Veckans samlade intryck #3

14:06 1 Nov 2015

Älskar denna tid på året! Det är råvarornas golden age. Tyvärr är det inte min golden age, jag har varit under isen och mycket trött. Kroppen har alltså protesterat, men hjärnan har i alla fall fortsatt fungera. Här är veckans samlade intryck i sex bilder.

1. Säsongens sista mangold
Förutom att vara osedvanligt uppiggande att se på är mangold också mycket gott. Fräs stjälkarna i olja tillsammans med vitlök, lägg till blasten på slutet. Ät upp medan du reflekterar över varför du inte lagat detta tidigare.

2. Kalasaladåb
En kandidat till min lista över världens äckligaste matbilder dök upp i instagramfeeden.

3. Rysk restaurangmat
På bilden: risotto på spelt och rödbeta. Vackert.
 

4. Kvinnor som älskar att laga mat så mycket att de drabbas av identitetskris, och män som inte lagar mat alls
Text på temat kommer i veckan. 

5. Niklas Ekstedts kokbok Kitchen Stickers
Minns ni det här inlägget, där jag skrev om att jag köpt en Label Maker? I veckan när jag stod och grävde bland kokböcker i en bokaffär hittade jag den här boken, som är en blandning av recept och klisterlappar med etiketter att klista på burkarna man lägger den lagade maten i. Minsann.

6. Färska mandlar
Hittade färska mandlar till försäljning. Gjorde exakt noll research på vad de brukar användas till i köket, och gick istället hem för att undersöka dem. De var mycket underliga. Ni som exprimenterat med dessa får gärna dela med er av era erfarenheter.

Happy sunday!
/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp