A sweet and salty sisterhood

09:48 17 Aug 2015
Nu ska vi prata lite paprika. Röd, alltså.
1. Kärna ur och halvera röda paprikor, lägg på plåt med skalsidan uppåt och stäng in dom högst uppe i ungen på den högsta temperatur du kan uppnå och inte att förglömma på grill. Låt de vara där inne tills de är i princip svarta på ovansidan. Plocka ut och stäng genast in dom i en plastpåse. Låt ligga tills de svalnat. Alternativt tillvägagångssätt till steg ett: Köp grillade paprikor på burk i mataffären. De är inte lika goda, men de är inte dåliga heller.
2. Plocka ut dina paprikor ur plastpåsen och ska av det brända. Nu tänker du kanske, vad var grejen med plastpåsen? Svaret är att kondensen som bildas gör det hundra gånger lättare att skala bort et du vill bli av med. Det går enkelt med en gaffel eller allra helst med fingrarna.
3. Drapera ut lite sensuellt på en plan yta eller på rostade brödskivor. Släng på ett gäng goda sardeller (det finns vanliga basic och så finns det goda. Dessa skaffar du enklast genom att inte vara så snål utan lägga till en tjuga när du köper dem), strö på några salta kaprisar och dränk enligt smak i god olivolja. Om man vill kan man rosta lite goda skållade mandlar eller annan elegant nöt och ösa över.
Den röda paprikan är finfin med sin insmickrande oljiga sötma till de salta lite fräna sardellerna. Nötterna kan vara kul mest på grund av att de tillför en texturvariation, annars kan det rostade brödet agera på liknande vis.
Och här kommer paprikans och sardellens blues:
If we’re to sweet we can’t compete with what the world gives on the street / let’s season up and salt it up today / We’re a sweet and salty sisterhood / come together loving like we should / from the city to the neighbourhood / we’re a sweet and salty sisterhood
Hejdå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg