Fula grönsaker och fina ambitioner

19:56 1 Nov 2015

Hej mina små grisar. Kanske har ni sett Coops nya kampanj? Nu börjar de sälja så kallade ”knasiga grönsaker” i sina butiker, och följer därmed ett gäng andra länder i deras fotspår mot att minska matsvinnet. I slutet av maj infördes tillexempel en lag i Frankrike som förbjöd mataffärer att slänga mat (läs mitt blogginlägg om det här). Livsmedel som inte köps beslutades istället i första hand gå till behövande och i andra hand förvandlas till djurfoder.

Från och med nu kan du traska in i närmsta Coopbutik och shoppa raka bananer och trebenta morötter till rabatterat pris. Det är insidan som räknas, som det brukar heta.

Obs detta inlägg är inte sponsrat av Coop. Ingen sponsrar mig överhuvudtaget. Så jävla dåligt faktiskt, jag är nämligen både hungrig och pank.
/Slaktarn

En kommentar | “Fula grönsaker och fina ambitioner”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Clara skriver:

    Så snodd kampanj! Här är originalet som har blivit superhyllat för något år sedan men som inte alla vet om: https://vimeo.com/107449068

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG