Vi flyr upp till Tegefjäll

15:30 2020-03-18

UPDATE: När vi åkte upp till Tege fanns inga råd från att resa inom Sverige från Folkhälsomyndigheten. Vi åkte upp i vår bil, har med oss mat och träffar bara varandra här uppe.

Däremot känns det surt att bryta mot råd från en myndighet, även om det bara är ett ”råd” så tycker jag det är viktigt att lyssna. Sjukvården i Jämtland riskerar att bli överbelastad och kaotisk om det åker upp massa folk hit och tar med sig smitta/blir sjuka. Det är det SISTA jag vill bidra till.

—– 

 

Onsdag eftermiddag och vi sitter i bilen på väg upp till Antons föräldrars stuga uppe i Tege utanför Åre. Där ska vi va ensamma till söndag eftermiddag. Planen är att åka längd och eventuellt umgås med Kagart, Anton B och vår guddotter Bonnie… OM ALLA ÄR FRISKA FÖRSTÅS. Är väldigt försiktig nu med sånt. Inga restaurangbesök, handsprit när jag är ute och håller mig minst 1.5 m från folk på Ica osv.

Det ska vi alla va. Försiktiga alltså.

Men så jävla skönt ska det bli att sitta i en stuga nära naturen. Ska undvika all nyhetsflöde och försöka fokusera lite mer inåt. Varit lite ledsen över att jag inte ”njutit” mer av min gravve senaste veckorna. Varit så fokuserad på världsläget. Samtidigt funderar man ju på vilka kvinnorna är som bara går runt *ljuva* och verkligen NJUTER varje sekund av sin första graviditet. Hör väl tyvärr till att vara orolig.

På förmiddagen har jag suttit och klippt episod 3 av Havande kvinna! Drabbades av grov prestationsångest men hoppas ni kommer gilla det! Kommer ut i morrn.

Packade också. Viktigt med mössa.

Och så jag här och nu. I bilen. Kvinnliga GW.

25 kommentarer | “Vi flyr upp till Tegefjäll”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Rebecka skriver:

  Min egen erfarenhet (är gravid nu för andra gången) och kvinnor i min närhet är att livet liksom kommer i vägen för att njuta av graviditeten hela tiden. Oavsett Corona eller ej.

  Det är njut vissa stunder…när bebisen sparkar, nån härlig ledig dag, när man köper gulliga barn-saker, när man kolla gravid-apparna osv. Men njuter hela tiden gör nog ingen. Rimligt är väl också att oroa sig, annat vore märkligt!

 2. Julia skriver:

  Relaterar!! Är gravid i vecka 36 och har väl i och för sig inte njutit särkilt mycket alls av denna graviditet (eller mina två tidigare) pga mycket olika krämpor. Men just nu Känns det extra svårt att njuta pga världsläget, plus en rejäl förkylning. :((

 3. Marthe skriver:

  Men – her i Norge er det fullstendig utelukket å reise noe sted nå, og alle innbyggere har fått en sterk anmodning om å ha hjemmekontor og begrense sosial kontakt til et absolutt minimum?

  1. Linnea skriver:

   Och uppenbarligen finns inte dom restriktionerna i Sverige :)

   1. Anna skriver:

    Ja, vore kul om hanapee olagligt tog sig till Åre och samtidigt skröt om det på bloggen 😂

  2. Hanapee skriver:

   I Sverige finns inga sådana restriktioner – än. Tro mig, jag om nån är väldigt försiktig. Vi tar bilen upp och träffar därför inga människor över huvudtaget.

 4. anonym skriver:

  Är också gravid (vecka 18) och känner också att jag har svårt att njuta av graviditeten. Tänker mycket på coronavirusets effekter och hur det kommer påverka mitt liv i det lilla. JA, det är egoistiskt, men såklart tänker jag främst på de som har det allra svårast nu (typ min 90-åriga mormor). Men det är ju också mänskligt att oroa sig över små saker för egen del. Till exempel har det känts otroligt viktigt för mig att få gå i en föräldragrupp och träffa andra gravida eftersom jag inte har någon i min närhet som har barn och jag känner mig väldigt ensam i det, och nu förmodar jag att dessa kommer att ställas in om läget fortgår som det gör nu. Dessutom är jag lärare i grundskolan och sliter just nu ihjäl mig tillsammans med mina kollegor för att få skolans verksamhet att gå runt trots enormt stor sjukfrånvaro i personalen. Oroar mig för att min sambos företag ska gå i konkurs och att han ska bli arbetslös om det blir större konsekvenser med karantän osv. Oroar mig för att nyfödda kan skadas av viruset (det känns som att det är för tidigt för att dra slutsatser kring det) så känner mig lite extranojig, särskilt när jag jobbar med barn och har dem nära mig hela tiden. Sådana små saker deppar jag ihop över och det tar bort allt pirr och glädje jag kände över graviditeten för bara några veckor sen… Men hoppas att jag bara är mänsklig som känner så.

  1. Linda skriver:

   Du är mänsklig som känner så! Du oroar dig över världen ditt barn kommer ut till, hur din situation kommer se ut och om barnet kommer må bra. Det är kärlek! Hoppas att oron minskar framöver ❤️

 5. Rebecka skriver:

  Njöt EJ av graviditeten, fanns såklart ljusglimtar ibland precis som när man icke är gravid. Kunde ej föreställa mig mitt barn förrän jag såg honom :) Nu har han funnits i tre månader och djävlar vilken fröjd det är däremot!! Gladare än någonsin, fick inte ens den årliga vinterdepressionen. Hoppas det blir samma för dig!

 6. Malin skriver:

  Kan du inte snälla recensera nya säsongen GVFÖ? 🙏🏽 Gärna varje avsnitt hehe. Du gör det så kul, smart och spot on! Det var tack vare dina recensioner som jag började kolla på gvfö och nu älskar jag det!

  1. Sara skriver:

   Nä hon vill inte i år!

  2. Sandra skriver:

   Jaa snälla master!!

  3. Hanapee skriver:

   Nu får ni faktiskt sluta :(

   1. Anna skriver:

    Haha, gud du har verkligen skapat ett monster!

    1. Anna skriver:

     Förstår verkligen att du inte klarar av att se det. Jag grät orimligt mycket till såna program när jag var gravid. Naturprogram med söta djur som typ blev uppätna på savannen var värst och gick överhuvudtaget inte att titta på!

     1. Julia skriver:

      Jag är inte ens gravid men försökte se på de senaste avsnitten av gvfö usa och insåg att jag pallar fan inte kolla på det mer. Fuckar upp mitt emotionella system typ? Blir för mycket känslor helt enkelt. Blir dränerad av alla känslovågor programmet erbjuder, vilket är oändligt många.

      PUSSSSS HANNA DU ÄR BÄST <3 <3

 7. Josephine skriver:

  Hallå är också gravid, använder du otrivin?? Hörde att det var absolut förbjudet och har avstått från det sen dess och använda neseril istället haha snälla säg att det jag hört bara är skitsnack och att otrivin funkar även om man är gravid?

  Mvh Hon som älskar otrivin mentol

  1. Hanapee skriver:

   Det gör jag och det är noll fara för fostret. Däremot blir du själv beroende, vilket jag ju tyvärr är. Det är ju lite… trist. Varje gång jag använder ett läkemedel kollar jag upp det här: https://janusmed.sll.se/#/home/fosterpaverkan .

 8. Emelie skriver:

  Väldigt of topic, men hade varit så kul att höra lite om vad för hudvård du använder? Du livestreamar ju ibland på kvällar när du tvättar och har dig och det är superkul! Men hade varit så kul att höra lite meeer om det!

 9. Lina skriver:

  Hej Hanna! Jag skulle vilja höra dig prata om skidåkning! Har varit i Åre en vecka och kan åka utförs relativt bra, men är alltid livrädd och en sekund från gråt. När dagen är slut tänker jag ”oj vad kul det var, nu åker jag bra!” och sen börjar det om dagen efter med panik :)
  När jag står nere i Åre tänker jag alltid att det är OMÖJLIGT att åka de där jävla stupen rakt ned i byn.
  Har ditt skidåkande blivit bättre/lättare? Åker du överallt i Åre?
  Mvh ett fan

 10. Josefin skriver:

  Tyckte jag kände igen namnet Tegefjäll och sen kom jag på.. Det ligger ju nära Duved som jag alltid åkte till som barn. Minns Bäverstigen som vi kallade den. ”Vi är bröderna bäver, vi jobbar på fjället det coolaste stället, vi gillar bark och näver, vi gnager från morgon till kväll, domdidomdididom”. Kram!

  1. Anna skriver:

   BÄSTA bröderna bäver! Och överklass-haren hahaha

 11. Marielle skriver:

  Det ääääär sååå bra!!!! Både skrattade och grät? Vill ha mer.

  1. Marielle skriver:

   Alltså trodde jag skrev den här kommentaren under ”havande kvinna loggar in”-inlägget… skäms orimligt mycket.

   1. katarina skriver:

    hahahaah gullig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla