Vitlökens hemlighet

14:59 20 Jul 2015

Hörni! Jag tänkte bara titta in snabbt (så himla upptagen med mitt LIV just nu!) och berätta en grej jag lärde mig om vitlök nyligen. Kanske har du förvarat vitlöken i kylskåpet efter att du släpat hem den från affären, och sedan tagit fram en som du använt och sedan lämnat typ vid spisen i en liten skål? Har du då noterat att den börjar gro ganska omgående? Då har du noterat korrekt. Vitlök blir förvirrad av temperaturväxlingar, då den är tänkt att vistas i väder och vind och inte i inomhusmiljö. Lägger du vitlöken i kylskåpet tror den att det är vinter, och när den sedan kommer ut i rumstemperatur tror den att det är vår, och då jävlar! Jag kan inte låta bli att känna ömhet för vitlökar efter att ha fått reda på detta. Så genetiskt perfekt, men så imperfekt i vår moderna värld.

Bäst är att förvara den lille rackarn varmt och torrt. Exempelvis vid spisen.

Nu ska jag äta något så underligt som quornnuggets. Det var sannerligen inte igår. Kram på er.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp