Det här händer

10:29 2020-04-22

Ja vad händer och fötter??? Hahahaha skoja

Nej men inte så mycket. Jag jobbar på, det är fint väder, vi äter lunch på balkongen och jag oj:ar mig över att jag borde plantera om mina luktärt som håller på att växa ur sitt lilla drivhus. Vet bara inte vad jag ska plantera om dem i? Är de verkligen redo för att stå i en kruka på ballen nu? Någon som har bra koll på luktärt?

Tar också en del spegelbilder på mig själv. Är det ok? Förlåt för att jag inte har någon fotograf och för att vår hall är vidrig. Jag hatar den faktiskt. Tänker på den jättemycket vilket på ett sätt är ett kvitto på att jag mår bra, att jag tänker på hallen snarare än att jag ligger vaken i ångest över större frågor….

Jag tror i alla fall att vi inte kommer ORKA bygga sån inbyggd hylla längs med väggen. Tror också det kan se lite stökigt ut. Min nuvarande plan är att bygga/köpa en bra byrå/sideboard? Sätta upp nå fina tavlor (är på jakt efter bra KONST också, absolut inga posters, men jag har tyvärr noll smak när det kommer till oljemålningar, men ni kanske vet?) och hitta en fin matta kanske.

Förutom att underhålla mig med inredning har jag bakat igen. Övat på att göra ”snurror” av mina vaniljbullar istället för pappersform. Tycker det blev bra! Men satan vilken tid det tog. Däckade igår när jag var färdig runt midnatt. Jääääävlar vilken belöning det var för persson i morse då na fick mumsa i sig två stycken nybakta mmmmmm.

Pratar en del med den hära också. Dumma fina hund. Hon fattar ju inte varifrån min röst kommer?! Trots flertalet samtal. Viftar på svansen och tittar sig omkring då jag gullar med na.

Nä nu ska jag göra gravidyoga hemma! Någon frågade hur jag gör och då kan jag berätta att jag helt enkelt söker på ”prental yoga” på youtube och bah kör något pass. Ofta 20 minuter. Det får fan räcka.

Dag 5 av 30 nu. ÄR NI MED MIG?

Puss

31 kommentarer | “Det här händer”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sarah skriver:

    Enligt luktärtsgurun Cecilia Wingård kan man ställa ut dom när de är ca 10 cm höga. De härdas av att stå ute och tål ner till -8 grader. Jag odlar enligt hennes råd (i kruka med plastpåse runt) och tar ut mina på dagarna, men tror de kan stå ute hela tiden nu :)

    Här finns också tips: https://www.hannawendelbo.com/blog/2019/2/2/s-sr-jag-mina-luktrter

    1. Hanapee skriver:

      TACK

  2. Sarah skriver:

    Oh kom på fler tips (sorry, har snöat in mig på luktärt det senaste…)! När de sedan har planterats ut (i en stor kruka) behöver de rätt mycket näring och gärna något att klättra på.

  3. Isabelle skriver:

    Du och Anton kan ju skapa egen konst tillsammans! Har en kompis som gjorde en stor målning tillsammans med sin pojkvän, de hällde ut färg på en stor canvas och typ låg med varandra i färgen, haha! Tavlan är dock jättehäftig, blev ju dock smått chockad över att höra om processen :-)

    1. Hanna skriver:

      hahaahahahhaah skrattade högt

    2. Linnea skriver:

      Om det är skitdåligt sex, åker den fortfarande upp på väggen då…?

      1. Anna skriver:

        Kan det ens bli bra i den situationen? Jag skulle typ må skit av självförakt bara

        1. elsa skriver:

          haha jag känner samma sak

  4. Jag skriver:

    Det där såg ut att vara de mest perfekta bullarna någonsin. Recept på fyllning?! 😅

  5. Julie skriver:

    Ja hallå! Jag vill varmt rekommendera att göra en liten etsysökning på Henri Rousseau: finns en person i Paris (!?, tror jag? Frankrike iaf) som köpt upp ett gäng originallitografier och säljer. Det är alltså original, men förmodligen de som var mkt populära när det begavs sig så de är tryckt i typ 300 ex. Köpte ett där och är SVINNÖJD. Kan ju hända att det skulle råka vara falskt (tror inte det, den har stempel och märkning och hela kittet), men det spelar inte sån gigantisk roll tänker jag. Huvudsaken är att det är svinfint och på äkta litografipapper. Via den samlaren kan en även hitta andra litografier och så. Litografier är inte så dyra, men ser mkt flådigare ut än posters. hälsningar en som spenderade nästan ett år med att lyckas få till sin tavelvägg hemma och därmed kan på tok för mkt om olika typer konst på nätet.

  6. Skovelarn skriver:

    PÅ TAL OM FÖTTER!!!

    Jag behöver akut-råd! Hur ska öppna, högklackade sandaletter sitta? Har beställt hem samma sko två storlekar och den mindre sitter som en smäck, som gjutna på mina fötter, typ noll millimeter tillgodo åt nåt håll alls, kanske typ 1 mm längre än min fotsula, haha, medan de större sitter något ledigare på foten och klacken hamnar liksom inte under hälen utan lite bakom. Vi snackar en storlek upp så de är ju liksom inte jättestora, men ja, hur ska man tänka? Precisa, eller med ganska mycket utrymme? Finns inga halvstorlekar … Båda är jättebekväma.

    1. Frida skriver:

      Fötterna sväller ju under dagen så är det skor du ska ha en hel dag hade jag valt den större!! Äre snyggskor du ska ”sitta” i, tänk bal, hade jag valt den mindre 💃 Mvh ej expert

      1. Tack för svar! skriver:

        Tack snälla för svar!!! ❤️🌸🌺🙌 Du har ju alldeles rätt i alla poänger såklart, men oroar mig också att de större ska töja sig och bli för lösa då de inte har någon häl… 🤔 Otroligt svårt val, ligger typ vaken om nätterna. De är megadyra för min lilla plånbok, så har verkligen inte råd att välja fel. Haha.

  7. Felicia skriver:

    Varifrån är tröjan du har på dig i den magnifika spegelbilden master? <3 ps. Du äger. ds

    1. Tokig skriver:

      Måste också veta. Måste!!!!

      1. Jaaä skriver:

        Jag med!!! Gått in här ca 678854367 med hopp om svar!

        1. HanaPee skriver:

          LINDEX!

          1. Jaaä skriver:

            TACK ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  8. Sara skriver:

    Måste ju tipsa om att baka kanelbullar i långpanna… Blir inte alls lika SNYGGT, men herregud så smidigt och HUR GOTT SOM HELST. Recept finns en googling bort… :)

  9. Sofia skriver:

    Tips på konst: https://www.arrivals.se/

    Snygga grejer och bra priser. Plus att du stöttar unga konstnärer!

  10. blåmesen skriver:

    Tack för tips om yoga, låter som en sjukt bra inställning till det hela (googla och ta nåt kort). Nu ska jag bara se om jag kan få ändan ur. Fråga till dig/andra läsare dock: hur gör man för att inte känna sig som en tönt när man kör youtube-träning och ens partner är hemma? Om jag är själv känns det OK men det är man ju sällan just nu.

    1. S skriver:

      Känner spontant att det är okej att vara töntig ibland. Även fast man objektivt sätt inte är en tönt för att man gör hemma-träning så kan man ju ändå känna sig som en sådan till och från i livet, men VAD GÖR DET I DET STORA HELA? Vill man leva i en värld där alla måste vara icke-töntiga alltid? NÄÄ!!!
      Och din partner är förhoppningsvis inte en person som dömer dig för att du utövar lite yoga i hemmet? Annars kan det ju vara KBT att göra yoga även om man känner sig som en tönt, acceptera den känslan och ändå köra på? Du kommer ju med stor sannolikhet må bättre efteråt oavsett.
      Yoga on om du vill yoga, please <3

      1. blåmesen skriver:

        Min man skulle aldrig tycka att det var fånigt, det sitter helt i mitt eget huvud. Tar till mig tanken om att bara gör’t, att det kan vara lite KBT i sig. Mål: göra minst ett pass den här helgen. Tack för pepp!

    2. Hanapee skriver:

      Hen är ju omogen om hen skulle tycka att det är töntigt på något sätt? Jag går istället ALL IN när Anton är hemma och gör riktig yoga-andning med ljud osv. spärren försvinner väldigt snabbt 8-)

      1. blåmesen skriver:

        Det är jag som är omogen i så fall, han bryr sig inte :) Men jag ska försöka tänka kör ba kör. Tack för pepp!

  11. Sofia skriver:

    konst-tips!
    kolla på Bukowskis och buda.
    Hans Lannér och Roger Hansson är två svenska konstnärer jag tycker väldigt mycket om och kan tänka mig att du skulle göra det också! Inte så 100 000kr dyra målningar heller, men jag tycker man kan investera i konst och riktigt fina oljemålningar! Andra konstnärer jag tror du också skulle gilla men som ofta har högre prisklass;
    Jarl Ingvarsson
    Lena Qronqvist (min favorit)
    Helene Billgren
    Sara Vide Eriksson
    Ylva Carlgren (akvarell)

    Andra tips för att komma över lite billigare målningar kan ju va att gå på utställningar som konsthögskolorna har, i Stockholm Konstfack och Mejan. Eller Idun Lovén som är en högskoleförberedande konstskola där jag pluggar!
    : D
    Och sen som nån annan tipsade om litografier av giganter typ Picasso och Lena Qronqvist, Matisse,
    mark Rothko om det finns.

    Bonustips: En amerikansk konstnär från San Francisco, Heather Day (kolla hennes instagram med samma namn), målar ooootroligt fina abstrakta målningar i varierande medier. Kanske krångligt att få hem från USA men värt å kolla upp!
    Hoppas du kanske får lite nytta av mina tips!

    1. Hanapee skriver:

      Sååå bra tips! TACK!

      1. sara skriver:

        vill tipsa om detta galleri som säljer konst av unga konstnärer = billigare. mycket bättre att köpa konst av gallerier för då får konstnärerna betalt, istället för på auktion.

        1. sara skriver:

          glömde visst länken https://pomgallery.se

    2. Malin skriver:

      +1 på att köpa konst på auktion! Det gör också att man kan få en snygg blandning av både oljemålningar, litografier och fotokonst! Andra konstnärer jag kan tipsa om är Fernand Léger, Marie-Louise Ekman, Ina Colliander. Ett annat tips är också att söka på typ blomsterstilleben eller porträtt! Bukowskis, Auctionet och Stockholms Auktionsverk är grymma.

    3. Sara skriver:

      Så tråkigt att Bukowskis och andra auktionssidor har blivit förstahandsvalet för inköp av konst. 0% bra för konstnärer och konstlivet i Sverige. Konstlivet är tufft som det är och att handla konst från en död konstnär från en auktionssida känns så omodernt!

      Vill vi ha ett levande konstliv måste vi i första hand handla från våra gallerier (som håller upp konstmarknaden och skapar möjligheter för unga konstnärer att synas) eller direkt från konstnärer som ännu inte etablerats på galleri.

      Tips på bra gallerier som visar konst, både av etablerade konstnärer och debutanter i blandande prisklasser:

      Pom Gallery
      Galleri Helle Knudsen
      Ed. Art

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG