Jag har sett serien Love is blind

15:25 2020-03-01

*****SPOILER ALERT*****

I förra veckan såg jag serien Love is blind. En otrolig amerikansk realityserie som går ut på att några snygga tjejer bor på en sida och några snygga killar bor på en annan, sen möts de på bokstavligen BLIND DATES i små ”poddar” (?) där de inte ser varandra men lär känna varann genom att snacka.

Innan jag går in på varje par i serien så vill jag bara säga några väl valda ord om produktionen.

1. Vad hände med övriga paren?! Alltså var ju massa killar och tjejer som de inte följde upp?  Haha det var så jävla märkligt.

2. Filmade de inte ALLA samtalen? Tyckte man aldrig fick följa med in på ”djupet” i några av snacken. Man kunde höra hur nån sa ”jag och Mark snackade fem timmar igår” men som tittare fick man typ 1 minut av ”gillar du också köttmacka?!”. Jag skulle vilja haft lite mer djupisar.

3. Alla var ju relativt snygga? Hade ju varit roligare med större kontraster rent utseendemässigt pga lätt att utgå från att ”LOVE IS BLIND” om alla ändå matchar varann i utseende.

Aja. I övrigt var serien helt otrolig!!!!!!!! Så jävla amerikansk, känslostormande och FANTASTISKT bra casting av märkliga människor.

Mitt mest intressanta par. Främst för att jag hela tiden kastades mellan tankar på om Gianinna var på riktigt eller en skådespelare? Hon kändes så jävla märklig framför kameran. Klimax i mitt starka ifrågasättande av henne var i bråket då Damian låg i sängen och Gianinna stod i köket och sa så jävla sjuka grejer till honom. ”Mina fjärilar i magen är borta” ”undrar du inte varför jag aldrig säger detsamma när du säger att jag är bra på sex”. TYCKTE SÅ JÄVLA SYND OM DAMIAN!!!! Han kändes som Anton hahah. Han ville bara väl? Och finnas där för henne i hennes helt sjuka humörsvägningar? DOCK hade han ett väldigt obehagligt allvarligt ansikte mot Gianinna ibland plus att det här med att hans föräldrar inte ville ses – det var ju lite märkligt? Samtidigt kanske de var lite för normala för detta onormala program.

Tycker för övrigt att man inte kan säga ”såhär är jag” som Gianinna sa om sitt ”humör”. Det är ju ett helt sinnessjukt förhållningssätt till sin person. Man måste väl då kunna JOBBA på att sluta vara helt humörstyrd och barnslig då det uppenbart sårar andra. JAG vet eftersom jag jobbar med det ofta. För herregud vad barnslig hon var emellanåt, liksom skulle va ”gulligt arg” blandat med ”psykoarg”. När Damian dumpade henne vid altaret var ju det såklart rätt beslut, vilket hennes efterspel blev ett bevis på ”WE’RE GONNA TALK NOW!!” osv.

Och ja, när HON fick trösta SIN mamma när det var GIANINNA som blivit dumpad så fick man kanske en inblick i varför hon var som hon var </3.

 

Hahahahaha Jessica och Mark. Hahahahahahahha. Nej men det va så kul att man från sekund ett förstod att snälla Mark var Jessicas andrahandsval. Såklart att hon aldrig skulle bli kär i honom?! Jessica var så otroligt intressant karaktär. Besatt av sin ålder och av…  vin. När hon gav sin hund sitt vinglas skrattade jag så jag grät. Eller när hon blev ARG för att Mark sa att hunden var ”nästbäst” pga ”Jessica is the best”. Hahahahha. ”YOUCANT SAY THAT ABOUT MY DOG SHE’S LIKEA SISTER TO ME!!!”. Hahahahaha.

Marks besatthet av sin mamma va läskig. Njöt lite när Jessica ifrågasatte det. Mamman var ju dessutom lite märklig? Men kanske nervös framför kameran förstås.

Så starkt när Jessica satt och pratade med Barnett sista gången och bah ”oooomg trodde du och Amber att jag vill ha dig?! Nääämen guuud jag måste uttryckt mig konstigt”. KÄNDE med henne då. Så tydligt kär i Barnett och så dålig lögnare. Aj aj.

Gjorde också ont i hjärtat då hon lämnade bröllopet utan att någon tröstade henne :-(

Såhär får man kanske inte säga men…………. Camerons nacke? Hållning? Jag störde mig enormt på den. Ville ta tag i hans axlar och ruska om ”SLAPPNA AV KARL!” skulle jag skrika. Han var så jobbigt PÅ Lauren. Alldeles för NÄRA hela tiden. Men såklart ”snäll kille” såklart. Underbara  Lauren! Hon va min favorit i hela serien, hade en helt uuuunderbar mamma och liksom såpass ”god” att hon kunde hantera Cameron….s nacke. Eller hans rap för hennes mamma för den delen :-))))

Jag funderar på om Cameron var bättre utan kamerorna? Alltså inte lika stel? Eftersom dom tydligen fortfarande är ett gift par!?!?!??!?! Hoppas verkligen inte Lauren bara har ”nöjt” sig. Och hoppas hon kan ha kvar sin lilla lägenhet och inte MÅSTE flytta in i Camerons hus. Tyckte det va märkligt förresten, att han inte kunde acceptera Laurens självständighet? Där börjar ju varningsklockorna klämta. Ding dong. Låt henne bara ha kvar sin lägenhet och ses när hon vill ses? Var glad över att underbara Lauren vill vara med dig!

Har absolut ingenting att säga om Kelly och Kenny förutom att jag älskade deras mammor. Speciellt Kellys. Bästa typen av amerikansk medelklass vindrickande morsa. Åh. Vill äta middag med henne.

Jag HATADE Barnett från början, det ska jag va ärlig med. Sen hände något? Vettefan, jag kanske bara är manstillvänd. Men han växte på mig (förutom hans ”fånighet” i form av tråkiga kukskämt som var HEMSKT tråkiga). Amber växte också på mig. Visst hon hade ett sinnessjukt störigt skratt och va liksom sån tjej ”jag vill bara va med grabbarna för där är det raka rör” men i hennes lugna seriösa stunder hade hon faktiskt något. Riktigt starkt när hon berättade om aborten hon tvingats till av sitt ex. Dock kände man ju lite så ”hmmm är inte hundra procent säker på att Barnett inte skulle göra samma sak….”.

Och så det här med Ambers usla ekonomi…… hon verkar ju ”unna sig” en del enligt hennes instagram (ok typ ”bakisdropp” är det enda jag sett), så kanske blev det giftemål helt utan äktenskapsförord  (JA DOM ÄR FORTF IHOP!!!!). Men jag kan tycka att det är befriande med skuldsatta tjejer haha, det är liksom så långt ifrån ”duktig flicka” man kan komma. Hon var ju dessutom bara 26.

Jag tyckte de här två va en helt otroligt bra match. Man bara kände att ”japp ni ser precis ut så som den andre önskar och ni har samma usla humor”.  Men de va också älskvärda på något sätt. Blir glad av att de har varandra. Hoppas verkligen Barnett är snäll mot henne.

44 kommentarer | “Jag har sett serien Love is blind”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Emilie skriver:

  Såhär får man nog inte heller säga men… Marks stirriga ögon! En manisk blick.

  Jag reagerar också på klippningen som är så skum ibland. Liksom när en person pratar så klipper de in bilder på de som lyssnar men deras ansiktsuttryck stämmer inte överens med det personen pratar om. Och sen att produktionen har med sig guldfärgade glas överallt var också jättemärkligt haha. Det kommer ett ”så gick det sen”-avsnitt 5 mars!!

  1. Hanapee skriver:

   Jäääätttekonstig klippning! Håller med!

  2. Johanna skriver:

   Hahah jaaa glasen!! Så sjukt fula. Tyckte att det var märkligt att de ”råkade” finnas överallt. Men såklaaart hade produktionen med dem! Fattar inte hur jag inte kom på det haha.

   1. Linnéa skriver:

    En tanke! Kan glasen varit ett *supersmart knep* för att kunna klippa in reaktioner och samtal i fel sammanhang?

 2. Anonym skriver:

  OTROIGT inlägg!!!!! Håller med om exakt allt.

 3. Sigrid skriver:

  Har sett hela serien och älskarrr den, men tycker du är otroligt kritisk till alla personer? Går det inte att få vara lite mänsklig och ha lite dålig hållning eller jobbigt skratt eller en besatthet av sin mamma utan att det ska vara nåt konstigt?

  Kanske tar åt mig lite (onödigt mycket) då jag känner igen mig med Gianninas starka humör. I serien ser jag framför allt hur Gigi håller igen sitt humör måånga gånger och är otroligt kärleksfull mot Damian trots att jag förstår att hon egentligen bara hade velat explodera. Tänk själv att vara en person som känner alla känslor du känner fast tjugo gånger starkare. Tycker hon beter sig otroligt rimligt många gånger, t.ex. efter bröllopet när hon vill snacka? Istället för att bli galet arg så försöker hon ju uppenbarligen sansa sig.

  1. Hanapee skriver:

   Lol. ÄLSKADE ju Lauren? Kellys mamma? Skrev även positivt om Amber och Barnett?! Såg nyanser hos övriga. Kände med alla. Läs om utan att va kränkt över Gigi :(

 4. Amanda skriver:

  Okejolejokejokje. MEN, när ska du se GVFÖ?? Måste få en master-recension!

 5. Maria skriver:

  Alltså jag blev helt uppslukad av serien!!! Ang resterande deltagare så läste jag i en artikel att produktionen trodde att max 3 par skulle förlova sig i ”poddarna” men att det gick över förväntan och att 8 par gjorde det tillslut. De hade bara budget för att filma vidare med 5 st par, så de andra tre paren fick åka hem och dejta varandra som vanligt utan pressen med ett bröllop inom en månad.. Nu längtar man efter fler säsonger!!!

  1. Maria skriver:

   Hittade artikeln!

  2. Anonym skriver:

   Har också läst det om att produktionen bara kunde följa 5 par men tycker det är märkligt att 6 par åkte till Mexiko då, visste de att Carlton och Diamond inte skulle hålla ihop så länge, var dom ens i Mexiko??? Hmmmm…….. Vill höra konspirationsteorier.

   1. Kajsa skriver:

    Kelly och Kenny fick åka till Mexico först efter att Carlton och Diamond gjort slut

 6. MIKA skriver:

  Aaaaaalltså jag håller med om allting plus extra. Lauren förtjänade mer TYCKER JAG. Jessica har all rätt att inte vilja ha Mark men tycker hon betedde sig kontinuerligt ASlöjligt och pinsamt. Men att du inte har något alls att säga om Kenny och Kelly???? Tyckte det var helt orimligt men typiskt amerikanskt kanske när Kenny sa att han aldrig snackat om sex eller en tjejs sexuella behov innan!!! Liksom VA. Går han runt och tror han e någon prins också. Verkar relativt vettig annars men nej. Sen kan jag känna att Kellys besatthet med det var lite konstig?? Antingen erkänn att du inte är attraherad, eller om det nu verkligen handlar om att du endast är rädd att Kenny inte ska kunna tillfredsställa dig så är det väl verkligen dags att börja öva på det istället för att snacka om att du är rädd för att det kan bli så??! Fattar inte.

 7. Sanna skriver:

  Haha tycker du skriver om karaktärerna ganska bra, fast kändes väldigt hårt mot Cameron. Tyckte han var så fin som sa alla de rätta orden, men ja samtidigt otroligt klängig men ack så fin!
  Kelly och Kenny var ju så fina tillsammans och tyckte så synd om Kenny när han blev lämnad vid altaret för han verkade vara så genomgo mot Kelly, men förstod att kärleken inte riktigt fanns där. Amber var ju galen Hahaha! Tyckte om deras kontakt som du skriver men kände bara att hon hade absolut noll koll på livet. Tyckte PRECIS som du angående Giannina, allt kändes så tillgjort??
  Och håller med att Jessica var otroligt intressant, drack vin i mängder och tyvärr blev allt helt fel. Men ogillade verkligen att hon var så otroligt taskig mot Mark i alla situationer och så fort han sa emot så var han världens dummaste när hon var det själv. Tänkte bara att när ska denna damen växa upp!
  Men för i övrigt ääääälskade serien och diggar dina tankar!

 8. Ella skriver:

  Åh gud SOM jag har längtat efter detta inlägg!!! Håller med allt du säger utom Barnett o Amber, fyFAN vad störiga dom var båda två. Sjukaste var ju när amber såg Barnetts hus och ba ”I wanna be his house wife, and as far as I am concerned barnetts house is OUR house now” ??? asså jag hade SPRUNGIT men ja vi alla är olika I guess 🤷🏻‍♀️ OTROLIG serie och recension iaf!!

 9. Karin skriver:

  Bara jag som tyckte Gigi var relativt rimlig? Hon var en av mina favoriter pga tydlig med sina känslor. Tyckte synd om henne som hamnade med tråkisen Damien (dock är de tydligen ihop nu efter??) Jessica var bara tragisk tyvärr, hon borde självklart inte sagt ja till Marks frieri men hon verkade desperat efter Barnett dumpade henne.
  Angående Kenny och Kelly så HATADE jag Kelly genom hela programmet pga så tydligt att hon tyckte hon förtjänade bättre än honom och förväntade sig någon himlastormade romans? Speciellt reagerade jag på det hon sa om att hennes mamma sagt att hon var helt infatuated med sitt ex. Varningsklockor där om att hon inte vill ha ett förhållande på samma villkor, som hon ju hade med Kenny (vill ha en badboy typ istället) Men Kennys tal efter Kelly lämnade vid altaret!!!!! Rysningar pga så rimlig person.
  Barnett och Amber var mitt hatpar. Amber kändes helt galen; inga spärrar whatsoever, hotade Barnett flera gånger (om än på ”skämt”) och ingen som helst kontroll över sitt liv (inget fast jobb och massa skulder). Och hur hon kollade på Barnett under bröllopet var 100% läskigt. Tror inte de är ett stabilt par trots att de fortfarande är gifta. Slutligen Lauren och Cameron, skrek pga så fina tillsammans. Hoppas hon blev nöjd tillslut, hon verkade ju lite tveksam ett tag. Over all så blev jag förvånad över att killarna var bättre än tjejerna i ett dejtingprogram, det brukar ju vara tvärtom oftast.

  1. Kajsa skriver:

   Håller med om ALLT!

  2. Madde skriver:

   Instämmer! Hade exakt samma tankar som dig!!

 10. Emelie skriver:

  Hållet så med om att Gigi kändes som en skådespelare?? Och kan vi prata om den SJUKA klippningen med hennes klänning efter att hon ramlat i lera?? Den ändå stora fläcken som blir är alltså helt försvunnen när hon efter det ska ”ha ett snack” med Damian?

  Sån här sjuk klippning skedde också i bilen när hon sminkar sig och helt plötsligt går hon från sminkad till osminkad??

 11. Ida skriver:

  SÅ glad att jag fått dela serien med dig. Har rekommenderat den till alla mina kompisar men ingen ser den. Och jag känner ett sånt sjukt behov av att prata av mig. Behövligt inlägg helt enkelt.

 12. Ellen skriver:

  Alltså gud vad jag väntade på att du skulle skriva detta inlägg och jag håller med dig i ALLT!!! Också haft sjukt mycket liknande tankar kring alla speciellt Gigi. Och hennes försök till att ”prata” efter bröllopet och sen slutar det med att hon skriker, avbryter och stormar ut. LOL.
  Har faktiskt ett tillägg som handlar om Kelly!! Jag tänkte väldigt mycket på att hon verkade väldigt utseendefixerad. Det kändes nästan som att det var enda anledningen till att Kenny inte föll henne i smaken 100%. Mycket kommentarer om att han inte såg ut som hennes vanliga typ osv. Så det var trist, för Kelly var så gullig annars men det kändes lite väääl ytligt. Aja, i övrigt tror jag att detta kan bli riiiiiktigt bra om de ser över lite hur de ska lägga upp produktionen (tyckte också att det var så konstigt att de andra människorna var med massa som bakgrundskaraktärer på något sätt men inte fick någon tv-tid och sen bara försvann). Hoppas hoppas hoppas att det kommer en till säsong!

  P.s. Supermegagrattis till bebisen i magen :’) <3

  1. Poddan skriver:

   Ja, håller med om att det kändes otroligt ytligt. Dessutom något som hon måste ha känt rätt snabbt??

 13. Poddan skriver:

  Tack för att du skriver om detta. Kände mig så ensam med mina tankar.

  Lauren var ju ett jävla geni, älskade hennes personlighet.
  Cameron var otroligt in your face men samtidigt gullig. Det värsta med Cameron var hans besatthet av tröjor med små knappar på för jag har knapp-fobi. Fick titta bort upprepade ggr vid inzoomning.

  Amber var en sån person jag hade stått ut med i ungefär 3 sek pga skrik. Bara hela grejen med att inte ha någon respekt för pengar och sedan förvänta sig att bli stay at home-mom tyckte jag var intressant. Turn off för mig men turn on för Barnett.

  Stackars Kenny tycker jag ändå. Han fick ingen heads up alls :(

  Sedan tycker jag att Damian var stark som sa nej fast han egentligen ville säga ja. Blev chockad!!! Men sen drog jag på smilbanden pga GOOD FOR YOU DAMIAN.
  Tycker G var medveten om att hon hade ett beteende som inte var toppen men känns inte som att hon hade hittat verktyg för det ännu, alltså inte redo för förhållande.

 14. Ida skriver:

  Un-der-bart inlägg. Äntligen någon att ventilera med! Känner att vi måste prata vidare om Carlton och Diamond för det var ju helt sinnessjukt.

  Tyckte att Mark borde ha stått upp för sig själv så mycket tidigare och Jessica kunde ha haft the balls att göra slut tidigare. Hon ville ju aldrig vara med honom? När hon skulle prata ut med Amber på möhippan 🙊🙈 Kände bara: TYST! Och när man såg hur plågad Barnett såg ut vid varje samtal dem emellan så tänkte jag bara på hur han blivit tvingad av produktionen.

  Blev så nervös av Gigi och Damian, svängde verkligen där. Först tyckte jag att han var alldeles för stel för henne men sen fattade jag att det var hon som var för svängig för alla inklusive sig själv.

 15. Jessica skriver:

  Men är det ingen som fick otroligt obehagliga vibbar av Damien? Han hade ett sånt märkligt sätt att skylla ALLT på Gigi och tog aldrig något eget ansvar! Jag får kvinnohatarvibbar av honom och skulle INTE vilja träffa honom ensam i en mörk gränd.
  Älskade Cameron <3

  1. J skriver:

   Mmm känner samma. Inte bara good vibes där inte

  2. L skriver:

   JA! Tack! Så obehaglig människa. Så fort hon ville ta upp något med honom blev han arg och defensiv och skyllde allt på henne. Och jävlar vad creepy han var när han pratade med Lauren på den där festen.

  3. Sally skriver:

   Håller med om Damien!! Absolut att hon var rätt mkt i sina känslor men han var också väldigt obehaglig.. och typ anklagande?? Typ ”nu gör du såhär och såhär” och kunde inte alls se sin egen del i något!

  4. Jennifer skriver:

   Håller med!! Speciellt när han tyckte hon ”bättrat sig” för att hon börjat laga frukost och middag åt honom???

 16. Anna skriver:

  Sträckkollade programmet nu i helgen och hoppades att ett sånt här inlägg skulle kolla. ÄLSKAR att man nu får en chans att skriva av sig med likasinnade <3

  Gigi – mycket drama där ja, men tyckte inte heller Damian var helt reko där. Mycket om att hon skulle ändra på sig, att hon inte fick prata så mycket politik osv. Kanske togs det lite helt ur sin kontext, men kändes som att han la över mycket på henne och att hon skulle förändras. Han hade ju också saker att jobba med faktiskt.

  Kenny <3 Den enda av de dumpade som faktiskt sa något till alla gäster som kom dit och satt stelt och väntade efter att bruden rusat ut. Trodde att han och Kelly var givna men störde mig mer och mer på att hon pratade om att hon "gillade brunhåriga killar egentligen". Hade varit intressant att se de prata ut efter bröllopet.

  Marks sjuka besatthet av sin mamma håller jag med om, men annars kändes han ju mer mogen än Jess? Duckade inte för konflikter och vågade prata känslor. Hon försökte ju bara hitta fel hela tiden, hade varit bättre om de gjort slut tidigare istället.

  Cameron och Lauren. Kändes ju meant to be från början, men var nervös att hon skulle säga nej. Älskade henne. Kul att de fortfarande är gifta!

  Hatade Barnett från första stund. Fattar inte varför flera av tjejerna i poddarna blev intresserade av honom. Suck. Men ja, han och Amber var en bra matchning. Undrar dock hur länge det kommer att hålla…

  Diamond och Carlton! Att det blev en sån grej med hans bisexualitet?? Ja jag vet, det är USA vi snackar om, men ändå??

  1. S skriver:

   Fast det var ju inte själva bisexualiteten som blev en sån grej utan hans heeelt orimliga beteende när dom pratar om det! Tyckte inte hon verkade upprörd över att han var bi egentligen utan det var mest att han inte berättat tidigare, och sedan spårar han ut totalt där.

   1. Pamela skriver:

    Precis min reflektion! Han blev ju en dramaqueen!

 17. Jessica skriver:

  Har bara sett fram till avsnitt fem, men kunde inte ändå hålla mig från att läsa detta inlägg och få resten spoilat. Alltså, Amber och Barnett!! Vet inte vad som ska ske framöver för att de ska växa på mig. Vilka oerhört jobbiga människor! Besviken att Kenny och Kelly inte kommer att hålla, de verkar vettigast hittills, men det kommer ju tydligen ändras också, Haha! Förstår exakt dina tankar om Cameron! Är så fruktansvärt oattraherad av honom. Hans tjej är dock underbar!

 18. Hanna skriver:

  Kul!!! Håller inte med om allt. Tyckte Amber och Barnett var en otrolig dålig match, FAN vilken störig tjej. Och kille. Men till det viktigaste, Jessicas smink på bröllopet hahahah??? Vad VAR DET för sjuk foundation-ton?

  1. Ronja skriver:

   Ja men d är ju drf dem är en bra match!!! Behöver ju inte va härliga och mysiga personer för att va en bra match, utan dem passar ju ihop pga exakt lika störiga båda två :-)

   1. Hanna skriver:

    Absolut, tycker dock att de va störiga på helt olika sätt och hade helt olika personligheter. Men obvi funkade det för dem, men de var min åsikt det!

 19. Lou skriver:

  Måste tipsa om married at first sight Australia!! Sååå mkt drama

 20. Frida skriver:

  Love is blind i all ära men HANNA har du sett att det kommit en ny säsong av Gift vid första ögonkastet??? Jag väntar med spänning på en expertanalys av dig!

 21. Hanna skriver:

  Jaa snälla skriv om gift vid första ögonkastet!!!

 22. Signe skriver:

  Det som stör mig allra allra allra mest är dom där satans glasen. Det är så märkligt att oavsett var dom är så har dom typ mässingsglas. Det är så hiiiiimla konstigt. Varför får dom inte ha vanliga glas? Tar produktionen med sig mängder av lådor bara med glas var dom än är? Är det spons? Men då borde det ju typiskt amerikanskt nämnas hela tiden? Är det för att man inte ska se att det är alkohol? Vad är syftet??? VARFÖR??
  Det är ORIMLIGT!!!

  1. Nadia skriver:

   Jag tror fulglasen är med för att man inte ska kunna se mängden dryck i glasen och på så vis kunna klippa ihop parens dialoger lite hursomhelst :)

 23. Edith skriver:

  ÄLSKAR ALLT att du skrivit om denna fantastiska, otroligt märkliga serie!!!

 24. A skriver:

  Läste på buzzfeed (tror jag) att produktionen hade räknat med typ tre par men det gick FÖR BRA och typ alla som var med blev ihop med nån men det gick inte att göra tv av alla par, så de flesta fick bara mötas och sen åka hem 🙃

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG