Rutiner i Perssons liv

10:12 2020-04-02

Hej älsklingar

Jag håller på att jobba med rutiner i mitt liv. Varje morgon precis innan klockan 09 tar jag en promenad tillexempel. Den brukar va typ trettio minuter och ta mig runt på söder. Ofta ringer jag farsan medan jag spatserar runt. Han är ju nämligen vaken redan runt sex-sju för Mimmis (asså pudelns) morgonpromenad.

Det är så mysig att prata med pappa på morgonen. Hela min barndom har mornarna varit våra. Eftersom pappa jobbade i stan under min uppväxt åkte jag och brorsan varje morgon med pappa till skolan. Tisdagar och torsdagar var bäst för då fick jag sitta fram! Så lyssnade vi i bästa fall på P1 och Vetenskapsradion och pratade om världen – eller så surade jag för att jag bara hade två sitta-fram-dagar i veckan medan min brorsa hade tre.

Aja, det var ju livets lott som yngst.

Älskar som sagt området här nu! Försöker verkligen ANAMMA det och inte deppa för att jag inte är i Sundsvall på gården. Igår satte jag mig här vid kyrkan och tänkte på mormor och andra döingar som man fått älska. Mm tid för eftertanke osv. Är väl viktigt inbillar jag mig.

Idag gick jag istället en annan sväng uppe vid Vitabergsparken som också är väldigt fint! Flåset med att släpa gravidmagen uppför trapporna är…….. nej men jag måste liksom vila?! I en trapp?! Är också noga med att ”ta mig på magen” så att om någon eventuellt skulle få syn på mig förstår att jag är gravid och inte bara väldigt lat.

Kul förresten att nån skrev en kommentar om att ”Stockholm är ju helt dött, är väl inga som trängs på uteserveringar nu?”. I morse 09:15 gick jag förbi Nytorget och mot väggen där alla caféer är satt på riktigt kanske 25-30 personer axel mot axel på bänkar och åt frukost. Detta sker alltså dagen efter denna presskonferens.

Tänker att eftersom vi som människor verkar ha väldigt svårt att distansera oss genom att tex välja en annan plats åtminstone – så kanske ansvaret ligger på caféet att sära på platserna? Iaf om man ska tro restriktionerna från FHM. Men va ska jag göra, RINGA till caféerna och klaga? Ja kanske. Men gud. Är det här min nya livskamp? Verkar inte bättre.

Gud förlåt för mitt tjat.

Efter promenaden är rutinen att jag går hem och jobbar i tre timmar. Som den reko tjejen jag är. Igår klippte jag klart Havande kvinna loggar in och medan filen exporterades så sminkade jag mig framför datorn pga skulle ha skypemöte sen.

Så kul att göra serien förresten!!! Älskar att ni tittar och kommenterar. Gillar känslan av att ni FÖRSTÅR mig och vad som är kul. Eller så är ni bara intresserade av att se min mage….. era sjuka jävlar.

Om någon fortfarande är intresserad av att följa rutinen jag skriver om nu så kan jag berätta att runt klockan 12:30 brukar jag och Anton laga nån lunch eller gå och köpa med oss nån mömsig falafelrulle. Sen ser jag ett avsnitt av The Office och så jobbar jag ytterligare fyra-fem timmar igen. Just nu bland annat med ett jättekul liveprojekt som går live i maj.

Ja, det var min lilla rutin det!

58 kommentarer | “Rutiner i Perssons liv”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Klara skriver:

  MYSIGT att höra om, tycker jag! Känns som att man behöver se andras arbetsdagar för att ändå känna ett sammanhang i dessa konstiga jobba hemifrån-tider.

  1. Hanapee skriver:

   <3! Berätta om din vettja!! vill höra!

   1. Klara skriver:

    Såklart!! Ser ju lite olika ut från dag till dag (om man har online-möten/föreläsningar och grejer, men har oftast egen-jobb hemma vid datorn i köket) men: min kille har som tur var ett strängt jobb med online-morgonmöte kl 9 så brukar köra igång samtidigt som han. Mysigt att lyssna på hur han mumlar tech-termer på engelska genom väggen, tycker jag först. Sen blir det störande och jag tar på ljudisolerande lurar :-)))

    11.30 slänger jag in någonting i ugnen (potatis, morötter, lök etc) som sedan får ligga där och laga till sig medan jag jobbar en halvtimme till. Sedan blir det lunch, sedan jobb några timmar till. Smyger in och sticker in nyllet då och då och frågar ”Hej va göööru?” hos min kille. I bästa fall har jag bokat in något halvt produktivt, halvt trivsamt Zoom-möte med någon kollega på eftermiddagen :)

    Är det finväder går jag kanske ut och går en sväng vid 16.30-tiden (bor vid ett naturreservat), lyssnar på ljudbok och tittar på avstånd på gulliga gamlingar som vågat sig ut på promenad och står lutade mot sina rullatorer och njuter av solen. Blir stressad och håller andan om jag går förbi någon som ser riktigt skruttig ut. Tänker alltid att det här var bara en liten energigivande promenad som kommer att ge mig mycket arbetsglädje och koncentration till den sista jobbtimmen, men i regel börjar jag greja med något, kanske ringer morsan, kanske går och handlar lite, kanske somnar… Och så är det kväll och man får sluta, hurra!

    1. Hanapee skriver:

     meeen va fin dag!!!! ska kopiera det med lunchen <3 <3

 2. Emma skriver:

  Hej! Vill hälsa att jag kollar för att jag tycker att du är sjukt rolig och härlig! Jag är inte speciellt intresserad av folks graviditeter, lite ger det mig ångest då det är ett kapitel i livet där jag inte är än men mest tycker jag att det är tråkigt, men din vlogg är så mycket mer än bara trist snack om graviditet, tycker det är sjukt kul att se! Och ångestbefriat. Riktigt bra jobbat!!

  1. mimmi skriver:

   exakt så!!!!!

 3. Hanna skriver:

  Igår överhörde jag en medelålderskvinna som sa ”ja kollegorna är ju arga på mig över att jag fortfarande går till gymmet eftersom jag träffar riskgrupper varje dag”. SATTE KAFFET I HALSEN. Alltså VAD I, vill folk på riktigt riskera att döda människor? Vadfan händer med medmänskligheten? Åh ångrar mig så mkt att jag inte sa något, men hon kändes så bitsk, orkade inte bli utskälld.

  1. Caroline skriver:

   Aaaargh!!! Alltså what the fuck? Vad är det för FEL på människor.

   Btw Hanna älskar ditt tjat om corona.

   Och Hannas läsare som också är upprörda. Älskar er! Bor i UK och är så orolig över mina föräldrar som bor i Sverige och mår så dåligt av att se svenskar som är härligt avslappnade och skryter om Sveriges strategi på sociala medier trots att kurvan är på väg uppåt och Sverige har näst minst vårdkapacitet i Europa. Och andra länder sörjer sina döda och upprörs av att sjukvårdspersonal dör i kampen för att rädda liv. Mina föräldrar kommer att dö för att nån jävel fortsatte gå till gymmet eller dricka kaffe/vin på Nytorget liksom. Känns så jävligt att vara så bitter och maktlös. Men att komma in här hjälper lite.

   1. Sara skriver:

    Obs! Alla sitter verkligen inte och gosar på uteserveringar eller går och gymmar. Väldigt många håller avstånd, många caféer har särat på borden, restauranger har take away etc. Väldigt många gör precis som Tegnell säger! Att kurvan går uppåt är nog tyvärr oundvikligt, som Tegnell sa så vore det ju konstigt om den inte skulle göra det i Sverige när den gjort och gör det i alla länder (jag gillar Tegnell ;)). Det är framför allt i Sthlm och regioner runt omkring som det kurvan går uppåt och det är fler som smittats. Det är ju ”bra”, så att inte hela Sverige har samma utveckling hela tiden. Jag bor i Malmö och här i Skåne har antalet som IVA-behandlats gått neråt, dem tror ju såklart det kommer gå uppåt vid någon punkt men är ju bra om vi inte alla går uppåt samtidigt så man kan fördela resurser. Sen tror jag att i alla fall här i Malmö så ser man vad som händer i Stockholm och tar det på allvar. Dem flesta restauranger och caféer har hemkörning/takeaway nu, även små falafelhak kör hem. Dem kör stenhårt på att marknadsföra alternativ (som att dem kommer ut och lämnar det man köpt) som minskar kontakten med varandra. Jag tycker att Sverige har en bra och sansad inställning och tar beslut som är bra. Men precis som Hanna får jag panik på alla som inte följer rekommendationer. Bara gört. Det är allas ansvar.

   2. Alexandra skriver:

    Hej,

    Förlåt men jag förstår inte problemet med att folk fortsätter att få till gymmet? Ni får gärna förklara! Vad jag har förstått på FHMs rekomendationer gäller det väl inte gym?

    Personligen jobbar jag hemifrån, går inte på sociala stora tillställningar, håller avståndet i köer etc. Men jag förstår inte problemet med att gå till gymmet? Jag vill görarätt så förklara gärna varför jag borde ändra min träningsvana

    motion och tröning uppmuntras och att självaste Agnes wold ff går på gym

    1. Kristin skriver:

     Hej!
     Problemet med gym är flåsandet och stånkandet. Då kan eventuella viruspartiklar spridas ut i luften. Alltså det sprids förmodligen inte enbart av nysande och hostande. Ett annat problem är att folk är dåliga på att sprita av maskinerna som används, det vet man bland annat genom att man har sett att resistenta bakterier sprids på gym. Alltså coronavirus är såklart inte en bakterie, men bara ett exempel. Agnes Wold är ju superklok men hon är också känd för att ha en rätt chill attityd till det mesta :) Och det behöver ju inte vara helt fel! Men tror du behöver ta ditt eget beslut angående gymmet. Jag skulle inte gå på gym just nu men å andra sidan skulle jag inte gå på gym i vanliga fall heller ;)

     1. Victoria skriver:

      Ja jag tänker att man måste göra sin egen värdering utifrån vad det här för typ av gym och om det går att hålla distans. Jag fortsätter gå på ett litet tjejgym där jag vet att gyminnehavaren är jättenoggrann med rengöring och man inte står och trängs. Vågar dock inte längre gå till SATS efter att ha varit där häromdagen och noterade att folk inte verkade så noga med att hålla avstånd och INGEN sprayade redskapen efter sig, när jag själv inledde besöket med att desinficera och torka av skivstången blev pappret helt svart…

      Men i övrigt håller jag med Alexandra, viktigare än någonsin att träna och leva hälsosamt just nu!

    2. Hanna skriver:

     Absolut kan man ju gå till gym om en annars lever i karantän och inte träffar andra, men precis som Kristin säger så utbyts ju mycket kroppsvätskor på gymmet i och med svett och flås vilket gör gymmet en mer riskabel plats att infinna sig på. Den här kvinnan jobbade med personer i riskgrupper varje dag vilket gör att om hon fortsätter gå på gym och utsätter sig för högre smittorisk än att inte gå till gym och sedan smittar dem som är i riskgrupp, ja då utsätter hon dem för direkt livsfara. Så summan av kardemumman, träna utomhus istället!

     1. Emma skriver:

      Hur bra mår folk om dem slutar träna- nej alla kan inte träna hemma eller på andra sätt pga brist på disciplin. Gymmen är ju öppna och då fattar jag inte varför man inte ska kunna gå. Att inte röra på sig kan leda till ökad psykisk ohälsa och välfärdssjukdomar. Gymmen har ju halverat maskiner och antal deltagare på passen och städar mer. Sluta skuldbelägga folk som går till gym. Jag är sjuksköterska och följer folkhälsoinstitutet och jobbar inte sjuk och går till gym pga öppet, skulle nog inte klara psykiskt denna kris och att jobba om gymmet togs ifrån mig. Så går sålänge det är öppet.

      Detta kommer kunna hålla på året ut och kanske längre. VILL man ens leva i ett samhälle med utegångsförbud och stängda gym etc? Hur mycket ohälsa och och värre än så leder det till på andra plan?

      Det handlar väl om att hitta balans för att hålla.

      1. Hanna skriver:

       haha men vadå skuldbelägger folk som tränar? Så träning är viktigare än att behålla folk vid liv? Snälla vi måste komma ut ur det egoistiska tänket. Ja om man då har så dålig disciplin kanske en får utmana sig själv lite, för andras skull. Hur tror du de i Italien, Tyskland och Frankrike gör? Tror du att de kan gå till gymmet? Nu har Sverige tagit till andra restriktioner så då kan vi väl försöka lyssna på dem så mycket som möjligt, dvs hålla oss inne så mycket som möjligt och inte trängas med många människor i samma rum, så det inte resulterar i att precis hela samhället stänger ner. Då kan vi snacka psykisk ohälsa :)))))

       1. Victoria skriver:

        Rekommendationerna från myndigheterna är väl iofs att det visserligen är bäst att träna utomhus men ändå helt ok att träna på gym så länge man är helt frisk, noga med handhygien och håller avstånd?

        1. Hanna skriver:

         Ja men kanske inte om man träffar riskpersoner varje dag? Folk får bara skärpa sig lite och tänka på andra mer än ens ”hälsoliv”, snälla.

      2. Caroline skriver:

       Men vem KAN inte träna utan att gå på gym? Det är väl ok att gå om man är försiktig om det är det som är rekommendationerna (än så länge) i Sverige, men det är ju helt sjukt att säga att det inte skulle gå att träna ANTINGEN hemma eller utomhus och att man därför MÅSTE gå till gym. Självklart är det bra för hälsan och välbefinnandet och man ska fortsätta göra det om man behöver, men om anledningen till att man ”behöver” gå till gym är brist på disciplin får man väl för fan ta sig i kragen. Ska du riskera andra människors liv och hälsa (man kan få lungskador, hjärnskador osv även om man inte dör vet du) för att du inte orkar skärpa dig och uppamma lite disciplin? Om det är så himla viktigt för dig att träna som du påstår kan det väl inte vara så svårt att förmå sig själv att göra det?

       Och det går alldeles utmärkt för de flesta som tycker att det är viktigt att träna att fortsätta göra det även under lockdown. Man får anstränga sig lite och hitta nya lösningar. Ett litet pris att betala för att andra människor inte ska dö/bli skadade av ens ego-psyko-beteende

       1. Alexandra skriver:

        Blev INTE klokare av detta, enligt några är det helt ok om man håller avstånd och är frisk medans (Vad jag tänkte från början också) andra anser det vara psyko-beteende att träna På gym just nu

        1. Victoria skriver:

         Det finns nog ingen i hela världen som kan säga åt dig att det i alla situationer är OK för dig att träna på gym, eller att det i alla situationer är fel att träna på gym. Vill du gå på gym får du utvärdera om du på ditt gym klarar av att följa FHM:s riktlinjer om god hygien och att hålla avstånd. Personligen har jag jag satt upp egna riktlinjer för vad jag tycker känns OK för mig själv och bestämt mig för att så länge som andra håller sig inom myndigheternas rekommendationer och riktlinjer samt följer sin arbetsgivares instruktioner kan jag inte döma dem eller säga åt dem att de gör fel.

         Läs igenom de här riktlinjerna och gör sen en bedömning utifrån det.
         https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/a1350246356042fb9ff3c515129e8baf/hslf-fs-2020-12-allmanna-rad-om-allas-ansvar-covid-91.pdf

 4. Estelle skriver:

  Hej! Mysigt att höra om dina rutiner, då jag själv är en jätterutinare (ord? tror ej haha). Min morgon inleds med att läsa din blogg. Mycket härlig start på dagen. Hursom, vill bara lämna en liten kommentar och säga att din YT- serie är super! Både rolig, djup och lättsam på en och samma gång. Kram på dig!

 5. T skriver:

  Jag har också The Office i min rutin! Dock till mitt morgonkaffe mellan 7 och 8. Är på säsong 9 så slut snart :'(

 6. Emilia skriver:

  Det är så mysigt att följa dig. Jag är dels också gravid, ska föda i sommar, och jag pluggar hemifrån. Gillar tanken på att vi är fler som har liknande vardagar nu. Men jag har dock svårt att hålla rutiner, började rutinen promenad på morgonen som en nödvändighetsåtgärd för att klara detta. Måste börja med det igen.

 7. Elsa skriver:

  Tycker så mycket om din serie Hanna! Sluta aldrig göra den för den är en så fin ljusglimt varje vecka. <3

 8. Em skriver:

  Ne du tjatar inte alls, det är bra att du tar upp detta, jag är väldigt tacksam att du gör det. Vi måste ju lära oss att värna om varandra mer än så här.

 9. Andrea M skriver:

  Rart at ikke myndighetene har spesifisert det! Her i Norge ble det avgjort at de spisestedene som ikke kunne sørge for minimum én meters avstand mellom folk var nødt til å stenge, og da tar de jo selvsagt grep. Håper virkelig ikke Sverige har valgt feil strategi – hos oss er nok den gjengse oppfatning at vi er glade for at vi går all in så tidlig, selv hvis det senere skulle vise seg at vi kunne gjort mindre og likevel klart oss. Bedre føre vàr enn etter snar.

  1. Hilde skriver:

   Hei, Andrea. Jeg er også norsk og bor i Norge. Jeg synes ikke det er spesielt solidarisk at vi går inn på svenske blogger og skriver sånne kommentarer som den du skriver her, selv om du sikkert mener det godt. Det er åpenbart mange (særlig på denne bloggen) som allerede er nervøse og redde for seg selv om andre, og det er lenge til vi får vite hvem som gjorde mest ”riktig” i denne situasjonen. Det eneste som er helt sikkert er at frykt og stress svekker immunforsvaret! Jeg tror dere i Sverige har fornuftige myndigheter som bare vil det beste for dere, akkurat som vi i Norge har :)

   1. Sara skriver:

    Det här tycker jag var så jäkla bra skrivet! Alla länder gör vad dem tror är bäst. Det är ingen tävling och det viktiga är väl att man följer dem restriktioner som det land man bor i satt upp. Jag känner mig trygg med att experterna i Sverige vet vad dem gör, likaså i Norge, Finland etc. Dock rätt säker på att Tadzjikistan fuckar upp det.

   2. Andrea M skriver:

    Du har selvfølgelig rett! Dere har begge rett! Det var korttenkt av meg. Hele situasjonen er jo så spesiell og ingen vet hvordan det ser ut om en måned eller om et år, og selvfølgelig er det siste man trenger å jage opp hverandre. Jeg tror det er litt det at jeg er bekymra for de økonomiske konsekvensene av hvordan Norge håndterer det også, og at å så tvil rundt Sveriges håndtering blir en måte å betrygge meg selv. Takk for fin beskjed! Beklager!

    1. Hilde skriver:

     Så ærlig og fint svar :) Takk selv!

 10. Maja skriver:

  Älskar youtube pga kul att höra om graviditet och ditt liv i allmänhet. Gillade verkligen senaste när du pratade om dubbla känslor inför barnets kön, skönt att höra nån lufta de känslorna.
  Älskar ditt tjat om corona!!! Jätteskönt.
  Så mysigt att höra om rutin! Tycker att det är pissvårt men skönt att höra hur andra gör och få lite *inspo*. En grej jag försöker få in är hemmagympa med Sofia som går 09:40 varje dag på SVT. Så JÄVLA mysigt med hemmaträning för alla (främst äldre kanske men jag har träningsvärk idag). Det pågår i tjugo minuter. Perfekt förmiddagsrast. Älskar tanken på kollektiv träning på distans. Tips!

 11. D skriver:

  Din blogg får mig verkligen att må bra i den här tiden! Dubbelplus på kommentarer där folk är vettiga och inte sitter med främlingar för att de kommer lite solsken. 👌

 12. Maria skriver:

  Men JA klart du ska höra av dig till caféerna! Nån måste ju vara den som är den. Jag var också väldigt ”kommunikativ” när jag var gravid, tror det handlar om att man ser världen för någon annan? Perspektivet förändras bit för bit ❤️ Hursomhelst jag skrev Mail till företag jag tyckte hade sexistisk reklam, var alltid den som ”ursäkta mig men…” när jag såg nåt. Skrev även ett handskrivet brev till kungen Hahaha kommer inte ihåg varför men det var något som gjorde mig upprörd just då. Poängen är : säg vad du tänker på! Låt det inte ligga och gro i dig utan bara höj rösten och skicka det vidare.

  1. Anna skriver:

   Haha underbart av dig, speciellt brevet till kungen. Hoppas att han agerade efter det :-)

 13. Anna skriver:

  Jag uppskattar att du skriver om corona. Har alltid haft din blogg som en av mina favoriter men nu under pandemin har du seglat upp i topp tack vare dina fullt rimliga och vettiga inlägg och åsikter i frågan. Är småförkyld och har suttit hemma och jobbat i tre veckor. Är urless på det men skulle inte få för mig att sätta mig på tunnelbanan och åka in till stan bara för att jag är lite uttråkad. Klarar mig fint här i min förort. Har så otroligt svårt att relatera till influencers som lever på som vanligt och gnäller på de som pratar om corona.

 14. Sandra skriver:

  Eller så gör du med caféerna som jag och många andra som inte klarar av stämningen som råder här nog måste göra med din blogg just nu och typ ett år eller mer framöver (ja, det är så lång tid jag tror vi behöver stå ut med detta skitvirus utan ett vaccin… så btw lycka till alla som tänkt stanna hemma så länge) – UNDVIK.

  1. Hanapee skriver:

   ”jag och många andra” hahahahaha kämpa med ip-numret <3

  2. Em skriver:

   Men oj ”Sandra” ta det lugnt!! Alla kan inte göra precis som du tycker. Ja det finns de som inte klarar av att prata om viruset för de mår dåligt av det. MEN gör inte misstaget att tro att alla känner som du. Jag mår MYCKET bättre av att bloggare faktiskt pratar om det, annars känner jag mig bara ensam med alla jävla tankar om detta.
   Älskar att Hanna skriver om det, hon gör det dessutom på ett jäkla bra/stärkande sätt, jag blir inte deppig av att läsa hennes blogg, tvärtemot jag känner mig gladare och mindre ensam.
   Vi kan ju inte köra huvudet i sanden allihopa, men om det funkar för dig, bra! fortsätt gärna göra det som fungerar bra för dig. Men vi andra måste också få finnas och vi förtjänar att må bra också mitt i denna svåra tid, unnar du oss inte det?!!

  3. Caroline skriver:

   Ja, MED ett vaccin som börjar provas fram nu så kommer det att ta ett och ett halvt år eller så (men hur mkt restriktioner som behövs på olika ställen kan förstås variera under tiden). Så vi som vill ha det så bra vi kan under den tiden diskuterar gärna hur vi kan lägga om vår livsstil. Älskar att höra om andras rutiner osv.

   Och alltså man har inga mänskliga rättigheter att fortsätta leva precis som man alltid gjort.

 15. Anna skriver:

  Hanna kan du SNÄLLA göra ett inlägg om vårstilen? Vilka sneakers ska man ha egentligen! Litar bara på dig när det gäller snyggostil!

  1. Hanapee skriver:

   Olala ska försöka leverera det!

 16. Anna skriver:

  Håller med dig! Häpnade när jag gick förbi Wintervikens cafe på min lunchpromenad igår i utkanten av Stockholm. Var ju dock före förtydligande av råden. Men ändå, räknade till drygt 50 pers och cafeet bode ta ansvar och uppmana till take away. Men idag var det mindre folk när Jag gick förbi. Ingen skylt om max 50 pers eller något. I vanliga tider tror jag inte det är fullt där på vardagar och folk skulle ju kunna köpa take away och sätta sig på en klippa istället?

 17. P skriver:

  TACK för att du orkar tjata. 🙏

 18. Stina skriver:

  Ditt tjat är viktigt! Önskade folk tjatade mer! Blev totalt chockerad idag när jag skulle svänga förbi en second hand för att lämna en påse med kläder. Den lilla källarlokalen var full med folk, hälften minst var 70+ som rotade runt bland prylar och kläder. Klumpen i magen var massiv när jag gick därifrån, hur ska det här gå? Det är fint att kunna få ta del av dina kloka och roliga inflik via blogg och Insta i denna knäppa och läskiga tid. Och grattis igen till den lilla pojken! Varje avsnitt av Havande kvinna loggar in är som en liten högtid.

 19. Elin skriver:

  Jag tycker du ska fortsätta tjata och våga fråga vad caféerna gör för att följa FHM:s rekommendationer. Jag är aktiv politiker i staden och är helt ärligt superförbannad nu. Jag och många med mig håller inte social distansering för att folk ska få trängas på uteserveringarna. Jag tycker ju typ att staden ska villkora uteserveringstillståndet och ta bort det för de som inte följer rekommendationerna :)) Jag lyfte den här frågan upp till borgarråden för var så arg och såhär är det (förlåt för vägg nu):

  – Grunden för implementering är verksamheters egenkontroll för att motverka smittspridning. Det är också var och ens uppgift att vara uppmärksam och vidta försiktighetsåtgärder. Så våga vara skitjobbig och påpeka det tycker jag <3

  – Smittskyddsläkaren (enhet i Regionen) har det yttersta ansvaret för att föreskrifterna ska efterleva. I detta arbetet kan de kan begära stöd från kommuner – i Stockholms fall, och Miljöförvaltningen.

  – Miljöförvaltningen har på eget initiativ varit på besök hos en del verksamheter i innerstan samt i ytterstaden för att skaffa sig en bild över situationen och efterlevnaden av föreskrifter. Men det görs inga systematiska ”kontroller” av verksamheternas efterlevnad av föreskrifterna (eftersom dessa grundar sig i Smittskyddslagen och inte faller på deras bord)

  – Ifall något ställe skulle bryta mot lagen har MHN möjlighet att stödja smittskyddsläkaren genom att bistå med underlag som visar på bristerna i efterlevnaden. Om situationen inte förbättras har då smittskyddsläkaren i samråd med kommunen möjlighet att stänga ned en verksamhet som inte följer föreskriften.

  SÅ:
  Våga vara skitjobbig och säg till om du orkar!! Det ÄR deras ansvar att se till att riktlinjerna följs!! Och jag tycker att folks rätt att slippa bli sjuka är större än någons rätt att ta en öl, eller en krögares rätt att bedriva restaurang :-)

  Du är bäst och ljuset på internet just nu!!

  1. Caroline skriver:

   SJÄLVKLART är människors rätt till liv och hälsa viktigare än människors intresse av att dricka öl på uteställe. Man får ju både vara ute och dricka öl, så hur svårt kan det vara att hitta på alternativ till att sitta på bar/pub/café? Tack för att du engagerar dig (och alla andra som orkar säga till!)

 20. Amanda skriver:

  Hej Master!
  Jag behöver INSPO…
  Har precis insett att jag behöver glasögon, något jag aldrig kunnat föreställa mig själv i innan?! Blev så ledsen att jag kommer se ut som en tantig bibliotikarie.
  Du som har så bra stil kan inte du plocka ut några fina bågar som känns UNGA och FRÄSCHA?
  Obs är student så inga bågar för typ en miljon please <3

  1. Sara skriver:

   Nividas!!!!!

  2. Ellen skriver:

   Linser kan väl vara ett alternativ? Har det själv och det fungerar fint. Även om jag tycker glasögon är bättre ur en ekonomisk synvinkel. Har själv tänkt att skaffa det.

  3. Lollo skriver:

   VIU!!!!! Bra snygga och prisvärda bågar!

 21. Sofia skriver:

  Man kan tydligen inte tjata nog om detta då folk inte verkar förstå?! Jag bor i Dalarna, närmaste stad är Borlänge (som procentuellt tydligen har flest dödsfall i Sverige) och här går pensionärerna i butikerna som att allt vore som vanligt!! Blir så irriterad för att jag liksom du inte ens kan träffa min familj på månader av rädsla för att smitta dem (föräldrar i riskgrupp) och så lever folk på som vanligt.

 22. Maja skriver:

  Hej!
  Fantastisk blogg! Skulle du kunna skapa ett kompisdejtinlägg? Jag tänker att det är perfekt att kunna lära känna lite nytt folk genom att ha någon att chatta med i dessa Corona-tider. Tänker att det kan hjälpa att inte känna sig så otroligt isolerad.
  Kram.

  1. Caroline skriver:

   Jaa, vore jätteroligt!

 23. Dalle skriver:

  Halli hallå!
  Tror du att du kommer komma ut med recept på din bullfyllning innan söndag? Då ska jag också baka bullar :)
  Puss På dig min favorit internetperson <3

 24. Edith skriver:

  Vars hittar en Sthlms mömsigaste falafelrulle? Genuint nyfiken pga älskar falafelrulle

  1. Sofie skriver:

   Ellis falafel!! Foodtruck som åker runt på lite olika ställen i stan, svingott

 25. Karolina skriver:

  Hanna du underbara quinna!!! Fan, vad du är vettig. Och rolig. Du är som en kompis som man skryter om för andra. Du vet, cool och smart.. som man försiktigt försöker imitera. Haha, jag är Dwight kom jag på nu. Jaja, du äger. Det var det jag ville säga!

 26. Anna skriver:

  Så bra! Blev inspirerad och mailade en restaurang där jag bor där folk fortfarande sitter som packade sillar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp