Rakt från hjärnan

15:09 2020-05-08

Det är så tråkigt att skriva det här, men jag är så trött så trött så trött. Trött på att vara trött. Trött på att klaga på att jag är trött.

Ska nu skriva ett blogginlägg rakt upp och ner från min hjärna. Gör jag iofs nästan jämt, jag korrekturläser i princip aldrig (yeah!!! Cool man) och går ju ofta på lust. Men nu tänkte jag bara helt ocensurerat skriva rakt från huvet. Ok? Ni hänger med på detta.

Här ligger jag i detta nu och jäser

Igårkväll låg jag och Anton vakna och tittade på sån digitala förlossningsförberedande kurs. Det var Mamma Mias egen gratiskurs och jag tyckte verkligen den var kanon! Förutom att själva produktionsbiten i form av bild och ljud är katastrof, kanske ska bli HanaPee Productions ideella arbete? Spela in förlossningskurser??? Hehe.

Aja jag blev hursomhelst lite nervös av förlossnkngskursen och hamnade i tankar som ”hur i helvete ska jag klara det där” och blev rädd för att bli rädd typ. Eftersom man inte ”ska” vara rädd. Är rädd (haha) att hamna i något slags moment 22 i det där. Aja. Sov rätt dåligt efter det och så vaknade jag 07 och kunde inte somna om men kände mig plötsligt peppad på att föda? Märkligt hur bra morgonhumör kan göra skillnad. Hoppas jag får föda på morgonen dårå.

Igår på dagen intervjuade jag Brita Zackari till Gott folk. Hon va så himla gullig och kom med presenter till Plutten. Inspelningen blev svinlång och jag hade fruktansvärt dåligt samvete efteråt pga hon blev sen till en grej plus en grej i podden som blev sådär (från mitt håll). Aja ni får höra om två veckor.

Tog två bilder på mig själv innan hon anlände.

Ser inte riktigt ut som jag? Aja var väl därför jag gillade bilderna!!! Hö hö höö. Ville också visa er hur bra min hårfärg är nu sen kampen med de lila slingorna. Jag lyckades duscha ur dem och nu är det en mkt fin blond slingad färg som jag verkligen uppskattar DAGLIGEN.

Tänker en del på utseende nu för tiden. Jag går ju såklart upp i vikt som gravid, inte bara pga bebisen osv. Utan för att jag inte ORKAR röra mig och att jag dessutom äter en miljon bullar och fyrtiofem kilo godis i veckan. Det är helt sjukt att jag ska behöva tänka på det här nu? Att jag ska behöva BRY mig om utseende när jag skapar ett liv. Men det är väl oundvikligt när man lever i ett patriarkat :-)

Vägrar äta sånt jag inte är sugen på också. Vill bara äta sånt här GOTT. Som Sofia Woods vitlök-smör-ost-pasta som jag gjorde härom dagen. Mmmmmm. Ljuvlig var den. DROPPADE smör om den. Mmmmmmm.

Något annat som pågår i Perssons hjärna då? Jo jag har också dåligt samvete för hur bråkig jag är på internet som gravid. SAMTIDIGT försöker jag övertyga mig om att jag kanske säger något som…. behöver…. sägas? Hahaha gud missförstå mig rätt jag tror inte jag förändrar saker i grunden, men kanske väcker jag väl nån tanke nånstans? Äh vet inte. Syftar givetvis på det där eventet/minglet som ett solglasögonmärke mitt i rådande pandemi. Problemet är inte att de hade en (här citerar jag ett dm de skickade till mig) ”150 kvm stor lokal” och ”en vakt som såg till att det var 25 personer i lokalen åt gången”.

Problemet är att ett företag i marknadsföringssyfte bjuder in influencers till ett mingel under en rådande pandemi. Det är en otroligt märklig marknadsföringstrategi att låta 25 personer slussas in och ut i en lokal för att mingla och äta snackbuffé. Absolut inte olagligt, gör precis som ni vill – be my guest!! Men det går ju verkligen att vilket jag nu gjorde. Det går att ifrågasätta signalerna det sänder att låta människor med massa följare mingla och gå på event. Tvivlar att typ Alice Stenlöfs följare har koll på glasögonmärkets interna kommunikation om hur stor lokalen var haha.

I övrigt tror jag mitt dåliga samvete handlar om att jag inte vill göra typ Alice Stenlöf ledsen???? Eller någon annan PERSON? Såklart vill man ju inte det. Så det är typ det jag tampas med i hjärtgropen.

Jahopp. Något annat då? Nä inte direkt. Jag har tagit eftermiddagen helt ledigt och bakar nu kardemummabullar. Degen jäser i detta nu. Ska gå och kolla till den.

Puss och kram älskade älskade ni

49 kommentarer | “Rakt från hjärnan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Ebba skriver:

  Var en av dom som kanske brydde mig LAGOM mkt om Corona rätt länge. Men ju längre denna pandemi pågår och ju närmre jag kommer min egen förlossning, egotrippat vaaaa, så blir jag upprörd DAGLIGEN höll på att få dåndimpen när jag såg detta *event* och tycker det är så befriande att du ifrågasätter folks beteende.
  Kämpa på heja heja.
  Och bara ätit gott o kakor osv hela graviditeten hehe om typ två veckor är det klart med graviditet men hela frysen fylld av alla kakor jag bakar varje dag. Mkt glad för det!

 2. Ingrid skriver:

  Nejnejnej du är bäst Hanna skit i allt som får dig att tro nåt annat!!

  Och på nåt sätt klarar du den där jäkla förlossningen!!

  Vi är som en armé bakom dig 😍🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️🏋🏽‍♀️

 3. Emma skriver:

  Älskar inlägg som är skrivet såhär från hjärtat naturligt och okonstlat!

  ❤️💪🏻

 4. Linnea skriver:

  Heja dig! Du har råd att vara bråkig som gravid för det du säger är vettigt och du är så älskvärd ändå. <3

 5. xx skriver:

  Kanske en blind som leder en blind här, men nej, du ska absolut inte ha dåligt samvete för ”hur bråkig” du är. Ditt ifrågasättande är legit. Alice Stenlöf och alla andra som närvarade på eventet i veckan är vuxna människor och måste kunna ta kritik för sitt agerande när vi de facto befinner oss mitt i en pandemi och har fått uppmaningar (av självaste statsministern, hohojaja) om att anpassa våra liv efter det under en period på några månader. Dom dör inte av att stanna hemma från ett illa tajmat event, tvärtom dör människor för att man inte stannar hemma. Vi vet alla att Covid-19 inte räknar kvadratmeter och antal människor. Smittar du så smittar du.

  1. Jessica skriver:

   Jaaaa! ❤️

  2. Marianne skriver:

   Precis så!!

  3. Madde skriver:

   Är helt rimligt att vuxna människor ska kunna ta kritik för sina handlingar, det gör ju ”vanliga” människor ganska ofta?

   Men av någon anledning verkar många (givetvis inte alla) influensers vara helt oförmögna att ta emot diskussion, ifrågasättande eller kritik för sitt agerande eller sina handlingar. Vet inte riktigt varför?

   Det raderas kommentarer, skrivs långa inlägg om att restaurangerna faktiskt är öppna, att de kan tvätta händerna och eventen faktiskt bjuds in till – varför ska man inte gå då?!

 6. Elsa skriver:

  Blir glad för alla inlägg du skriver, det är underhållande, smart, mysigt och tryggt varje dag. Du är bäst!! Ha en superskön helg och
  PS hoppas bullarna blir otroliga

 7. elsa skriver:

  Tycker absolut inte du ska ha dåligt samvete för att du är ”bråkig”. Jag tycker det känns konstigt att inte fler är det?

  Det här var ett väldigt fint blogginlägg också; så härligt när du skriver direkt och ”ocensurerat”.

 8. D skriver:

  Mer inlägg av den här sorten! Alla dina inlägg är bra dock!

  Är i ”frontlinjen” (ew) som man säger nu för tiden, tycker det är så skönt att komma hem och läsa bloggar. Att få inblick i en annan vardag än sin egen. Extra mysigt att följa dig nu med plutten!

  Kram, hoppas tröttheten är övergående!

 9. Sofia skriver:

  Mkt tacksam att du orkar ifrågasätta <3 Jag förlorade min farfar i corona inatt. Det sista han fick se av oss anhöriga var bakom visir och munskydd så att han knappt kände igen oss. Det är så grymt det här viruset.

  1. Karolina skriver:

   😔❤️

 10. Jenny skriver:

  Du kommer klara förlossningen. Det kommer gå bra. Efteråt kommer du se tillbaka och tänka på det, att du klarade det och att det är helt otroligt. Mitt enda råd är att försöka tänka dig in i att förlossningen kan bli prick tvärtom mot hur man tänker sig, att alla planer man har kanske behöver kastas upp. Bara följa med liksom.

 11. Olivia skriver:

  Tycker det är så ful härskarteknik av andra att säga att du reagerar som du gör för att du är gravid och inte för att du är modig som reagerar och faktiskt riskerar något när du gör det (riskerar att inte bara uppfattas som en god och lugn tjej som vi ju är uppfostrade att vara). En blir inte galen och dum av att bli gravid som de vill få oss att tro.

 12. Angelica skriver:

  Jag vill tacka så otroligt mycket för att du orkar och vill säga ifrån! Är så otroligt less på alla bloggare osv som jag följer som skiter i allvaret i det hela! Det är så många som jag följer som jag fått dålig smak i munnen nu av att se hur de är ute och festar och minglar på events osv. Är så tacksam för dina ord (för de får mig att inte känna mig ensam i obehaget och ilska) och för hur du själv hanterar denna pandemi. Du, din blogg och insta gör mig glad. Och det betyder så mycket när man sitter instängd hemma sjuk i feber för 7 veckan i rad. Jag vill bara skrika ut i frustration när jag ser och läser om hur folk ignorerar hela situationen.
  Usch förlåt för längsta kommentaren. Summan är väl iaf att du gör helt rätt och jag älskar dig och din blogg för det!

 13. Hanna skriver:

  Kaaan inte du tipsa på plagg från Afound??

 14. Madde skriver:

  Jag är också gravid och extra ilsken (var det förra gången också)!

  Jag rör mig knappt utanför hemmet mer än att handla ibland och kan knappt behärska mig ens ute bland folk. Får bita mig i tungan för att inte skrika folk rakt upp i ansiktet ”men håll avståndet då för fan din jävla tomte?!”

 15. Tess skriver:

  Fick ändå en sån bra och skön känsla av att läsa det här inlägget. Typ som att man kvinnor emellan fattar precis vad det är frågan om och att det är okej och that’s it!

 16. M skriver:

  Mer skrivande om dumma människor som inte bryr sig om andra, brukar gå in här och peppa mig med att en inte är ensam om att va trött på att andra inte tar viruset på allvar… känner mig ensam i att sitta hemma och överväger ibland att göra slut med vänner pga oaktsamhet. Kanske lite väl drastiskt men det är vad jag känner just nu.

 17. M skriver:

  Här kommer en kommentar som också är väldigt mkt lösa tankar, dvs orkar inte läsa igenom vad jag skriver:

  Som många redan sagt – det är jättebra att du ifrågasätter och reagerar på folks helt orimliga förhållningssätt till pandemin. Tycker det är SÅ skönt att läsa.

  Ang förlossningen hade jag också en del sådana tankar när jag väntade mitt första barn. Typ rädd för att bli rädd, rädd för att inte orka, rädd för att inte fixa smärtan osv. Men grejen är att man orkar och fixar allt, för något alternativ finns inte. Det är ju jättebra att förbereda sig inför förlossningen men med alla förlossningskurser, gravidyogakurser, föda utan rädsla-kurser osv kan man ibland nästan få känslan av att förlossningen inte kommer gå bra om man inte investerat jättemkt tid (och pengar) i att förbereda sig. Och så är det ju inte – kroppen vet vad den skall göra oavsett hur lite man läst på innan. Funkar det av någon anledning inte att föda vaginalt blir det ju kejsarsnitt – dvs barnet kommer ju alltid ut på något sätt. Går ju så sett egentligen inte att ”misslyckas” med en förlossning, om du förstår hur jag menar?

  1. Madde skriver:

   I min region får man en bok om att vänta barn hos barnmorskan. Tyckte den var toppen! Beskriver också ganska objektivt alla faser i förlossningen och vad man ”kan vänta sig”.

   Den var bättre än förlossningskursen vidgick.

  2. Julia skriver:

   Så sant! Jag har fått tre barn och inte gått en enda kurs eller läst en enda bok om förlossning. Jag har förstås känt lite de allra mest basala sakerna, typ de olika faserna i förlossningen osv, men inte så mycket mer. Och det har gått jättebra ändå. Jag har verkligen känt att det bara är att hänga med när det drar igång, det har inte varit så mycket att fundera på. Så jag tror också att det är viktigt att inte haka upp sig på att man måste ”kunna” en massa saker. Sen kan man ju gå kurser mm för att förbereda sig om det känns bättre för en själv såklart. :)

 18. Sara skriver:

  Fortsätt säg ifrån! Det behöver sägas.

  Vill också säga att det är så roligt att följa dig i din graviditet, jag är en vecka mindre gravid än du och känner igen mig i så mycket du skriver och säger i youtubeserien. Du är min favoritperson att följa!!!!!! Ha det gött

 19. Hanna skriver:

  Känns som du är den enda rimliga kvar på internet! Fortsätt säga ifrån, det behövs!!

 20. Ee skriver:

  Har du någon degknådarmaskin? Är det något att rekommendera i så fall?

  1. Hanapee skriver:

   Kör vanlig elvisp med degkrokar!

 21. Elin skriver:

  Du är en klok och rimlig person, heja dig!!

 22. Linnéa skriver:

  Din blogg och instagram är ju internets tryggaste platser just nu. Tycker också det är så skönt att se att någon ifrågasätter alla orimliga beteenden och önskar för din skull att du inte känner dåligt samvete för det. Vettiga personer som dig behövs!!!

 23. E skriver:

  Uppskattar så mycket att du vågar ifrågasätta företag och influencers hanterande av den här krisen! Jag bor hemma hos mina föräldrar atm med en lillasyster som ska ta studenten, och blir rent ut sagt så jävla provocerad av att se kompisar, inflytelserika personer och företag skita i krisen och gå på/anordna events, vara ute på barer mm dagligen.

  Har sett min syster och hennes kompisar gråta och vara så besvikna över deras alla inställda mösspåtagningar, studentskivor och flak. Trots det så tar dom ansvar! Dom accepterar läget och försöker göra det allra bästa av den situation dom är i. Ses i mindre grupper utomhus i varandras trädgårdar/gårdar, accepterar att deras studentskivor är inställda och att dom ska få springa ut utan någon publik, till en helt tom skolgård (detta är upp till skolorna att bestämma dock). Det kan ses som en väldigt liten grej mtp hur mycket sjukvården får kämpa och hur många som drabbats mycket hårdare av denna sjukdom, men att 18 åringar, så själviska och självcentrerade man ändå är som 18 år, förstår och hanterar denna bättre än majoriteten av Sveriges befolkning gör mig faktiskt så förbannad. Varför ska dom då göra uppoffringar om ingen annan behöver göra det?

  Så TACK Hanna för att du är en ”jobbig jävel” och vågar säga ifrån! Min syster följer dig på instagram, och jag tror verkligen att du, genom att våga vara ”jobbig” (rimlig) gör skillnad för så många! Vet i alla fall att min lillasyster på 18 år får lite energi i att fortsätta göra det rätta mycket tack vare dig.

 24. Sara skriver:

  Var är den fina svarta klänningen du har i sängen från? Är också gravid och lite svårt med stilen just nu…

  1. Hanapee skriver:

   Hm! Köpte förra veckan! Ribbstickad svart klänning i stl M. Fanns i beige med tror jag?? Såååååå skön!

 25. Amanda skriver:

  Från en 30+ kvinna till en annan: Tycker du är den smartaste, rimligaste och roligaste personen på internet!! Tro inget annat <3

 26. Nici skriver:

  NÄHE DU HANNA PERSSON, inget dåligt samvete här inte. Jag är glad och tacksam över dina Corona-rantar (slogs av att du inte sparat dem som höjdpunkter på Instagram??).

  Ibland är det så lätt att se alla människor som inte tar det här på allvar och då börja ifrågasätta varför man själv sitter hemma hela dagarna och har panik en gång i veckan när man måste gå till mataffären och folk inte håller avstånd. I måndags var enda gången jag var utanför hemmet och i förrigår blev jag sjuk. Det du säger och skriver BEHÖVS. Klart att det är obekvämt att få kritik för sitt agerande, men det betyder inte att kritiken inte behövs.

 27. kimmen skriver:

  Anmälde chimi-eventet i ’Tyck-till’-appen direkt.. ehhehe. Tror alla dina följare kan hålla med i att vi följer dig för att du är RIMLIG och SMART och VETTIG. Fortsatt rasa, fortsatt påpeka, fortsätt stå upp för de som inte kan själv. Tack.

 28. Sanna skriver:

  Åh var nervös inför förlossningen och tänkte att det kommer göra piss-ont. Sen kom den, och det gjorde inte alls så där, nu-dör-jag-ont. Hade ryggvärk i förra veckan som var värre. Med det sagt, det behöver inte bli så där hemskt som vissa säger.

 29. Andrea skriver:

  Alltså nej!!! Noll dåligt samvete ska du ha. Tycker du har varit så vettig i ditt ifrågasättande under pandemin. Fått en att känna mig mindre ensam i att man tar det här på allvar. Liksom varför fan ska sånna event få gå obemärkta?! Varför ska det äga rum i pandemi?? Det är märkligt och jag diggar så mkt att du påpekar det

 30. Tack Hanna för att du är så fantastiskt och klarsynt och bara bäst skriver:

  Så skönt att det finns någon offentlig som vågar och orkar och som ser längre än näsan räcker, och inte väger ett par gratis solglasögon över kanske någon förälder eller mor- eller farförälders liv… Eller ett liv bara. Känn dig aldrig aldrig aldrig dum eller jobbig eller tjatig pga det. Aldrig aldrig aldrig. Ett event kan döda människor idag.

  Förstår inte hur så många klarar med sig själv. Ser de inte sin del i det stora hela?

 31. Ella skriver:

  Är så otroligt glad att du orkar vara jobbig och tjatig ❤️ Jag förstår väl egentligen tanken bakom ”låt experterna prata” men det blir samtidigt så himla konstigt när så många bloggare struntar i att prata om det? Som att det inte hände? Särskilt de som bara struntar i direktiv men även de som kanske agerar någorlunda rätt men bara aldrig nämner det, möjligen vagt refererar till ”situationen”

  Annars blir jag just nu tokig på folk som springer (motionerar alltså) inne i stan i Stockholm just nu. Gick över odenplan igår och behövde parera tre stycken flåsare. När man springer andas man ju häftigare och man springer dessutom ut ur sitt droppnoln som blir kvar bakom än och som folk alltså går in i. Superbra att ta hand om sin kropp, men spring i skogen! Någonstans där man kan hålla mer än två meter till folk (även bakom sig alltså) inte på odenplan där de passerar mig med en decimeter och där jag sen måste gå in i deras utandingsluft

  1. Victoria skriver:

   Men hur ska folk som bor i Stockholms innerstad då kunna motionera (som ju FHM uppmuntrar till och dessutom rekommenderar att det görs utomhus)? De flesta har ju ingen bil och man ska undvika att åka kommunalt. Cyklar man uppstår ju samma problem som när man springer med andfåddhet och utandningsluft.

   1. Ella skriver:

    Det här var på odenplan, hagaparken ligger 10 min bort. Hade den känns trång ligger Lilljanskogen 15 min bort. Man kan gå till ett grönområde och sen springa när man väl är framme

 32. Linda skriver:

  Ja, DU säger det som behöver sägas Hanna!
  Du är bäst <3

 33. S skriver:

  Hej! Jag skulle gärna vilja ha lite outfittips. Förra veckan lämnade min kille (sen 6 år) mig för sin kollega som bor granne med mig. Även om jag är helt lost just nu vill jag se on top ut när de tittar ut genom sitt fönster. Om jag springer på dem i soprummet eller går in i dem på gården, affären eller liknande. Inte för att det gör någon skillnad eftersom de är lyckliga ihop nu. Men för min skull vill jag vara supersnygg men ändå avslappnad.

 34. Miranda skriver:

  Haha var det inte chimi som hade tårtkastarkalas för ett par år sen och blev heeeeeelt utbuade? Kenza skrev ett inlägg om att hon var där och hade jättekul, men sen när det blev världens shitstorm så tog hon bort inlägget.

 35. Matilda skriver:

  Är också gravid, har BF 20e augusti och får ibland ngn slags klaustrofobisk panik när jag tänker på att det här börnet ska ut ur min vagina.. brukar mantra att ”MILJARDER (!!!) kvinnor har fött MILJARDER (!!!) barn före mig” tills jag förstår att det faktiskt är så och då känns det inte alls lika skrämmande längre. Och att det är en så himla kort del av livet som det kommer göra pissont sen kommer det liksom vara över!! Räknade ut att även om det blir en mardrömsförlossning på 48h eller liknande så är det bara 0,006% av mitt liv om jag lever tills jag är 85. Det klarar vi!!! <3

 36. M skriver:

  Alla andra skriver så smart och bra ang att du pallar att ta diskussionen, så skriver bara att du är fantastisk! Fortsätt skriiiiiv, älskar dessa ”ofiltrerade” inlägg och blir så glad oavsett om det är ett veckoschema eller längre inlägg du postar (som jag iofs tycker de flesta av dina inlägg är) Är gravid i v 5 el 6, (..har inte lärt mig räkna det där än!) och det är så mysigt att ha någon att läsa om ang gravve, då vi inte berättat det för någon än. Ska börja kolla på din youtube serie nu, pallade inte göra det innan jag faktiskt ”plussade” som det så töntigt heter. <3

 37. Becky skriver:

  Satt och läste detta inlägg när min mamma gick förbi, sneglade på skärmen och bilden på dig och sa ”Där var en söt kicka!”, haha så gullig beskrivning ändå?

  1. Hanapee skriver:

   haha älskar din mamma för det

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG