Vecka 14

09:30 2020-03-30

DÅÅÅÅÅÅÅ går vi in i årets fjortonde vecka och mitt havandeskaps tjugoandra vecka! En kompis som är gravid samtidigt som mig (hon är så satans icke-offentlig med sin gravve så vet inte om jag får skriva vem det är?) aja hon sa i alla fall att hon plötsligt förstått det här med ”i väntans tider” som man säger om gravida. Jag håller verkligen med. För det ÄR ju bara att gå omkring och vänta?

Och nu med *kuk-viruset*, som jag vägrar nämna vid namn idag, känner jag plötsligt att jag går runt i TVÅ parallella väntans tider? Väntan på bebisen och väntan på vaccinet, eller ja i alla fall på en lite mer flack viruskurva.

Ska vi kolla på hur ”huset” för mitt foster ser ut? Dvs min mage. Sånt brukar ju va populärt.

Växer gör den ju. Jag rör ju tyvärr rätt lite på mig, JAG ORKAR INTE!!!!!!! Och äter precis vad jag vill, så ibland blir jag osäker på om det är fett eller en bebis? Förmodligen en blandning. Men magen är rätt hård och spänd så TROR iaf att det mesta är en bebis och hens hus.

Jaha! Annars då? Vad händer i Perssons lilla liv denna vecka? 

Jo! Kommer givetvis fortsätta försöka begränsa mina sociala kontakter och *influerar* er andra att göra samma viktiga sak. Påminnelse: virus sprids av människor och i helgen har flera människor dött i Sverige av viruset. Så tänker fortsätta tjata om hur tungt det väger att Stefan Löfven i sitt tal till nationen säger att varje människa i Sverige nu måste ta sitt ansvar. Att som svensk stat rekommendera social distansering är något vi måste ta på allvar. Älskar att den svenska modellen utgår från folkvett – låt oss då ha det för att undvika förbud. Det är otroligt lite begärt i det långa loppet :-)

Nåväl. Idag ska jag först spela in pod med Martin på skype och sen nästa avsnitt av Havande kvinna loggar in. Sen ska jag klippa det avsnittet också så att det bli färdigt till på onsdag. Ska sitta med budgetar till två projekt och ha lite härliga skypemöten. Ska också försöka ta en promenad varje dag iaf. Och så ska jag sitta och lyssna då Anton (som också jobbar hemifrån) ska ta 89430302226363 telefonmöten på engelska. OOOOOOCH så ska jag försöka blogga lite mer. Hur låter det?

Hoppas vi får en fin vecka ihop!

58 kommentarer | “Vecka 14”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Elin skriver:

  Haha åh fick mig så att tänka på det här klippet från serien Centralskolan med Jesper Röhndal.

  https://youtu.be/u5aIvNAo22g

  1. Hanna skriver:

   Hahahah jag med!

 2. Rebecka skriver:

  Det här är min andra graviditet och väntans tider har fått ytterligare en ny innebörd för mig. I och med Corona önskar jag nu nästan att graviditeten ska pågå längre än planerat för att ge mer tid åt virus-satan att plana ut 🤷‍♀️ Mycket märklig känsla då jag under första graviditeten bara längtade och längtade och den var huuuur lång som helst 🤦‍♀️😂

 3. Förvirrad skriver:

  Men hur är det nu, rekommenderar svenska staten verkligen social distansering? Kan inte läsa det nånstans, var står det? Ser bara att riskgrupper ska va försiktiga och 70 plus ska va isolerade. Sen ja, man kan tänka själv och så men du skriver ju att det är statens rekomendationer.

  1. Hanapee skriver:

   Hänvisar gärna till vår statsministers tal till nationen för en vecka sedan :-). Sedan dess har även hårdare restriktioner kommit i form av offentliga sammankomster, det är ju verkligen en tydlig fingervisning mot social distansering om något. Jag har för övrigt sett att du varit aktiv med den här typen av diskussioner i tidigare kommentarsfält i bloggen och hoppas för guds skull att du ändå väljer att se din del som medmänniska, följer nyheterna och ta ansvar när det kommer till sociala kontakter. Önskar så att fler respekterar den ”svenska modellen” istället för att på riktigt ”pröva” den på ett otroligt barnsligt nyliberalt sätt ”öööh staten säger ju inte att jag får äta flugsvamp så nu gör jag det nom nom”. Ha en fin vecka!

   1. Förvirrad skriver:

    Skrev ett svar som inte kom fram. Kontentan var: jag tar mitt ansvar, varit sjuk och stannat hemma i flera veckor. Följer såklart nyheter men vänder mig mot detta begrepp som inte finns från svenska myndigheter, tror man tolkar det olika. Känns sådär att bli ”uthängd” och ”uppläxad”(hårdare ord än jag menar men hittar inte andra just nu).
    Lägger ner nu, nog bäst för alla 😉

    1. Sara skriver:

     Jag tror att det är Patrik som kommenterar anonymt på din blogg

    2. Anna skriver:

     Som Hanna skriver har det kommit hårdare restriktioner. Hur tolkar du själv detta från folkhälsomyndighetens hemsida?

     ”Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.”

  2. Emma skriver:

   Precis som Hanna säger, lyssna på Löfvens tal, det var precis det han sa… att vi måste ta ansvar. Och vad ber vårdpersonal om? Jo detsamma. Att vi ska stanna hemma och ta ansvar.

  3. Madde skriver:

   Regeringen rekommenderar de som kan att jobba hemma, minimera sociala kontakter, isolera sig om man är äldre eller i riskgrupp…det är nog så tydligt det kan bli.

   Den svenska modellen går ut på en ömsesidig förväntan och tilltro mellan stat och medborgare. Vi ges alternativ som är bäst för oss och vi förväntas ta det alternativet utan tvång. En rekommendation i Sverige är en Direk tillsägelse i stil med ”skärp er, det är på allvar”. Inget ”ni gör som ni vill”.

   Läs gärna artikeln från the times i helgen. Den beskriver detta bra!

   1. Hanapee skriver:

    Precis så!

 4. E skriver:

  Blir så genuint glad av att följa din gravvis i dessa tider!! Det är som ett bevis på att världen faktiskt inte står helt still, även om det känns så☀️

 5. noa skriver:

  Jaa exakt så, heja folkvettet!! Är så glad att sverige inte infört utegångsförbud och läskiga poliser på varenda gata som kollar hur man går. Annars, SÅ glad över att få följa din gravve, lyser verkligen upp min vardag :’) <3

 6. Sara skriver:

  I helgen ville ett par vänner att jag och sambo skulle hänga men vi sa nej. Jag typ skämdes, var rädd att de skulle tycka jag var tråkig och töntig som sa nej men tröstade mig med hela kvällen att HanaPee hade tyckt jag gjorde rätt. Så svår tid, jag vill inte ens ha frågan lixom!

  1. Hejdå skriver:

   Om du tvekar eller så… föreställ dig att du fick frågan från PATRIK!

 7. Fille skriver:

  Okej, förlåt, men blir illa till mods så fort jag går in här nu för tiden. Att en 26-åring kvinna dog inatt är 1, inte bekräftat, 2, hände i så fall i fredags. Jag förstår din och andras oro och känner den också men hjälper det att elda på oron? Så fort man går in här är det mycket pekpinnar och hån gentemot.. ja alla? Obs menar även i kommentarerna.

  Vill mest bara lufta lite tankar, tex att jag inte förstår folks vrede, särskilt inte på din plattform. Jag veckopendlar och vet att jag gör ”fel” men ser inte att jag har något annat val än att sätta mig på det där tåget. Tänker att alla har sina moraliska dilemman, var kommer vi med allt skammande?

  Hoppas inte att du tar illa vid dig av min kommentar, älskar att följa dig och har gjort det länge.

  1. c skriver:

   Tycker att Hanna är väldigt lugn och saklig i sin text, och absolut inte försöker ”elda på oron”, tvärtom,
   Och det där ”hoppas du inte tar illa vid dig” skriver man ju enbart när man VET att man har skrivit något som någon tar illa vid sig av. Taskigt att skriva något som man vet att någon ska ta illa upp av. Men men, man skriver som man vill, fritt land och eget ansvar!! :-))))

   1. Fille skriver:

    Ja jag fattar, folk brukar skriva så när de skriver något elakt. Men jag menade inte att hoppa på Hanna utan ville säga hur jag uppfattat stämningen på bloggen. Den känns ungefär som din kommentar.

    A: ja, rimligt, förstår hur du menar.

  2. A. skriver:

   Men tänker att det väl mer handlar om att de av oss som kan arbeta hemifrån osv. gör det, så pendlingen för er som inte kan blir säkrare? Handlar ju inte om att skamma, utan att påminna människor om att det inte ”handlar om en vanlig förkylning”.

   1. D skriver:

    Vi som kan är hemma för att säkra upp för de som måste ut, för jobb eller skola. Skammen ska ligga hos de personer som ”måste gå på AW” eller ”måste komma iväg till stugan i påsk”.

  3. Hanapee skriver:

   Om du blir illa till mods av att gå in på min blogg tycker jag verkligen du ska låta bli – på riktigt alltså (vet inte hur jag ska ge dig detta förslag utan att låta ”hård”). Att veckopendla är inte per automatik fel – det finns givetvis jättemånga människor som är tvungna att ta sig till sina arbeten. Där måste kollektivtrafiken erbjuda bra möjligheter för så liten smittorisk som möjligt. Angående den 26-åriga kvinna som dog är det vad jag kan läsa mig till bekräftat att hon dog i covid-19, men absolut jag kan ha fel och försöka ta andra exempel som gör att fler förstår at det är ett allvarligt virus. Om man tycker det är för jobbigt med den typen av information vill jag som sagt ge alla möjligheter att inte läsa min *digitala dagbok på nätet*. Allt gott (utan hån!)

  4. Karin skriver:

   Tack för att du vågar komma med ”pekpinnar”. Har börjat avfölja så många influencers senaste dagarna för orkar inte deras nonchalanta livsstil i flödet dessa tider. Sluta aldrig tjata på oss om att ta ansvar! <3

  5. Anna skriver:

   Jag bor i Stockholm och ser folk fortfarande sitta och trängas på olika barer och hypade brunchställen. Detta går emot myndigheternas och regeringens restriktioner och är därför otroligt ansvarslöst och gör mig rent ut sagt förbannad. Folk dör, förlorar jobb osv för att vissa inte kan sköta sig. Vi måste försöka göra så rätt vi bara kan och att du måste veckopendla pga jobb är det ju såklart ingen som kan klandra dig för.

  6. Ll skriver:

   Just i det här läget är väl skammande precis vad som behövs. När folk inte kan vara tillräckligt vuxna eller kloka för att ta ett eget ansvar så behövs det kollektiva som påminner om vad som är rätt och fel. Särskilt när våra myndigheter tydligt talar om att man t.ex. inte ska resa. Gör man det ändå, då fyller skammandet på riktigt sin funktion. Då är det bra att man skäms eftersom man gör fel och utsätter folk för risk.
   Bra Hanna att du fortsätter upplysa folk och påpekar viktiga saker som många pappskallar inte verkar fatta själva.

 8. Karolina skriver:

  Måste bara skriva att jag uppskattar podden något otroligt, ni skapar ett lugn i mig som annars är rätt ångestfylld. Tack ❤️

 9. Elin skriver:

  Hej!
  Vill bara kika in och säga att jag uppskattar din rimlighet såhär i virustider. Man skulle ju kunna tänka sig att de flesta man har runt sig är vettiga men uppenbarligen är så inte fallet. Jag är så himla glad över att leva i ett land där man lägger ansvaret på individen istället för att lagstifta om det. Synd bara att alla inte kan hantera frihet under ansvar. Fortsätt använda dina plattformar för att nå ut, du är bäst!!! <3

 10. Erika skriver:

  Hej!
  Måste bara skriva att jag uppskattar din blogg extra mycket just nu, du använder dina kanaler så vettigt och rimligt i den här tiden- och som alltid underhållande. Lycka till med bebisen!

 11. N skriver:

  Hanna! Jag tar social distancing på stort allvar och har suttit i ”karantän” i ca två veckor nu med paus för promenader och dyl. så jag står 100% bakom dig kring detta tänk och tycker alla som inte tar detta pissvirus allvarligt är puckade idioter. MEN! Jag som själv har grov ångest, inte bara gällande the c-word, tycker det är så jobbigt att läsa om ”en 26-årig kvinna dog i helgen”. Speciellt när jag bara försöker leva mitt liv och tänka på annat genom att läsa bloggar jag gillar. Tycker det är lite skrämselpropaganda att dela sådan information. Förstår att det kanske krävs i vissa fall för att vissa idioter ska stanna hemma men tänker att det även sprider mer oro och ångest än vad det gör nytta? Att helt platt skriva ”en 26-årig kvinna dog i helgen” utan att nämna eventuella bakomliggande sjukdomar etc tycker jag iallafall är att sprida skrämselpropaganda. Ok, rant over. Ily still men bara en fyi.

  1. Hanapee skriver:

   Ja, kanske lite onödigt, inte enbart med respekt för mina bloggläsare (hehe) utan framförallt mot den avlidnes nära – ändrar det till en mer generell omskrivning om att människor dött.

 12. Linnea skriver:

  Kul med nytt avsnitt av havande kvinna, hoppas extra på att det är gender reveal avsnittet!

 13. Anna skriver:

  Master! Tycker du skriver vettigt och viktigt om tillvaron just nu. Jag tror att det är bra att påminnas om att alla kan påverka detta genom sina handlingar.
  ALLA är en potentiell smittspridare, även fast man själv kanske inte ens kommer märka om man får viruset. Oavsett om man får ångest av det eller inte måste man ta in och anpassa sig efter infon.

  Det kommer en tid efter viruset, det kommer inte vara såhär jämt, så nu får vi ta mig sjutton bara bita ihop och ta oss igenom det här tillsammans.

 14. Jonna skriver:

  Oh så kul att magen börjat bli stor! Här är en till som går i väntans tider men med 27 veckor lång väntan kvar. Dom ringde från specialistmödravården idag och berättade att de ställt in alla tidiga ultraljud pga kuk-viruset så nu får jag inte se fostret förrän i vecka 18 första gången. Fulgrinade i 2 timmar. Men det är väl en värdslig sak i dessa tider.

  Ett önskeinlägg är tips med mysiga, fina prylar och kläder du köpt/vill ha till bebisen.

 15. Mia skriver:

  Det är säkert lätt för dig att sitta med pekpinnar som har ett ”låtsasjobb” Värre för folk som faktiskt måste sätta sig på bussar och tåg för att ta sig in till sitt jobb. Spä på deras ångest.
  Är så trött på att man hela tiden använder personer som dött som nån jäkla skrämselpropaganda. Alla sitter inte i samma sits som dig?
  Du kan sitta hemma och rulla tummarna och ändå tjäna pengar? Hur många kan det?
  Absolut att alla ska ta sitt ansvar men du tror verkligen att alla bara kan låsa in sig och stanna hemma för alltid.

  1. Elin skriver:

   Men nej? Det handlar ju om att de (vi, även jag) med jobb som man kan sköta hemifrån ska om möjligt vara hemma så att de med jobb som inte kan skötas hemifrån på ett säkert och smittfritt sätt kan ta sig till jobbet. Att den som kan ta ansvar hemifrån ska göra det. Sluta missförstå det Hanna skriver med flit.

  2. A. skriver:

   Men vänta va!? Jag har ett i allra högsta grad ”riktigt” jobb, min sambo likaså. Båda vi kan arbeta hemifrån, och har blivit tillsagda att göra det av våra arbetsgivare. När vi som kan arbeta hemifrån gör det blir ju resandet för er andra, som av olika skäl inte har den möjligheten, större.

  3. A. skriver:

   Och att förminska någon med att den har ett låtsasjobb känns så himla ofräscht.

  4. Anna skriver:

   Sakta i backarna. Att uppmana de som har möjlighet att jobba hemma och inte ge sig ut i kollektivtrafiken är just i syfte att skydda dem som MÅSTE ut till jobbet. Det är det som är poängen med Sveriges approach till det hela, att samhället ska kunna fungera så långt det går hemifrån, men att de som inte kan jobba hemifrån ska kunna vara på jobbet. All ONÖDIG social kontakt bör undvikas, de som KAN jobba hemifrån bör göra det, för att minska takten på spridningen. Pekpinnarna riktas ju mot dem som helt onödigt är ute och socialisera, som inte tror att det är allvarligt eller gäller dem. De som kan plugga eller ”låtsasjobba”, som du så trevligt uttrycker det, hemifrån bör göra det, för att så få som möjligt ska bli jättesjuka eller dö. Och de som måste röra sig i samhället ska kunna lita på att alla gör allt för att minska risken för att smittan ska spridas.

  5. Sandra skriver:

   Oj, låtsasjobb? Du drar det kortet… Hanna har väl knappast sagt nåt om de som måste jobba, är en jävla skillnad på att jobba i dessa tider eller sticka ut på massa nöjen bara för att man inte tycker att dessa förordningar gäller en själv! Man måste inte ut o åka skidor nu eller supa ihop med polarna bara för att man vill, man måste ta eget ansvar. Skärp dig o kamma till dig innan du börjar säga åt folk att de har låtsasjobb!

   1. Mia skriver:

    Okej. Inte låtsasjobb men ett relativt oviktigt jobb då. Det jag menar är att alla vet läget om Corona, vi blir matade med det varje dag. Tidningar säljer som aldrig förr på rubriker om dödsfall. Varför måste man spä på rädsla överallt??
    Det ger ju bara människor som MÅSTE ge sig ut extremt dåligt samvete.
    Hanna tjänar väldigt bra. Hon kan jobba hemma. Hon kan också sitta med sina pekpinnar och få sin arme till läsare på sin sida.
    Men skrämselpropaganda är så jäkla ofräscht oavsett. Vare sig det gäller tidningar eller bloggare.
    Vi som lider av hälsa och-dödsångest har aldrig mått sämre pga av just detta tex.

    1. Hanapee skriver:

     :-)

    2. Ingrid skriver:

     Töntig du är. Låtsasjobb hit och låtsasjobb dit.

     Läs inte här om du ska vara en rövhatt!

     Man behöver absolut inte hålla med. Men att komma med onödigt otrevliga kommentarer gör inget bättre.

     Ta en liten IT-karantän och lugna ner dig.

    3. Madde skriver:

     Tyvärr är det väldigt få (av de som är gäster, inte arbetare) på de överfulla restaurangerna, barerna, tågen, hotellen osv. Som har ångest och dåligt samvete verkar det som…

     Jobbar man så gör man det, kan man inte jobba hemifrån så gör man det på sin arbetsplats. Att misstolka med flit är tröttsamt 🤦‍♀️

  6. Lollo skriver:

   Men ursäkta!
   -tänk på din ton
   -vad oskönt att kalla Hannas jobb ”låtsasjobb”, uppenbarligen ger ju hennes ”låtsasjobb” dig behållning, varför läser du annars hennes blogg?
   -om du mår så dåligt kanske du bör prata med ngn professionell, tillsvidare bör du undvika internet framöver, tror inte allt som skrivs om Corona kommer triggervarnas direkt
   -en influencers jobb är att påverka, om Hanna nu påverkar folk att bete sig vettigt är det väl 100% bra
   -ingen här har någonsin skuldbelagt någon som ej kan jobba hemma eller har behov av kollektivtrafik
   – kram :)

   1. Mia skriver:

    Jag förstår att jag Med dödsångest kommer påverkas oavsett men jag tycker att det är onödigt att ALLA måste skriva ut DÖD OCH ELÄNDE så fort chansen ges bara för att skapa rädsla. Det finns ingen annan anledning att man annars skulle göra det.
    Man kan skriva om det på ett bättre sätt. Det är bara det jag vill säga.
    Sen om jag får hjälp med min ångest har du ju ingen aning om. Bara för att man pratar med nån blir man ju inte mirakulöst botad på en gång.

    1. Lollo skriver:

     Bra att du tar tag i ditt mående, hoppas du mår bättre snart! <3

    2. Lisa skriver:

     Jag vill bara skriva Mia att man kan framföra sina åsikter på ett trevligare sätt än vad du gjorde. Då kommer även andra människor ta det på mer allvar. Tråkigt att du har dödsångest, verkligen, men det är ditt ansvar att inte utsätta dig då för det du mår dåligt av, inte Hannas ansvar att på sin egen blogg behöva dölja sin oro över viruset för att någon kan må dåligt över att det skrivs för mycket om det överallt. Du får ta ansvar över ditt eget mående och helt enkelt inte besöka de som skriver om Corona.

  7. Sara skriver:

   Herrrrreeegud

 16. Sofia skriver:

  Tjohooo jaa hoppas vi får en härlig vecka tillsammans i våra karantäner (trots trist start med snöstorm??)!!

 17. Emma skriver:

  Vet inte varför men blev så glad (eller glad kanske är fel ord- men iaf mitti i prick) av att du skrev kuk virus. Befriande att slippa höra ordet.

  Med vänlig hälsning, förkyld sjuksköterska som är hemma (såklart :-)

 18. Vendela skriver:

  Hej! I första avsnittet av havande kvinna loggar in (älskar förövrigt!), hade du en kortärmad skjorta från Gant. Är den från iår? Hittar ej på internet 😣

 19. Hanna skriver:

  Det som oroar mig mest är att folk inte tar detta på allvar. Jag har två föräldrar som tänker sätta sig på båten till Gotland i påsk ändå, jag har en syster som var ”lite sjuk” men gick ändå ut och åt på restaurang. Jag blir helt matt av att ta alla konflikter, matt av att vara den enda i min närhet som gör det folkhälsomyndigheten ber oss att göra. Hur jävla svårt kan det vara. Varför VILL MAN leka med döden för. Varför är corona så långt bort för vissa? Varför förstår de inte?

  1. Madde skriver:

   Det är jobbigt för människor som lever i vår fria värld att behöva ändra sina beteenden och vanor för att andra säger det. Vi är helt enkelt vana att ”göra som vi vill”. Vi tror liksom inte på pandemier, att det skulle kunna bli krig, att vi kanske blir sjuka osv osv. Vi är ganska egoistiska faktiskt.

   Jag håller med dig, man blir verkligen matt!!!

   Bara en sån sak som ett tal till nationen inträffar knappt i Sverige, det är helt främmande för oss.

   Lite off tonic…när staten skickade ut info-broschyren ”om kriget kommer” för nått år sedan så står det i den: ”all information om att motståndet ska upphöra är falsk”. Blir vi angripna kommer vi aldrig att ge upp. Sverige som land kan faktiskt inte ens kapitulera, det är last man standing, vi (alla medborgare) förväntas göra motstånd till sista blodsdroppen. Sjuk att tänka på – tror nästan ingen av oss någonsin ens funderat på att det skulle kunna bli aktuellt inom vår livstid…

  2. anna skriver:

   Jag håller helt med. Har hört flera vänner prata om att de ska åka till fjällen ändå (några sek efter att de hånat över sthlmare som tvunget ska upp till åre i påsk?!) och hoppas att skidanläggningarna inte stänger ner. I nästa andetag pratar de om hur viruset kommer drabba dem hårt eftersom de jobbar inom sjukvården där viktig skyddsutrustning är slut och cheferna har därför gått ut med att t.ex. munskydd INTE behövs i deras arbete. De har också fått förändrade arbetsuppgifter och fått snabbinskolning i IVA för att kunna möta det förväntade trycket på vården. ÄNDÅ tycker de att det är en bra idé att åka till fjällen? Många andra av mina kompisar hänger också på gymmet, fik och restauranger. Hur kan de veta att de inte är sjuka och sprider smittan? HUR?

   Förstår inte heller varför alla blir så till sig i brallorna av att statsministern sitter och läser ett förinspelat manus på tv? Det enda han gjorde var att uppmuntra folk till att hålla avstånd och tvätta händerna. Något alla redan borde veta. Men det funkar ju inte, folk bryr sig obv inte. Jag har sett presskonferenserna från Norge, Finland och Danmark och fick på riktigt rysningarna när de meddelade restriktionerna som gäller. Efter det kändes Stefans tal så jäkla… lamt. Att vi alla ska ta ansvar och att människans vilja är fri, ja det är en god tanke men vetefan om den funkar i praktiken då en viruspandemi härjar och många vägrar ta till sig rekommendationerna. Känns mer som att Sverige är inne på att rädda ekonomin (och där med samhället?) än människorna.

   Okej nu blev det lång rant. Summa summarum så vet jag inte vad eller vem jag ska lita på så jag stannar hemma och iakttar försiktighet tills vidare – såklart med avundsjuka blickar på alla där ute som fortfarande lever lajf.

   Ta hand om er allesammans.

 20. Denise skriver:

  100% igenkänning och håller med om ALLT. TACK för att du sätter ord på mina känslor, i dessa (i dubbel mening) väntans tider.

 21. elsa skriver:

  tack för att du använder din kanal till att sprida vettig info! ser fram emot nya avsnittet av havande kvinna logga in :)

 22. Anna skriver:

  Ok, behöver råd från vettigt folk. Ang kuk-viruset. Jag gjorde min första dag på jobbet idag efter ett år av föräldraledighet. En tjänst där jobbet till 100% kan göras hemifrån. De flesta kan nog göra det hos oss men ändå är så inte fallet. Vi är ca 200 personer i öppet kontorslandskap, dvs stor risk för smitta. Mentaliteten är att man gör som man blir tillsagd och just nu är vi inte tillsagda att jobba hemifrån då jag antar att vår arbetsgivare inte litar på personalen? I alla fall har vi aldrig fått göra det innan. Hur fan tar jag mig ur detta? Jag VILL inte sitta på kontoret, vill heller inte sitta hemma och paja min killes föräldraledighet. Önskvärt hade varit att typ 95% satt hemifrån så jag faktiskt kan ta bilen till jobbet och sitta där men det går ju inte. Hehe. Vad fan ska jag göra?

  1. xx skriver:

   Idiotisk arbetsgivare som lowkey tvingar er (för det är det den gör, ärligt talat) att jobba från kontoret. Men lösningen är enkel: ta med dig allt du behöver för att kunna jobba hemifrån och låtsas ha Corona-symtom. En vit lögn som faktiskt gör alla en tjänst i dessa tider. Men sjukt oseriöst av er arbetsgivare att inte skicka hem er. Direktiven på mitt jobb är att man ska jobba hemifrån om man inte kan promenera till/åka bil till jobbet. Och även om man kan promenera/åka bil till jobbet så får man såklart jobba hemifrån, även om man inte har symtom/är sjuk. Kontoret är helt tomt på människor.

  2. Ida skriver:

   Med så många medarbetare bör det finnas minst ett skyddsombud, kanske fler. Prata med hen om detta! Skyddsombuden bör ha något forum med chefer dör man kan ta upp risker, bland annat risken för smitta bland personalen i tider som dessa. Om många blir sjuka samtidigt kommer dessutom arbetsgivaren att förlora enormt mkt pengar.
   Hoppas det löser sig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp