Ett spel om att dejta björnar, eftersom jag vet inte

10:31 7 Okt 2014

Mitt favoritspel just nu har inte ens kommit ut. Faktum är att det inte ens lämnat crowdfundingsajten Kickstarter än. Och med 47 timmar kvar men bara 10 000 av de 18 000 dollar hittills insamlade ser det mörkt ut. Kanske kommer jag aldrig få chansen att spela Toni Roccas Bear Senpai: Date the Bear of your Dreams. Det känns lite tragiskt.

Dating-simulatorer är ingen nyhet i spelvärlden. Faktum är att romantiska spel av den här sorten funnits typ lika länge som de moderna tv-spelen. Yuji Naka, mannen som brukar tituleras ”Sonics pappa”, debuterade till exempel med Girl’s Garden redan 1984. Sedan dess har det hänt en hel del i genren. Och innan du drar för snabba slutsatser om att det här bara handlar om tunnelbanependlande japanska farbröder och deras tveksamma fetischer: här finns faktiskt plats för mer än bara den stereotypa, manliga blicken (se till exempel Coming out on top, en visuell novell/dating sim). Och Bear Senpai är inte första spelet som inte innehåller storögda mangafigurer heller. Hatoful Boyfriend är aprilskämtet som blev riktigt spel 2012. Hatoful boyfriend är en duvdejtarsimulator som utspelar sig i en dystopisk framtid (vad annars?).

Vill du, som jag, stödja Bear Senpai gör du det här.

5 kommentarer | “Ett spel om att dejta björnar, eftersom jag vet inte”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Tove skriver:

  Alltså! Jag har spelat Hatoful Boyfriend nu. Två saker. En historia var helt sjuk? Han dödade mig men behöll mitt huvud i en burk, fin kärleksförklaring wtttf? Finaste var mourning dove. Jag fällde en tår. Det är roligt hur man kommer in i spelet efter ett tag och liksom slutar se fåglar. Älskar!! Men sandpape crystoph omg, är det en hemlig karaktär? Måste veta. Måste hitta. Är besatt och vill ha alla achievments.

 2. SPEL – Michael Gill skriver:

  Haha, underbart Tove!

 3. clash royale hack skriver:

  This is the reason that all have been looking for the clash royale hack at http://freeclashroyalehacker.net online and you can get free gems.

 4. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 5. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp