Mitt lilla besök på förlossningen

12:47 2020-07-24

Hej älskade ni

Det har varit så kul att läsa era kommentarer på mitt senaste inlägg. Kommentarsfältet utvecklade sig nämligen till en slags bikt kring vad era tankar var när ni såg era bebisar för första gången. Tex ”oj han ser ut som en sten” hahaha. Lovar att återkomma med vad min första tanke är.

Aldrig har tiden gått så sakta här hemma. Jag är som sagt slut på energi, vaknar varannan timme på nätterna av att behöva kissa och passar även på att äta en banan och dricka ett iskallt glas vatten då. Som en naken vankande vålnad vandrar jag omkring här hemma. Alltid i jakt på mat. Är för övrigt besatt av iskallt vatten just nu. Dricker kanske 2 liter per dag? Har en flaska i kylen och nu när jag tänker på den så VATTNAS det i munnen. Kul och fantasifull craving :-)))

Andra saker som hänt är att jag faktiskt åkte in en sväng på förlossningen för några dagar sen.

Jag har överlag inte alls varit särskilt orolig av mig under graviditeten. Jag har lyckats stå på mitt logiska ben och känt mig trygg i kroppen. Nästan förvånande right?! Jag känner mig också rätt påläst i grejer EFTERSOM jag just läst mycket om graviditet och genuint intresserat mig för ”processen” (haha lol) och så har jag ju ovanpå detta många polare med småbarn jag kan fråga om saker.

Mitt största problem har varit ytliga egoistiska utseendegrejer. Men mer om det i annat inlägg.

Men så för ett par dagar sen svullnade jag upp ordentligt och fick lite huvudvärk. Jag vet att det kan vara tecken på havandeskapsförgiftning och tog därför mitt blodtryck hemma (har absolut en mätare hemma). Där hade jag plötsligt rätt mycket högre blodtryck jämfört med vad jag brukar ha. Och ja, med dom symptomen ringde jag förlossningen på BB Stockholm och så tyckte dom att jag skulle åka in för en koll.

Grinade lite i bilen men kände ändå relativt snabbt att ”ja det här är nog ingen fara, BB-väskan är med och nu får du ha ett öppet sinne för att han kan komma ut hursomhelst Persson”. Kände också Nisse sprattla på som ett fyllo i magen där i bilen – vilket gjorde mig lugn. Väl på plats på förlossningen kollade de hjärtljud, protein i kiss och tog nytt blodtyck (ÄR detta intressant för NÅN? aja jag fortsätter skriva) …och allt såg ok ut.

Älskade också alla som jobbade där. Jag skämdes för att jag åkt in för det absolut värsta jag kan tänka mig är att ”stjäla tid” av människor i vården men de tog mig ändå på allvar. Jag sprang nästan ut ur rummet med förlossningsläkaren för jag ville inte störa henne för länge.

Aja det var mitt lilla besök.

Nu ska jag äta en pad thai och surfa på klädsajter.

Puss och hej älskade ni

13 kommentarer | “Mitt lilla besök på förlossningen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. A. skriver:

  Vad skönt att allt såg bra ut! Fått höjt blodtryck på slutet med mina två sista, som själva fick välja födelsedag, och med båda startade förlossningen en vecka senare. Helt anekdotiskt, jag vet. Men just sayin’.

 2. Jenny skriver:

  Det här är typ det mest spännande som händer i mitt liv nu. Och då är jag ändå på fjällsemester med man och tre barn 🙈 LYCKA TILL SNART ÄR BEBIN HÄR!

 3. Mathilda skriver:

  Åh, allt du skriver är av stort värde oavsett ämne. Du skriver så kravlöst (verkar det som iallafall!) men ändå proffesionellt vilket alltid gör det givande att klicka sig in här. Stort lycka till med Nils & allt där till. <3

 4. Emma skriver:

  Skönt att allt var ok!!

  Lyssnade precis på podden och kan intyga att ditt resonemang både om luftburen allergi och nagellack i sjukhusmiljö stämmer mvh läkare. Vill även inflika att ett starkt argument för att Martin ska börja läkarprogrammet är allt potentiellt podmaterial – att vara läkarstudent är en utmaning även för socialt normalfuntade personer pga många märkliga situationer. Finns nog inte en enda läkarstudent som inte någon gång råkat följa efter en handledare in på toaletten till exempel!

  1. Kajsa skriver:

   Haha JAAA! Är också så otroligt sugen på att höra Martins anekdoter från läkarprogrammet mvh kollega :))) kom igen Martin, det skulle vara ett lyft för hela yrkeskåren att få lyssna på detta varje vecka! ;)

 5. Frida skriver:

  Jag hör dig! Vecka 38 här och tanken av att ta mig utanför dörren är kittlande, nästan pirrig… men väl sittandes i hallen för att snöra på skorna vill jag bara gråta och hasa mig in till soffan igen där
  min sambo ska klia mig i håret och säga att snart är lillprinsen här och du behöver inte gå ut förens vi ska till BB…. Heja alla kvinnor och dess starka psyke!!❤️

 6. Elinor skriver:

  Av alla som bloggar, poddar, instagrammar och HÅLLER PÅ så är du min absoluta favorit. Det tycker jag ändå att du ska veta <3

 7. Sabina skriver:

  Alltså de som jobbar på förlossning är så fantastiska. När jag födde var det tydligen totalt jävla kaos på avdelningen, vilket jag inte märkte överhuvudtaget för alla var så lugna, glada och snälla när de kom in i rummet. Underbara människor som lyckades ge mig en toppenförlossning trots all stress de var under.

 8. Jossan skriver:

  Sista tiden är vidrig, lider med dig. Men poff så är han här och vips är det sommaren 2021 och du är snygg och vaccinerad, dricker bubbel och Nisse sover första natten i Matfors med mormor och morfar som ansvarig vuxen så ni båda kan sitta vaken läääänge och ta sovmorgon. Gött!

 9. Julia skriver:

  Kämpa Hanna! 6 veckor sen jag födde och får ärligt fortfarande rysningar av tanken på sista tiden som gravid. Men det kommer ta slut!!! Och då får du en unge <3

 10. Ankan skriver:

  Heja Hanna! Älskar att ta del av allt, särskilt när du lackar ur på folk.

 11. Miranda skriver:

  Känner igen det där med att ”stjäla tid” på förlossningen då jag var inne ett par gånger i slutet pga minskade fosterrörelser och sammandragningar. Om en har haft kontakt med annan vård tidigare (kanske särskilt som kvinna?) är vanan att inte söka vård i onödan och ta plats. Men grejen med förlossningen är ju att deras jobb delvis är att göra rutinundersökningar där det allt ser bra ut. Tycker också att jag alltid fått så bra bemötande. De är grymma!

 12. Elin skriver:

  Angående suget på iskallt vatten. Har själv knaprat isbitar som en idiot senaste veckorna (V.39 nu). Så JÄVLA gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG