Vecka 25

17:13 2020-06-15

Jahapp

Hej på er mina älskade

Dags att skriva i den digitala dagboken på internet igen. Vi går in i vecka 25 av år 2020 och jag går in i graviditetsvecka 34 också år 2020 iofs. Om allt går enligt ”plan” är <3NILS<3 här om 6 veckor. Det är helt sinnessjukt och idag då jag var på MVC var det en nyfödd där som skrek och jag fick jättemycket ångest av tanken på att ha en bebis jag inte lyckas trösta.

Samtidigt så är det så dubbelt, för jag kan liksom knappt vänta heller. På att ha min alldeles egna bebis att få trösta.

Mmm.

Så här såg det ut i morse då jag åt frukost vid Nytorget. De finns så konstiga regler kring laptops på caféerna kring Nytorget. På ett café får man inte ens ta upp sin dator, på ett annat får man ha den uppe till klockan 10. Känns inte det väldigt… svenskt? Eller kanske dålig spaning. Aja ska vi titta på vad som händer i veckan:

Måndag
Spelar in Gott folk med min favvoinfluencer Nicole Falciani och ev pod med Martin. Kan bli på tisdag också.

Tisdag
Spelar in Havande kvinna plus samarbete med drinkfokus! Min älskade vän Edvin har haft covidden så han ska få gästa serien.

Onsdag
Klippa avsnittet och börja packa inför sommarsemestern…

Torsdag
Bilen går mot Sundsvall. Har pirr i fingertopparna då jag fick skriva den meningen.

Fredag
Fira midsommar vi havet med Emelie, Anton och Bonnie!

Lördag & söndag
Här börjar vår karantän i lillstugan i Sundsvall då vi inte ska träffa folk så vi till slut kan umgås på ett hyfsat normalt sätt med våra föräldrar. Om allt går ok ska vi stanna i Sundsvall i typ 2-3 veckor för att sen åka till Stockholm och vänta på födseln. Men vem vet, kanske får värkar i Sundsvall?! Då får jag väl föda där då. Vi packar med BB-väskan.

Gaaaahhhhh.

36 kommentarer | “Vecka 25”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sarah skriver:

    Vill väääääldigt gärna veta vart din klänning är ifrån !

    1. Hanapee skriver:

      Menar du kjolen?? Lindex:)

  2. Rebecka skriver:

    Vore det inte najs ändå att föda i Sundsvall? 🙈 känns som att Corona-krisen skulle vara mindre kännbar där?

    Du verkar vara mer ute bland folk nu, på café, träffar vänner för glass eller båttur osv? Har du ”lugnat” dig? Jag skulle verkligen vilja lugna mig men kan inte! Är så himla rädd för att blir sjuk – känns som att jag kommer missa hela sommaren. Är gravid i v. 35 och vore jag inte det vet jag att jag skulle vara mycket lugnare!

    Har inte träffat några vänner sedan mars, bara träffat familj två ggr utomhus med avstånd, annars bara min man, min dotter och mina kollegor på jobbet. Är nu dessutom sjukskriven sedan några veckor så nu träffar jag inte ens kollegor. Uppfattat det som att du och är/har varit rädd? Hur gör du för att ändå börja leva lite?

    1. Hanapee skriver:

      Nej, vill föda i stockholm. Känns tryggare. Har träffat samma kompisar hela coronatiden, men alltid hållit avstånd. Är helt ärlig mer rädd nu än förut för min egen skull pga närmare i förlossningen. Men jag försöker vara logisk i min rädsla. Varje jobb jag gör så messar jag gäster etc om de är symptomfria innan, går inte och handlar de värsta tiderna, använder handsprit på ett maniskt sätt på både mig och telefonen osv osv. Så det är väl mina tips, läsa på om droppsmitta och därefter göra det man KAN utan att sluta leva totalt. Kram och stort lycka till på förlossningen!

    2. C skriver:

      Själv tror jag att din attityd är bra Rebecka! Skulle inte försöka förmå mig själv att vara mindre försiktig/rädd om jag var du. Att vara rädd är den rätta inställningen till den här sjukdomen. Vi vet väldigt lite om den, vilka permanenta skador även lindriga fall ger upphov till mm.

      Nu verkar det finns en behandling som visar sig vara effektiv, och det kommer att rädda många liv. https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-steroid-idUSKBN23N1VP?utm_medium=Social&utm_source=Facebook

      Såklart är det synd att missa olika saker som händer eller skulle ha hänt i sommar, men det här är en väldigt kort period av livet för de flesta människor som har turen att leva ett normallångt liv. Att riskera liv och hälsa för att inte kunna leva som man brukar är en väldigt konstig prioritering. Förstår att det är svårt när man bor i Sverige där råden varit motstridiga och inte i enlighet med internationell expertis, och en stor del av befolkningen inte tar smittspridningsbekämpning på allvar, men tror att de som varit mer försiktiga kommer att vara nöjda med sitt beslut när det här är över.

      1. Rebecka skriver:

        Jag har (och är ändå) ganska övertygad om att min metod är den rätta 😉

        Fan vad jag kommer bli arg om jag nu smittas av covid utan efter dessa hemska månader, haha 😂😂

  3. Kajsa skriver:

    Vi gör samma grej, isolerar oss i 2v för att därefter kunna åka hem till mina föräldrar (som är riskgrupp). Känns på ett sätt helt sjukt att signa upp på att isolera sig halva semestern, men vi har ett barn och det känns ÄNNU mer sjukt att han inte fått träffa mormor och morfar sen i februari och, om vi inte gör detta, kanske inte får träffa dem på ett år till?! Jaja 1v kvar av karantän nu!

  4. Emilia skriver:

    Jag tycker att det är svårt att markera mot andra. Jag är gravid i vecka 38 och känner mig trots allt väldigt lugn förutom när tanken på att föda i covid drabbar mig vilket gör att jag beter mig på ett väldigt okonsekvent sätt med vänner och familj. Kramar ena dagen och inte andra dagen. Men jag tror att man får väga lite för och emot för sig själv. Jag tror att jag psykiskt sätt mått piss av att isolera mig samtidigt som jag väger det mot risken att bli smittad lagom till förlossningen.

    1. Rebecka skriver:

      Det är väldigt svårt, nästan varje dag tänker jag på om jag bara blivit galen och överdriver hela Corona? Jag bor inte ens i en storstadsregion.

      Det är ändå upploppet nu, hade det varit februari hade jag lätt stått ut några veckor till, sommaren (umgängets högtid) problematiserar mitt mående i alla detta!

      Har också ett barn sedan tidigare som längtar efter farmor och farfar, efter sina kusiner, våra kompisars barn, att leka med okända barn i lekparken och på stranden osv. Det är faktiskt väldigt hjärtskärande!

      Jag har bestämt mig för att jag måste försöka leva mer normalt när bebisen kommit. Inte dumdristigt så klart, men våga träffa vänner som är friska, familj som är frisk osv.

      Egentligen är jag inte rädd för Corona, utan rädd för att bli sjuk pga graviditeten och förlossningen.

    2. H skriver:

      Jag höll avstånd till folk och va i princip endast i mitt närområde sista månaden av min graviditet men det visade sig när jag va på förlossningen att jag va covid positiv ändå 🙃🙃🙃🙃 bebisen mådde toppen och var ej smittad och jag fick superbra vård! Min man (han hade ej symtom) fick även vara med hela förlossningen samt på BB (födde på huddinge). Det enda ”konstiga” var att personalen hade munskydd och visir samt att vi ej fick lämna rummet ens för att hämta en kopp kaffe. Vill bara förmedla att det kan gå bra ändå, födde min bebis för två veckor sedan och vi mår fortfarande bra!

      1. Rebecka skriver:

        Testades du fast du inte haft symptom? Eller hade du symptom?

        1. A. skriver:

          De testar alla som skrivs in på förlossningen/BB (ej medföljande). Men svaret kommer ju efter ett antal timmar. Jag födde på Huddinge för 2,5 vecka sen, var ej smittad. Men svaret kom långt efter jag fött (var inne på förlossningen 2,5 timme innan bebis föddes).

      2. Emilia skriver:

        Vad skönt att läsa att det gick bra trots att du testat positivt. Hade du symptom? Tänker med andning och så?

        1. H skriver:

          Hade varit miniförkyld i tre dagar en vecka innan förlossning, liiite snorig och ont i bihålor, på förlossningen hade jag noll symtom. De testar alla på förlossningen och de sa även att de har minst en covidsjuk kvinna varje vecka och att det gått bra för alla. Upplevde inte att personalen var oroade.

          1. Rebecka skriver:

            Är sånt här jag behöver höra! Tack ❤️

  5. Emma skriver:

    Hej! Varför får man inte ha laptopen på café? Är det för att man sitter för länge för att det är så trångt på Sthlms alla caféer, eller varför? Något med Corona?

    Förklara för en jämtlänning som mig som tröttnade på storstan för ett par år sedan och bara lever på caféer i småstad.

  6. M skriver:

    Vänta va? Varför får man inte ha dator? Blev såååå fascinerad av detta😂

    1. Anna skriver:

      Hälften av de som bor på söder är frilansare så blir väldigt mycket laptops på vissa caféer. Tycker det är rimligt att de har regler så att inte folk tar upp ett bord, beställer en kopp kaffe, och tar platsen från andra betalande gäster. Ofta är det lugnt att sitta med laptop när det är lugnare men inte kring t.ex. lunchtid. Är samma i många andra storstäder.

  7. Li skriver:

    Åh Hanna! Känner så igen de känslorna..första veckorna med min bebis var jag skräckslagen och kände tusen känslor på en å samma dag . Jag grät typ hela tiden..grät över att amningen gick dåligt, grät när jag inte fattade vad bebis behövde, grät när bebis sov för lite..sov för mycket..för att jag älskade henne så mycket! När de veckorna passerade började allt helt plötsligt flyta på bättre. Jag fick inte längre panik när hon grät och vi började så småningom förstå varandras språk.. jg tyckte det var jobbigt att höra ”snart blir allt bättre ” för att jag hade så svårt att tro på det. Men det blir bättre.. man får bara ta allt stund för stund. du kommer att bli världens bästa mamma till ditt eget barn. Lycka till!!

  8. J skriver:

    Det är så sjukt för jag blir lika glad när man går in här och ser att du har uppdaterat som när man får sms från nån sån kille som man går o trånar efter. Det är så kul att följa dig och lycka till med förlossningen!!!!!!

  9. Hanna skriver:

    Master! Jag ska på bröllop i sommar (förhoppningsvis). Min sambos vänner ska gifta sig, och jag skulle va sååå tacksam för tips på vad en har på sig. Känner mig alltid ”fel” när vi umgås med min sambos vänner pga ej lika allmänbildad och lyckas alltid vara ”underklädd” trots att jag satt på mig mitt finaste. Den här gången vill jag kunna slappna av och känna att åtminstone min outfit är rätt. Tycker du har så otrolig bra stil och skulle va så så tacksam för tips på outfits (som gärna passar en students budget)

    1. Ani skriver:

      +1!!! Behöver också tips på bra bröllopsoutfitta där man är lagomt klädd… dvs inte över-eller underklädd. Men till rimlig budget.

    2. E skriver:

      Man ska inte delta/arrangera bröllop i sommar……………

      1. Hanna skriver:

        Så bra då E att du slipper! Låt andra vuxna människor leva efter regeringens och folkhälsomyndighetens rekommendationer TACK. Och vem har sagt att man inte får gifta sig i kristider?!?! Det är väl underbart! Fira kärleken! Dröm om framtiden! Ta på finklänningen! Dansa barfota när klackarna gör för ont!

        1. C skriver:

          Det här är så himla obehagligt med debatten i Sverige just nu. Så många som bara ”regeringen/FHM säger inte att det är förbjudet så då får man göra som man vill!”. Tänker man inte själv? Känner man inte att man har något eget ansva, som vuxen människa?

          Ja, vuxna människor FÅR än så länge göra de här typen av sakerna. I Sverige. Man får inte som vuxen människa göra den här typen av saker i något annat land som inte har fått kontroll på smittspridningen genom t ex lockdown. Betyder det att man som vuxen människa i Sverige BÖR göra den här typen av saker? Nej, förstås inte.

        2. Rebecka skriver:

          Men Anders Tegnell sa på presskonferensen så sent som idag att alla skulle undvika fester, dop och bröllop och inte träffa fler än vi redan gör även om man nu kan resa i Sverige.

          Citat: ”Folkhälsomyndigheten avråder även från större sociala sammanhang som till exempel dop, fester och begravningar”

          Här har du länken till artikeln: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/risk-for-andra-smittvag-nar-fler-borjar-resa

          Så det är väl rekommendationerna från folhälsomyndigheten, eller vad menar du?

          1. C skriver:

            Bra! Om det var svar till mig så menade jag mer generellt. Känner folk som går ut och dricker öl mm eller på restaurang i grupp mm för att ”FHM inte säger att man inte får det” osv. Eller som har fester m typ 40 pers för att ”FHM säger att sällskap över 50 inte är tillåtna”. Så som Hanna (obs ej Master) skrev i en kommentar här ovan. Det var det jag menade var obehagligt.

            1. Rebecka skriver:

              Mitt svar var till kommentaren ”Hanna” 🙂 Kanske hamnade fel.
              Som påstod att alla ska låtas leva efter FHM:s rekommendationer.

              Förstår PRECIS vad du menar C.
              Är nästan som att rekommendera är till för att tänjas på, inte efterlevas med sunt förnuft. Visst kan det vara otydligt hur man egentligen ska förhålla sig till vissa tvetydig rekommendationer – men att avstå större fester som bröllop är inte otydligt – det framgår på flera ställen.

        3. Linda skriver:

          FHM rekommendationer är att inte ha fester, bröllop, dop osv. Står tydligt på deras hemsida.

      2. Rebecka skriver:

        Är förvånad att någon faktiskt anordnar bröllop i sommar? Om man i ge har ett mini-litet med bara typ föräldrar och syskon.

      3. C skriver:

        Håller med E. Var bjuden på tre olika bröllop i sommar, men alla är inställda (framflyttade till nästa år eller året efter. SÅ glad för det och för att jag slipper välja med att fira mina vänner och att hålla mig och andra friska. Så otroligt oansvarigt att ha fester i sommar.

      4. Hanna skriver:

        Skrev att jag FÖRHOPPNINGSVIS ska på bröllop. Jag vet alltså inte hur det blir än, allt beror ju på hur läget ser ut då. Min sambo är i riskgrupp, vi skulle aldrig gå såvida inte läget har ändrats tills dess. Och nej det kanske inte är så sannolikt att det hinner göra det, men en kan väl få hoppas lite?

  10. Agnes skriver:

    Åh midsommar!! Har Master tips på lekar/aktiviteter man kan göra då? Känns som du är så himla bra på fest!

  11. J skriver:

    Bästa master, detta är helt orelaterat till inlägget. MEN! Ska spendera sommaren i norrländsk småstad, och tråkigt nog är det hög sannolikhet att jag stöter på en experson i mitt liv, han sårade mig sinnesmycket. Har kunnat gå vidare så gott som det går, men man skulle ju ändå vilja glida förbi som sitt ultimata jag om vi nu stöter på varann på ICA eller diverse allmän plats. Kan inte du ge dina bästa outfittips? Vore väldigt glatt!

  12. Katrin skriver:

    Jag födde också för några veckor sedan och är så impad av vården och hur den fungerade, trots att vi är mitt i en pandemi. Blev testad mot corona (som alla som läggs in) och var inte smittad. På förlossningen tog de emot i visir och munskydd vilket de gör med alla innan resultaten av testen kommer. Vi fick en del problem och både jag och bebben behövde sjukhusvård efter förlossningen. Vilket fungerade så bra det med. Hade varit riktigt orolig innan om sambon skulle få vara med osv och vi träffade typ inga veckorna innan så som tur var blev det inget strul där. Känns verkligen som de fått till rutiner och hur de ska hantera corona nu.

    1. Rebecka skriver:

      Personligen är jag ännu inte rädd för att inte få bra förlossningsvård, Har en riskgraviditet denna gång vilket har inneburit en hel del extrakontroller både hos barnmorskan och S-MVC som här sitter ihop med förlossningen, dessutom varit inlagt på BB för blödning. Allt har funkat super!

      Är mycket mer rädd för att själv bli sjuk eller till och med jättesjuk, att min man ska bli sjuk och inte få vara med pga den anledningen alt. Att min dotter ska bli sjuk så att ingen kan vara barnvakt till henne 😱

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG