Den trötte gamle dumplingen

20:42 12 Maj 2015

Så jävla trött på dumplings. De är överallt! De är till och med i mitt kök! Dumplings går runt på stan, de går på klubb, de ligger i min mage, de sitter och krökar nere på Lion Bar. När jag reste i Indien träffade jag en man från Dublin som hade en dumpling tatuerad på sitt knä? Vad är det som händer?! Trots att jag är så satans trött på dessa små knyten och deras explosiva framfart i världen så lyckades jag göra mitt livs bästa version för en tid sedan. Hur sjukt är inte det? Man ba utvecklas fast man inte ens orkar bry sig.

Lyssna på det här då: Massor med grovriven ingefära, shiitakesvamp, koriander och krossad färsk peppar. Det är liksom en så minimal uppgradering av dumplingen, men med viktiga förändringar. Grejen var ingefäran. Svampen är mer umami och konsistensbärare. Den färska pepparn bidrar med en kaxig syrlighet som är kul för munnen. Alla dessa ingredienser landar i en stekpanna eller wok i lite olja, rullas in i dumplingsdeg och ångkokas sedan. Doppas i en liten sås av limesaft, socker och soja. Inte så förvirrande. Så nu bryr jag mig om dumplings igen, tydligen. Har ingen kontroll alls längre!

Somliga kanske tror att det är svårt att laga dumplings, men man ska inte förväxla tidskrävande med svårt. Detta är tidskrävande, men vilken apa som helst kan göra det. Kanske även en människoapa som du. Lycka till.

3 kommentarer | “Den trötte gamle dumplingen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Pelle Tamleht skriver:

    Men du vet vad man säger, hellre en dumpling på knät än en bagel i pannan

  2. Julia Gummesson skriver:

    Herregud. Det där var det sjukaste. Och ja, du har så rätt. hellre FLERA dumplings på knät än en bagel i pannan

  3. ZS skriver:

    Var hittar du din bästa deg? Trött på att köpa deg som bara blir torr och vägrar nästan göra egen pga så tråkigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp