haha! Jag trodde det betydde barnafödande 🙂

  2. Lisa skriver:

   Hahahahahah

 6. Mia skriver:

  Jag tänker ibland på KP enkäten (https://kpwebben.se/det-har-ar-kapearnas-liv/) som någon även tog upp på din Instagram och blir så jävla lack! Hur kan folk ens tro att föräldraledighet är till för föräldrar? Byt namn, tack! Barn har rätt till samtliga vårdnadshavare, se till att lära känna ditt barn och vara en trygg hamn att vila i!!

 7. Anna skriver:

  Håller 100% med om ALLT i din rant. Ranta vidare du är så klok.

 8. E skriver:

  Nämen så himla trevlig hemsida!!! Blev fasen genuint glad av den!

 9. Jessica skriver:

  Håller så med om din rant! Brinner av! Har inga barn och är inte där på långa vägar, trots att jag är lika gammal som dig. Är generellt väldigt ointresserad av allt som har med barn och graviditet och förlossningar och hela faderullan att göra, vilket väl är okej som barnlös. Men jävlar, vad jag brinner för just den frågan, den om att dela på föräldraledigheten. Ta lite ansvar för fan, vill jag skrika till bekanta och obekanta där mamman tar hela föräldraledigheten, förutom möjligen några sommarveckor. Ja, jag fattar att det ”är bäst för er och alla får göra som man vill”, men då kommer vi aldrig heller framåt i utvecklingen. Det kanske måste svida lite! Kan ju vara att jag brinner så mycket för den här frågan för att jag har en högre universitetsexamen i kvinnodominerat yrke men ändå tjänar mindre än många killar som knappt gått ut gymnasiet, för att kvinnors jobb aldrig någonsin värdesätts i pengar. Fan, jag blir arg! Rant over!

 10. E skriver:

  Håller 100% med i din rant. TROTS att jag själv just nu är precis den du rantar om. Så jävla lätt att falla in i normfällan. Skäms nu, helt rätt åt mig. Jag vet inte vad jag ville säga med det här, men typ bra att alla inte är lika slöa som jag (och min man) som bara låter det fortgå.

  Tack och hej, ska in och skämmas i mitt hörn lite nu :)))))

 11. Hanna skriver:

  hahha aaahhh denna föräldraledighet och folk som argumenterar med ”men jag VILL ju vara hemma” eller ”han tjänar mest så det är bättre ekonomiskt att jag är hemma”. Man ba det är HANS barn, ett barn som bara kommer att vara just det en gång. Jag tror (eller vet) att många klarar av att leva på en liten halvtaskig lön i ett halvår. Och om det nu skiljer sig så mycket, ja då får man väl se till att ha sparat ihop pengar så att pappan även kan vara hemma. Det krävs liksom ofta lite tid och planering inför att skaffa ett barn, vilket många inte verkar fatta:)))))))))) Det är sån jävla bullshit och rent accepterande kring att kvinnor ska ta hand om barn och hem och således få sämre lön och pension medan mannen ska få göra karriär och vara en skön lek-pappa. Ha d gött.

 12. Limpan skriver:

  Min man tjänar mer än mig men SJÄLVKLART vill han vara hemma lika länge som mig även om jag skulle vilja ha hans dagar?! Skiter väll han i, han har också rätt till sin långa föräldraledighet. Så jäkla slött och trött med de argumenten

 13. Marielle skriver:

  Tycker du har så rätt angående det där med föräldraledighet. Jag vill också slå ett slag för att, om man har råd, vara föräldralediga samtidigt, speciellt när bebisen är helt ny. Skönt att få ordentligt med tid att landa i allt det nya tillsammans, båda får se ”verkligheten” i hur det är att vara hemma hela dagen med en bebis plus att det är sjukt rimligt att någon tar hand om mamman i några veckor efter förlossningen så hon kan fokusera helt på att amma, sova och återhämta sig.

  1. E skriver:

   Åh ja, verkligen skönt att vara hemma båda två i början tycker jag. Vi var hemma en månad tillsammans, bästa tipset!

 14. Elina skriver:

  Jag såg så mycket fram emot din recension av gift vid första ögonkastet, har du sett veckans avsnitt? 🙂

 15. Maya skriver:

  Håller med till 1000%. lever i den mest jämställda relationen av alla jag känner (kanske till och med av alla i hela världen?!) Ändå tog jag ut 15 månader och min man 2 månade heltid och 8 månader på 50%.
  Han jobbar mkt kortare dagar medan jag pendlar och är borta 7-18. Vi tjänar lika mkt, jag kanske lite mer:) Ja du ser det är ju lätt att göra det som funkar bäst för en ekonomiskt och tidsmässigt DÄRFÖR MÅSTE DET LAGSTIFTAS 50/50 man kan inte lägga det på individnivå typ som klimatet klassskillnader m.m Finns en miljon olika omständigheter som gör att kvinnor tar ut det mesta och vi är redan liksom låsta av tidigare systematiska missgynnade omständigheter (lågt värderade omsorgsjobb etc) Som gör att det är lättare att det är kvinnor som ska välja bort sina jobb. LAGSTIFTA SKITEN det är ju en benifit (ja vi betalar skatt men det är inte så att man kan punktbestämma vad det går till. Skatt går till det som staten tycker är viktigt för ett rättvist jämställt värdigt samhälle )man får tycka att det är fullt rimligt att staten bestämmer då. Puss

 16. Moa skriver:

  Ang ranten: har även argumentet till folk som inte fattar att: Jag vill leva lyckligt med min partner gärna livet ut. Förutsättning för detta tror jag är jämställdhet och förståelse.
  Tror det är så OTROLIGT viktigt att båda får insyn i den andres situation och att båda får ha hemmet som ”arbetsplats”.

  Att under föräldraledigheten tillkommer så mycket mer än att bara hänga med barnet: tvätta typ varje dag, ha översikt på kläder och vilka storlekar som behövs köpas in, vad är en bra vår-jacka, vad man packar o skötväskan när man ska iväg, vad äter barnet nu vad gillar den, hur somnar den osv osv.

  Har båda varsin (eller flera hur man nu gör) lång period av detta byter hushållet ”chef” samtidigt.

  Exakt alla jag träffat som säger att det är upp till varje famiiiiilj att bestämma sjäääälva har kvinnan tagit större eller hela FL och är även dom som klagar över att mannen är så lat, inte har koll på vad barnen behöver och att de är projektledarna?? HUR tror ni det kan komma sig vill jag fråga dom :-))))

 17. S skriver:

  Hanna! Eller läsare?

  Rimligt löneanspråk?? Ska på arbetsintervju på fredag för rollen som produktägare (vara med och utveckla nytt verksamhetssystem/journalsystem). Jobbar idag som socialsekreterare för kommunen med följden att jag har dåligt betalt eftersom det är ett kvinnodominerat välfärdsarbete. Så känner mig väldigt blygsam att säga en alltför hög siffra (OM de skulle fråga, och ja ej säkert jag får eller ens VILL ha jobbet).
  Läser lönestatistik och medellönen ligger på runt 45.000 (herregud???).
  Fattar att lönen kan skilja sig kraftigt.
  Men vej hur högt jag kan/vågar lägga mig om de frågar efter löneanspråk? Vad är rimligt för mig att kräva som inte har någon erfarenhet av att leda ett sådant projekt (tillsammans med ett team)? Även om jag tror jag har egenskaperna och förmågan att göra det bra?

  1. S skriver:

   Ps. Förstår att du inte är någon HR/löne-expert, men tänker att det också finns många kloka som läser denna blogg och någon kanske har något att säga om saken? <3

   1. Hanapee skriver:

    haha <3 Tyckte de va en rimlig fråga som ngn säkert kan svara på! Hoho? Någon?

   2. Malin skriver:

    Ring facket! Med vänlig hälsning jobbar på fack och de flesta har jättebra lönestatistik

  2. Tove skriver:

   Har de uttryckligen bett om ett löneanspråk? Annars kan ju det komma upp som diskussion först när du fått jobbet, så det ger dig lite mer tid. Jag har fått tipset att på intervjun fråga arbetsgivaren ”vad har ni tänkt för lönespann för den här tjänsten?” och sen när du får jobbet kanske prata med facklig representant först. Lycka till!!

   1. S skriver:

    Nej det har de inte, men vill vara så väl förberedd som möjligt ifall att. Men tack för tipset att fråga DEM!

    1. xx skriver:

     Håller inte med om att du ska fråga dom först eller inte vara beredd på att frågan kommer upp. Du gör helt rätt i att tänka på lön nu. Varför ska man riskera att sitta på pottkanten under intervjutillfället? Förstår ärligt inte resonemanget.

     1. Tove skriver:

      Menar såklart inte att man inte ska ha tänkt själv, men bara ge sig lite spelrum genom att fråga arbetsgivaren. Är samhällsvetare i staten och gick efter denna rek: https://st.org/arbetsliv/soka-jobb/loneansprak men det kan ju också bero på vilken bransch man jobbar i såklart.

  3. xx skriver:

   Ring facket och fråga om lönestatistik. Om medellönen ligger på 45’, säg 45’. Det finns ingen jävla anledning att mjäka sig. Om du säger en fantasisiffra ska dom hålla käften och hålla masken och notera den, och sen säga vad dom har tänkt sig om du är helt outta range. Men det finns inget fel eller pinsamt i att säga för högt. Du har bara att vinna på det. Se det som en fördel att du är kvinna och kanske är i minoritet i den branschen/rollen och att dom ska betala för att få ha dig för det är en tillgång för dom på så många sätt att kunna visa upp en kvinna utåt/liknande (JA, det är oskönt, men så ser det ut och vi ska utnyttja det tycker jag). Jag tror folk är lite rädda för att lägga tjejers lön för lågt, om tjejen går ut hårt, just för att man som arbetsgivare inte vill hamna i den berömda fällan att vara one of those vidriga guys. Jag är kvinnlig systemutvecklare från KTH (högskoleingenjör, ej examen än), ingen erfarenhet av yrket. Sa 35’. På andra intervjun sa dom ”det är lite i överkant för en junior, men vi accepterar det”. Jag tänkte mååånga ggr ”är detta orimligt”, men om det skulle vara det så måste dom ändå vara professionella kring det. Annars är dom inget att ha. Kör hårt nu. <3 (och nej, 45’ för en produktägare av journalsystem låter ej för högt)

   1. S skriver:

    Tack för input, precis vad jag behövde höra tror jag. Ska dessutom bli intervjuad av två män så vill inte framstå som ”mesig” utan tvärtom, precis så självklar som många män allmänt känner sig?

    Ska ringa facket nu!

    1. xx skriver:

     Ja, gör det!!! Och vill verkligen understryka att 45’ inte låter för högt. Jag jobbar ju nära produktägare inom IT och kan inte föreställa mig att dom har under 45’-50’ med tanke på mina referensramar (syskon som är ekonom med 7-8 års erfarenhet har 45’-46’ och syskon som är application specialist inom IT med drygt lika många års erfarenhet men inte av specifikt det, har 50’). Vi är alla uppväxta fattigt m Sveriges mått mätt, så det känns som fantasisummor för oss på ett sätt, but it’s really not, har man insett. ❤️

    2. Anna skriver:

     Säg 47 500 i löneanspråk. Lite högre än medel och verkar som du har räknat på det. Då kan de ge ett motbud och då kan du säga att 45 är det lägsta du kan acceptera. Lycka till!

 18. Anna skriver:

  Inte alls menat som bilskam undan bara nyfiken. Varför tar ni aldrig tåget till Sundsvall? Borde det inte gå fortare? Eller bor dina föräldrar så långt utanför att det inte är lönt?

  1. Hanapee skriver:

   Jo men vi tar tåget ibland, nu på jul tex. Men ja, mamma och pappa bor 4 mil från stan.

 19. Anna-Lena skriver:

  Min sambo skulle så gärna ha varit hemma med vår dotter…
  Här i Frankrike får papporna 2 veckors ledighet som de måste ta ut relativt nära födseln.
  Vi mammor får hela 16 veckor varav de första 3-4 veckorna är sista månaden i graviditeten!
  Jag eget företag så tog ut hela 8 månader, utan någon lön då förstås, men vägrade att lâmna ifrån mig min 3-månaders bebis.
  Nu gör många fransmän så och det fungerar bra, men jag är väl lite för svensk för det :)

 20. Tar hela FL nu skriver:

  Sonen så tog jag 9 månader maken 7 månader. Han skötte sonen OK men ändå är pappor så jävla mkt sämre än mammor. När jag sätter barnet först, gör han det som är bekvämast för honom. Tex; jag gör hemlagad mat/pure. Han ger burkmat. Jag går till lekplats 2h och styr upp aktiviteter. Maken går max 45 minuter. Inget av detta skadar barnet men för mej som mamma gör det mej mest förbannad och uppretad att ansträngningen inte är 110% utan mest ”cruising by”. Barn två kommer om 1 månad- nu tar jag rubbet. Han var rätt nöjd med det. Vår äldsta son är 4 nu och tycker de flesta pappor steppar up efter 2 år. Dom är värdelösa med bebisar överlag enligt mina empiriska studier. Orkar fan inte irritera mej på hans half-assande samt tro att ett barn ska gå ut utan överdragsbyxor / fodrade byxor för solen skiner men det är 5+. Typ. Innan barn var jag helt ”vi delar!!!” – nu: Näru aldrig. Man älskar barnet för mycket för att skapa nån jämställdhet kring det. Säger som Lady dahmer: men är värdelösa med små barn! Fan ingen direkt slump att flest barn skadas (små skador) under pappaledigheten. Nej har inga källor på rak arm, men låter rimligt! Hehe nä men män gör ”bra” men i mammans ögon ”inte bra nog” tror jag är problemet hehe

  1. Victoria skriver:

   Tänker att det du beskriver är en av anledningarna till varför så enormt många kvinnor är sjukskrivna för utbrändhet. Antagligen skulle alla må bättre av att göra som din man och inte ge 110 % i allt utan nöja sig med att vara good enough.

   1. Tar hela FL skriver:

    Jag vet :( känner ju själv hur jag trots 75% arbete ändå inte alltid hinner med och måste försöka jobba hemifrån nån dag i veckan för att ”hinna ikapp”. Innan barn gjorde min man betydligt mer än mig men efter barn har det helt ändrats pga jag vill ge ALLT. Så vi hade alla förutsättningar men ja, hade jag varit mer chill hade vi säkert varit lyckligare som familj tom men det går inte. Jag mår bäst i ett städat hus med fräscha snittblommor, och där jag vet mitt barn varit ute och fått leka, fått läst sina böcker minst 30min / dag, får hela kostcirkeln och äter regelbundet 6 måltider som är väluttänkta, där garderoben är rensad och varje dag gå igenom alla kläder på
    Förskolan ta hem för tvätt det som behövs komma ihåg ta med tillbaka dagen efter etc. Precis som -varenda- mamma. Maken tänker på sitt jobb och vill vila på helgen och tycker det är ”gott nog”. Parallellt med detta ska man sköta sin karriär, jag går upp kl 5 och åker hemifrån 5,45 för att börja extra tidigt så barnet kan få kortare dag på förskolan. Självklart förbereder jag sonens frukost innan så maken inte slarvar med den pga ”han får ju ändå frukost på förskolan”. Jag tycker inte han ska gå utan något i magen från 6 när han vaknar till 8 när frukosten serveras på förskolan. Det tycker maken. Alltså maken är en vettig kille, på alla sätt och vis förutom alla dessa småsaker som är otroligt viktiga för oss mammor verkar det som. Vet inte hur man ska få bukt på det, som Lady dahmer brukar säga är det verkligen rimligt vi kvinnor ska bli sämre istället för männen att step up? Trodde aldrig jag skulle hamna här själv. Vet det mest låter som man har en halvdan kille, men jag ser detta överallt. Han är liksom bra och helt OK men det räcker inte för moderinstinkten där bara det bästa är gott nog… inte undra på
    Man åldrats typ 15 år senaste 4 åren hehe

    1. Hanapee skriver:

     Jäääävlar vilka krav du har på dig själv. Min unge kommer absolut få burkmat av mig och säkert ha täckbyxor i plusgrader. Hemma får det va stökigt och utan snittblommor. Får väl hålla tummen att ungen överlever ändå.

     1. Tar hela FL skriver:

      Växte upp i dysfunktionell familj (misshandel/alkoholmissbruk etc) så antar jag försöker leva ut ”lyckliga familjen” nu och vill göra allt rätt och det är superviktigt för mig. Självklart förstår jag på ett intellektuellt plan att barn skiter i städat hem (även om just det var oerhört viktigt för mig som barn men var en slags trygghet att när det var städat var det nyktert och bra) men jag mår som bäst när allt är är -perfekt-.

      1. Victoria skriver:

       Oj, ja att försöka leva upp till allt det låter jättejobbigt och väldigt stressande. Om det kan vara lugnande växte jag upp i en supertrygg kärnfamilj och anser att jag hade världens bästa uppväxt, men det hände ABSOLUT att mamma slängde fram typ grillad kyckling med chips till middag (såklart inte när vi var bebisar, då blev det väl burkmat) eller att pappa glömde bort att jag satt i bilen och att han skulle lämna mig på dagis så jag helt enkelt fick hänga med honom på jobbet istället. Tror mina föräldrar hade samma approach som din man, eller säkert t o m slappare och det är absolut inget jag lidit skada av på något sätt.

       1. Tar hela FL skriver:

        <3 ska försöka sänka kraven!! Tack :) skönt att höra sånt!

  2. Moa skriver:

   Gud jag hade blivit superstressad och känt mig otillräcklig hela tiden om min kille hade såna krav på mig? Ibland har man ju såna kanondagar när allt flyter på och man har energi att laga näringsrik mat o hitta på saker men verkligen inte alltid!
   Tänker att den som är föräldraledig får göra på sitt sätt, det är ju då ”chefbytet” sker och den andre kan i vissa fall behöva träna på att släppa på lite kontroll. Detta gör ju i förlängningen att barnet kan vända sig till båda för alla situationer.
   OBS Förstår givet din bakgrund att det inte är så jävla lätt att släppa kontrollen, tycker jag ser detta generellt att mammor typ lägger fram kläder innan de går till jobbet och ringer och kollar hela tiden ”hur det går”.

 21. Anna skriver:

  Nina Åkestam är grymt bra kring dessa frågor! Läs allt av henne, generellt.

 22. Ida skriver:

  100% enig om föräldraledigheten!

  Och en annan grej, icke att förglömma -VAB! SÅ många familjer där papporna har ”viktigare” jobb och inte kan vabba. Viktigare jobb verkar vara typ bilmekaniker, elektriker, ekonom, systemutvecklare, snickare, mellanchef av något slag eller industriarbetare. Medan mammorna ”bara” är undersköterskor, förskollärare, arbetsförmedlare, lärare, butiksmedarbetare och ja.. yrken där en annan människa blir lidande av att de inte dyker upp på sina jobb? Så sjukt vad som anses som viktigt? ”Nä, Linus kan inte vara hemma, han har så mycket på jobbet…” eller ”Nä, Johans chef uppskattar inte att han är hemma och vabbar”. Ok? Men du som ska dela ut medicin till sjuka, eller ta hand om barn, du har inte mycket på jobbet? Och tycker din chef i butiken eller i skolan veekligen att det är härligt när du vabbar?

  Brinner på detta! Och att killarna så ofta bara tar det förgivet att det är tjejen som ska vabba?

  För att inte tala om hur våra pensioner påverkas av all föräldraledighet och vab som ska plockas ut. Sen sitter vi där vid 70 års ålder, i värsta fall frånskilda med några få korvören kvar efter att räkningarna är betalda och känner oss orättvist behandlade av samhället. Och ungarna tackar en knappast, det var ju pappa som var den schysta som orkade göra allt skoj medans morsan städade, lagade mat och var trött och sur.

  Nä fy fan. Vi har delat lika, jag och min snubbe. Tyvärr faller jag dit på att vara projektledaren och samordnaren allt för ofta. Har dock blivit bättre på att ställa krav på snubben att hjälpa till, men också att sänka kraven på hur och när hjälpen utförs. Det GÖR inget om det är smutsigt i kylskåpet en vecka till, eller om tvätten hänger ovikt till helgen. Glömmer vi gympapåsen eller galonkläder till ungen så kommer inte soc och knackar på. Blir det mc donalds två gånger i veckan för att vi inte orkar annat så dör inte barnet. Vi behöver höja kraven på killarna, men sänka dem på oss själva. Good enough räcker!

  Ja, jag har så mkt eld i mig kring det här och då är jag inte ens gravid. Förstår dig Hanna, att du brinner med hormoner som extra bensin på elden!

 23. elsa skriver:

  håller verkligen med 100% i din rant! och – jättefin hemsida!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp