Finkebab i närområdet?

13:40 27 Jul 2016

Mitt senaste blogginlägg handlade om när jag åt kebab på Grillé i Paris, och om hur god den var. Där uttryckte jag också en längtan om att hitta finkebab här hemma. Det visar sig, tack vare tips från olika håll, att det finns finkebab att få i alla fall i Stockholm! Prisa gud, skatteåterbäringen är (förhoppningsvis) här.

Tips nummer ett: Snack Bar som ligger i K25 serverar en rätt vid namn ”kebab du veau”, som kommit till efter att den ena halvan av skaparduon rest runt i Frankrike och gjort grundlig research på just kebab. Enligt menyn verkar det vara en okonstlad historia där de inte försökt ”krångla till det”, som det brukar kallas.

snackbar

Tips nummer två: M.O.A.S (förkortning för ”meat on a stick”) på Roslagsgatan är inte som jag trodde olika slags grillspett, utan… kebab. Eftertänksamt komponerad sådan, och inte bara en enda sort, utan hela nio olika varianter. Jag blir både exalterad och lite misstänksam (getostkräm? tropisk salsa?). Jag känner ingen som varit där, och jag har heller inte varit där själv. Har du? Hissa eller dissa gärna i kommentarerna. Och framförallt: tipsa om vad den som går dit ska välja.

moas

Den ljusnande framtid är kebabälskarens, verkar det trots allt som. På Grillé låg en stor del av njutningen i alla de färska örter de hade lyckats klämma in i kompositionen. Drömmen vore om en av dessa ovanstående tio kebabalternativ visade ha liknande kvalitéer. Den som orkar äta sig fram får se.

/Slaktarn

4 kommentarer | “Finkebab i närområdet?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Frida skriver:

    Moas är inte annat än en typ av kryddig macka. Mkt tråkigt då ägaren jobbat fram på ett rykte som efter provsmak ter sig löjeväckande. Däremot måste du till Maxos på kungsholmen. Len hoummous, sinnes baba ganoush och endast finkvalitativ lammkött. Plus falafel i malmöitisk klass fast fräschare. Och jag tycker inte ens om kebab.

  2. Rebecka skriver:

    Usch MOAS är en stor besvikelse, absolut inte värt varken pengar eller hype.

  3. Frederic skriver:

    Måste tyvärr även jag säga att Moas Kebab inte var nåt att minnas. Liksom Frida skulle jag inte ens kalla det kebab.

    K25 har även en filial i Teatern. Berliner Kebab i Söderhallarna är topp när de är som bäst.

    Men japp, man saknar alla färska örter och sallad som i Paris och Berlin

  4. Jenny skriver:

    MOAS Falafel är den bästa jag ätit i hela mitt liv. Skippa köttet och kör på falafeln, du kommer inte bli besviken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg