Sommaren i city (och sundsvall!)

11:28 2020-06-18

Älskade ni!

Dagen innan midsommar! Känner ni pirret? Eller kanske ångesten? Över att årets ljusaste dag snart är här och sen väntar vi 365 dagar till nästa? Haha skoja. Så otroligt uttjatat ämne, tycker ni inte?! Är dock väldigt tacksam för vädret nu, man är ju tyvärr inte mer avancerad än så att man blir glad av sol och värme. När var det liksom 20+ och sol på midsommar senast?! Mmm. Jaaaadå. Ljuvligt.

I eftermiddag packar vi bilen och drar upp till Sundsvall. Firar ju i år vid havet med vår guddotter Bonnie och hennes familj som har STUGA där. Om det packas med Besserwisser och laddas för riktigt usel stämning om jag förlorar? Jajjamen. Om jag ska göra avancerade drinkar utan alkohol för att lura hjärnan att jag är packad? Tacka för det!

Däremot är våra sommarplaner lite ändrade. Istället för att stanna i Sundsvall from midsommar så åker vi tillbaka till Stockholm på söndag och är här nere och karantärar innan vi åker upp igen. Vi kände dels att vi inte ville vara för mycket runt våra föräldrar där uppe pga coviden men också att det är så skönt at få fixa klart i lägenheten (hyllan……..) innan Nils kommer. Anton ska också sy gardiner till lilla rummet pga så satans varmt i lägenheten med solen. Och typ städa och sortera vill jag göra. Sen blir det Sundsvall två veckor. Om jag inte föder dvs.

Sen är det också skönt att ha SITT och inte bo hos sina föräldrar. Känner ju givetvis mer och mer så. Min dröm är att bygga en lada och inreda där uppe. Typ sån här:

Där skulle vi kunna bo på somrarna med Nisse. Men bygga den på ens föräldrars mark men en bit bort. Fy fan va mysigt hörrni. Ha egen liten veranda, egna odlingar och egna grejer att fixa med. Jag TROR att ett attefallshus (30 kvm) blir lite för litet. Så nu är jag inne på att beställa byggsats till typ 60 kvm. Men det är ju dyrt. Och kanske inte pengar man får igen nånsin när man bygger på sina föräldrars mark på det sättet?

Men kanske en värd investering i livet? Hmmm. Ja det här är tankar som håller mig vaken nu. Jobbigt jag har det :-)))

FAST det är rätt mysigt här i stan också. Försöker jag i alla fall intala mig som den här gatan där jag tar mina lååååångsamma foglossningspromenader om dagarna nu:

Vad ska ni göra på midsommar?! Kan ni inte berätta så får jag lite mysig läsning i bilen på väg upp i eftermiddag!

Puss puss

42 kommentarer | “Sommaren i city (och sundsvall!)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofie skriver:

    Apropå midsommar! Tänkte grilla Ikväll och har ett minne av att du någon gång tipsat om en grillsås med sriracha, hittar inte den nu. Orkar du påminna om vad du hade i den :)

    1. Anna skriver:

      0.5 dl majo
      0.6 dl creme fraice
      Halv vitlöksklyfta
      Lite lime
      Några msk Sriracha

      Skärmdumpad från gammal story!

  2. Johanna skriver:

    Firar midsommar med mina föräldrar som kommer till Göteborg från Stockholm. De ska för första gången träffa min bebis som föddes för 6 veckor sen <3 Är så pirrig?! Har hållit oss från varandra pga nivetvad men NU är det dags! Vi ska hänga hos dem flera veckor i sommar och vi alla håller oss halvhemma som det är så pepparpeppar alla har varit helt friska länge nu.

  3. Frida skriver:

    Det kommer vara en investering för livet Hanna! Speciellt när barnet är äldre och har massa lego drällande överallt. Min midsommar firas i Melbourne. Kunde inte komma hem i år pga självklara anledningar. Ska tvinga mina aussivänner att äta sill, dricka min hemmagjorda snaps och så ska jag lära dem att knyta kransar. Kommer bli bra trots att jag kommer tycka världssynd om mig själv som inte är hemma i midsommaridyllen såklart. Glad midsommar på dig!

  4. Andrea skriver:

    Onekligen låter såväl dina midsommarplaner som framtidsdrömmarna LJUVLIGA! <3
    För en annans del blir det skogstur med karl'n i morgon. Matsäck, kaffe och viiin. Så kan det gå när man pga samhällskriser missar att boka in sociala aktiviteter eller *fester*… Men det känns rimligt. Plus ska bli svinmysigt. Längtar!

  5. Elin skriver:

    Mysigt med en stuga nära men ändå avskilt från familjen. Jag ville göra nåt liknande men då det inte fanns nåt bra läge för en stuga som går att stycka av från fastigheten, så jag äger min egen tomt ifall det blir arvstvist om gården och den säljs, så har jag fått ge upp den idén…

  6. margret skriver:

    jag och min bästis ska göra…. INGENTING. vi ska ses och dricka bubbel ihop och ignorera alla våra vänners instagrams från lantztällen i *ARCHIPALAAAGO* som alla stockholmare envisas med att kalla allt utanför tullarna. Det blir mysigt ändå, sålänge vi har varandra.

    Ha en SUPERMysig midsommar bästa hanna

  7. Rebecka skriver:

    Gud vilket ljuvligt litet hus! 🥰 Blir lite som en ”sovstuga” på tomten!

    Dyras kanske är om man vill ha vatten och avlopp? Men det kanske ni inte tänker er.

  8. Ee skriver:

    Firar med min man, min treåring och min fyramånaders. Vi ska grilla (mannen), springa runt runt i trädgården (treåringen) och amma+sova (jag och bebisen).

  9. Sofia skriver:

    Ska fira med mina föräldrar (obs ganska unga och ej i riskgrupp) i skärgården om jag inte föder barn istället, 10 dagar till bf så man kan alltid hoppas!!

  10. J skriver:

    Helt prestigelös picknick med 3 kompisar på varsin filt i nån öde park här i sthlm. Kanske blir det för varmt så jag måste bada istället. Känns inte som midsommar när det ska va fint väder, ge mig regn å 10 grader så jag känner att jag lever!!! Gla midsommar master

  11. Sofia skriver:

    Jag hade riktigt vidrig ångest i förrgår pga hade inga planer på midsommar. Har själv styrt de tre senaste åren (+ nyår senaste två åren!) MEN i år hade plötsligt alla gjort planer å inte var jag bjuden någonstans :)) usch kände mig så bortglömd och ja, bitter. MEN sen blev jag bjuden av en kompis att fira på Tyresö med hans kompisar!!! (Efter att ha lagt upp en instastory där jag bett ngn bjuda in mig så jag slapp va själv….). Slutet gott allting gott!!! Hoppet om mänskligheten e tillbaka!!

    1. Andrea skriver:

      Åh bidde lite sur för din skull när jag läste det där. Fattar verkligen att du blev ledsen när du som brukar arrangera och bjuda in själv står ensam när alla andra fixar på sitt håll… Vill skicka en kram och ett HEJA till dig. Hoppas att du får en riktigt härlig dag i Tyresö!!! ❤️

      1. Sofia skriver:

        Tack <33333333 dagen blev ganska fin ändå även om jag fortf känner mig litelite bortglömd. Men men det e bara en dag bland alla andra.

    2. Anna skriver:

      Fyfan vad jag blev ledsen av det här. Tur att det blev bra ändå <3

  12. anonym skriver:

    hehe mina midsommarplaner är dessa: sova bort hela dagen och sedan jobba natt…… på ett sjukhus…… med covid-19-patienter……. dock svintaggad pga älskar jobbet och kommer jobba med några av mina favoritkompisar/bästisar och just nu är planerna att alla patienter ska vara stabila, glada och sova och att vi ska äta godis mmm. samt kanske göra en midsommarkrans av post-it att sätta på skyddsmasken? midsommarstång av en droppställning? jahadå. 10/10 highly recommend att bli sjuksköterska!!

    1. Rebecka skriver:

      ❤️

    2. Sofie skriver:

      Åh tack för idéer. Är också sjuksköterska på covidavdelning och jobbar imorgon, ska lätt fixa stång 😅

    3. Emma skriver:

      jag ska också jobba. som sjuksköterska på ett äldreboende- som inte har eller har har tett endaste fall av covid (nope alla boenden suger inte som media så gärna vill få det till). har faktiskt också funderat på att pimpa munskyddet med en krans..eller ja huvudet då. men då riskerar man väl att sprida tbe och borrelia istället :)

    4. Frida skriver:

      Lyllos de patienter som får dig som sjuksköterska ❤️

  13. Emma skriver:

    Hej Hanna! Är en trogen bloggläsare som har älskat att läsa om din graviditet. Förra veckan fick jag själv veta att jag är gravid efter flera månaders försök. Trodde jag bara skulle bli glad, men blev istället SÅ NERVÖS OCH OROLIG för allt. Kommer min relation klara av det? Vad händer om vi separerar? Kommer man inte orka någonting nu? Tänk om jag får förlossningsdepression? Hur hanterar du framtidstankarna under graviditeten? <3

    1. Rebecka skriver:

      Ville bara säga att din reaktion är helt normal!

      Oron kommer och går under graviditeten men man är inte orolig hela tiden 🙂

      Jag blev jätteglad när jag blev gravid och tänkte i SAMMA sekund: bara jag inte får missfall! Gick inte att tänka bort. Men det lägger sig 🙂

      Grattis till graviditeten! ❤️

    2. NN skriver:

      Samma!! Fast för mig gick det på första försöket och då blev jag mest chockad och livrädd. Nu ångest varvat med glädjepirr. Har drabbats av extremt illamående och kräkningar så vi skolkar midsommar och stannar hemma i stan<3

    3. Frida skriver:

      Grattis! Fick också veta förra veckan att jag är gravid. Fick också ångest och kände typ näääe nu ångrar jag mig vilken dålig idé detta var 😂 kanske för att det kommer vara så mycket nytt framöver vilket känns pirrigt och läskigt som tusan 😊

  14. Lina skriver:

    nej men SNÄLLA. förlåt för ytlig kommentar men du är så jävla snygg!!!
    Jag ska fira midsommar på behörigt avstånd men med en del släkt. Leka coronaanpassade lekar och dricka rabarberslush. hoppas på finväder så man kan bada lite också!

  15. Elsa skriver:

    Jag, min kille och fyra kompisar ska åka till min familjs sommarstuga och spela spel och förhoppningsvis bada mycket. Hoppas verkligen inte att det regnar!

  16. Ebba skriver:

    Mmmh drömmer sååå mkt om exakt ett sånt hus hemma hos mamma och pappa. Det blir av någongång, det blir det.

    Fick min bebis för knappt 3 veckor sedan, så ska titta på henne och kanske ska jag dricka min första sipp vin imorgon med min kille på balkongen och äta räkor. Helt nytt sätt att fira midsommar men känns bara SKÖNT tbh
    Har också mjölkstockning så allt e inte superhäligt men det går väl över det också :))))
    Hoppas ni får det härligt!! GLA MIDSOMMAR

  17. Emma skriver:

    Ska fira med ett gäng kompisar vid Söderbysjön i Nackareservatet: packa med oss massa god mat, ha femkamp och ta fyrtioelva dopp i sjön. Har även gjort mitt livs första smörgåstårta inför morgondagen och blev så JÄVLA nöjd, haha.

  18. Rebecca skriver:

    Kommer fira med sambons familj lite utanför Stockholm. Är gravid i vecka 31 så planerar att låta hela familjen passa upp på mig så länge jag orkar vara med, vilket troligtvis inte blir längre än kl 22. Ska dricka alkoholfri öl och äppelmust och glida runt med blomsterkrans och långklänning och se sådär drömmig och romantisk ut, som tagen direkt ur en gravidfotografering på en äng nånstans.

  19. Olivia skriver:

    Jag ska troligen träffa noll personer på midsommar (pga osocial och post-utmattningstrött) men ändå vara väldigt glad inombords eftersom jag precis köpt mitt första, egna HUS!

    Det känns overkligt häftigt, skitläskigt och jättekul. Tar nog hela midsommarhelgen att smälta detta.

  20. Linn skriver:

    Blir firande med mammpappan, familjevänner, bror med tjej och barn och syster med man och deras bäbis hemma i Hälsingland. Vågar jag ens skriva att vi är så många? Har dock gjort ändringar så istället för 3-dagars firande blir det bara midsommaraftonshäng. Ska göra kransar och dricka snaps och öl och tänker garanterat klämma in något bad. Hoppas du får en fin dag Hanna. Och alla andra!

  21. A skriver:

    Hem! Till skogen! Från Storstockholm. Bilar till min killes familjs landställe och pga all jävlighet får jag inte krama svärmor/far och inte heller svärmorfar/mormor men, vi får göra det bästa. Spela hint på avstånd OCH så ska vi sova i tält på tomten <3 bada, grilla, snapsa och bara va. Andas. Snart semester. Snart slipper jag landstingspyjamasen och sjukhuset.

  22. Anna skriver:

    Om du kan tänka dig 50 kvm kan det finnas möjlighet att bygga det utan bygglov. Jag gissar på att dina föräldrars hus ligger utanför detaljplan, och med tanke på hur du beskrivit det kan det vara utom sammanhållen bebyggelse. Så länge det inte finns någon kulturmärkning, naturreservat eller annat skyddsvärt så kan det gå att bygga bygglovsfritt. Googla komplementbyggnad utom sammanhållen bebyggelse. Det finns bra info på Boverkets hemsida.

    Mvh Bygglovsrådgivaren

  23. Ellen skriver:

    Blir klassisk midsommar för mig på en väns landställe med ett litet gäng på typ 8-10 personer. Knytis, havsbad, sill och alkoholfritt fläderbubbel mig (pga gravid här med). Säkert lite lekar och sånger också pga musikaliska vänner. Var inte i Sverige förra midsommar så i år går jag all in med traditionerna:)

    Glad midsommar 🌼🌼🌼🌼🌼

  24. Anna skriver:

    Kära Hanna glad midsommar!
    Har ni inte ett typ ett eget litet hus redan du och Anton? På någons tomt? Eller har jag fattat fel?

  25. klara skriver:

    Förra sommaren vi att en kompis i tjejgängets skilda föräldrar har ett mysigt landställe utanför Stockholm som står tomt. Tre hus på tomten med egen brygga så vi spikade direkt att nästa sommar blir det midsommar där! Så vi är ett litet gäng som åker dit, spännande då vi har några med nya partners. Ser framemot att grilla dem lite :)) Vi har planerat lekar och självklart har vi en i gänget som insisterat på att göra en egen midsommarstång!

  26. Saga skriver:

    Jag skulle fira med föräldrar+syskon på mina föräldrars segelbåt men det går inte eftersom

    båten blev träffad av blixten förra natten???? I en hamn med hundratals andra segelbåtar och höga träd på stränderna intill :)))))))) så nu åkte vi till min mormor och morfars stuga istället (de är inte här). Mysigt förvisso men jag kan inte komma över hur liten sannolikheten måste ha varit??

    1. S skriver:

      Hahaha så sjukt med båten och blixten?! Stackars otursbåt :'(

  27. Aacillm skriver:

    Blir en litet lagom stort gäng i ett hus i bostadsområde utanför Göteborg. Första midsommar med min partner och av någon superfånig (kär) anledning så ser jag fram emot det väldigt mycket. Försöker hitta rätta nivån mellan pepp, prepp och inga direkta förväntningar. (Sitter just nu och målar naglarna i pastelligt rosa ☺).

  28. Sofia skriver:

    Uppstigning 07:00 för en ridtur, efter det ska jag försöka mig på 5 minuters sill med pepparrot, rädisor och gräslök (måste bli gott tänker jag). Sen ska jag kasta in kvällens dryck i frysen för den får faktiskt inte plats i kylen där all mat befinner sig. Sedan bär det av till lunch, efter att jag slängt på mig en klänning och en hemmagjord krans. Resterande av dagen går åt att äta extra mycket tårta, kanske leka en lek som inte kräver kroppskontakt och avslutningsvis grilla lite för att sedan somna när det är ljust ute.

  29. En annan Bella skriver:

    Äntligen lämna BB med min dotter som föddes den 16/6 ❤

  30. Emma skriver:

    Master! Har precis plussat och är tyvärr redan sugen på cava. Har du några bra alkoholfria tips inför sommaren? <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg