Vår vår vår

16:37 2020-03-26

Underbar dag idag! 10 grader i luften och sol. Soligt ute och soligt i mig. Grannen nedanför spelar piano så det ekar upp till oss och utanför fönstren slår våren ut. Jag har till råga på allt fått massa jobb gjort idag och samtidigt lyckats få sol på mitt lilla finniga gravidsvullna fejs.

Balkongen är ”öppnad” för säsongen. Välkommen ut Persson! Tackar tackar. *klipper det lilla invigningssnöret*. Det jag vill göra här ute är att:

1. Olja trallen (det gör jag varje år)

2. Betsa möblerna

3. Odla.

Det vi i växtväg har på balkongen just nu är en gräslök(!) och en hallonbuske som båda magiskt lyckats övervintra. Det jag vill odla är basilika pga enkelt och persilja pga godaste jag vet. Och så ett litet träd ska jag ha. Är lite osäker på vad jag ska ha i själva lådan i år? Vi brukar alltid ha pelargoner men är lite trött på det. Funderar om temat i år ska vara grönt rakt igenom? Hmm. Tror för övrigt att det kommer bli mycket balkonghäng för mig i år.

Jag lyckades ju tillexempel SOMNA en timme på den idag….. blev så förvånad när jag vakna.

Och så var jag förbi torget här utanför och köpte videung till min fina HAY-vas som passar perfekt i påsktider som dessa. Den fick jag av mina bästisar då jag fyllde 31.

Så komisk stämning de korta stunderna man rör sig utomhus nu förresten. Jag utöver social distansering på ett sätt där jag tex kliver ner från trottoarer om det blir mindre än en meter distans etc. Även på Ica får man ju stå och vänta när någon är vid hyllan men själv behöver något från. Ser att många andra tänker som jag vilket gör mig trygg.

Det är andra människor som smittar, inte att vara utomhus.

MEN jag blir på riktigt förvånad när man går förbi något fik och folk sitter UPPTRYCKTA mot varandra. Alltså inte i samma sällskap, utan mot okända människor. Tycker det är så märkligt? Eller framförallt känner jag bara; hur vågar ni?

Är lite orolig att folk börjar bli trötta på att jobba hemifrån och typ vill ”få tillbaka sina gamla liv” nu. Problemet är att sjukvården, framförallt här i Stockholm, börjar bli riktigt pressade nu och att det därför är VIKTIGARE ÄN NÅGONSIN att hålla social distans.

Kanske kan vi alla hjälps åt att påminna familj, kompisar och kollegor om det här nu? Att det är fortsatt viktigt – om inte viktigare än förut.

Stor virussäker kram på håll

47 kommentarer | “Vår vår vår”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Rebecka skriver:

  Misstänker kraftigare restriktioner i Stockholmsområdet snart, om det nu stämmer att ”dag 0” är här!

  1. Hanapee skriver:

   Ja precis, tror också det

  2. Undrar skriver:

   Vad betyder dag 0 egentligen? Peaken? Förstår ej. :(

   1. Frida skriver:

    ”Dag noll” betyder den dag då kurvan börjar gå brant uppåt och mer drastiska åtgärder kan behövas.

 2. A skriver:

  Ja, det kändes lätt att vara i karantän när det var grått, mörkt och kallt men nu när solen kikar fram behövs nog hårdare restriktioner!

 3. Sofie skriver:

  Plussade igår efter massa månaders försök!! Glad men det känns inte på riktigt? Kanske kommer med tiden.. Aja, så mysigt att få följa din graviditet <3

  1. Ing skriver:

   Iiih grattis! Overklighetskänslan gick aldrig över för min del. Jag lärde mig att det var så det kändes att va på gravven helt enkelt.
   Lycka till <3

  2. Anna skriver:

   Åh blev helt tårögd, grattis!!!

 4. Sara skriver:

  Bor i Malmö och är ju vår här med! Men tycker ändå folk håller bra med avstånd. Är glest mellan borden på uteserveringar och ingen trängsel. Förhoppningsvis inte heller imorgon fredag kl 17… Är ju optimist så tror och hoppas att man i resten av Sverige blir lite mer noggrann just för att man ser vad som händer i Stockholm och vill försöka göra sitt för att sakta ner smittspridningen. Vi har ingen balkong men brukar sätta mig i vårt soliga fönster. Funkar också i nödläge :)

  1. Elin skriver:

   Haha det sprack ju när det blev fredag kl 17 ja. Såg en story på instagram från i eftermiddags på Lilla torg i Malmö. Sol och fredag, det var inga avstånd kan jag lova :(

   1. Sara skriver:

    Dem jävlarna. Hytter med näven åt dem. Det här är ju vår gren! Undvika varandra! Hålla avstånd. Gömma sig i gångarna på ICA för att slippa hälsa.

    Nu ska jag dricka mitt vin hemma i soffan. Man vill inte göra Steffe besviken! Och hade ju varit så jävla skönt att visa att det funkar utan tvång, karantän, etc etc utan bara rent jävla folkvett. Men håller hoppet till att Tegnell sa att alla behöver inte göra rätt, bara dem flesta. Då funkar strategin ändå.

    1. Elin skriver:

     Haha men verkligen! Håller med dig fullständigt och hoppas också att vi har tillräckligt mycket folkvett i det här landet för att fixa det utan för mycket regler och tvång. Chefen för region Skåne (?) skrev det här, känns ändå hoppfullt för Skånes del! https://m.facebook.com/carljohan.sonesson/posts/10157781965781391

     1. Sara skriver:

      Jag såg det och det kändes också så jävla bra! Men hade för mig han är en rövhatt, men kanske inte ändå! Skit samma det kändes ju bra iaf! Och hoppas hoppas hoppas det funkar!

      1. Elin skriver:

       Tänkte faktiskt lite så när jag såg honom… ser lite rövhattig ut på sina fb-bilder haha🙈 men har ingen aning om vad han är för nån, men i detta sammanhang verkar han ju vettig iaf!!!

       1. C skriver:

        Kan inte mkt om honom, men det är hans brorsa, Christian Sonesson, som styr och ställer i Staffanstorp. Vad mer behöver jag säga?

 5. Anna skriver:

  Sorry fö en konsumtionsfråga men vaarifrån är bänken på balkongen?

  1. Hanapee skriver:

   Ikea!

 6. Sophia skriver:

  Du kan ju odla ätbara grejer i lådan också! typ de här sockerärtorna som inte blir höga alls, https://www.impecta.se/sv/artiklar/brytsockerart-half-pint.html och kanske typ mangold? växer snabbt, är supernyttigt och gott! https://www.impecta.se/sv/artiklar/mangold-bright-lights.html – denna sorten är god och snygg!

 7. Jenny skriver:

  Jag har upplevt exakt tvärtom: kvinna bakom mig i postkön stod så nära att hon andades mig i princip i nacken häromdagen, samma med en annan kvinna bakom mig i kassan. På trottoaren går folkhär på söder nästan in i varann hejvilt.. Har aldrig hållt andan så mycket som i dessa tider. :/

  1. E skriver:

   Håller verrrrrkligen med om det!

  2. Hanapee skriver:

   Säg till dom trevligt! ”Tänk på sociala distansen nu!” Om du vågar förstås :)

  3. Rebecka skriver:

   Folk är för knäppa! Vad är det för feeeel på dem???

 8. Caroline skriver:

  TACK Hanna och Hannas läsare för att ni är så vettiga ang. corona. Har slutat läsa t ex Sandra Beijers blogg för jag får paniiiiiiiik av hennes fortsatt obekymrade uteliv men framförallt hennes läsare som bara ”Rätt Sandra, ut och lev ditt liv! Ingen har rätt att säga åt någon annan att vara hemma” osv osv osv. Andra kan ju också vilja fortsätta leva liksom? Så skönt att komma hit och känna att det finns vettiga människor och att allt hopp inte är ute för Söder/Stockholm. PUSS!

  1. MK skriver:

   +1!!!!!!❤️

  2. Anna skriver:

   ❤️ håller med!

  3. Madde skriver:

   Hos margaux är det ÄNNU värre!
   Ute på restaurang flera gånger per dag och på AW. Eftersom det tydligen ”är svårt att veta vad som är rätt eller fel”.

   Det är ju inte alls svårt, snarare lättare än någonsin! Hon har också tagit bort de kommentarer som inte är överens med henne om agerandet så att det bara är de positiva kvar! Känns fräscht! 😫😫

 9. TK skriver:

  Andre svenske blogger jeg leser kjører en slags anti-korona propaganda nå hvor de på eller annen måte tenker gi folk et ”avbrekk” fra korona, og ber folk om å unngå å kommentere dersom de vil si noe om korona.

  Så da må jeg si: Master, jeg blir glad når du skriver om korona på et vettig sett! Jeg vil ikke ha korona-paus på bloggis hvor (privilegerte) bloggere fortsetter med en livsstil som er tilpasset dem, og ikke storsamfunnet. Men kanskje jeg bare er en gammel tant…. Mulig.

 10. Sara skriver:

  TACK för din story om corona och att ta ansvar. Jobbar som underläkare på en avdelning med coronapatienter och har aldrig upplevt en sådan maktlöshet och ovisshet som nu. Gick hem från jobbet idag med en klump i magen över att situationen kommer vara ännu värre när jag kommer tillbaka på måndag och då kanske vi inte ens har tillräckligt med skyddsutrustning. Och vad möter jag på vägen hem? Glada människor som skålar i solen på en smockfull uteservering. Fyfan

  1. MK skriver:

   Förstår verkligen din uppgivenhet! Men vi är många som gör vårt bästa och blir sanslöst frustrerade på de som inte fattar allvaret i det här (och vilken stor roll varje individ och hens val spelar)😓 heja dig och alla andra som jobbar inom vården och kämpar, är så tacksam att ni finns❤️

   1. Sara skriver:

    Ja alltså håll hoppet vid liv! Vi är många många många som tar det på allvar och följer riktlinjerna!

 11. Anna skriver:

  TACK för att du får människor att lyssna på folkhälsomyndighetens råd så att i slutändan kanske färre dör

  1. Anonym skriver:

   FHM säger ju ingenting om bara vara hemma och social distansering annat än för riskgrupper och äldre. Sen får man såklart göra det ändå men blir konstigt om man tror att de som inte gör det bryter mot råd/regler liksom.

   1. Caroline skriver:

    Fast vi vet ju nu att man smittar även om man inte har symptom/känner sig sjuk, att även de som inte är i riskgrupper kan bli rejält sjuka/behöva intensivvård/dö, liksom att det inte finns särskilt många intensivvårdsplatser + personal som kan sköta sådana. Om fler blir sjuka samtidigt och behöver vård än vad det finns vårdplatser så kommer människor som annars inte skulle dött att dö. Den ”låga” dödligheten som uppges är baserad på att det finns vård. Sverige har bäst sämst intensivvård (antal platser) i Europa. Norra Italiens sjukvård är bland de högst rankade i Europa. ”Folkvett” är därför = stanna hemma om du inte absolut behöver gå ut.

    Folkvett betyder att själv dra vettiga slutsatser och ta ansvar utifrån den information vi har. Att följa explicita regler är inte folkvett, det är att göra som man blir tillsagd.

    1. Emma skriver:

     Folkhälsomyndighetens råd är så jäkla lama! Det är ju bara att kolla statistik och se vad som hänt i andra länder. Hade ju varit mer lugnt om vi hade haft mer kapacitet i vården, men det vet vi ju att vi inte har!!

     1. Caroline skriver:

      Exakt! Blir så trött på folk som skyller på Folkhälsomyndigheten när de själva beter sig oansvarigt. Sverige försöker hantera det här utan tvång, och ni skyller på frånvaron av tvång när ni går ut och ”lever livet” trånga barer på helgerna.

    2. Anonym skriver:

     Men det jag menar är att det blir konstigt att säga ”följ rekommendationerna” eller lackar på folk som ”inte följer rekommendationerna” när rekommendationerna inte är de man tror/menar. Sen kan man såklart göra mer men vem säger att just din definition av vad man bör göra är rätt och inte nån annans? Flera experter t.ex Agnes Wold säger att unga friska människor kan gå till frisören eller på restaurang men inte sitta för nära andra.
     Tar inte åt mig personligen då jag nästan inte varit ute alls pga sjuk (endast promenader) och skulle inte trängas i en bar heller.

     1. Caroline skriver:

      Vad som säger att ”min” definition är bättre än de som går på trånga barer är all tillgängliga evidens vi har?

      Agnes Wolds åsikter om att unga friska människor kan fortsätta leva som vanligt är inte i linje med den evidens som finns.

      Att det finns olika åsikter byter inte att det inte finns något rätt och fel.

      1. Anonym skriver:

       Nej men det finns ju jättemånga versioner av vad som är rätt eller fel då. Allt emellan vara på trånga barer till din version till nån som tycker du är galen som går till Ica (eller nåt du gör) och tycker man ska stänga in sig helt och inte ens ha kontakt med sin sambo. Vem har rätt då? Man får följa myndigheters och experternas råd och sen avgöra själv om man vill va ännu försiktigare.

       1. Caroline skriver:

        Nej, så komplicerat är det faktiskt inte. All evidens säger att trånga barer = dåligt. Utöver det gör man självklart så mycket man kan för att undvika att bli smittad, så att man inte belastar sjukvården eller smittar någon annan. Dvs man rör sig bland andra så lite man kan, men eftersom det kommer att behöva hålla ett tag så måste man handla mat och man kanske vill låta äldre/riskgrupper ha onlineleverenser så då går man till mataffären när det är lite folk där. Förstår inte alls det här resonemanget som så många för om att det skulle vara svårt att veta vad som är rätt.

        Att FHM inte säger ”ni får absolut inte åka till fjällen” har att göra med att de inte vill vidta tvingande åtgäder (än) betyder ju inte att det är svårt att veta om det är rätt att åka till fjällen eller inte. Självklart är det fel och man är dum i huvudet och otroligt egoistisk om man går på after ski nu. Får panik av all relativism.

        1. Anonym skriver:

         Ok, jag tror inte vi kommer längre.

 12. J skriver:

  Glad jag blir över det du tog upp i din story idag. Nu e frågan: är det socialt accepterat att skicka det till sina kompisar som verkar va dum i huve?!!!

  1. E skriver:

   JA!! Skicka ba!

 13. Anna skriver:

  Angående att dina stories försvann så tar Instagram tydligen bort allting som har med Corona att göra men inte är den typ folkhälsomyndigheter etc?? Fattar inte riktigt men såg något sådant på Celeste Barbers insta för hennes stories försvann tydligen också

 14. En med en väldigt liten ekonomi som ändå är sugen på piffigt inredningslyx!!! skriver:

  Tack snälla snälla för att du belyser detta. Gud jag har aldrig hatat människor så mycket som jag gör nu. Så sjukt egoistiska. Det är var människas ansvar att se till att man gör sitt yttersta för att inte sprida smittan vidare.

  Tack Hanna för att du är den kloka i en flock av fån.

  Helt orelaterat till corona men gud vad jag tycker din vas är härlig. Vill också ha en lyxig finvas i någon grällare färg som får ta fokus i mitt hem, men är ingen van märkesinvesterare och känner att om jag köper en sån så kommer jag vilja spara den och ha den framme förevigt, men oroar mig att den inte kommer kännas rätt HELA LIVET eller ens i tre-fem år framöver? Eller ens två? Hur vet man? Hur tänker du? Kommer den ha en självklar plats i inredningen i all evig tid eller kommer du vara okej med att plocka undan den ner i källaren ibland för att sedan ta upp den när du är sugen på något ”magstarkt” igen alternativt ha den som ”påskvas” eller något sånt? Förstår du hur jag tänker? Jag menar, ÄLSKAR looken, men, tröttnar man?

 15. En med en väldigt liten ekonomi som ändå är sugen på piffigt inredningslyx!!! skriver:

  Menar alltså att jag velar mellan att investera i en sån där härlig, färgglad in your face-vas som man bara blir kär i vid första anblick, eller om jag borde satsa på en mer neutral och nedtonad designklassiker som man känner tycker är jättefin men inte får fjärilar i magen av på samma sätt som av din gula tex?

  ANDRA ÄN HANNA FÅR OCKSÅ GÄRNA SVARA.

  Har funderat på detta jättelänge och längtar efter att ha en lyxig finvas att sätta vårblommor i, men kommer inte till skott för jag velar för mycket om vad jag ska satsa på…..

 16. Ines skriver:

  Hanna! Måste bara säga tack för din instagramstory om att man tror att killar ska bli som djur och galna när man är naken. Har mått så dåligt av denna förväntningen av killar under alla 7 år jag varit sexuellt aktiv för det här har ALDRIG hänt mig. Men du har så rätt. Vill ju inte att min partner ska agera som ett djur heller! Så tack för att du upplyser mig och andra om det här, känns skönt att höra någon säga det högt!

 17. E skriver:

  Måste bara säga ett innerligt TACK för att du är vettig och delar att folk ska stanna hemma och INTE åka till Åre över påsken. Jag bor i Åre, är gravid i vecka 37 och är fan livrädd över vad som kan hända med regionens sjukvård. Det är illa nog att eventuellt behöva föda själv (så är det ju i hela landet just nu) och köra 9 mil till närmaste sjukhus. Lägg till risken att sjukhuset (i en region som redan har kärv ekonomi) kan bli rejält överbelastat och så har du ett fint recept för sömnlösa nätter..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp