Att vakna till hatkommentarer

08:31 2020-06-11

Puh.

Det är inte synd om mig. Jag har det verkligen kanon i livet i stort.

Men ibland önskar jag att jag jobbade med något annat. Något som människor inte tog del av eller kunde tycka till om. Eller fan, att skriva här, greja med innehåll, podda och få prata med ER är ju i och för sig bland det roligare jag kan tänka mig? Så det jag önskar för mig själv är väl kanske… tjockare hud? En förmåga att skaka av mig saker?

Som i morse. Sovit dåligt inatt för jag TROR jag hade typ förvärkar igår innan jag somnade? Det var som kraftig mensvärk och magen blev stenhård två gånger. Hade varit aktiv hela dagen igår så jag tror det hade med det att göra. Måste bli bättre på och vila enligt vad som står på diverse gravidsajter (heheeee inga problem att ta den lilla ordern från mig själv) så att jag inte föder i morrn typ.

Aja. I alla fall. Vart var jag? Jo! Men tänk er att ni då vaknar lite omtöcknad och med fortsatt oro för om er bebis mår ok där inne och allmänt skärrad från natten. Tar upp er telefon *loggar in* på diverse appar och läser det svart på vitt att;

1. Du är en jävla hycklare som kränger grejer och försöker få godhetspoäng.

2. Du är en usel narcissist som avbröt Martin i podden. (ja förlåt GUILTY)

Lika snabbt som jag hann uppfatta kommentarerna så raderade jag dem. Av bara farten. Tänkte att de skulle kännas mindre då. Blockerade också ip-numren för eventuell framtida åsikter. Hade tyvärr fel i den saken. Det kändes inte mindre. Kanske är det för att det är morgon och att man är mer hudlös på morgonen? Men jag kunde inte ta de här kommentarerna. Jag blev så fruktansvärt ledsen? Nästan chockad av hur uselt jag tog dem. Herregud Hanna. Det är självvalt att vara här ute på internet och veva!! Du vet att du måste va beredd på sånt här. De här människorna känner inte dig, du vet inte vilka de är, vad de gör för gott av sitt liv. De kanske mår skit. Förmodligen mår de inte jättebra av att ha det där i sig och förmågan att uttrycka det till en människa de uppenbart vill såra. Andas ut det Hanna.

Men beredd var jag ändå inte. Andas ut det kunde jag inte. Trots alla försök till försvar. Tvärtom kände jag hur de nästan kröp in under huden på mig för att stanna. Fan. Den här dagen som kunde blivit en trevlig dag. Ska jag gå omkring med ångestvågor pga det här nu? Det här självhatet man kan känna ibland, bättre blir det INTE när människor petar i det.

Aja. Vet inte varför jag skrev det här inlägget egentligen. Kanske för att jag tycker det är pinsamt att ventilera sånt här *internetgrejs* med typ Anton eller mina kompisar. Kanske för att ni som ändå verkar läsa den här bloggen men… ha… svårt…. för… mig ska förstå lite mer var de där orden tar vägen nånstans. Kanske för att någon nu skriver en kommenterar om att ”jag tycker du gör det bra Hanna” när jag inte verkar tro på det själv. Kanske för att det här är det enda verksamma sättet mot ångestvågorna av självirritation?

Uhhh. Det är något med att VAKNA och behöva känna såhär. Få andras åsikter och rent förakt in under mitt täcke. Känns så… nära. Nej måste kliva upp nu. Äta macka på balkongen och så kommer ju Jacob och vi ska spela in ett nytt Havande kvinna åt er!

Som alltid; stort stort tack för ert öra. Eller ja, öga <3.

84 kommentarer | “Att vakna till hatkommentarer”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Tjoho skriver:

    Tips till dig från en som ”hatkommenterar”: Sluta få allt att handla om dig.

    1. Lisa skriver:

      Haha men va? Hanna du är så himla grym! Jag älskar det du gör och du är den bästa platsen på internet. Sluta inte med det du gör 💛

    2. Nova skriver:

      Hahahaha om du kommenterar till Hanna så handlar det väl ändå om henne? Hur ska hon då ”Sluta få allt att handla om dig.”? Förstår inte alls hur du tänker med det uttalandet.

      Hanna det du gör ÄR bra och du ÄR bra!

    3. elsa skriver:

      Det här är Hannas blogg? Som handlar om hennes liv? Förstår inte alls vad du menar.

    4. Jenny skriver:

      Ursäkta???

  2. Tjoho skriver:

    Och det är väldigt Megan McCain och Lea Michele av dig att använda din graviditet som skydd. Skäms för fan.

    1. Alexandra skriver:

      Men herregud! Bra att du kände dig manad att gå in här och skriva det! Det tillförde verkligen

  3. Tjoho skriver:

    #medelklassenstårar

    1. Tove skriver:

      Åh herregud gå härifrån :(

    2. Anna skriver:

      Men dra din tönt

  4. Josefine skriver:

    Att få hatkommentarer ska inte vara priset en får betala för att en befinner sig på internet. Det är helt galet att det är något en förväntas räkna med. Att normalisera det, som samhället lär oss att göra, är så förvrängt. ”Du var ju på internet, vad trodde du?” Gah! Intellektuell kortslutning på världen.
    Jag tycker du är fantastisk som orkar veva på internet och jag följer dig för att jag tycker att det du vevar på ett grymt sätt! Heja dig, Hanna!

  5. Sara skriver:

    Hejhejhallåååååååååå
    Vilka jäkla bajskommentarer! Tycker att du gör helt rätt i att sätta dig och käka en macka i solen och SKITA i vad folk här inne tycker. Iallafall, det som jag tittade in för att säga är att jag läser din blogg för att du verkar vara en väldigt vettig människa och mycket kul. Och om man då inte fattar det är det deras förlust. Fortsätt preciiiiiiiis som du gör nu och som Grynet skulle sagt; ta ingen skit!
    ps. gu vad kul med ett nytt havande kvinna-avsnitt!!!

  6. Maria skriver:

    Jag tycker att du är bäst. Du har varit min förebild sen jag var typ 17 år och är det fortfarande. Önskar att du skulle slippa det där pisset. Hoppas mackan på balkongen gör allt lite bättre! KRAM <3

  7. Anna skriver:

    Men Hanna ❤️ Jag har också känt att det har varit svårare att skaka av sig saker when gravid typ? Mycket som känns mer då och är svårare att värja sig mot.

    Men alltså vafan. Har VERKLIGEN svårt att förstå mig på folk som ska följa folk som de stör sig så mycket på. Lägg tiden på något annat då sNäLlA. Du är grym Hanna!

  8. Tjoho skriver:

    Plus att hon rensar bort kritiken. Smh. Vem tror du seriöst att du hjälper?

    1. Tjoho skriver:

      Och med ”du” men jag såklart dig Hanna, som just nu läser detta samtidigt som du trycker på radera, bölandes för att du vet att det finns personer som ser dig för den opportunist som du är. Vem tror du att du hjälper?

      1. Tjoho skriver:

        Då testar jag väl igen att posta min ”hatkommentar” eftersom du NU släpper igenom: Sluta använda de antirasistiska och feministiska kamperna för att tjäna pengar och bygga ditt varumärke. Vänstern doesn’t claim you.

        1. Sofia skriver:

          Hjälp blir livrädd för ”Tjoho”

        2. Emmy skriver:

          Men herregud vad är de för FEL på dig? Skaffa ett liv och lämna Hanna ifred, wtf

      2. Anna skriver:

        ”Tjoho”: Jag beklagar verkligen att någon har behandlat dig så illa att du har kapslat så mycket ilska och hat inom dig. Att du aktivt väljer att lägga din tid och energi på osympatiska kommentarer på internet, när du kunde lagt det på så mycket roligt och gott istället.
        Skickar kärlek ditt håll, och hoppas att du ska mår bättre snart!

        1. Tjoho skriver:

          Tack så mycket! Kampen för arbetarklassen mot medelklassens osynliggörande och förtryck behöver allt stöd den kan få! ❤️

          1. K skriver:

            Sluta claima arbetarklassens kamp för att rättfärdiga dina bittra kommentarer. Vi är bättre än så.

          2. Anna skriver:

            Härligt att det är omöjligt att göra rätt. Antingen uppmärksammar man inte samhällets orättvisor och får skit för det, eller också uppmärksammar man och då försöker man tjäna pengar på orättvisorna. Också spännande att det alltid är unga offentliga kvinnor som ska bära skulden också. I ”feminismens namn” förstås…

          3. Lisa skriver:

            Vi i arbetarklassen vill inte ha såna som dig som för vår kamp tack. Du förstör bara ”tjoho”. Var god lämna tack!

          4. Anna skriver:

            Vad arbetarklassen inte behöver är nån tomte som skriver elaka saker på internet. Om du verkligen vill föra kampen bör du kanalisera din uppenbara undertryckta frustration genom faktiskt politiskt arbete. Upp till kamp, men inte mot Hanna utan mot de som upprätthåller skitsystemet.

          5. Linnéa skriver:

            Arbetarklassens kamp står inte mot medelklassen, som är löntagare om än med bättre villkor, utan mot kapitalisterna som suger ut lönearbetare och skapar förmögenheter på det arbete vi utför.

            Därmed inte sagt att det kommer fördelar med att tillhöra medelklassen, det gör det givetvis, men det enda sättet att skapa verklig förändring är att arbetar- och tjänstemannaklassen enas och kämpar tillsammans. Vi kommer ingenstans annars.

          6. Amanda skriver:

            Som dotter till en man som kroppsarbetat hela sitt liv och därför är halvtrasig och trött och oroar sig för att inte orka till pensionen samtidigt som han har för låga tankar om sig själv för att kunna förbättra sin situation så vill jag be dig att, snälla, dra åt helvete med din ”klasskamp”. Du talar inte för mig, och inte för honom, och det är något så otroligt PATETISKT över att du på riktigt bedriver ”kamp” genom att trolla mot en skribent med genuint sunda värderingar.

          7. Ess skriver:

            Hej Tjoho! Hoppas du är med i ett fack, förslagsvis SAC så du kan göra lite klasskampsnytta på riktigt än planlöst basha individuella influences. Medelklassen kan inte leva på räntan av sina tillgångar, de är med oss i kampen också, även om de inte fattar det själv. Tror du förressten att den riktiga, majoriteten av arbetarklassen, de som är sjukskrivna/utförsäkrade pga jobbat sönder sin kropp med städ, handlar skitkläder på H&M och käkar helfabrikat för det är billigt bryr sig om nåt Hanna skriver? Det är dem du vill nå, massan som röstar på Jimmie för de redan har det skit i systemet. Hoppas du väljer vägen att nära och stötta kollektivet, på din arbetsplats eller andras. Är vi inte starka där kan vi omöjligen börja kritisera ett orättvist maskineri som är starkare än någon individ.

      3. Siri skriver:

        Usch vad du är obehaglig. Jag ser dig- du är en liten svettig low key stalker som vill utnyttja kampen för att gå in och hata lite. Dessutom- lololol att du har arbetarklassbakgrund??? Haha läser mellan raderna en person som argt och ängsligt försöker kompensera för att den är född med silversked i mun. Kryp tillbaka under din sten tack, vi behöver inte dig i kampen.

        Ps. Kram till dig Hanna!

    2. Hanapee skriver:

      Hej Tjoho! Jag blockerade IP-numret så därför har dina kommentarer hamnat i skräpposten. Ber om ursäkt för det! Nu får du utlopp för det du velat ha sagt. Hoppas det känns bra för dig. Såg att du varit inne här och kommenterat kring min värdelösa person sen juli förra året(!?) starkt att hålla samma linje. Ha en fin dag, ska bli soligt i Kalmar!

      1. Tjoho skriver:

        Tack så mycket! Hoppas du tjänar jättemycket pengar på hårt utsatta människor världen över samt i vårt samhälle – i feminismens och antirasismens namn. All heder till Master Hanna!

        1. Bea skriver:

          HAHAHA alltså förlåt men dina kommentarer är så underhållande. Snacka om att försöka göra skillnad för ~arbetarklass~ på det absolut sämsta sättet. Tänk steget längre, hur många personer Hanna faktiskt når ut till. Som börjar reflektera, tänka steget längre. Förstå sammanhang, se strukturer.

          Hanna du är bäst! Jag tänker på dig och min första hund varje gång jag passerar Matfors. Har följt dig länge och jag och mina vänner pratar alltid om hur bra du skulle platsa i vårt kompisgäng. Precis som du är!
          Tänk på hur många som gillar dig och allt det fantastiska jobb du gör!

          Tjoho är bara en fegis som låtsas springa arbetarklassens ärenden med sin anonymitet. Var glad att du kommit längre än så, Hanna!

    3. Mia skriver:

      Blir orolig för ditt mående helt ärligt. Du kanske kan kanalisera din ilska till nåt produktivt istället för att vara så fixerad vid en blogg??

    4. P skriver:

      Gud vilken fantastisk härlig människa du verkar vara! Hoppas du har fina vänner omkring dig som kan ta hand om dig när du inte mår bra. Lite kärlek och omtanke brukar bota det mesta ska du se. Tjoho!

  9. Toraa skriver:

    Du gör det väldigt bra Hanna. Brukar aldrig kommentera men har läst din blogg sen… innan du jobbade på den där tidningen med Yrsa. En gång skrev jag att du påminde om Maud Olofsson/random rektor och du skrev om det senare. Blev så glad 😅 jag har varit gravid och tänker att det plus morgon inte är läge för någon input kring ens person över huvudtaget. Du är toppen!

  10. M skriver:

    Läste nån artikel om att färre bebisar (obs statistiskt) har fötts för tidigt sen C kom. Nu minns jag inte anledning (bra källa haha) men får för mig att det var för att folk (kanske i synnerhet gravida) tar det mer lugnt och gör mindre saker. Visste ej det hade så stor påverkan, tänkte typ att det var ”naturens nycker” som avgör när en bebis kommer ut!?

    Hur som. Älskar podden och allt annat som kommer från master HP.

    1. Hanapee skriver:

      Ja! Jag läste också den :) En dansk undersökning tror jag det var. Verkar ha både med stress och att risken för alla infektioner minskat (typ att man tvättar händerna noggrannare nu, träffar färre människor osv).

    2. Rebecka skriver:

      Sjukt ändå!
      Förstår det där med mindre infektioner, något gravida är mer mottagliga för, kan ha effekt då det ofta är förknippat med att föda barn för tidigt.

      Kanske undvikits då många jobbat hemifrån också?
      Vore intressant att veta hur många som faktiskt gjort förändringar i sitt sociala liv?
      Känner många som ”jobbat hemifrån och undivikt att träffa riskgrupper, men i övrigt inte gjort något annorlunda” är det kanske på jobbet störst smittspridning sker, även annan tid än Corona?

  11. Hanna skriver:

    Master! Hanna! Jag har följt dig sedan jag var en stackars förvirrad 18-åring. Nu är jag en mindre förvirrad 26-årig nyexaminerad lärare. Och jag följer dig fortfarande slaviskt! Jag tycker att du är en så rolig, smart, vettig och resonerande person. Du lärde mig om feminism, skam och att man inte är ensam med ängsligheten under en period då jag verkligen behövde lära mig det. Få BLOGGARE som jag känner med, men när du får hatkommentarer, då vill jag ge dig kärlekskommentarer. Det är någonstans min plikt som din läsare som tack för att du delar med dig av så mycket fint.

    Stor kram till dig från mig, och tack för att du är du här ute på internet!

  12. Josefin skriver:

    ❤️❤️❤️

  13. Anna skriver:

    Så länge det finns människor som inte mår bra, så kommer sån här skit hända (dvs forever). It’s not you, it’s them. Jag tycker att det är så fult att kidnappa samhällets orättvisor, och attackera offentliga personer bara för att få utlopp för sin ilska. Du kan inte göra rätt, i dessa personers ögon. Vi som läst det du publicerat genom åren vet att du är lyhörd och tar till dig frågor och kritik, för absolut är det viktigt. Men det där är bara felriktad ilska. Jag tycker mest synd om dessa människor som mår så dåligt att de inte kan behålla sitt perspektiv och se vad de sysslar med.

    Och kolla Fornis fråga, du ska veta att vi är fler som undrar samma sak:
    https://michaela.forni.se/2020/06/09/fragor-med-forni-190/

    Ta en macka till, klappa den fina kaggen, försök se att på 1 taskmört går det 10 snällisar, och så berättar vi för våra söner att världen är full av omtänksamhet och kärlek och godhet, och vi ska tillsammans i det lilla och i det stora jobba för att stärka det.

    1. Anna skriver:

      Vill bara tillägg att JAG FATTAR ATT MAN ÄR ARG. VANSINNIG. På hur samhället ser ut, på att människor systematiskt blir förtryckta i allra högsta grad. På att människor dör. Men ilskan måste riktas åt rätt håll. Tillexempel inte mot en antirasistisk och feministisk offentlig person som alltid dragit sitt strå till stacken. Så jävla missriktat helt enkelt.

      1. Anna skriver:

        Word!!!!

  14. Sara skriver:

    Jag förstår inte hur någon kan skriva något hat till dig?! För jag tycker allt du gör är bra!? Så bra! Jag har följt dig sedan urminnes tider, är ett par år äldre än dig… har alltid sett upp till dig, lärt mig av dig, inspirerats av dig! Vad finns det att inte gilla?! Älskar din blogg, älskar din instagram, älskar pickyperson, älskar poddarna…! När jag åker till Sundsvall tänker jag inte på svärmor som bor där utan Hanapeeee som bodde där, wow. Förlåt men är kanske ditt första fan?

    1. Hanapee skriver:

      hahahah fy fan va fin kommentar!!! den här hjärtlösa narcissisten som utnyttjar samhällets allra svagaste mår nästan…. lite bättre…?!?!

      1. Anna skriver:

        Haha, HanaPee är förlegat, ändra headern till Hanna ”Den hjärtlösa narcissisten som alltid slår nedåt” Persson 🤣

    2. M skriver:

      Hear hear, +1 på denna kommentaren!
      Jag är också några år äldre än dig, följt dig sedan, ja långt innan egoboost åtminstone. (Sjukt, känns så länge sen..!)

      Jag är dessutom gravid nu, och tycker det är så fint och härligt att läsa din blogg (går absolut in flera gånger om dagen och hoppas på nya inlägg) Du verkar ha landat i en bra kombination av ängslig och cool inför liv och framtid med både barn och egen person. Tack för det! Det kommer alltid finnas dom som provoceras av offentliga personer. Men det finns FLER av oss som är tacksamma och glada för att du bloggar, poddar, instagrammar och inspirerar i allmänhet <3

  15. Sofie skriver:

    Godmorgon! Min dag började helt okej, men eftersom jag hade tid att ligga kvar och draaaa mig i sängen tänkte jag att jag skulle gå in och läsa mysbloggar som får mig uteslutande på gott humör!! Din står allra först på den listan, eftersom du är klok, rolig, extremt duktig på att skriva och få fram känsla i text, är personlig på ett alldeles lagom sätt och så mycket mer. Puss och kram Hanna!

  16. Mia skriver:

    Tycker du gör HELT rätt i att blocka det som rakt ut är hatkommentarer. Det här är din plattform och du behöver inte tolerera helt omotiverad ilska. Konstruktiv eller berättigad kritik är ju en sak, men det är ganska lätt att se skillnad tycker jag.
    Hoppas dagen blir fin trots allt! Kram!

  17. K skriver:

    Läste ditt svar på kommentaren ovan och om någon har lagt så mycket tid och energi på att regelbundet gå in och lägga taskiga kommentarer här som den personen har gjort så är det ju uppenbarligen inte på din sida problemet ligger. Speciellt inte när personen försöker förklä det som någon typ av… antikapitalistisk kamp? Eh va.

    Jag tycker att du är/verkar (känner ju inte dig i verkligheten, men känslan man får genom bloggen/podden) ashärlig, rolig och smart och blir alltid lika glad när det kommer ett nytt blogginlägg. Tack för att du pallar fortsätta!

  18. Sara skriver:

    Älskar alla dina kanaler! <3

  19. Linnea skriver:

    Från en som arbetar med nåt helt annat så verkar det helt galet att så många bloggare har det här problemet. Varför gör inte Nöjesguiden något åt detta? Måste ju räknas som ett arbetsmiljöproblem.

    En person som granskar alla kommentarer innan de publiceras borde ju nästan vara standard på alla större portaler. Förstår att det inte är optimalt men måste ju vara bättre än att ni ska må dåligt och sluta blogga??

  20. Emma skriver:

    Det finns ingen hud att ta sig under när man är gravid/nybliven mamma❤️. Ingen jävel borde få utnyttja det! Önskar för din skull att du får vara i din bubbla med Anton och bebisen när han kommer, utan att påverkas av riktigt elaka och fega anonyma människor bakom en skärm. Det är början på det största ögonblicket i livet som är livslångt. Och bara ert. (Och familjens så klart!)

  21. Sofia skriver:

    Vill typ SLÅSS när jag läser vad typ en/två personer skrivit här i tråden. MEN istället för att sjunka till deras nivå och skrika tillbaka så kommer här istället en kärleksförklaring:

    Hanna! Jag älskar dig! Den här platsen på internet är en av mina absoluta favoriter. Mina kompisar blir ibland trötta på mig när jag återigen ska berätta om ngt supervettigt som du skrivit/pratat om pga de följer inte dig och det blir ju lite internt då. Förutom en av mina bästisar som också följer dig och vi pratar OFTA om hur vi tkr du är en TOPPENperson. Ger oss så mkt stöd typ?? Nya insikter! Skratt!! Roligaste personen på insta är du. Gör en så himla varm och härlig youtubeserie. Skriver så vettiga blogginlägg! Ja du. TACK Hanna för att du e du!!! <3

  22. Isabelle skriver:

    Hej Hanna, jag kommenterar aldrig men har följt dig i flera år och gillar allt du gör. Följer dig på Instagram, bloggen, lyssnat på alla avsnitt av er podd etc. Ibland när jag är osäker på vad jag tycker om något så brukar jag tänka ”undra vad HanaPee tycker om det här” för att jag tycker att du är så himla vettig. Jag ser upp till dig :-)

  23. Johanna skriver:

    men det är verkligen inget konstigt sätt att reagera. jag kan höra att någon jag pratat med EN gång på en fest för 3 månader sen tyckte att jag verkade ”flamsig” och tänka på det i kanske :)) 2 goda dagar. visst är det härligt att vara ett flockdjur med dramatisk läggning?

  24. Joanna skriver:

    Hanna, du är min favorit när det kommer till hjärtlösa narcissister som slår neråt, nästan så jag skulle önska att det fanns fler av er!

    Den här TJOHO-personligheten kanske skulle ta och trolla vidare? Jag har hört, obs bara HÖRT, att det finns saker i världen en kan lägga sin energi på som får anses vara produktiva och konstruktiva. Att anonymt hata på personer på internet är inte med på den listan i år som jag förstått det. Men helt okej att höra av sig om hen vill ha tips.

    För övrigt, NÄR kommer din fantastiska mamma att få ett fast inslag i podden? Eller bloggen? Eller både och?

    Kram!

  25. Elin skriver:

    Heej Hanna älskar din blogg din podd din insta och allt <33 så glad för att du finns på internet och att vi får följa dig i våra scrollpauser varje dag. Du är bra! Finns många negativa as i världen men de kan aldrig förstöra det fina som du har tillsammans med oss som älskar dig!!! puss kram ha bästa dagen
    Ps jättegulligt namn på bebben hihi<33

  26. Kajsa skriver:

    Hanna, jag tycker att du är TOPPEN! Har följt dig sen… jag vet inte, men du bodde i Sundsvall iaf. Tänkte skriva nåt uppmuntrande. Kom på detta: när jag träffade min kille och kollade upp hans ex på internet (SOM MAN GÖR) så såg jag att hon följde/gillade Hanapee (på fb antar jag, minns inte riktigt). Tänkte då att puh, han har bra tjejsmak, då är han säkert en ok kille! Och det var han, såhär 8 år och ett kiddo senare.

  27. Louise skriver:

    Ville bara säga att jag har läst din blogg/lyssnat på podden länge länge och jag fortsätter göra det just för att jag tycker att du är så klok och har smarta analyser och bra saker att säga om vad som händer i världen. Kommer ofta på mig själv med att parafrasera dig när jag pratar om typ feminism (Lol) med kompisar osv, lånar dina argument och för de vidare. Tycker att du har en så vettig syn på saker och ting. Och även om vissa bara lyssnar efter saker att störa sig på så förstår de Allra flesta vad du vill ha sagt och att du inte försöker ”””vinna sympatier””” som jag såg någon ovan kommentera. Däremot så är dessvärre de som irriterar sig mer benägna att kommentera än vi som bara tänker att vi håller med. (DettA vet du såklart men ville bara styrka det lite). Anywho. Ska försöka bli bättre på att kommentera positivt, så kanske det negativa känns mindre, för både dig och andra jag följer. Tack för att du orkar dela med dig!

  28. Rebecca skriver:

    Du är kanon!

  29. Rebecka skriver:

    Jag tycker att det på alla sätt är fel med den här typen av kommentarer!

    En nyans av debatten bara – de flesta serviceyrken innehåller oförtjänt Och osaklig kritik. Sjuksköterskor, butiksbiträden, busschaufförer, kundtjänstmedarbetare, snöröjare osv osv får dagligen utstå påhopp om hur fel, värdelöst och felprioriterat de utför sitt arbete.

    Skillnaden är att det till skillnad mot samma kritik av offentliga personer inte är för allas beskådning.

    Något är ”fel” i vårt samhälle där många känner att de kan ta sig rätten att uttrycka sig så här till andra människors, det håller jag med om, men det är inte en enskild kategori som är utsatt.

  30. Tilda skriver:

    Men alltså Hanna du är seriöst den bästa personen på internet!!! Jag har följt dig sen 2012 och jag började gymnasiet. Du är så rolig, bra stil, kloka åsikter och så underbart ofiltrerad. Bloggen och podden får alltid att skratta rakt ut och må riktigt bra <3 Plus så himla roligt att följa ditt produktionsbolag, du växer. Minns när din stora grej var att du älskade falukorv, alltid lika rolig!

    Du är en kanon person och ingen ska behöva få hatkommentarer!!!

  31. Karin skriver:

    Hanna!
    Försök skita i alla idioter.
    Du anar inte vilken förebild du är. Inspireras dagligen av dina tankar, dina åsikter och din person.
    Har också följt dig sedan start när jag var en osäker, ovetande liten typ och nu idag som 25-åring är det ju inte bara en åsikt jag slänger mig med och samtidigt inser att – ”Oops, en till åsikt som grundar sig i något som Hanna har sagt!”

    Så klok. Och rolig. Och inspirerande <3

  32. Karolina skriver:

    HANNA DU ÄGER. Alltid tyckt. Finns ingen mer smart, vettig, klok och rolig FLORIST än du.

  33. Anna skriver:

    Hanna! Jag tycker så mycket om att få följa ditt liv (lät mer creepy än jag tänkt, inte på ett läskigt sätt!). Det har känts som en stor trygghet på nåt vis, som att du är en rolig och smart storasyster att gå bredvid, från när jag som 20-årig liten plutt började läsa din blogg 2011, till nu som 29-årig fortsatt trogen läsare. Vet ingen annan blogg eller instagram som jag blir sådär genuint glad av som din. Alla haters kan dra dit pepparn växer!

  34. Emma skriver:

    Tjoho riktar sin ilska åt helt fel håll och sysslar med sån onödig identitetspolitik. Skulle vilja påstå att ordet ‘medelklass’ är en av maktens främsta uppfinningar för att hålla majoriteten i schack. Den så kallade medelklassen äger kapitalet eller makten och står därför i samma beroende ställning till överklassen som arbetarklassen. Arbetarklassen drabbas såklart hårdare av klassförtrycket. Det är bättre om vi kan förena oss i en gemensam kamp än att kasta skit på varandra. Hanna, du gör så mycket bra i din blogg och podden! <3

  35. Anna skriver:

    28-årigt fan här sen jag trooor 2008. Hanna du är för fan min bästa vän på internet! Du är en av de roligaste människorna jag vet, känner ibland att din humor lever i år 2024 medan alla andra är kvar i 2019 och så har jag känt sen jag började följa dig. Din stil !!! är också något som ligger före alla andra, fan vilken stilguru du är. Mår ALLTID bra av din blogg. Du har så himla RIMLIGA tankar kring t.ex. tvåsamhet som jag älskar när du pratar om, har själv varit jävligt kost men funnit trygghet i dina texter och snack kring förhållande. All humor, prat om tvåsamhet och mode mixas upp av en förebild som lär mig om feminism och antirasism och jag lärt mig mycket om mig själv och var jag står. Pissar på dom som säger onda saker till dig. Hoppas att jag alltid får ta del av dina texter/röst, även om du nån gång slutar blogga. Ja sjukt spretig kommentar men det behövde sägas! Stor kram från Småland.

  36. elsa skriver:

    Håller med den överväldigande majoriteten här om att du är bäst! Började följa dig typ 2014 och har läst alla dina inlägg slaviskt sen dess. :) Dina kanaler är nog mina favoriter ”på internet” pga du känns så smart, påläst och allmänt VETTIG. Tack för att vi får följa dig <3<3<3

  37. Elsa skriver:

    ❤️

  38. Emelie skriver:

    Det bästa med dig Hanna är att du är så jäääävla MÄNSKLIG! Ångest och känslor och lite egoistisk ibland kanske pga vem faaan är inte det??? Men samtidigt alltid alltid alltid klok, grundad och bra moralisk kompass! Kommer ihåg när Flora skrev att du kändes som en storasyster på internet för henne och jag håller verkligen med <3

  39. Emma skriver:

    Bästa Hanna! Vill bara ge dig en kram och alla dumma hatare en smäll! Patriarkatet och Coronabaciller ska vi lägga kraft på att bryta ner och förinta, inte världens bästa bloggare, programledare och poddare!

  40. Annie skriver:

    Älskar också allt du gjort och gör!!! Bloggen, poddarna, insta, allt!!! Hoppas du aldrig försvinner från internet <3

  41. Julia skriver:

    Så himla tråkigt att du ska behöva gå igenom det här! Som du ser, är vi många som älskar allt du gör, men även om det inte var fallet, så skulle du inte förtjäna att få konstant hat från något tråkigt ”Tjoho” troll. Man kanske måste få ta kritik men det här är ju mobbning, så blocka om det känns rätt för dig.

    Tack för allt du gör <3

  42. Karolin skriver:

    Har följt dig sen…högstadiet tror jag?? (är 25 år idag) och vet att mitt kompisgäng från den tiden också gör det än idag. Träffade min kille för 1 år sen och minns tydligt hur jag på vår första dejt såg ditt konto i hans instagramflöde och då tänkte jag direkt att ”japp det här kommer bli bra!” och det blev det ju!!! (än så länge då hehe)

    1. Hanapee skriver:

      ÅH! <3 <3 <3 !!!!

  43. Stina skriver:

    Köttiga läppar, tjoho!

    Passande i denna situation och går genast från irriterad på tjoho-personen till glad pga Martin och eran fantastiska podd!

  44. I skriver:

    Om man får ha åsikter om dig utan att känna dig: önskar du var min bästis :-)))

  45. Tillie skriver:

    Men åh, du är ju SÅ BRA, orka att någon får för sig att hugga på en av de finaste internetpersoner vi har. Du är uppskattad! Ligger i detta nu aningens förstörd av en tung jobbvecka och din blogg var det första jag kollade in på, för humor, tröst, insikter och myyys. Följt din blogg i säkert 10 år, och känner mig BERIKAD! ❤️

  46. Anna skriver:

    Hanna du är så jävla bra! Det jag gillar mest med dig är att jag alltid KÄNNER något när jag läst din blogg. Oavsett glädje, inspiration, ilska, engagemang eller vad det nu kan vara så väcker du något. Vilket är så coolt att kunna göra!!

    Alla muppar kan dra åt helvete och jag är så arg över att du behöver dras med dem

  47. Linda skriver:

    Allra bästa Hanna <3
    Tänk att det är hela 10 år sedan jag hittade hit.
    Blev tipsad av en kompis som precis upptäckt en rolig tjej som kallade sig hanapee.
    Och ja, rolig det var du. Men också klok snäll vettig och bra på alla sätt.
    Du blev snabbt en stor förebild och det har du fortsatt vara.
    TACK Hanna för allt du delat med dig av genom åren och fortsätter att göra!
    Vill att du ska finnas kvar på internet i all framtid <3
    Tycker det är så spännande att du snart ska bli mamma :)
    Puss

  48. Evelina skriver:

    💗💗💗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla