Råbiffsprat med Karl Ljung

01:21 18 Mar 2016
Här är en råbiff från Riche

En råbiff från Riche på en bädd av porslin

Jag och en kompis pratade råbiff för ett tag sedan. Det stod ganska snabbt klart att för henne var detta dejt-mat, då hon haft en gedigen historik av dejter där killen föreslagit råbiff som käk. Helt okej tyckte hon då hon är ett fan av rätten, men att propsa på att rått rött kött ska konsumeras på en dejt kan verka lite framfusigt. Det har något djuriskt och promiskulöst över sig, så det sätter kanske tonen hyfsat bra om det är åt den riktningen man ämnar ta kvällen, men att vara den som propsar säger nog mer om en själv än om råbiffen.

Anledningen till vårt samtal var att jag senare på dagen skulle träffa Karl Ljung, köksmästare på restaurang Hillenberg, och prata om just råbiff. Det samtalet finns dokumenterat här. Efter pratet gick jag hem och träffade nämnda vän och lagade till varsin biff hemma, enligt Karls protokoll. Jag skulle nog vilja påstå att det blev alldeles fantastiskt bra.

Recept kan ni glömma, läs intervjun istället.

Bless you!
/Slaktarn

En kommentar | “Råbiffsprat med Karl Ljung”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Karin skriver:

    Något jag önskar att du skrev om: bufféer. Hur ser du på dem, hur ska man bete sig, hur ska man välja brunchställe, vad är bra och dåligt osv.

    Tänker mig att du skulle kunna göra detta underhållande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG