E3-recap 1: Microsoft

8:57 9 Jun 2014

Män. Män med gevär. Män med svärd. Män som långsamt går ifrån en explosion. Män med lila och illasittande skjortor.

Ingen blev väl egentligen förvånad när Microsoft premiärade E3-veckan 2014. Det mest uppseendeväckande var att de helt fokuserade på spelen – och lämnade allt kringtjafs och statistiksnack till efterfesten. Annars var det mest som förväntat. Call of Duty (ej exklusivt), Halo 5: Guardians (med Cortana i Master Chief-dräkt?), Forza-spelen osv.

Mest uppseendeväckande av allt var (som väntat) Sunset Overdrive. Grym presentation blandat med cartoony tredjepersonsaction. Hoppas det blir lika skoj som det ser ut.

Indietitlarna som snabbt susade förbi visade dock prov på att det faktiskt kommer annorlunda saker till Xbone också. Spel som Below, Hyperlight Drifters och Lovers in a Dangerous Spacetime har vi sett förut – och såg fortfarande mäktiga ut. Största nyheten var nog ändå Inside, från danska Playdead. Du vet, de som gjorde magiska Limbo. Det är samma 2D-känsla fast med en visuell stil som liknar Kentucky Route Zero.

Bonus också för indieliret Cuphead, som ser ut som Disney-filmerna gjorde på den där tiden då Musse Pigg var rasist.

Tredjepartsspelen, som kommer att släppas till fler än bara Microsoft-konsoler, såg desto bättre ut. The Witcher 3, Assassin’s Creed: Unity (Assassin’s Creed i franska revolutionen, hur jävla coolt blir inte det?), ett nytt Tomb Raider (med den mänskligare Lara!), Evolve och svenska superspelet The Division.

Och så var det det där med snubbarna då. Speljournalisten Samson Wiklund räknade till 81 vita män på scenen när Microsoft körde sin presskonferens. 13 icke-vita män och kvinnor.

I Los Angeles, intet nytt.

4 kommentarer | “E3-recap 1: Microsoft”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Gen skriver:

    ”Och så var det det där med snubbarna då.”

    Ja huh ja, och inte som att svensk spelmedia svämmar över av kvinnor heller. Kanske dags att avstå din anställning på nöjesguiden till förmån för en kvinnlig skribent?

  2. jenny skriver:

    it is the easiest way we know about the windows movie maker online. http://moviemakerwindows.com

  3. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

  4. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp