Paradiset har öppnat sin andra butik

10:45 9 Maj 2016

I onsdags öppnade Paradiset sin andra butik i Stockholm, ett 1200 kvadratmeter stort eko-nirvana på Regeringsgatan 44. Första butiken dök upp vid Mariatorget förra året, och blev snabbt mycket omtyckt.

Precis som i den första butiken kommer det att finnas en food court, men också en hälso- och skönhetsavdelning som erbjuder skönhetsbehandlingar på plats och en bar där gästerna kan köpa lokalproducerad öl och ekologiska viner.

Sortimentet har varit ekologiskt till ungefär 75 procent, och kedjan säger sig vara mer intresserade av att erbjuda ett brett och nyttigt sortiment med fina råvaror snarare än ett helt och hållet ekologiskt utbud. Det tycker jag verkar så jäkla bra, speciellt med ett färskt minne av att ha stått på Cajsa Warg (annan stockholmsbaserad matbutik) och försökt välja ut en bit fläsk. Jag stod och val-och-kvalade, KRAV-grisen var slut och kvar fanns en annan sort, som i och för sig såg mycket bra ut, men… hur ska man veta? Jag frågade en tjej i personalen, och fick en lång och imponerande föreläsning om KRAV-märkning och reglerna kring det. Den inplastade köttbit jag stod och höll i handen var som sagt inte KRAV-märkt, men visade sig komma från en gård som Cajsa Warg-teamet besökt bara några veckor tidigare och ansett vara bra nog för sortimentet. Mycket utrymme, utomhushäng för jämnan och småskaligt driven. KRAV-märkningen hade uteblivit på grund av en meter för låg takhöjd. Med andra ord, hellre väl researchat än blind fixering vid märkningar, kanske.

KRAV-märkning. KRAV-märkning. KRAV-märkning. Hur många gånger kan man skriva KRAV-märkning i en text egentligen. Jag gör det igen, för säkerhetsskull. KRAV-märkning.

– Vi ser helst att produkterna är ekologiska eller KRAV-märkta, men det är inte ett måste. Det kan vara producenter som visar att de tar bra hand om sina djur och kontrollerar hela processen i sin produktion. Det är väldigt viktigt för oss att det inte finns tillsatser i produkterna, därför förbjuder vi runt 200 E-nummer. Det vi säljer ska ha så få punkter i innehållsförteckningen som möjligt, däger Johannes Cullberg (Paradisets grundare) i en nyligen gjord intervju.

Ska ta mig dit idag. Så det är möjligt att detta kanske inte blir sista ordet om Paradiset.

/Slaktarn

En kommentar | “Paradiset har öppnat sin andra butik”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg