E3-recap 2: Electronic Arts

9:36 9 Jun 2014

Svengelska är det nya engrish (japansk-engelska), och det borgar för kvalitet när en kollar på Electronic Arts presskonferens. Svenska Dice producerar både trippel-a-spel och folk som klättrar i EA-organisationen.

Även om det mest var en slags bakom kulisserna film var Star Wars: Battlefront (som utvecklas i Stockholm) nog det som lämnade mig mest påverkad. Kan vara för att jag älskar den där sagan. Kan också vara för att den där landspeeder-turen på slutet var gaaalet snygg.

Dragon Age-spelen å sin sida brukar borga för drakar (well, duh), svärd och pattar. Inquisition ser inte ut att göra någon besviken på den fronten. Bioware ska inte underskattas, men själv har jag lite svårt att peppa igång på det här. Jag tar hellre de lite mer smutsiga (iofs också lite väl mansgrisiga) The Witcher-spelen.

The Sims 4 visades också upp. Du kan få magrutor och du kan dö av skratt. Oklart dock om du kan få magrutor av skratt. Publiken var nära på att dö av skrik när detta presenterades.

Annars var EA:s konferens ganska mycket av en besvikelse. Mirror’s Edge 2, det nya Mass Effect och Star Wars: Battlefront visades alla upp – men bara ”conceptual prototypes”. Stundtals såg det ju fantastiskt ut ändå, men det lämnade en önskandes efter mer. Det är väl iofs inte så konstigt med tanke på hur långt borta dessa spel faktiskt är. Men det är ju också en deppig tanke. Battlefield: Hardline visades däremot upp rejält. Och efter konferensen meddelades det att Hardline-betan finns tillgänglig nu. Och hela Battlelog dog av påfrestningen från peppade gamers.

Jag älskar att spela NHL-, FIFA- och UFC-spelen – men jag är fullständigt ointresserad av att se dem på spelmässa. EA ska ha kredd för att de gör något nytt med den kanske mest stelbenta och konservativa av alla sporter: golf. Under presentationen drog någon känd golfgubbe en trätrea rakt genom en Battlefield-bana, över ett kraschande krigsfartyg. Crossover-kulturen kommer till EA.

En kommentar | “E3-recap 2: Electronic Arts”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Mahjongg dimensions online single player game this game is play for the many person connect the play.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp