9 bilder från mitt liv

09:06 2020-06-03

1. Skåpet till hyllan är nu fastsatt!!!!! Borde ha invigningsfest med rött litet sidenband när hyllan är färdig. Kommer bli himla fint! Nu ser ju inte ni detaljerna men Anton har byggt så ordentligt och fint mot väggen.

Oj vad jag njöt när man fick lägga in linneservetterna.

2. KLÄR MIG BEKVÄMT E D SÅ FEL??? Herregud vad svullna fötter jag börjar få nu. Måste ligga med bena upp i luften varje kväll. Tips till er andra med svullna fötter.

3. Mycket som delas nu hejvilt och jag försöker ju, förhoppningsvis som många av er, kliva rätt i att försöka stötta kampen mot rasism utan att få det att handla om mig. Tänker att rent logiskt måste väl ändå ekonomisk stöttning (om man har möjlighet) ihop med att tydligt visa sin ståndpunkt både på some och politiskt vara det absolut bästa man kan göra nu. Tycke btw den här texten om rasism från författaren och poeten Scott Woods var träffande.

4. Spelat in GOTT FOLK i min professionella hemmastudio. Avsnittet med underbara Klara Doktorow kommer ut idag.

5. Tokig i honom!!!! Kanske är en gravidgrej?

6. Ja jävlar va gravid jag känner mig. Svettas och äter godis. Har magen som avlastningsyta. Kunde jag iofs ha redan innan.

7. ”Vilken fin buske” ”Ska vi ta lite bilder” sa vi under vår lunch i Långbro. Och så blev det. Men låt er inte luras av härliga bilden! Det var 27 grader här, svetten RANN, jag hade sammandragningar, Noah mådde piss, Linso var stressad och jag råkade sätta igång nåt slags ”nödalarm” på min telefon som skickade sms till SOS, Anton och pappa :-)

8. Kom hem och lugnade ner mig. Hade grönsaksgrillning på ballen. Anton drack aperol och jag… nån apelsinläsk. Längtar till augusti då jag ska ta igen allt förlorat intag. Bröstmjölken kommer va som två BIBBAR!!!!!!!!!!!!!!!!!

9. Hur många magbilder klarar ni av????

Tog den här i morse när det kändes som han hade crossfitpass i magen och slogs av den svindlade tanken att nån cm hud mellan mig och min unge.

 

60 kommentarer | “9 bilder från mitt liv”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Rasha skriver:

  Med bena i vaaaaad? :O

  1. Ee skriver:

   Haha ja undrar samma! Vad är det för supertips?

  2. Hanapee skriver:

   HAHAHAH glömde skriva ”luften”

 2. Anna skriver:

  Istället för Aperol, drick Crodino! En liten italiensk alkoholfri apertif som är sååå god. Ha mycket is, häll upp i festligt glas och smutta (äckligt ord?) på! Kan vara svår att hitta men gissar att den finns på Eataly tex. Första gången jag drack den var jag tveksam men sen blev jag besatt!
  Nån här som vet om man kan hitta den i Malmö?

  1. Hanapee skriver:

   OOooh låter helt otroligt!! Jag har några italienska delikatessbutiker här i närheten, kan de finnas där tro hmm går och kikar idag

   1. Ida skriver:

    Den finns annars på booolaget!

    1. Anna skriver:

     Står på nätet att det inte ingår i deras sortiment längre :(

  2. Elin skriver:

   Anna, jag skulle testa Ica Erikslust! De har byggt om och utökat sitt dryckessortiment massor! Hela butiken vill profilera sig som ”premium” så testa :) :)

   1. Anna skriver:

    Bra tips, tack! Knallar dit imorgon 👍

 3. Madde skriver:

  Var också sååå kär i min man under graviditeten 🥰

  SEN…första veckorna efter förlossningen (månaderna?) var jag så otroligt irriterad, förargad, less på honom 🙈 troligtvis också en hormongrej! Tyckte han gjorde allt för långsamt, fel, att han tog för mycket egentid för tidigt och var allmänt störande! Haha! 🙈 gud, tur de honoreras också ebbar ut 😉

  1. Hanapee skriver:

   hahaha HELVETE. Livrädd för det som väntar.

   1. Madde skriver:

    Haha, hann typ tänka flera gång – ”vad har jag ens honom till? Med en sån man kan jag väl lika gärna vara ensamstående” 😂😂

    Galen och nyförlöst kvinna! Kanske finns en anledning till att det står överallt att man inte ska separata under barnets första år 😂 kan vara så att man ångrar sig 😉

  2. Ellen skriver:

   Vad härligt att ni är så kära i era män vid grav!! Jag är tyv inte alls kär, tvärtom ofta superirriterad och tycker han luktar äckligt (hemskt men så är det just nu:(. Hoppas det går över, är bara i v. 10… Hua.

   1. K skriver:

    Haha samma här Ellen, så irriterad på hans lukt, värst på morgonen, måste vädra jättemycket och byta lakan ofta. Gahhhh
    Är också tidigt i graviditeten så hoppas det är övergående…

    1. Ellen skriver:

     Åh, vad skönt att höra att man inte är ensam:)
     Hoppas det går över snart för oss båda!

     Äckelkänslor är verkligen hemskt, är så lättäcklad av allt just nu :( Känner mig också som en dålig partner eftersom jag knappt kan kramas just nu pga min mans lukt (som jag annars inte har problem med alls)!! Men jag har mitt hopp till vecka 12 där det ju verkar bli bättre för de flesta..

     1. Linnea skriver:

      Håller verkligen med er! Klarar inte av att krama min kille på morgonen när han luktar ”säng”, tycker sovrummet luktar hemskt på morgonen också. Skulle gärna byta lakan varje dag, men blir ju i längden opraktiskt. Vill inte vara nära honom så mycket just nu. Känner mig lite hemsk, men skönt att fler känner samma. Är i vecka 12.

      1. Maria skriver:

       Jag håller också med!! är ändå i vecka 16 och läst att det ska börja gå över MEN igår när min man kom hem kunde jag inte vara nära honom pga av hans andedräck…

     2. Elin skriver:

      Åååh, känner med er tjejer!! Under de första 12-13 veckorna var jag allt annat än kär i min kille. Blev irriterad så fort jag såg honom och ännu värre när han sa något. Blev äcklad av allt ifrån sättet han borstade tänderna på till hur han andades….
      Det vände tack och lov. Trodde jag aldrig.

      Nu är jag i vecka 18 och blir mer och mer tokig i honom för varje dag som går.

      1. Frida skriver:

       Haha exakt samma för mig! Min man fick sova bortvänd från mig hela graviditeten för hans andning och andedräkt störde mig något enormt! Under förlossningen berömde bm honom för hur han guidade mig med andningen, då skrek jag ”andas inte på mig, det är så äckligt!!!!!”. 😏

   2. Emelie skriver:

    EXAKT SAMMA!!! spyr!!! all lukt är värst!!!! men även ljud, dricker för högt och tuggar äckligt. Vill mörda

   3. Maria skriver:

    Haha klarade inte av lukten av min kille heller, samt lukten av mitt eget kiss?? D va förfärligt jobbigt, ingen av dem gick ju att undvika :(((( MEN d gick över hehe!

   4. Hanna skriver:

    Så var det för mig också de första veckorna! Tyckte min sambo luktade SÅ illa. Och störde mig på allt han gjorde. Det gick över!! Dock kan jag till och från fortfarande tycka att han luktar äckligt haha :(

 4. Ida skriver:

  Men lägg av vilken härlig solbränna redan i början av juni! 😍

 5. Marielle skriver:

  Sluta genast vara Sveriges snyggaste gravida person.

 6. Hedda skriver:

  Hej Hanna!
  Älskar alla magbilder så fortsätt med det. Har även ett önskeinlägg. Jag fyller 30 i sommar och försöker komma på vad jag ska ge mig själv i födelsedagspresent!! Kommer ju inte kunna ha någon fest utan satsar istället på ordentligt presse från moi till moi. Men vad ska jag köpa? En väska? En klocka? Ett smycke? Ett konstverk?! Vill ha något som jag om 20 år kan säga, ”det här gav jag till mig själv”. Kan inte du göra ett sånt där härligt inlägg med konsumtionstips? Om jag får göra en bedömning skulle jag säga att vi har ungefär samma smak och gillar ”lyxig känsla” och kvalitet, men jag är nog lite mer svart i min stil och inte lika ”trendig”. Budget: ca 2000-5000 sek men kan sträcka mig till 10 000 för något riktigt bra (klocka/konst).

  Love u!

 7. amanda skriver:

  så fin du är! och podden med klara, ÄLSKAR DEN lyssnar nu gott folk är så himla bra, underhållande och smart!!!

  och på tal om alkoholfritt, måste tipsa om dessa: https://www.systembolaget.se/dryck/alkoholfritt/sanbitter-rod-199901 SÅ GOTT med en apelsinskiva i och mycket is!

 8. Ida skriver:

  Önskehäst till Gott Folk – Katerina Janouch. Känner att hennes själ är lika svart som Katrins och det blev ju ett jävla intressant avsnitt.

  1. Ida skriver:

   …eller din häst som du hade i Stjärnhoppningen…

   1. Hanapee skriver:

    Hahahajahajaha

 9. Lova skriver:

  KAAAN du inte snälla göra ett stilinlägg med inspiration på midsommar. Ska fira med ett litet gäng jag känner halvbra i ett vackert sommarhus. Vill vara somrig men cool. Du förstår. Skönt med lite ytlighet mitt i allt. SNÄLLA

 10. Viktoria skriver:

  Asså är också gravid och har bara en craving – dina inlägg om din graviditet

 11. Jenny skriver:

  Bild nr 6 är ju bara såå rolig!

 12. Linnea skriver:

  I senaste poddavsnittet tänkte jag på hur kär du lät när du sa hejdå till Anton<3 haha så gulligt och rätt uppmärksammat ändå

  1. Hanapee skriver:

   Va gullig du är!

 13. Evelina skriver:

  Min bästa drink som gravid förra sommaren var definitivt Aperol spritz gravidversionen!

  Sanbitter (liten apertif som finns på systemet) istället för Aperol
  Alkoholfritt bubbel
  En skvätt sodavatten
  Apelsinskiva och givetvis massa is

  Smakar Aperol spritz!!!! (Ok kanske inte 100% så undvik att smakjämföra med en riktig) Drack detta ca varje dag det var sol, hela sommaren!

  1. Hanapee skriver:

   SÅ BRA TIPS! Tack!!!

  2. Emelia skriver:

   Jaaaaa Sanbitter <3 levde på den hela förra sommaren när jag var preggo! God som den är med lite is, med tonic (lite som Campari tonic) eller som du skriver istället för Aperol Spritz.

  3. Johanna skriver:

   JA skriver under på sanbitter!! bästa graviddrycken! Jag har kört Sanbitter, schweppes, lite grapejuice och mkkkktttt is! Bitter och otrolig

 14. Din blogg är fantastisk och det finns mycket bra information här! 

 15. Emma skriver:

  Bra alkoholfritt är såna små glasflaskor med ex tonic från lite ”finare”/hipstermärken som egentligen är tänkta som drinktillbehör. Finns bra utbud på tex Urban deli. Många som inte alls är söta och sliskiga! Drack nån helt otrolig grapefruktsoda i helgen, även Mediterranean tonic är väldigt god

 16. Lina skriver:

  ÄLSKAR dessa inlägg! + Tycker din gravidstil är magisk.

  1. Hanapee skriver:

   <3!!!

 17. Josefine skriver:

  Jag var också så kär i min man under graviditeten men också första tiden efter förlossningen, men sen smög sig en liten störighet på också, tyckte att han var långsam osv. i olika situationer med bebisen (då var han ändå hemma med oss i tio veckor innan han började jobba, så han utvecklade ju bara sina sätt att sköta lillen på). Men störigheten lade sig sedan, hormonerna är ju inte direkt få i början och tänker att de flesta känslor är normala…

  Tänkte också på det du pratat i podden om att vara en krävande/behövande/tyck-synd-om-mig-person under graviditeten och kan sååå relatera till den känslan. Var så beroende av och behövde tröst och uppmuntran av min snubbe hela tiden under graviditeten, så det blev typ lite av en identitetschock när bebisen sen kom haha, då var jag ju inte den som var i störst behov av omsorg eller den som det var mest *synd om* längre… Hehe.

  1. Emilia skriver:

   Det där är jag så rädd för! Älskar omsorgen jag får nu och försöker verkligen att mentalt förbereda mig på att den inte i första hand kommer att riktas mot mig om en månad. Förhoppningsvis så är jag lika intresserad av att all omsorg riktas till bebisen!

 18. Sanna skriver:

  Hej! Jag är i samma graviditetsvecka som du och s l i t e r just nu av mig håret i frustration över vad jag ska packa för kläder i förlossningsväskan. Till bebisen tänker du. Nejnej, till mig själv! Bebisens kläder är redan packade och klara. Men vad t u s a n ska man själv ha på sig när man åker hem från BB? Vill unna mig något nytt. Vill känna mig bekväm men ändå ”fin”. Fin till den grad att jag vill känna mig som en avslappnad, skön morsa som bara ”packade ner nåt snabbt innan hon åkte in och ploppade ut en unge”. Lite lounge-it men ändå inte FÖR fredagsmysigt. Vill ju inte känna mig sjuk utan ändå lite ”pigg” och ”fräsch”.. så gott det nu går. Är du med på mitt dilemma och min frustration? Kan inte du komma med några tips på outfits som du kanske själv tänker dig? Kanske smal målgrupp men jag chansar ändå från en preggo kvinna till en annan! Puss!

  1. Vendela skriver:

   https://m2.hm.com/m/sv_se/productpage.0891728001.html

   Hej! Är inte Hanna men kom att tänka på något i den här stilen. Lite luftigt, lite fancy men ganska avslappnat. Matcha med sköna skor och bebis på armen

 19. Alexandra skriver:

  Herregud är helt besatt av min sambo. Eller ja, den gången när han glömde min väldigt pålitliga finskrivna och gedigna handellista när vi skulle till Maxi så var han nära på att åka rätt åt helvete (jag grät jättemycket) MEN i övrigt så hade jag gärna suttit på honom dygnet runt (gör det inte, hade nog förstört honom med all extra vätska, mjölkpaketet i magen etc), ibland bara sätter jag mig och stirrar på honom och vill typ bita honom?? Har försökt förklara för honom några gånger, men det låter nog lite obehagligt för jag får sällan svar :))

 20. Emma skriver:

  Haha alltså drömde inatt (hehe sry för drömdagbok) att jag å min kille var påväg till Berlin på en weekend, och i väntan på flygplatsen pratade vi om att du va gravid och att det va kul att följa på din blogg etc. Sen en sekund senare upptäcker vi att nämen?? Det är ju JAG som e gravid? Jätte till och med?? Ska föda cirka på direkten?? Hur kunde vi missat! Blir ett jävla ståhej och flygkapten får ställa upp som första förlösare. STRESS! Men i vaket (och ogravid..t?) tillstånd tkr jag mkt om att följa din gravve, så tack för bra blogg!!

  1. Hanapee skriver:

   Hahahahahahaahahah love you

 21. M-M skriver:

  Du e så bäst!!!
  Var har du köpt dina bekväma sandaler?? Vill också ha riktiga pappasandaler till sommaren <3

 22. Elsa skriver:

  Hejhej!
  Måste bara säga att jag älskar dina graviduppdateringar/ dina flöden på sistone. Är 10 år yngre än dig och har gillat att följa dig som vuxen person utan barn osv. Du känns mer ”på riktigt” och ärlig vissa influensers.Tänkte att när du skulle bli mindre intressant/ rolig när du blev gravid (sorry, menar noll illa), för att det känns så långt bort för mig. Men det har typ blivit tvärtom. Hörde dig prata i podden om att du pratade för mkt om graviditet, men tycker absolut inte det. Aja, kanske konstig kommentar men men 😊.

  1. Hanapee skriver:

   Va himla snällt skrivet. TACK.

 23. Emma skriver:

  Åh är det nu Anton ska skriva sitt första gästinlägg och berätta hur han byggt er fina byrå steg för steg! 😍😍

  1. JJ skriver:

   Men ja!!!!! Hur bra idé!!!!!

 24. lanja almlöf skriver:

  Så fina bilder <3

 25. Maria skriver:

  Ingen karl å va kär i och ej gravid, men precis samma grej hände med min mobil i veckan! Började helt random ringa till 112 av sig själv samt kontakta nödkontakter!

  1. Hanapee skriver:

   Sjukt?!?

 26. Elin skriver:

  Bästa Hanna! Skulle inte du kunna skriva ett sånt där Hitta vänner-inlägg igen? :) Det är så svårt att hitta nya vänner som vuxen tycker jag.. Och jag har precis flyttat till Åre och känner knappt någon. Och tänker att om man följer dig så känns man ju automatiskt som en härlig person tänker jag :D
  Tack och bock så länge!

 27. Sophie skriver:

  Master! Du är ju geni på inredning och stil *blink blink* och jag är så sugen på att köpa nya koppar/kaffemuggar osv. Såg på insta att ni har ljusrosa rörstrand. Fina! Är det favvisar eller vad skulle du vilja köpa som ni inte har? Vore kul om du kunde skriva ett inlägg om det för lite inspo :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp