Havande kvinna loggar in – EP04 ”DET BLIR EN…”

13:11 2020-04-01

59 kommentarer | “Havande kvinna loggar in – EP04 ”DET BLIR EN…””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Julia skriver:

  Otrolig som vanligt!

 2. Jenny skriver:

  Hade exakt samma reaktion när jag fick veta kön. Tror att det handlade om att jag förväntade mig att det skulle vara samma som mitt äldsta syskon, och blev snopen när det inte var det typ. Tror att en liten besvikelse över att det blev ”fel” eller glädje för att det blev ”rätt” är oundviklig. Bjussigt och fint att du delar med dig av det tycker jag!

 3. Caroline skriver:

  ÄLSKAR din lilla serie!! Och grattis till er son!
  Och jag kände också en besvikelse när jag fick veta att det låg en liten kille i magen. Jag skulle ju ha 3 tjejer, och nu när jag är 29 år, så har jag hittills 2 killar. Men GUD så jag älskar dom små vilddjuren!

 4. Astrid skriver:

  Hanna <3 Jag hade samma reaktion som du när jag fick reda på att jag skulle få en son! Jag grät även "HAN KOMMER FLYTTA HEMIFRÅN OCH ALDRIG HÖRA AV SIG IGENNNNN" till min kille på kvällen. Än så länge har jag världens gosigaste 2-åring. Nu är det ju så självklart att det var han jag skulle bli mamma till. Tack för en så himla fin serie!

 5. Sanna skriver:

  Grattis bästa Hannisen!

  Jag har ett önskeinlägg, vet att du redan gjort ett för gravidkläder typ, men nu önskar jag ett inlägg med alla de snyggaste tvådelade seten som finns där ute. Alltså matchande tröja/kjol eller t-shirt/byxor – detta finns typ inte som kategori på de flesta affärernas hemsidor även om de har en hel del matchande set inne. Tex det ribbade setet från hm du tipsade om – nääär kommer det ut i affär?

 6. J skriver:

  STORT GRATTIS!

  Du kan se din son som ditt lilla feministiska projekt…skoja! Eller… Jag har oxå ett önskeavsnitt, kan du inte göra ett test med alkoholfria viner eller bubbel?

  Mvh Törstig gravid :)

  1. Karolina skriver:

   Tips: Richard Juhlins alkoholfria bubbel! 🥂 👌🏼

   1. J skriver:

    Toppen Tack!

    Ska testas dirr!

  2. Anna skriver:

   Jag tycker det som heter Nosecco är asgott! Billigt dessutom!

 7. Felicia skriver:

  GRATTIS!

 8. Anna skriver:

  Jag reagerade också så. När jag och min partner åkte från ultraljudet efter åt varsitt håll på tunnelbanan efter ringde jag honom och skrekgrät ”alllaaaa kommer hataaa honom. Alla haaaaatar män ingen får hata min bääääääbis”. Sen la jag på och ringde upp igen ”hur ska man ens klippa honom? Alla killfrisyrer är fula”.

  Nu tre år senare visade det sig att iaf frisyrproblemet var ett ickeproblem 😂

 9. Gutterflower skriver:

  Haha jag var tvärtom helt hundra säker på att jag väntade en pojke. Kände det megastarkt från att jag plussade. Så när barnmorskan vid RUL:et sa det var en tjej var jag helt säker på att hon såg fel. Men hon upprepade att bebisen låg så bra till att man såg tydligt att det var en tjej och inte en kille. Tog ett litet tag att vänja sig vid tanken, men sen vart det precis som du säger så himla självklart. :) Har en dryg månad kvar till bf nu bara och längtar halvt ihjäl mig efter min lilla dotter! <3

  1. Rebecka skriver:

   Haha samma upplevelse här, för min del tror jag det beror på att jag själv har bröder. Jag har liksom alltid sett framför mig att jag kommer att få en son. Sen när vi gjorde NIPT och det stod: ”kön: sannolikt flicka” så hade jag så svårt att fatta det??? Tog länge för mig att inse att det är en liten tjej. Men nu känns det helt självklart. <3 Hade blivit lika glad för en kille men det är bara spännande hur man kan ställa in sig så starkt på något helt intuitivt.

 10. Karin skriver:

  Jag blev också besviken. Hade bara föreställt mig och hoppats på en tjej. Men poängen med att ta reda på kön för vår del var för att kunna föreställa sig barnet och anknyta lite mer till det inne i magen. Och det har verkligen hjälpts av att kunna kalla honom för just honom/han och inte den/det. Plötsligt såg jag honom som lite större pojke framför mig. Min son!! Med tiden har det blivit så självklart att det är just HAN som är där inne och jag längtar till jag får träffa honom om ca 5 veckor

 11. Anna skriver:

  Jag fick värsta krisen när jag fick reda på att vi skulle få en son. Trodde inte jag brydde mig och blev chockad och ledsen och skämdes över min egen reaktion, men hade nog undermedveten förväntat mig en tjej. Hade en feministisk kris också för jag insåg att min manshat kanske inte var så strukturellt som jag trodde och hade svårt att försöka hitta mitt barn bland alla pojkar och män jag såg. Ja, det var lite mycket som hände samtidigt och jag kände mig otroligt långt från barnet i min tjejs mage. Låg uppe och googlade och letade efter någon annan som kanske kände likadant så tycker det är skönt att höra dig prata om det, och se alla kommentarer. Jag har försökt prata en del om det och nämna det när man pratar med andra just för att försöka att inte skämmas över det.

 12. MMM... skriver:

  Jag blev också besviken, och nu har jag två pojkar och deras kön spelar absolut ingen roll. Dom är otroligt fina och gosiga små människor.

  Du råkade förresten försäga dig i ett av de tidigare avsnitten 😉

  Lycka till!

  1. Hanapee skriver:

   Åh va mysigt! Nej det gjorde jag inte :-) Jag sa MAN**** inte HAN**** :-D Svarat på det 9839302020 ggr haHHAhahahahah ;))=))))))

 13. Hanna skriver:

  ÖNSKEINLÄGG !!!!!!!
  Okej förlåt haha men kan du SNÄLLA skriva lite om dina åsikter kring porr som du pratar om kort i videon?? Min kille kollar på så sjukt mycket sånt och vi är rätt öppna med det men jag har typ svårt med det just pga att tjejerna ju blir utnyttjade?? Skulle vara så najs att höra dina åsikter då du verkar vara en så rimlig och vettig person!!

  1. Amanda skriver:

   Hej Hanna! Fattar att du har svårt med det. Kolla in @ahlinmaria på instagram för vittnesmål från personer som varit porrskådisar, så får man snabbt motargument mot påståenden om att ”tjejerna ju är med frivilligt”. Eller varför inte kika på hennes TedTalk från 2019: https://youtu.be/DBTb71UzPmY

   Tänker att mainstreamporren på typ pornhub INTE är ok. Det är SJUKT, och det är i princip bara filmad misshandel och våldtäkt.

 14. Ani skriver:

  GRATTIS! Och okej jag ger mig, min teori om halvkasst mående under gravven = flicka suger :-( förlåt att jag ralierade över detta i ett tidigare inlägg och inte lyssnade till skeptikerna………..

  1. Hanapee skriver:

   Haha <3

 15. Kajsa skriver:

  Åh jag krisade rejält när jag fick redan på att jag skulle få en pojke. Andra pojken ännu värre. Alltid sett framför mig hur jag och min vuxna dotter skulle umgås, prata jämt osv. Men allt det där har landat nu, vill ju inte ha några andra ungar nu liksom 🥰
  Tror att det är bra att medvetna föräldrar får pojkar, så vi kan uppfostra och leda rätt 👍🏻😊

  1. Julia skriver:

   Vill bara säga jag har två bröder och de älskar att kika in hos mamma på kaffe eller middagsmys även nu när de är utflyttade och dom snackar gärna med henne! Ville bara ge lite pepp att män också kan vilja umgås med sin morsa :D

 16. xx skriver:

  När jag såg Stora boken om EL OMBORD………. Ordentliga Antons projekt.

  1. Hanapee skriver:

   Hahahaha ja!!!

 17. Amanda skriver:

  fint att du delar med dig av *sanna* känslor kring kön!

  Sen tror jag inte man behöver tänka så mycket på att uppfostra barnet på nåt speciellt sätt pga kön. Tror det är som du säger, barnet kommer (utifrån vad man själv tycker hehe) bli sjukt vettig pga har en själv som mamma.

  Har för övrigt blivit lite förskräckt över mig själv och hur mycket jag bryr mig om kön nu när jag blivit mamma. Eller såhär, min dotter har nästan inget hår och vi har typ bara klätt henne i ärvda kläder, och alla nya människor tror alltid att hon är kille. Och alltså jag bryr mig inte om det i sig men mer att det alltid blir en jobbig social situation för mig för de flesta börjar ursäkta sig sjuuukt mycket när det kommer fram att hon är tjej. Och det hatar jag så jag började typ klä henne lite mer tjejigt bara för att slippa det. Hjälpte dock inte haha, folk behöver typ att det ska va en illrosa klänning det räcker inte att det är en klänning. Så gav upp. Mvh prioriterar socialt god stämning framför min dotters välmående

  1. Madde skriver:

   Min 3-åring har vi hela tiden klätt i fina men könsneutrala barnkläder vilket gjort att hon ofta blivit misstagen för en pojke, inte gjort mig nått alls.

   Nu vill hon själv i denna ålder oftast ha klänning, hårspännen, fina skor och halsband (som hon pärlar själv eller fått) och lite i hemlighet så tycker jag att det är mysigt och hon är så söt 😅 det skäms jag för! Hon är en stark, social och orädd liten tjej men jag vill inte att hon ska förknippa att ”göra sig fin” med att på något sätt vara bättre eller behaga andra, så sjukt problematiskt 🤦‍♀️

   1. Prelin skriver:

    Min pöjk på 1,5 år blir oftast tagen som en flicka oavsett om han har sin ljusblå fleece eller den illrosa 🤷🏼‍♀️ Folk ursäkter alltid ”oj ja det är ju svårt att se!” när de får veta att han är en pojke och jag svarar alltid ”ja det är ju svårt att se vad som är innanför blöjan med alla dessa kläder 🙂”

 18. Ellen skriver:

  Vad konstigt aprilskämt det hade varit om du imorrn kom ut med nytt avsnitt om att det inte alls var en pojke :) Hehe, kom bara att tänka på det.

  1. Hanapee skriver:

   Hahahaha

 19. elsa skriver:

  skönt att du pratar om såna tankar som är lite ”tabu” annars!

 20. Elin skriver:

  GRATTIS!<3

 21. Matilda skriver:

  så mysigt <3 <3 <3

 22. Sanna skriver:

  Åh gud känner samma gällande att få en pojke. Tänker liksom att i bästa fall blir han en vanlig pissig man och i värsta fall en mördare å våldtäktsman. Men så behöver det ju verkligen inte bli SÅKLART, men man kan ju faktiskt inte rå för alla tankar och känslor man får. All lycka till dig Hanna, söner är givetvis lika underbara!

 23. Johanna skriver:

  Visste att det var en han för du kallade bebisen ”han” i avsnitt tre😉 är det ingen mer än jag som uppmärksammade det?!
  Stort grattis!!💕

  1. Sara skriver:

   Hon sa MAN!!!!!!!

   1. Johanna skriver:

    oj, arg? Inget att brusa upp för :)

  2. Hanapee skriver:

   NEJ JAG SÄGER INTE ”HAN” JAG SÄGER ”MAN”. SKRIVIT DETTA PÅ 738292 STÄLLEN <3 <3 förlåt för upprörd

 24. A. skriver:

  Har en av varje. Äldsta son. Har inte gjort Kub, nipt eller kollat kön vid någon graviditet (tredje på jäsning nu) men var helt 100 på pojke med första, lika säker på flicka med andra och helt övertygad om en flicka i magen nu. Kan tycka det känns läskigt på olika sätt att uppfostra dem, men ser det som min uppgift att göra dem båda till vettiga personer. Och vår son är den känsligare och mest empatiska person jag vet, och dottern – henne sätter sig ingen på. Det ska gudarna veta…

 25. Madde skriver:

  Haha, detta med kön!

  Med vår första visste vi inte könet innan förlossningen (rätt ovanligt idag känns det som). Jag hade i hemlighet hoppats på en tjej men trodde att det var en pojke. När bebisen kom VAR det en tjej ändå och jag blev överlycklig! 😂 vår alldeles fantastiskta Bonnie! Blev så glad att jag tyckte det var konstigt och pinsamt 😂😂

  Nu när jag är gravid för andra gången så fick vi veta kön på RUL – en liten pojke! Även denna gång känner jag mig pinsamt glad över det – för jag önskar mig i hemlighet en av varje 🙈🙈

  En klassisk lite kärnfamilj med en flicka och en pojke…Skäms typ över mig själv! 😅😅

 26. Evelina skriver:

  Så fin serie du gör! Verkligen!

  //Evelina

 27. Marielle skriver:

  Grattis till lilla pojken! Fick en misstanke om att det var en kille för jag mindes att du för ett tag sedan la upp en bild på Anton som barn och skrev något i stil med att han var en snäll liten kille. Tänkte tillbaks på det och bah ha, där satt hon och bearbetade känslorna inför att få en son! (Eller så var det inte alls så, och jag är ett övertolkande psyko).

  I alla fall, klart det väcker något konstigt i en att få en son. Min lilla pojke är på något sätt en akilleshäl i min feministiska kamp, medans min dotter är en ren drivkraft. Sonen får mig att vilja stämma in i kören om ”inte alla män”. Han är en livsavgörande del av mig som gör att möjligheten att en gång för alla säga fuck off till manligheten inte längre finns. Men visst finns det massor med hopp om att vettiga föräldrar ska kunna fostra vettiga framtida män! Vi fixar detta! Med dig som mamma har han alla förutsättningar.

  Grattis igen till din lilla gosiga pojke.

 28. Elvira T skriver:

  Geni är du, är så självklar & jag hoppas att du aldrig slutar göra serier/program med dig framför kameran 🎉.

  Angående att få en pojke.

  Jag var jätte nojig innan jag blev gravid & rädd för att misslyckas uppfostra en son till en vettig person.

  När jag kissade på gravtestet så var jag säker på att det var en pojke & sa direkt ska vi kalla honom (namnet). Min kille bara skrattade jo det var gulligt.

  När jag berättade för min mamma att jag var gravid sa hon direkt: tänk om det är en pojke med världens gladaste röst & glittrande ögon.

  Men när vi fick lappen från BVC & jag bad henne gör ett feministtecken eller killtecknet med pilen.

  Så blev jag så jävla förbanad? & sa direkt NEJ! Blev så besviken. Vet inte om det var för att jag ville ha just ett feministtecken att det är en finare symbol? Haha

  De tog ett tag att smälta.

  Men namnet var ju redan så självklart & ju mer jag tänkte så kände jag endå att jag var nog en pojk-mamma.

  Nu är min son 1,5 år & precis börjat förskolan (den är fortfarande öppen & ligger ett övergångsställe ifrån oss).

  Att se den lille personen som varit i magen växa, ha kläderna en så noga valt ut är svindlande & så mysigt.

  Vi klarar de här vi fixar en ny generation med vettiga, gulliga & snälla killar/män.
  💕

 29. Amanda skriver:

  ÄLSKAR serien!!

  ÄLSKAR också färgen i kontoret/barnrummet/sladd- och barnklädesrummet. Vill du dela med dig av färgkod eller namn på den månne??

  1. Hanapee skriver:

   tack älskade du! min kille som har koll på den! försöker få tag på honom här hemma under dagen

   1. Amanda skriver:

    Bland det mest jämställda jag hör på mkt länge att det är din kille som har koll på färgen!! <3

 30. Lydia skriver:

  Grattis till barnet! Tror du kommer bli kanonförälder!
  Jag undrar dock lite som ickegravid ickebarnhavande person varför man kollar könet innan? Förstår att det är kul och att det blir mer verkligt men det är väl också för att man direkt börjar tänka kring sitt barn utifrån könet? Och även om man är medveten så är det ju omöjligt att inte aktivt köna barnet och lägga vikt vid barnets kön snarare än personen som den uppvisar först när den kommer ut? Nyfiken för det verkar som att det har svängt hos feminister, tidigare var det standard att inte kolla könet och nu verkar det vara tvärtom. Du har säkert tänkt på detta mer än jag så jag är nyfiken på hur du tänker :))) Stort grattis igen!!!!!!!

  1. Hanapee skriver:

   Tack kära du!! <3 Man kan ju också se det som att man lägger stor vikt vid könet om man inte tittar pga "vill ha överraskning". För mig handlade det bara om nyfikenhet och att det ska bli mer verkligt att föreställa mig personen – i alla fall utseendemässigt och namnmässigt. …OCH VETSKAPEN OM DEN KAN FÅ EN KARRIÄR INOM NHL ELLER INTE!!!! Kanske inte är en sån god feminist ändå hehe

 31. M skriver:

  Fint att en ny kille kommer till världen och får dig till mamma!!! Kommer ju bli bra <3

 32. J skriver:

  Stort grattis Hanna!
  Jag kände samma som du när vi fick reda på att vi skulle få en pojke men det går ju snabbt över och känns helt naturligt sen :)

  Var så peppad på att följa din gravidserie eftersom jag var gravid samtidigt och min son skulle ha kommit till midsommar. Min förlossningen startade dock redan i vecka 24 så nu har jag redan varit mamma i 1 månad, så sjukt?!?! (vill absolut inte skrämmas med detta, sorry isåfall). Tycker ändå det är så härligt att följa din serie, känns på något sätt som att jag kommer få vara med på den delen av graviditeten som jag själv missade. Ser fram emot flera avsnitt.
  Kram! :)

 33. Em skriver:

  Stort Grattis Hanna!!!! ❤️

 34. E skriver:

  Grattis!! Fick reda på idag att vi ska ha en pojke. Kände lite samma men blev ändå glad och inte överraskad. Började kolla på namn och blev sur över att det var så svårt med killnamn. Kollade tjejnamn och såg att det var lika svårt, haha. Det är svårare när det liksom är skarpt läge!

 35. Emelie skriver:

  Hanna! Jag blir så jävla glad av att se Havande kvinna loggar in. Kände exakt samma som du när vi fick reda på att vi skulle få en son. Var liksom inställd på något sätt att det skulle vara en liten tjej där inne. Men nu är ungen snart två och så otroligt självklart att vi fick en liten son. Svårt att se mig själv som morsa till en liten tjej nu på något sätt, märkligt det där.
  Nåja. Lycka till med allt och fan vilken dröm till morsa som bakar bullar!

 36. M skriver:

  Du är min favorit preggo genom tiderna att få följa! Känner igen mig i så mycket. Har två små pojkar själv och känt som du beskriver båda gångerna då könet blev en överraskning vid förlossningarna. Andra gången blev jag gråtig av någon slags avundsjuka när jag såg andra föräldrar med bebis i balja och med rosa lapp då jag hade en blå lapp i min. (Hur sjukt med färgerna?) Nu när min minsta pojke snart fyller 1 år så är jag såklart så tacksam för att det blev just han jag fick bli mamma till. Tycker också barn är väldigt könlösa men att omgivningen gärna könar i tid och otid. Min treåring vet inte ens skillnad på pojkar och flickor, jag förstår inte varför jag ska lära han det redan liksom. Vet att du inte vill ha så mycket tips men jag har kört på långt hår och färgglada kläder till mina pojkar. Läste nån forskning om att barn som har färgglada kläder får fler leenden. Upplever att pojkarna, när de är klädda i mer typiskt tjejiga saker/frisyrer, får mer leenden och positiv uppmärksamhet. Vilket är helt sinnes! Men vill ju hellre de får mjukt bemötande än att de är tuffa pojkar som inte får visa känslor. Jag försöker även drilla i samtycke tidigt, att alla känslor är okej samt lära dem att städa haha! Du kommer uppfostra en fantastisk pojke sedermera man, är säker på de!! Stort grattis till er kommande pojke! Är så spänd på att få veta vilket namn han kommer få☺️ Såg att du skrev förut att den som föder har företräde till namn, jag håller helt klart med om det! Sorry för världens längsta kommentar zzzz

 37. Hanna skriver:

  Nu erkänner jag något skammigt! Har i båda mina graviditeter valt att inte kolla kön. Varför? Inte för att det inte spelar någon roll osv utan för att jag var så rädd för att bli besviken för en att det var en pojke så jag tänkte att om jag får veta det när jag har bebisen i min famn kommer jag inte bli lika ledsen. Har också under båda graviditeterna ställt in mig helt på att det skulle vara en pojke för att vänja mig. Nu var det två fina döttrar som låg därinne men inser ju nu att könet är helt oväsentligt. Jag älskarna mina döttrar för att de är mina fina fina barn.

  Jag är säker på att många kvinnor önskar sig döttrar i första hand och har en teori om att män helst önskar sig pojkar. Min man har helt sagt emot det trots att jag pressat honom hårt, men jag vetefan

  1. Hanapee skriver:

   Haha ja jag tror också det. Man vill se det som man själv identifierar sig som i det här könsfixerade samhället man är en del av. VET att Anton blev extra glad över pojke även om han nekar. Och det är ju inte så jäkla konstigt.

 38. H skriver:

  Hej Hanna, nu måste berätta allt om hur mycket jag älskar att få följa din graviditet i den här serien, dina kvällslives på instagram och i podden. Du är helt fantastisk och på riktigt den enda som jag kan relatera till när det kommer om tankar till föräldraskap.

  Jag är snart trettio och har länge tänkt på barn men har haft så svårt att känna någon identifikation med mammarollen som den så ofta visas upp. Känner att jag för första gången får en mänsklig take på hur det är att vänta barn. Så otroligt befriande med någon som ifrågasätter den mest inpräntade rollen någonsin och vågar öppna upp och prata om *obekväma* frågor – SÅ JÄVLA SKÖNT.

  Jag har varit så rädd för att få exakt samma tankar som du lyfter i dina kanaler, exempelvis att inte kunna identifiera sig direkt med könet på bebisen i magen eller att ifrågasätta hur ett barn kommer ta fokus från ens egna liv och person etc etc. Man är typ så nojig för att känna ”fel” eller tänka ”egoistiskt” som blivande mamma? Att man måste känna omedelbar kärlek till sitt barn när man får upp det på bröstet eller att man inte får lov att känna att ett liv med barn kanske också är lite tråkigt ibland? För det är ju tankar och oro man HAR?! Eller att jag är superrädd för att känna att jag tappar bort mig själv i mammarollen? Min stil, mina intressen, mina åsikter. Känner att man är så mycket stark feminist i alla delar i livet men när det kommer till föräldrarollen som kvinna så har jag känt mig så osäker, svag och ensam i mina tankar?!

  Tills dina program! Jag är så otroligt tacksam för att det äntligen kommit en person som har ett så mänskligt och sunt förhållningssätt till föräldraskap och alla förlegade, invanda mönster. Det gör mig så trygg att du som offentlig person vidgar vyerna för hur man for lov att känna och resonera inför att skaffa barn. Pratade med mina kompisar som också har sett programmet och de sa likadant, så otroligt SKÖNT!!

  Har på grund av detta fått tillbaka många så många positiva känslor till att bli förälder – förhoppningsvis inom en relativt snar framtid. Så vill bara säga TACK, från botten av mitt hjärta <3

 39. Astrid skriver:

  Åter igen ett toppenavsnitt, kul att följa!

  Tänkte på det där du pratad om i podden att alla människor ändå är rätt lika och att det mängd inte inser det och därför tycker det är skönt att få höra att andra känner lika dant. Kom då på mig själv att tänka ”åh vad skönt att Hanna säger så” för att sedan tänka ”men va fan det var ju precis det hon kritiserade”. Haha fan att man ska vara ett sånt offer för sin omgivning hela tiden.

  Påtal om ditt avsnitt, hade SÅ bra hjälp av andningen under min förlossning. Har yogat mycket innan och gick även gravidyoga. Konstigt nog under min förlossning ville jag inte andas in och ut genom näsan utan in i nästan ut ur munnen.

  Jaja nog tjatat. KRAM

  1. Astrid skriver:

   Förlåt för många felstavningar/fel ord, det är den där nya autokorren på iPhonen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla