Så bra var Kristina från Duvemåla och Stockholm!

5:09 14 Dec 2015

img_0279.jpg

I helgen var jag i Stockholm eftersom en kompis bjudit mig på Kristina från Duvemåla. 

Och den var bäst, jag har aldrig varit på någon liknande föreställning, och tror inte att jag kommer se någon som toppar den heller. Även fast jag hamnade bakom en dam med stort huvud (jag gissar på att ett kejsarsnitt ägde rum någonstans för ca 55 år sen) så störde det inte alls. Scenografin och ljussättningen var så himla smart och bra gjord, artisterna och musiken superb. 

Jag grät. Visst har jag hört om Karl-Oskar och Kristina tidigare men inte hade jag nån aning om allt dom tvingades vara med om vare sig på hemmaplan eller i det nya landet. Jag kan väl erkänna att jag tror att slutet på berättelsen hade kunnat undvikas med några enkla försiktighetsåtgärder men, tänker jag, vad vet jag om deras försiktighetsåtgärder by the end of the day, dom kanske gjorde allt dom kunde.

Och när vi inte var på Kristina från Duvemåla så…  

 • … Åkte jag T-bana. Av nån anledning tänker jag mig att jag är Krister Sandelin på 80-talet när jag åker T-bana. Men det bästa var att det var enkelt att hitta och lätt att köpa biljett. Västtrafik har en del att lära där.
 • Körde vi förbi Globen.  Såvitt jag förstår är den en vanlig syn bland Stockholmre men för mig är den ovanlig. Den är ju så stor och så vit. 
 • Var vi på Kår 393 (frälsningsarmén) och firade julfest. 
 • … sökte mina ögon omedvetet efter Orup. Jag vet inte om jag är skadad över att ha lyssnat på hans musik som barn men jag förväntade mig att få se honom irra runt från Djursholm till Danviks tull via broarna i Gamla Stan. I stället blev broarna i Gamla stan en besvikelse. Jag hade tänkt mig en pittoresk liten stenbro med träräcke men allt jag såg var en tungt trafikerad asfaltsbro. Varför i hela friden skriver man en sång om nåt så vanligt och sjaskigt? Med reservationer för att jag inte såg alla broar i Gamla Stan.

Och så gjorde vi massa mer också, vi hade full rulle hela helgen.

BETYG:

Jag ger Stockholm ganska höga poäng. Som sagt så var det lätt att hitta, Globen är ovanlig och Kristina från Duvemåla var bäst. Jag kommer kanske att återvända för fler besök någon gång. 

4 kommentarer | “Så bra var Kristina från Duvemåla och Stockholm!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Ellen skriver:

  Jag har bott i sthlm i typ 10 månader nu, och innan dess i Göteborg. Kan säga att jag blir galen på SL. Västtrafik var mycket enklare tycker jag.

 2. Marie Willermark skriver:

  Julfest på kår 393, now we’re talking!

 3. Hej Sonja skriver:

  Ellen: Vadådå?
  Marie W: Det var jättebra!! Liten kår med stora talanger!

 4. Rebecca skriver:

  Wohoo! Kår 393 på söder. Där var jag med ett par år när jag bodde i Stockholm :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG