”gravidupdate” vecka 27

12:25 2020-04-29

ÄR det intressant för någon annan än mig när jag grottar ner mig i min graviditet? Jag vet inte jag. Men nu händer det! Kanske är kul att ha kvar hur jag mådde i vecka 27 i slutet av april år 2020?

Det svarar jag när någon frågar hur jag mår.

”Bra”. Dels för att det är ju socialt märkligt att svara något annat? Jag är inte för den här grejen att man ska vara ”ärlig” med folk som frågar hur man mår??? Hahahaha. Alltså vänta, missförstå mig rätt. Klart man ska vara ärlig med de nära man har. Som familj och nära vänner där det faktiskt finns ett utbyte i känslor och ansvar MEN folk måste fan bli bättre på att välja sina situationer? Tror jag är lite skadad av att vara runt människor som i tid och otid ska prata negativt om sitt mående. För vad gör man med informationen när någon bekant svarar ”nä det är faktiskt inte så bra”. Jahopp? Hur ska jag hantera dina känslor nu då? Var ska jag göra av dem? Tror jag har svårt att sortera i det där och vill inte utsätta andra för samma känsla.

Ja ja förlåt det var inte det vi skulle prata om nu.

Jag svarar ju också ”bra” för jag faktiskt mår bra. Oftast. På det stora hela mår jag jättebra och speciellt i jämförelse med hur jag vet att andra kan ha det.

Men kom igen …du har väl ont nånstans?
Ha! Ha! HAAaaaaaa. Låt mig inte börja gorma om min svanskota. Men eftersom du frågar så SPECIFIKT SÅ tar jag tillfället i akt och är ärlig med mitt mående: för en vecka sen fick jag foglossning och det gör så satans ont. Andra symptom är nästäppa (jag är absolut beroende av Otrivin nu och vill inte ha tips om nässköljning eller värdelös saltvattenspray), svullna fötter, svårt att sova, är vaken på nätterna, trötthet, lite huvudvärk, HALSBRÄNNA osv. osv.

De mest vanliga gravidsymptom helt enkelt men det är inte så allvarligt egentligen för jag kan faktiskt fortfarande ibland ”glömma” att jag är gravid 8-)

Hur är ditt humör då?
Ja som ni märker är jag ofta på ”hugget”. Tycker det pendlar mellan att bli RASANDE på at folk ska hålla på att ”tipsa” i tid och otid. TRO MIG JAG HAR OCKSÅ GOOGLE OCH JAG VET ATT MANDLAR ÄR BRA MOT HALSBRÄNNA ELLER ATT EN SÅN DÄR STOR KUDDE HJÄLPER MOT FOGLOSSNING. OCH NEJ JAG VET INTE OM JAG SKA HELAMMA SLUTA FRÅGA.

Så känner jag ofta. Vilket är ju orättvist mot folk som bara vill vara snälla. Tror jag blir irriterad eftersom ett ”tips” ibland känns som översitteri eller ett sätt att säga att jag inte räcker till eller har kunskap.

Det där raserier blandas med att jag känner mig jätteharmonisk och typ ”viktig” i min graviditet hahaha. Och så ÄLSKAR jag tanken på att livet rör sig framåt. Saker händer. Jag SKA någonstans. Jag trampar inte.

Ibland har jag såklart generell ångest över livet, pandemin och allt …och ibland är jag orolig för bebisen också förstås, typ om han inte rört sig.

Ja, hur ofta känner du babyn?
Senaste tiden har han verkligen ”kommit igång”. Känner han liksom lite hela tiden iaf nån gång varje timme. OM jag känner efter förstås, inte alltid så man har tid med det heller. På kvällarna och nätterna är han dock helt vild. En sån knäpp grej är att jag blir på gott humör varje gång han ger sig till känna.

Är du nervös inför förlossningen?
Lite. Kanske 3/10. Men yogan jag går på har hjälpt och Anton har bokat nån hemmakurs åt oss i början av juni, ”föda utan rädsla” ni vet. Alltså som den boken som jag och 99,9% av alla gravida läser. Tror och hoppas att den kommer va bra för oss.

På ett sätt vill jag bara ha förlossningen överstökad och på ett sätt känner jag att ”hur i helvete ska jag klara av den smärtan”. Men på nåt sätt ska väl ungen ut? Och jag som gillar att räkna mig igenom saker har börjat tänka mycket på hur många andetag en värk är eller att förmodligen så är den här förlossningen som mest typ 42 timmar av mitt liv. Förhoppningsvis liiite kortare.

Tankar inför framtiden som morsa?
Det är så blandat. Ofta längtar jag och blir pirrig av tanken på att ha en bebis att greja med. Min egna unge liksom, som jag sinom tid kommer älska så hjärtat brister. Ibland får jag grov panik och känner mig kvävd och funderar på varför jag satt mig i en sits där mitt liv kommer förändras så mycket för alltid?! ”Va i helvete håller jag på med?!” tänker jag förskräckt och blir livrädd för alla stora och jobbiga känslor.

Men. Min största trygghet nu är att tänka på att Plutten faktiskt inte heller vet ett jota om nånting. Han och jag lär oss det här med mammabarn-grejen tillsammans på vårt sätt. Och så har han ju världens bästa pappa. Vill grina när jag tänker på lyxen att få ha Anton som pappa. Om han kan få Plutten att känna sig så trygg och älskad som han fått mig att känna mig de senaste femton åren – ja då är vi väl i hamn tänker jag.

51 kommentarer | “”gravidupdate” vecka 27”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Fiia skriver:

    Oj, vad hon är fin utbrast min treåring när hon såg bilden på dig.

    1. Hanapee skriver:

      SLUTA JAG BÖRJAR GRINA!!!! fina älskade treåring!!!!!!

  2. Emma skriver:

    JA! till fortsatta uppdateringar om din graviditet <3 Tycker du skriver så fint och ärligt om det, känns ofiltrerat och rakt på sak liksom. Så mysigt att få följa!

  3. Klara skriver:

    Hanna (vet att du har google), men hade med svinont i svanskotan tidigt i graviditeten. Två besök och några övningar hos naprapat och det försvann. Också, sjukt kul att få följa din graviditet. Fortsätt uppdatera :)

  4. Melinda skriver:

    Måste veta vilket datum du har BF!!
    Jag är också i vecka 27, BF 2:a augusti.

    1. Hanapee skriver:

      Jag kan säga att det är precis där i krokarna!!!!

  5. Sofia skriver:

    JA superkul m graviduppdatering!! Trots långt ifrån gravidliv själv!

  6. Linnea skriver:

    ÄLSKAR ATT FÅ FÖLJA DIB GRAVIDITET MER MER MER KRAM

  7. Erica skriver:

    SVED i ögonen när du skrev om Anton i slutet. Fint!

    1. Nova skriver:

      Samma här!! Helt tårögd

    2. maja skriver:

      Ja! otroligt. Velar fram och tillbaka om jag ens vill ha en unge och de orden gjorde väl inte att jag bestämde mig men de gav perspektiv. så tack hanna<3

  8. Linnea skriver:

    JA! Vill ha mer mer mer. Älskar att läsa om graviditeter

  9. Linda skriver:

    Ja!!! Till uppdatering om graviditeten.

  10. F-lediga läraren! skriver:

    Såg dina filmer, havande kvinna loggar in – ”trots” att jag ligger 6 mån före er, födde i feb. Dina tankar om att man inte omedelbart störtälskar sin bebis var så himla bra för mig. Alltså, jag älskar ju min tjej, men den där översköljande förälskelsen till henne och mammarollen har jag inte haft. Kan tycka det är rätt långtråkigt hemma periodvis, nu i april har jag och sambon varit sjuka hela månaden vilket gjort oss rätt isolerade.. Saknar min kollegor och vänner. Men det var skönt att veta att man inte är ensam om de känslorna.. Man känner ju sig lite som en dålig förälder när man inte embracerar mammarollen…

    1. Astrid skriver:

      Vet inte om detta hjälper men kände exakt sådär när min dotter var typ fram till 4 månader. Nu är hon 7 månader och det händer så mycket och jag är mer typ återställd och grejer vilket jag tror hjälper också. Hang in there! Kram

      1. Jag skriver:

        Astrid och Läraren, tack för att ni är ärliga ❤️

    2. Limpan skriver:

      Ha inte dåligt samvete!! Tror det handlar om otålighet? Jag kunde ibland bara titta på klockan med mitt första barn och vänta på hennes sovdags (förlåt!!) man är ju inte VAN med det livet och alla känslor måste få vara ok (som inte skadar obv). Har nu varit hemma med andra barnet och känner inte alls så denna gång. Tycker tiden FLYGER och har helt blivit en bebisperson, Ja perspektiv kanske.

      1. Hanapee skriver:

        Men guuuud så gör ALLA jag känner med småbarn!!! ❤️❤️❤️

    3. Martina skriver:

      Exakt samma här!

  11. Anna skriver:

    Underbart att följa! Hjärtsnörp på slutet, är i din ålder och allt (nja men) jag vill är att ha familj med nån fin som jag aldrig tycks hitta. Men rör mig framåt ändå, allt annat skulle man ju ångra!

    1. Hanapee skriver:

      Jag tror absolut att man kan röra sig framåt utan barn just nu <3 <3 <3 så ha inte ångest över det

  12. Maja skriver:

    Igenkänning på det där med värkarna! Trodde jag skulle panika ur totalt som annars har rätt låg smärttröskel. Gråter och skriker annars vid mensvärk. Men det gick sååå bra, typ bättre än vid mensvärken?! Vill bara säga det ❤️

  13. Camilla skriver:

    Tycker det är fantastiskt att följa dig och er väg mot bebbe. Blev morsa i juli förra året och WOW vilket jävla mys ni har framför er.

    Fnissar lite åt ”ja men du har väl ont någonstans?”-stycket. Jag kunde aldrig riktigt komma över känslan av min växande mage sågs som en öppen inbjudan för alla att prata om sina, sina flickvänners och sina barns (?!) graviditeter. I lunchrum och på bussen. Förstår att många har fina och positiva associationer till en gravid mage och känner att de vill dela med sig av dem till löst bekanta eller främlingar :| men oj vad jag bara ville kallprata om vädret istället för att besvara kommentarer om att det ”det ser tungt ut” eller ”NU ÄR DET VÄL SNART DAGS VA?”
    Stor kram till dig!!

  14. Anna skriver:

    Hanna du är så jävla bra. Din blogg, insta och podden är såna guldkorn i min vardag just nu.

  15. Emma skriver:

    Kul att du också är en sån som räknar dig igenom saker! Har gjort det så länge jag kan minnas.

    Räknade mig själv igenom en 13 h lång förlossning och kan säga att det gick som en dans!

  16. Mia skriver:

    Brukade EN DEL nässpray under graviditet om en säger så, fick problem med lite näsblödningar på slutet. Gick då över till nasoferm för barn som var snällare mot mina arma nässlemhinnor. Eller var det nezeril? Aja nån för barn iaf. Vsg för oombett tipsé

  17. J skriver:

    Men hallå…när kommer nästa avsnitt av HAVANDE KVINNA LOGGAR IN?!? Väntan är olidlig.. :) Förlåt för krav <3

    1. Hanapee skriver:

      Jag har ingen som kan filma mig :(

  18. Elisabet skriver:

    ❤️

  19. Lina skriver:

    Satt och log och småskrattade lite för mig själv pga tänkte på att säsong 2 av ”Vi räknar på det!” har ett avsnitt om att ta sig igenom en förlossning typ haha, men sen kom sista stycket och så grinades det istället.
    Ni kommer bli en så himla fin familj!!!!

  20. K skriver:

    Fortsätt uppdatera om graviditeten! Flera gånger om dagen undrar jag om du lagt upp något nytt som jag kan få ta del av! Är gravid v 12 och du får mig lugn inför det som kommer. Känns som att du testar först, och ja det gick bra, då klarar jag också det!

  21. Sara skriver:

    Jaaa är så intresserad av dina uppdateringar! Också vecka 27 och BF tidigt i augusti, också 88:a och första barnet osv osv så jag känner att jag *relaterar* till dig och det är så skönt att känna igen sig i så mycket du skriver ❤️
    Kan förresten också komma på att jag typ glömmer bort att jag är gravid?! Så konstig känsla, men man får väl va glad att man mår så pass bra ändå.. Och blir nästan beroende av bebissparkarna, ujuj

  22. Ulrika skriver:

    Jag älskar dina graviditetsuppdateringar! Så jag hoppas du fortsätter:) Och tack för att du inte håller på med att uppdatera statusen på bebisen, dvs att nu är den så lång och väger så mkt osv osv. Sånt är såå tråkigt. Är själv gravid i v 38. Jobbar på ett av Stockholms akutsjukhus och har verkligen uppskattat att du promotar social distansering för jag har jag sån ångest över att gå till jobbet och få covid när förlossningen är så nära.

  23. Tale skriver:

    <3

  24. A skriver:

    Älskar updates och tack för bjussig outfit ❤️ Även om man ”bara” har en rejäl mage som gravid, är det inte sjukt när man tar på sig vanliga plagg? Och allt ser ut som sytt för en lilleputt? Haha!

    I alla fall, vill minnas att du hade rätt starka känslor efter Kenzas förlossningsvideo. Känner du fortfarande likadant eller har det ändrats i och med att du själv närmar dig förlossning?

    Stort grattis och lycka till med plutten!

    1. Hanapee skriver:

      Haha exakt så är det!! Så konstigt med vanliga kläder på den här kulan. Har inte vågat kolla på videon…..

      Puss och TACK!

  25. Matilda skriver:

    Skönt att jag som var totalt livrädd inför min förlossning lyckats missa den boken 😂

  26. Elin skriver:

    När folk frågade mig hur jag mådde när jag var gravid så svarade jag bara: jo men jag är gravid.

    Så kan folk tolka som de vill, glöd eller nöd.

    1. Johanna skriver:

      Glöd eller nöd, så klockrent!

  27. Johanna skriver:

    Jag älskar att dölja dig och er!! Jag har 2 kids varav första kom med planerat snitt pga han ville inte vända sig. Andra födde jag vaginalt och jag kan ärligt säga så fort han var ute att jag sa ”Ja det där kan man ju göra om!!” Det var SÅ COOLT. visst gjorde det ont alltså det är ju ett barn som ska ut men jag skulle göra om det imorgon om jag fick. Man känner sig så mäktig, riktigt urkraft i en. Heja dig!

    1. Johanna skriver:

      Dölja=följa…

    2. Ee skriver:

      MAN känner sig inte mäktig, DU gjorde det. Jag har aldrig känt mig mindre.

      1. Johanna skriver:

        Förstås, det är olika och det var inte meningen att trampa någon på tårna som hade en kämpig upplevelse. Jag hade såklart kunnat skriva om det som var jobbigt med förlossningen också för självklart var det inte bara som att släppa en fis men syftet var att peppa. Men givetvis har vi alla olika upplevelser.

      2. Hanna skriver:

        Jag med, alla pratar så mycket om urkraft och häftigaste upplevelsen. Själv minns jag mest rädsla. Men han kom ut, det gjorde inte så ont, han levde, jag sprack inte osv. Det är inte det häftigaste jag gjort, men jag fick ändå en av världens finaste ungar. Det är ok så också.

  28. Anna skriver:

    Vi körde hemmakurs med Föda utan rädsla och det var svinbra. Skönt att slippa sitta i grupp med massa andra också tyckte jag, skulle varit sjukt obekväm att göra massa övningar då.

    Hade iaf jättestor nytta av kursen på förlossningen sen, det var min andra förlossning och den gick mycket lättare att andas igenom än första där jag gått nån skitdålig profylaxkurs som bara gjorde att jag hyperventilerade och spände mig. Rätt andning gjorde stor skillnad tyckte jag.

  29. Linda skriver:

    Igenkänning på att bli irriterad på folks tips hit och dit. Kunde ändå hantera det när jag var gravid men nu efter förlossningen kan jag verkligen tappa det helt. Svårt när man vet att alla egentligen bara vill en väl :(

  30. Madde skriver:

    Ta detta på rätt sätt nu!

    Jag är så glad att någon mer än jag har en riktig gravidmage i dessa veckor! 🥰

    Jag är verkligen jättegravid nu i v. 28 och alla andra verkar knappt ha en lite bula.

  31. Lanja almlöf skriver:

    Aww

  32. Erika skriver:

    Alltså jag får ju nån slags tips-ticks när jag ser att andra ska få barn pga ”det här hade ju varit toppen om jag vetat innan jag fått barn, måste därför dela med mig av det till alla blivande mammor!”. Men problemet är ju att alla grejer bara kan appliceras på mina förlossningar ock mina barn och det har ju inte du eller nån annan sån värst stor nytta av. Håller därför inne med tipsen (med mycket möda!!).

  33. Linn skriver:

    Tycker så mycket om dom här små uppdateringarna! Dom känns så himla nyanserade och typ ärliga och mångfacetterade? Ser liksom fram emot att ev vara gravid själv någon gång.
    Kram <3

  34. Linda skriver:

    Ja det är jätteintressant!
    Fortsätt uppdatera så mycket du bara vill <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG