Min lilla mexikanska afton

08:06 2020-04-09

Jahopp då glömde man fota. Alltså jag glömde fota maten igår när jag lagade en trerättersmiddag på tema ”Mexiko” av ren uttråkning. Tycker de här långsamma tiderna verkligen GER och TAR. Det tar sociala kontakter, jobbmöjligheter och ”kul” men vet ni vad det ger? Utvecklad relation med den man bor med (om man nu bor med någon) och framförallt; en möjlighet för personlig utveckling.

Sen i mitten av mars har jag lärt mig baka perfekta vaniljbullar, hårda kakor, fått ordning i varenda skåp och plötsligt fått syn på vad som verkligen betyder något i livet. Jag har blivit lite mer påhittig och förstått att vara hemma inte bara är likamed ligga raklång i soffan och titta på serier.

Och! Igår utvecklades jag ytterligare i min mexikanska OCH veganska matlagning!

Hola! Como estas?

Får det lov att vara en virgin margarita?

Gjorde den utifrån det HÄR receptet och den blev asgod. I Antons variant tippade jag i lite tequila. Tjoho!!!

HELA MENYN
Virgin Margarita + snacks
Mini tacos med tofu, picklad rödlök, mango, koriander, tomat, avokado
Mexican fried rice
Vegansk chokladmousse le Mexico

 

Ok moussen var inte mexikansk på något sätt, men tänkte att choklad + apelsin hade NÅT mexikanskt över sig. Kanske? Eller? Halloj? Kanske inte. Middagen får iaf 5/5 av mig. Mycket nöjd och överraskad över den mexikanska risgrytan – den var verkligen kanongod!

OCH eftersom ni brukar vara intresserade; hela min outfit är från Lindex! Förutom hårbandet som jag tror jag köpte i Toronto nånstans.

 

27 kommentarer | “Min lilla mexikanska afton”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Julia skriver:

  Blev glad!

 2. Erica skriver:

  Kakao kommer väl från Syd-/centralmerika har jag för mig… så jag tycker absolut det kvalar!

 3. Sara skriver:

  Mmm blir inspirerad!

 4. sophie skriver:

  Gu va snygg du e!!

  1. Hanapee skriver:

   MEEEN nu tror jag väl <3 <3

 5. MK skriver:

  Yogatipz: Adriene goes gravidyoga! https://youtu.be/0cKnStmV1dI

  1. Hanapee skriver:

   gjorde den i morse! :D

 6. Ida skriver:

  Hej Hanna!
  Såg på din Instagram att du fortfarande har lila slingor. Stackare! Jag antar att du fått mycket kommentarer om hur du får bort det, och jag vet att du hatar alla ”lyssnapåmigjagvetvadjagprataromkvinnor” men ifall du inte fått detta tips och verkligen vill bli av med det lila så prova askorbinsyra blandat med vatten. Det kan du köpa i matbutiken. Tvätta med schampo innan och sedan ”glöt” håret i! Skölj och på med balsam!
  Ignorera kommentaren om du redan fått tipset och hoppas du har en underbar påsk i karantän! Nu kryper jag tillbaks i min lilla håla, hej!

 7. svart diskho skriver:

  vilka fina bilder!!

 8. Ani skriver:

  Håller med dig i allt du skriver här! Jag har liksom lust och ork att laga mat och baka :D

 9. Hanna skriver:

  Fyfan vad trevligt!!! känner mig lite sorgsen över att släktens årliga påskfirande har blivit inställt (för första gången i mitt liv) så ska trösta mig själv med tacos och margaritas i helgen – mys!

 10. Anonym skriver:

  Fyran vad jag måste prova detta mvh höggravid och behöver något att göra

 11. Caroline skriver:

  Oj vad trevligt!! Inspiration till helgen. Och vad snygg du är Hanna!

 12. Hanna skriver:

  Hallå Master, jag har lekt hemmakontor med min kille nu i tre veckor och senaste veckan känner jag verkligen att jag börjat störa mig på ALLT han gör och alla hans högljudda viktiga telefonmöten. HUR gör du och Anton för att få till det där mysiga och multikulturellt kulinariska hemmalivet när båda jobbar hemma? Har du några handfasta tips för att klara av tvåsamhet i karantän? (Som inte innefattar att bli gravid pga ej sugen nu)

  1. Hanapee skriver:

   Sitter i varsitt rum bah!

  2. K skriver:

   Har samma situation här, vi bor i en tvåa med ETT köksbord som vi delar på som skrivbord och jag har också börjat reta livet ur mig på saker och ljud min partner gör. Det som funkar bäst för mig är att gå ut på en promenad efter jobbet för att få vara ifred och rensa huvudet lite. Mitt näst bästa tips är ljudisolerande hörlurar/öronproppar. Samt klaga av sig lite till en vän via Messenger. Det är helt normalt att bli lite trött på en person efter att ha delat samma lilla space i några veckor.

 13. Em skriver:

  Alltså din blogg är min nya ”happy place”
  Jag håller med om ALLT du skriver i inlägget.
  Att vara hemma så mycket har verkligen bra sidor också.
  Jag har fått lite mer tålamod. Släpper på småsaker lättare. Idag dammsög jag på ställen i hemmet som jag inte brytt mig att dammsuga lika noga annars, jag läser mer, vi ser på film med en större närvaro osv..
  Tack för en fin blogg!!

 14. carro skriver:

  Var är er TV-bänk ifrån???

  1. Hanapee skriver:

   Från Bolia!

 15. Julia skriver:

  Alltså att du och din blogg finns! Vilken glädje i livet :’)) Ska göra mig snygg och också fixa till någon afton ikväll, tackar för tipset!

 16. Henna skriver:

  Ok ärligt, hade du klätt upp dig i den där skitsnygga, superhärliga, mexikanskt inspirerade outfiten för en karantänmiddag om det inte vore för bloggen?

  Snälla svara nej för jag kände mig ännu mer som en schlashas än vad jag gjorde innan jag klickade in mig här… 😂

 17. Sofia skriver:

  Men snälla vad snygg (som vanlig) du är <3 Och margaritan?? Såg otroligt smaskig ut, måste göra

 18. Lovisa skriver:

  Varifrån är glasen? :)

  1. Hanapee skriver:

   Cervera!

 19. Sleeves skriver:

  Hehe. not all bad alltså. :D

 20. Lisa skriver:

  Såg att du frågade på instagram om tips på svarta utsvänga byxor med mycket stretch. OM du fick några bra tips, kan du inte tipsa vidare då?! De du har på bilderna här var fina!!

  1. Hanapee skriver:

   Dom är från Lindex men lite i ”glansigaste” laget :-/ Många tipsade om Indiskas byxor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp