Han spelar Nintendo 64-spel – med en lergök?!

10:24 18 Jan 2016


KK Sliders akustiska gitarr. Marios warp-visselpipa. Trummorna i Wii Music. Nintendo har en historia av att använda musikinstrument på kreativa sätt i sina spel. Men frågan är om någon någonsin gjort det bättre än MonotoneTim. Tim har nämligen tagit Nintendos kanske mest legendariska musikinstrument – okarinan – och vridit upp meta-reglagen till max. Han har nämligen, på ett helt magiskt sätt får vi nästan förutsätta, kopplat en okarina (alltså en ”kärlflöjt av keramik eller porslin [på bild ovan!]) till en Nintendo 64-emulator – och styr sedan spelet med instrumentet. Och ja, han blåser alltså (bokstavligt talat) sig igenom nittiotalsklassiska Zelda-spelet Ocarina Of Time och sänder allt på Twitch. Det är alltså en ganska absurd sak att göra. Och det får så klart publiken att strömma till. En gillar ju att kolla på absurda saker, liksom.

Tim lergökstutar sig genom sju timmar Zelda i klippet nedan. Det är lika delar fascinerande och oerhört frustrerande att titta på. Och en kan bara föreställa sig hur fruktansvärt jobbigt det måste vara för blåsmuskler, lungor och förstånd.

Här kan du se strömmen/drömmen när den väl kommer online igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG