Vecka 10

09:00 2020-03-02

Fan.

Nu blir det ju förvirrande för er det här med veckorna? ”Är du bara i vecka 10?!” kanske någon av er skriver under de här inläggen. Och då måste jag förklara att jag är GRAVID i vecka 18 men att vi alla är inne i vecka 10 av år 2020.

Gud vad jobbigt, men nu är det så! Tror ni att vi kan hantera det? Jag tror på oss.

Såååå vad händer i vecka 10 då? Alltså årets vecka 10 inte min graviditetsve… ok kanske bara är jag som kommer ha problem med det här?

 

Måndag
Filma lite. Ska spela in pod med Martin och sen barnvakt åt Bonnie! Hämta ut vår matta från kemtvätten ska jag också göra. Första gången jag lämnar in något på kemtvätt. Sånt härligt ord att skriva. Kemtvätt. Keeeemtvätt! Kemtvätt? Kemtvätt. Tvätthh.

Tisdag
Sitta och greja på kontoret. Få tid till sånt jag skjutit upp.

Onsdag
Träffa min kompis Mimmis lilla bebis för första gången! Är lite nervös för att jag kommer panika och bah ”är det en SÅN HÄR LITEN jag ska ha?!” är ju läskigt med väldigt nya bebisar pga så sköra och kan kommunicera noll.

Torsdag
Min praktikant Ebbas födelsedag och även sista dag på kontoret. BU!!!! Ska kanske be henne lista allt hon lärt sig hos mig här på bloggen. Varje dag säger jag nya saker jag tycker hon ska ”bära med sig i livet”. Inte alls störigt :-)

Fredag
Dags för vårt RUL som jag lärt mig stå för ”rutinultraljud” i den här gravidvärlden av komiska förkortningar. Lite nervös inför detta. Om allt ser bra ut kan det här bli en väldigt lycklig dag i mitt liv. För då på eftermiddagen åker vi upp till Sundsvall… i vår… nya bil!!!!!!! JA vi har köpt en bil. En audi a6 allroad om det säger er någonting? Vi va liksom i Karlskoga i fredags för att titta på den och skriva på pappren. Jag går ju bara på ”aura” kring bilar och den här hade så lyxig och bra aura. Kommer jag få klimathat nu? Möjligen. Rimligt. Men vi kommer behöva en bil så vi fritt kan åka upp till våra föräldrar med vår bebis om helgerna.

Lördag & söndag
Ligga på golvet hemma hos morsfarsan och låta Mimmi slicka mig i ansiktet.

Snyggt att Hedin bil fick lite reklam nu!!! Det får jag inte en krona för ska ni veta! Betalat fullt pris för bilen! Tror ingen bilhandlare läser bloggar :-(

25 kommentarer | “Vecka 10”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Molly skriver:

    Hallå hur gölli är inte lille blivande pappan poserandes bredvid sin första bebis va??😭😭

  2. Anna skriver:

    Två saker:
    1. Kommer bli sjukt förvirrad om du skulle börja prata graviditetsvecka istället för dina veckoplaner. Vissa saker kan man inte ändra på.
    2. Den som klimathatar på småbarnsföräldrar som har bil är bara elaka. KLART ni enkelt ska kunna ta med bebisen hem till era föräldrar. Ska fightas mot ev hatare åt er

  3. alex skriver:

    Tyckte det va LITE kul att du slängde dig med namnet Mimmi två ggr i samma inlägg utan att förtydliga att ena var en hund och den andra en människa.. Helgplanerna blev lite roligare då, i mitt huvud…………… mvh måndagshjärnan

    1. Linnea skriver:

      Hahaha

  4. Anonym skriver:

    Haha otrolig pappa-aura på Anton här m väst, keps o bil

  5. Sanna Hansson skriver:

    Snygg! Bil! Och skrattade så mycket åt kommentaren ovan om Anton i väst – så sant!!!

  6. Sofia skriver:

    Har den bilen och wow! Älskar den i nöd och lust. Älskar mina barn och eventuellt man mer men sen kommer bilen :))

  7. Hmm skriver:

    Om jag får be om lite råd? Jag började ett nytt jobb idag, där mina närmaste kollegor inte var välkomnande alls. Jag blev så förvånad. Alla (inklusive jag själv) är högutbildade och högpresterande. Jag trodde dock att stämningen skulle vara lite avkopplad, för att alla har kommit till denna punkt i karriären, och jag är ju inget hot. Men de log inte mot mig, ställde inga frågor, frågade inte om jag skulle hänga med på lunchen och sade inte hej då i slutet av dagen. Tidigare har jag arbetat på en liknande arbetsplats men där var alla super-omhändertagande och snälla. Så okej, arbetsmiljö kan skilja sig åt mellan kontor. Och ja, det kanske blir bättre redan imorgon. Men just nu är jag så besviken. Vet inte om det finns något mer att säga, men om någon har några hoppingivande ord att dela med sig av vore jag tacksam!

    1. Sara skriver:

      Advokatbyrå?

      1. Hmm skriver:

        Haha var det så uppenbart?

        1. Anonym skriver:

          Åh, är själv helt ny på en precis lika mysig arbetsplats i samma bransch:)) försöker tänka att det inte är mig det är fel på eftersom jag inte kan ha HUNNIT vara störig/jobbig/vad som helst som skulle kunna förklara ett sånt märkligt beteende. Det kanske kan hjälpa självkänslan men det blir ju inte roligare på jobbet tyvärr. Du är inte ensam<33

          1. Hmm skriver:

            Åh, tack för ditt svar! Känner mig lite mindre ensam bara av att läsa det. Det är en bra påminnelse att det inte beror på mig – eller dig. Jag ska samla energi ikväll med comfort food och kanske lyckas ORKA charma dem imorgon.

            1. Malin skriver:

              Kämpa på! Är själv jurist och har hållit mig borta från advokatbyråer just pga den fördomen. Det blir dock säkert bättre, man har ju alltid en rätt dålig känsla i början av jobb när man inte kommit in i det. I värsta fall får man ba söka nytt jobb brukar jag tänka :-) vi har ju rätt bra arbetsmarknad ändå (lol men faktiskt är det så)

              1. Anna skriver:

                Förstår inte hur det kan tillåtas vara så illa. Jag är snart färdig jurist men är så himla osugen på byrå. Kommer nog bli det ett tag för att testa arbetsuppgifterna, men tror inte jag kommer stå ut med sån stämning speciellt länge.
                Vi kanske får se det som att vi åtminstone är många som inte vill ha det så här och lova varandra att vi ska vara schyssta mot kollegor och ta hand om nya kollegor.

                1. Hmm skriver:

                  Vi har en deal! <3 igår var en kille snäll så jag ska jobba vidare med dunder-charmen och hålla hoppet uppe. Och om inte annat får jag fokusera på de roliga arbetsuppgifterna, som jag redan tror att jag kommer klara bra. Det får bli trösten om inget blir bättre.

                2. Victoria skriver:

                  Förstår att man säkert får den bilden av byråer, men de kan också vara så himla bra! Jag började på en stor affärsjuridisk byrå efter examen och hade absolut NOLL förväntningar pga kände mig inte alls som en byråmänniska. Men nu flera år senare är jag fortfarande kvar, vilket beror nästan uteslutande på att det är en så varm, inkluderande miljö där alla tillåts vara sig själva och vi har så himla kul ihop. Så ibland kan fördomarna absolut vara just fördomar!

  8. A skriver:

    Såg på insta precis att du tipsar om saker du ska köpa när du fött, meeen kan du inte tipsa om snygga kläder som gravid. Oerhört svårt pga de flesta gravidkläder ser tantiga ut eller kostar rätt mycket om de är lite snygga och jag vill inte lägga massor med pengar på kläder för en kort period…

    1. Martina skriver:

      Inte Hanna men fick barn i november. Stretch och oversize är dina vänner. Jag köpte ett graviditetsplagg under hela graviditeten. En par byxor. Ska tilläggas att jag blev ganska så stor också. Jag har dock alltid tyckt om att gå i oversized tröjor och lösa klänningar som så helt plötsligt inte var så oversized och stora. Just nu är det ju också trendigt med lösa klänningar. Brita Zackari har också skrivet ett mkt bra inlägg om graviditetskläder https://brita.elle.se/den-ultimata-kladguiden-for-gravida-som-inte-vill-ha-en-gravidstil/

  9. Sara skriver:

    Så fin bil!! Jag kan dock inte se Hedin bils logga utan att se en person som lutar sig fram och kräks i en hink – snälla säg att det inte bara är jag? Hahaha

    1. Cornelia skriver:

      Hahaha herregud aldrig tänkt på det innan men nu är det det enda jag ser?? En stackars åksjuk en :(

    2. Johanna skriver:

      hahha en åksjuk stackare med svinstor penis

      1. Elin skriver:

        Hahahaha började skratta så jag fick ont i bröstet. Jävlar vilken penis. Och så kräksjuk stackarn

  10. Flipp skriver:

    Hehe, vår ”bilaura” var ”får dubbelvagnen plats i bagaget?”. Mkt sexigt bilval.

  11. Josefin skriver:

    äääääääälskade vår allroad a6a! fy fan blev ledsen nu när jag tänkte på den ): saknar. va så perfekt me att höja sänka, bra ljud, snygg och najs att köra. mysigt med audi, anton o bebis!! kram

    1. Hanapee skriver:

      Åh kul att höra!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG