5 grejer mitt i veckan

10:47 2020-06-10

1. Gott folk har paus denna vecka. Serietecknare Moa blev tyvärr sjuk innan vår intervju så vi pausar denna vecka. På fredag intervjuar jag dock underbara TramsFrans så nästa vecka kommer åter ett härligt avsnitt. Mm framförhållningen jag har på mina intervjuer… lång är den icke :-)

2. Olof Palmes mördare. Älskar Sverige när jag tittar på presskonferensen denna morgon och vittnar en halvtaskig powerpoint med bevisning som ser ut att vara hämtad från Lasse-Majas detektivbyrå. Jag trodde det ändå skulle finnas mer teknisk bevisning än typ ”rock och keps” mot Skandiamannen. Det är något med utredningen tagit 34 år och presentationen ändå känns som den slängts ihop kvällen före? Men som sagt. Det är Sverige. Det är myndigheter. Det är inga stora utsvävningar eller känsloyttringar. Känner sån värme för det.

3. Begreppet ”influencer”. Jahopp va trött jag är på att bli omnämnd som influencer eftersom det ständigt känns så… nedvärderande. Som allt kvinnodominerande och kommersiellt i och för sig. Vilket är ju röva. Men jag tänker på hur ofta, i möten etc. jag måste jobba mot den här tituleringen av mig. Det var mycket lättare när jag fick kallas typ ”programledare” eller ”producent” och till och med ”bloggare”. Nu klumpas jag istället ihop med massa människor som aldrig skulle lägga 2.5 timmar av sitt liv på att titta på presskonferensen om Olof Palmes mördare……….. hskslajahaha

Också vidrigt att bry sig om titlar förstås. Hur ängslig får man vara? MEN LÅT MIG FÅ VARA DET DÅ. Kan man sätta titel på sig själv? Då är jag florist from nu.

4. Jag har fått svamp i mungiporna och i munnen. Va mysigt det är. Mmm. Tydligt inte helt ovanligt som gravid? Och att jag konsumerat socker som aldrig förr? På riktigt ätit 3 glassar per dag. Aja, fick tips på min live om en jättebra salva som jag nu beställt. Svampen i munnen dricker jag vichyvatten mot och försöker hålla i schack med diverse munskölj. Tydligen ska det finnas nåt receptbelagt men hur mycket orkar man hålla på!!!!!!!!!! Mrs svamp

5. I morrn spelar jag in nytt avsnitt av Havande kvinna! Iiiiiih! KUL VA! Äntligen! Jacob är frisk och symptomfri från covidden och det är dags att få flexa magen framför kameran igen. Hurra!

32 kommentarer | “5 grejer mitt i veckan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Rebecka skriver:

    Sjukt! Jag har också fått svamp i munnen 😱 jag har i veckor trott att jag håller på att bli sjuk Pga ont i munnen/svalget (men det händer aldrig) och insåg i veckan att fan, det är ju svamp!

    Kontaktade HC som dock inte var så sugna på nått receptbelagd, är väl lite känsligt i och med graviditet, men rekommenderade rigorös tandvård.

    Tydligen så får man svamp i munnen om man har järnbrist och sänkt immunförsvar pga det, käckt!

    MEN, bästa husmorstipset – lös en tsk bikarbonat i vatten och gurgla med det. Basiskt och mer effektivt än vichyvatten.

  2. Julia skriver:

    Åh vad för salva vad det? Tror jag också har det :(

  3. Karolina skriver:

    Åh vad kul med tramsfrans!!😍😍😍

  4. Ello skriver:

    Fattar att man inte vill bli ihopblandad med yrket influencer! Jag ser inte upp till yrket. Absolut inte för att det är kvinnodominerande utan för det är ytligt och det uppmanar sånt som inte är så bra: konsumtion, resande, yta, smalhet osv. Ser dock ner ännu mer på konsultiga och säljiga killar som tycker dom är så coola och busy och att just deras jobb är dödsviktiga. Och så säljer dom typ Nocco? Nja.
    De yrken jag ser upp till mest är inom vård och omsorg, skola utbildning, ja typ det mesta inom offentlig sektor som verkligen är kvinnodominerat :-)
    Men uppfattar inte dig som en typisk influencer utan främst en poddare, bloggare, skribent, tv-producent med en skvätt influencande. Tycker dock det är fint och värdigt att bry sig om sitt yrke och vad man gör – är väl sunt att vilja göra nytta på riktigt? Tycker du gör det i alla dina roller!

    1. Rebecka skriver:

      Jag förstår verkligen vad du menar! Ser inte heller upp till yrket av nämnda anledningar, och även det faktum att det ursäkta uttrycket – är lite av ett låssats-jobb? Det är liksom ganska meningslöst?

      Tror det är därför följare till synes kräver ganska mycket av influensers, man vill liksom ha nått med innehåll på riktigt?
      Blir liksom vandrade reklampelare, men inte ens det för i reklammakandet finns i alla fall ett mått av innovation och kreativitet.

      Ser ofta på youtube hur många kommentarer klockslag på när samarbeten osv. är slut och ”snacket” börjar för att andra ska kunna spola förbi och slippa se, säger väl en del om det.

      1. Caroline skriver:

        Håller med ang. influencers. Plus det här som det var diskussion om häromdagen att många ‘traditionella influencers’ eller vad man ska säga tjatar så himla mkt om hur busy de är (OBS INTE HANNA du gör ju saker på riktigt). Som någon sa häromdagen så måste ju alla som har vanliga jobb välja bort att träffa vänner och shoppa och sånt rätt ofta. Även när man verkligen vill. För att man inte hinner eller orkar. Därför är det otroligt provocerande när influencers beklagar sig över att ha mkt att göra.

        Btw tips till fellow järnbristsisters från en som varit anemisk till och från sen typ år 2000: köp järnfisken Happy Iron Fish och låt den ligga i vattnet i tio min innan ni t ex kokar pasta. Bra sätt att få i sig järn som komplement till tabletter.

    2. Lisen skriver:

      Jag blir glad av tanken på att du också är en av alla influencers, det ger liksom hopp, att influencer marketing som aldrig varit större inte behöver vara ytligt skitblaj som bara göds av den lilla människans osäkerhet och ängslighet och lurar oss att tro att vi skulle vara lite snyggare, härligare, må lite bättre om bara si eller så, medan det bara får en att må sämre utan att man fattar vad som hänt. Du och andra i den andra kategorin av INFLUENCERS tillsammans med dig visar liksom att det finns andra saker att fokusera på, ytligt ibland, javisst, men med en distans och ett djup och en lättsamhet som inte lämnar en med en dålig klump i magen, man kan också influera om viktiga saker, stora som små, som gör skillnad både för den lilla människan men också i samhället som stort, belysa viktiga saker eller dela med sig av en känsla som 457787864 tjejer helt plötsligt inte alls kände sig lika ensamma i. Och just därför är influencers som du och andra med dig sååååå himla viktiga, och att ni också kallas just influencers känns så himla bra, sunt och upplyftande, just för att det är precis det influerande borde handla om! Du är bäst och oavsett vad någon annan kallar dig eller vad du vill kalla dig så är det du gör så himla stort och viktigt. Tack! ❤️

  5. Klara skriver:

    KUL med ny havande kvinna!!!

  6. Sara skriver:

    Så kul med nytt avsnitt Havande kvinna!

    Jag tror också jag har svamp i munnen, är inte ens gravid… men äter mycket socker :(((

  7. sofia skriver:

    Åhh frans!! Vad kul!

    1. Anna skriver:

      Håller med! Frans är fantastisk 👏🏻

    2. elsa skriver:

      jaa, SÅ kul!

  8. Angie skriver:

    Hejhej!

    Kan inte du göra ett inlägg om vad man ska bära på midsommar!!!
    Behöver din inspiration<3

    1. Elin skriver:

      Jag är inte Hanna men tar mig friheten att tipsa ändå.

      Jag ska ha detta fantastiska set från Other Stories. I värsta fall får jag dock inte komma på midsommarfirandet pga kvarvarande Covid-symtom (inne på vecka 10 nu :)))) så isf kommer jag bara få visa upp mig för min katt hemma i lägenheten 😂😭

      https://www.stories.com/en_sek/clothing/skirts/mini-skirts/product.linen-blend-a-line-mini-skirt-black.0900041002.html

      1. Therese skriver:

        Hej! Ville bara säga att efter så lång tid säger de att man är smittfri! Vet ju inte exakt vad du har för symtom men andnöd, hosta, feber etc. kan man ha men ändå inte smitta. Jag har själv varit sjuk i 11 veckor nu och har varit väldigt försiktig men har pratat med flera läkare (är själv läkare) som alla säger att jag nu får röra mig ute som alla andra. En annan femma att jag ju inte orkar det men har ändå tänkt försöka fira lite midsommar, på 1-2 meters avstånd från andra såklart :)

  9. Anna skriver:

    Har aldrig känt mig mer varm och stolt över Sverige som när jag kollade på presskonferensen imorse. Så torrt, så osäljigt och odramatiskt. En punktlista som presenterades sakligt på standardiserad ppt men först en gedigen genomgång av polismyndighetens digitaliserade arkiv. Åh gud vad jag älskar myndighetssverige.

    1. Caroline skriver:

      Jag håller med! Fast nu undrar jag om jag borde vara orolig för att det finns så otroligt många inkompetenta män som dominerar inom myndighetssverige? Palmegruppen, poliserna som lockade missbrukare med pengar för att de skulle peka ut Christer Pettersson, Folkhälsomyndighetens ledning som inte tar till sig info från experter utifrån/från andra delar av världen osv, Thomas Quick-utredningen….. Obs tror inte att den här inkompetensen är en svensk-grej utan en mans-grej, men tycker själv att det är obehagligare när det uppdagas i Sverige för att jag liksom tänker att allt är så torrt och neutralt. Att det inte handlar om ego-män

    2. Annie skriver:

      Oj stolt, jag som kände precis tvärtom? Jag skäms lite över Sverige haha. Först hela corona-grejen och att hela världen skrattar åt Sverige. Och idag detta totala haveri. Men ja, PowerPoints slidesen håller jag med om var gulliga

      1. Hanapee skriver:

        :(

  10. lisa skriver:

    Så härligt att allt är ”normalt och vanligt” vid en graviditet. Svamp? Yes! Extra hårig? Japp! Torr i ett hål och läcker ur två ”nya”? Japp! Torr mun, blöt mun, större fötter, mindre muskler, mera fett, större röv, njursvikt, svårt att andas, hysteri – allt är normalt :)

    1. Rebecka skriver:

      Inte att förglömma foglossning, halsbränna, ospecifik klåda, annan svamp, eksem, illamående, förstoppning…

      Och så två spännande saker jag själv drabbats av högt blodtryck (medicinkrävande) och kantavlossning av moderkakan 🥴 inte normalt så klart men citat ”inte helt ovanligt”

  11. Frida skriver:

    Hahaha jag tittade också på presskonferensen och tyckte det var otroligt underhållande. Powerpointen och punktlistorna..?!? Underbara

  12. NN skriver:

    Ja tramsfrans!! Älskar gott folk.

    Hehehe du har iaf lyckats *influera* mig till livets största beslut. Är i v 8 wopwop!

    1. Hanapee skriver:

      Åååh!!! Grattis

  13. Tjoho skriver:

    Du utnyttjar och tystnar ned rättvisekamper som behövs för allt lyfta de allra svagaste i vårt samhälle för berika ditt eget liv och stärka ditt personliga varumärke. Du är inte vänster; du är en jävla borgarbracka. Gör oss alla en tjänst och HÅLL KÄFTEN.

    1. xx skriver:

      På vilket sätt har hon tystat ner rättvisekamper? Och ”HÅLL KÄFTEN”? Några tips på hur du kan få Hanna att ”hålla käften” – gå inte in på hennes blogg /Instagram och lyssna inte på hennes podcasts. Jävla tomte.

  14. Julia skriver:

    kul med frans och havande kvinna!! jag uppskattar dina inlägg, och att du som influencer inspirerar och gör mig både glad och ofta till en bättre människa! för att du berättar att svamp i munnen är en grej och att svamp där nere också är vanligt och helt okej. Allt du gör JU. kan du kallas influencermaster istället? eller helt enkelt bara master..?

    OCH ang kommentaren ovan, du gör oss en tjänst genom allt du stärker och inspirerar oss genom ditt influencande mastrande programledande bloggande etc. Tack!!! <3 <3

  15. Anna skriver:

    Jag fick underlivssvamp när jag väntade mitt andra barn. Tyvärr fördes det över till henne vilket ledde till torsk i munnen och illröd stjärt på henne, och svamp i brösten på mig. Så smärtsamt. För oss båda. Hade aldrig hört talas om att det kunde smitta så innan. Skämdes att jag inte fattade hur hon hade det. Gjorde skitont i brösten och krävde dubbla omgångar receptbelagd medicin för att få stopp på det. Nu är hon 16 år och ingen av oss fick några men av detta. Kram och tack för allt du postar💜

    1. Elina skriver:

      Nej Nej, hon fick det inte pga att du hade svamp i underlivet. Det är JÄTTEVANLIGT att bebisar får svamp i munnen. Alla mina har haft det. Och så smittar dom mammans bröst och så ger mamma och bebis det till varandra. Jag har fyra barn och alla har haft svamp, min sjuveckors bebis och jag håller på med en kur just nu. Tvätta bebisens tunga och mina bröstvårtor 6-8 gånger om dagen med vichyvatten.
      (Bygger denna fakta på vad ett flertal bvc-sköterskor sagt till mig under åren :) ofta är bebisarna inte ens påverkade av svampen, mest att det ser jobbigt ut)

  16. Sara skriver:

    För min del försvann både svampen i munnen och värken från fogarna (halleluja!!!) direkt efter förlossningen. Nu värker i och för sig hela kroppen efter förlossningen men ändå! Lyckan över att slippa foglossningen är inte liten efter att ha gått som en pingvin i fyra månader. Så kämpa på alla gravida! <3

  17. Anna skriver:

    Hade också sån mungipssvamp(?) för ett tag sen, höll på med munsårsplåster i en evighet men fick tips om en salva som heter CleerPlus (https://cleerplus.com) som faktiskt hjälpte! Så tråkigt att ge tips om ngt ännu tråkigare men vad ska man göra! Hoppas det kan komma till hjälp <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG