Fruktflugornas herre

11:47 21 Jul 2015

Att komma hem efter semestern var inte så fett som jag hade hoppats. Jag bor nämligen inte själv i min lägenhet längre, utan har fått sällskap av cirka tvåhundra nya rumskompisar som varken betalar hyra eller håller ordning. Dessutom älskar de öl och förökar sig som kaniner. Vår relation har försämrats för varje dag, och jag har gått från pragmatisk diplomat till desperat mördarmaskin sedan jag kom hem. Detta är inte en sida jag tycker om hos mig själv.

Jag lever bland flugor, och har blivit psykotisk och paraniod som följd. Jag har blivit fruktflugornas herre.

Jag har misstankar om att källan till deras närvaro är ett mindre kaos under vasken. Pantburkar och skit som borde plockats bort innan jag övergav hemmet i tre veckor. Detta är bortstädat och sanerat. Alla andra ytor i köket är skrubbade och torkade. Alla potentiella flugfavoriter såsom blommor, vinägerflaskor och frukter är slängda. Köksskåpen har gåtts igenom och sorterats ur, jag har hällt kokande vatten i diskhon för att eliminera eventuella ägg i vattenlåset. Sopåsar slängs varje dag. Jag har ställt fram fällor i form av skålar med vinäger och diskmedel med förhoppning om att de ska lockas dit och smaska i sig och drunkna. Jag har ställt in skålar i micron (efter att ha läst ett tips på den inte så tillförlitliga sajten Familjeliv… inte så smart) och smällt igen luckan och micrat hela flug-och-vinägerfesten som en psykotisk galning. Detta med resultatet att 1) det luktar vinäger i hela köket, och 2) micron är full av fluglik som skapat en onödig massgrav. Jag har i ett extra svagt ögonblick rivit fram dammsugaren och dammsugit upp alla flugor jag kommer åt och sedan våldsamt sulat dammsugarpåsen ner i sopnedkastet.

De små jävlarna är fortfarande kvar. Jaha, jag ser nu att jag på bilden ovan har råkat ringa in fotografiet på min morfar istället för flugorna som sitter och hånar mig på fotografiets ram. Jag vill alltså förtydliga attt jag inte pekar finger åt min morfar, utan på äcklena som kontaminerar hans minnesmärke. Jag börjar ge upp hoppet om att leva ett normalt och flugfritt liv.

Snälla hjälp! Vad finns kvar att göra? Har ni några tips? Eller har jag tillsist funnit min överman.
/Slaktarn

3 kommentarer | “Fruktflugornas herre”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ponta skriver:

    Ättika, eller vinäger, t ex balsamico, är bra för det är precis den doften flugan söker sig till för att äta och lägga ägg. Dock kan du skippa mikron. Häll en skvätt i en flaska, i med en tratt med ett 5-7 mm hål i botten, kan tillverkas av en bit papper, så tar sig flugorna in men hittar inte ut. Funkar på bananflugslabb i alla fall.

  2. Sofia skriver:

    Liten kopp med vinäger och i med lite diskmedel: bryter ytspänningen så dem jävlarna drunknar, förra gången jag gjorde detta vaknade jag nästa morgonen till att jag orsakat ett mindre folkmord, säkert 70 flugor i ett litet whisky-glas.
    En mindre effektiv metod men väldigt rolig är ju att hämta dammsugaren och go ghostbuster on their ass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG