Klä ut dig till mat på halloween!

14:29 28 Okt 2015

När jag tänker på maskerader blir jag så exalterad att jag nästan spricker. I helgen är det dags för det årliga halloweenfirandet för de som bryr sig. Ett perfekt tillfälle att byta identitet för en kväll! Kanske upptäcker du att du får så positiva resultat av testrundan att du konverterar helt.

För många år sedan hade jag och en vän en gemensam födelsedagsfest. En ganska stor födelsedagsfest. Min vän, som jag hade festen tillsammans med, hade i samband med inbjudan av två av gästerna sagt till dem att det var maskerad. Det var det inte. Därför var det extra kul när de dök upp utklädda till gurka och tomat. Gurkan hade inga armar, så han fick tejpa fast drycken på bröstet och dricka den med sugrör. 

Det är något omåttligt roligt med folk som klär ut sig till matrelaterade ting. Kanske är jag ensam om att tycka det. Inte länge till, i så fall. Jag har nämligen sammanställt en lista över tio matrelaterade halloweenkostymer, av vilka de flesta är lätta att knåpa ihop hemma utan några större ansträngningar, i förhoppning om att se fler vindruvor ute på stan på lördag.

1. Bag in box
Enkelt att göra själv hemma. Pluspoäng om du gör ett hål för tapp och bygger in en påse vin innanför, som du frikostigt kan bjuda på.

2. Vindruvsklase
Liten arbetsinsats, maximal effekt! Med ett gäng lila eller gröna ballonger och ett stycke grönt tyg eller papper blir du snabbt godast på festen.

3. Hummer (eventuellt med tillhörande kock?)
Jag vet inte vad det är med att klä ut sig till skaldjur. Det är bara så fruktansvärt kul. Just hummerdräkten har ju sin speciella charm när den kombineras med en tillhörande kastrull och kock. Annars är krabba en bra klädnad, och alltid en succé på dansgolvet.

4. Take Away-mat
Gå gärna runt med armarna som han på bilden hela kvällen.
 

5. Picknick
Antingen kör du picknickbordvarianten, eller så fäster du maten och picknicktillbehören direkt på kroppen (som bör vara klädd i ett dukliknande tyg). En vän till mig klädde ut sig till en picknick på en maskerad för några år sedan. I slutet av kvällen upptäckte hon att croissanten på hennes mage saknade en stor bit, i perfekt form av en tugga. Det var något märkligt intimt över det hela. Vem som avnjutit den kunde hon inte komma ihåg, eller också ville hon bara inte avslöja det.

6. No Face
Nej, detta är inte mat per säg. Men har du sett filmen Spirited Away vet du varför No Face är med på den här listan. Bäst effekt på denna dräkt får du om du fäster ett extra huvud ovanpå ditt eget, gärna något framåtlutat, som du hänger det svarta tyget över. Ovanpå det sätter du sedan masken. Se bara till att tyget har en viss transparans, så att du inte går runt och krockar med väggar hela kvällen.

7. Ananas
Här är en dräkt för den som vill hoppa på matutklädnadståget, men fortfarande behålla lite av sin värdighet. En gul klädnad av något slag och en grön ananaskrona på huvudet är din biljett till fruitville.

8. Ost
Varför inte ta chansen att vara ost för en kväll? Gärna i sällskap av vinboxen i exempel nummer ett.

9. Sushi
Den här kostymen är lättare att göra än att laga sushi på riktigt. Tyg eller papp, your choise.


10. Donut
Fördelar: Festlig, går att variera efter smak och humör, lätt att göra hemma med en badring och lite akrylfärg. Nackdelar: Svårt att ta sig genom dörrar.

11. EXTRA! ICKE MATRELATERAD BONUS: SIMSGUBBE!
Om jag inte känner för att vara vinboxen på lördag kommer jag att gå som simsgubbe. Om man väljer att vara naken och pixlad eller ej är upp till var och en, men helt klart en snygg touch. Orkar man inte fuzz around kör man bara på den gröna pluppen ovanför huvudet.

Ses på stan,
/Slaktarn
 

5 kommentarer | “Klä ut dig till mat på halloween!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. S skriver:

  bästa halloweenlistan jag sett. om man har en liten bebis kan man klä ut den också, till en burrito tex

 2. Elsa skriver:

  Mer matmaskerad för folket! Trött på att bli vettskrämd av Freddy Krugertyper på allmänna platser; läs tågstation elva på kvällen. Jag ska till Paris och har letat i arkivet om du har tips på var man ska äta (hittade inget förutom den lilla sleven du tycker om), är inte rik, så tips som inte är superturistiga. Har koll på Mattias Kroons instagram, och har hittat några pärlor som jag hoppas få testa, men tar gärna fler tips om du har. Tack för grymt bra blogg!

 3. Hanna skriver:

  Jag ligger lite efter i läsningen men; när jag var liten var min lillasyster utklädd till ett filmjölkspaket! Själv var jag ett stearinljus invirad i ett vitt lakan, vitmålad i ansiktet och med en låga på huvudet, Det var tider det!

 4. Emma skriver:

  Hur gör man sushin?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp